Deposit Rumah
Mohd Amirul - Sat 22/Dec/2012 2:57pm [Last Comment]
Salam. warga majalah. sy nk mintak pendpt.

Sy dh apply loan rumah kt bank islam. alhamdulillah. diluluskn. tp bank value rumah tu rm130k je. n loan lepas utk 90% which about rm117k. Tp owner nk jual harga rm160k. Xmau kurgkn hrga. So kt sini sy kne tmbh around rm40k utj dposit. Sy cume ade 20k je.

So. klo sy buat personal loan ngn rhb then klo pinjam 20k mthlu rm500. Akan effect monthly comitment sy. Adakah risiko bank islam nak tarik balik kelulusan pinjaman sy ni?!?! Minta bantuan rkn2 bg advice!

Niche: Pinjaman Hartanah | Rumah Untuk Dijual
 
1. Yusof 16 - Sat 22/Dec/2012, 8:33pm
Mohd Amirul dalam hal ini bank islam akan keluarkan surat tawaran pinjaman sebanyak RM117k dan surat itu jika Mohd Amirul tandatangan maka bersetuju jika tidak ditandatangan tawaran pinjaman sah dalam masa 2minggu-4minggu(tgk polisi bank).  
2. Nizam 170 - Sat 22/Dec/2012, 11:57pm
kalau macam tu x payah beli....harga rumah lebih dari market value...buat ape nak semak otak...banyak lg rumah saudara boleh cari...owner cuma ambil kesempatan...  
3. Naza 17 - Sun 23/Dec/2012, 12:06am
cari je rumah lain....banyak lagi rumah yang lagi elok...  
4. Hafiz 257 - Sun 23/Dec/2012, 10:48pm
Harga owner jual terlalu tinggi dr market value. Sy nasihatkn cari je rumah lain. Kalau nk apa2 pertolongan boleh hubungi saya. Saya boleh carikan rumah lain insyaallah. Hafiz 013-3391373  
5. Syamsulfaiz - Thu 27/Dec/2012, 2:50am
En Amirul..
saya buat pakej beli rumah tanpa deposit.. khas utk sesiapa yang xada / xcukup duit deposit rumah..
maklumat lanjut tuan boleh baca di blog saya www.rumahtanpadeposit.blogspot.com
atau hubungi saya 011-26319681/017-5984789 (faiz)  
6. Azhar Bin Basiron - Thu 27/Dec/2012, 5:12pm
boleh keluarkan kwsp acnt 2 anda.  
7. Mohd Fazrizan - Fri 28/Dec/2012, 10:45am
Cuba try apply bank lain sebab bank vaue semua tak sama.  
8. Yatiekas - Sat 29/Dec/2012, 2:13am
kalau perlukan khidmat peguam, boleh call saya di 0133997630  
9. Yap Tih Fan - Mon 31/Dec/2012, 3:16pm
Hi Amirul ,
awak boleh call saya untuk CIMB bank value. ( setiap bank bagi value yang tak sama)
016 238 5426
Anthony CIMB  
10. Nsim2508 - Wed 2/Jan/2013, 7:37pm
salam,

nak tanye..ada sape2 yg bleh bantu sy..nak mohon loan perumahan harga RM42k..gaji basic RM970 [ dah tolak epf/socso ] + O.T [ sbulan purata RM580 ] ...loan xlpas sbb ade hutang personal loan RM5k..de sape2 ade idea@cadangan bg bantu wat loan..?
sekian,TQ  
11. Azwan 7 - Wed 2/Jan/2013, 7:55pm
Jika perlukan Khidmat agen Property consultant boleh hubungi kami 0122612735 (Wan) kami deal untuk KL & Selangor.

Syarat: Nama tak bankrupt/blacklist/problem ccris.

InsyaAllah ada jalannya. =)  
12. Mazlan 21 - Sat 5/Jan/2013, 7:52am
As Salam. Nsim2508, setahu sy klau hrga rmh dlm RM42K bank nk gaji basic dlm RM1500. Klau x kena ada pemohon bersama atau penjamin yg terdiri dr ahli keluarga shja.  
13. Fendi 71 - Sat 5/Jan/2013, 4:31pm
fendiproperty.blogspot.com untuk detail  
14. Siti Nazirah Binti Shasuddin - Sun 13/Jan/2013, 10:45pm
As salam...sya nazirah dari bamk muamalat utk pertanyaan lanjut mengenai pembiayaan perumahan blh hubungi sya di 0162184103..sya sedia membantu selagi termampu...sya jga blh check market value utk anda semua  
15. Nsim2508 - Sat 26/Jan/2013, 10:58am
salam, mazlan..
terima kasih..


alhamdulillah..loan sy dah lulus..now, tgh tnggu kunci je dari developer.. =)  
16. Roslan Cimb 5 - Wed 13/Feb/2013, 5:09pm
contoh kes sy handle

bank islam 165k value- customer xnk
public bank 180k value- customer xnak
cimb 200k value- apply

setiap bank lain valuernye..  
17. Maira 14 - Sun 17/Feb/2013, 7:57pm
Assalam..mohon bantuan sape2 utk dapatkan info rumah untuk dijual di pekan kuala selangor.a.s.a.p...tq  

Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..