Cicak Tokek. Sesiapa Ada Pngalaman?
Tm 21 @ atap enterprise
Sun 14/Aug/2011 12:48pm [Last Comment]
hye semua rakan2 majalah.com...sy nk bertanye pd sesiape yg ade pngalaman samada pernah bela,beli,berurusan tentang cicak tokek yg kononnye mencecah ribuan ringgit hrgenye tuh...sbnrnye perkare tu betul ke?...
cerita la sket,share sesame kite.

trouble_maker21@yahoo.com

terima kasih.

Niche: Cicak Tokek | Diskusi Bisnes
 
1. Irfan Rahiman - Sun 14/Aug/2011, 12:57pm
salam.minta maaf.saya pernah berminat dengan tokek tetapi sebenarnya banyak yang menipu dan ramai tertipu.ni adalah lebih kurang satu scam.  
2. Tm 21 - Sun 14/Aug/2011, 1:17pm
maksud irfan?.. adekah yg tersebar mngatekn hrge ribuan tu pn tipu?...  
3. Anasazaymadyf - Sun 14/Aug/2011, 2:14pm
penipuan belaka.jgn caya  
4. Jesi - Sun 14/Aug/2011, 3:14pm
kalo kat sini, Sarawak...ramai dah jual mencecah ribuan ringgit.  
5. Ujang 9 - Sun 14/Aug/2011, 3:40pm
btl la...ader cicak tokek ker???email me ujang_asbestos@yahoo.com  
6. Mfariza82 - Sun 14/Aug/2011, 3:58pm
kawan saya pernah jual tokek 300g...dia dapat 85k....siap beli kete lagi...!  
7. Zamharizad Sakhib - Sun 14/Aug/2011, 10:49pm
perkara ni betul..tapi yg buat xmenjadinya n xbetulnya..broker2 maut ni..main harga smp lupe diri..brg org punyer..duit pun duit org...tapi markup harga smp xingt...kdg2 ade broker2 maut ni berlakon jd owner tokek...so bila buyer dtg ..diorg amik kesempatan..ade pulak yg berlagak mcm buyer..padahal..broker maut jugak....  
8. Linkman - Mon 15/Aug/2011, 5:57am
kes cicak tokek ni sama macam kes ikan arowana dulu2.

konon ada org beli puluh2 atau ratus2 ribu RM. macam2 alasan kononnya utk ubat aids la... hiv la... ada ready international buyer la...

tapi semuanya tipu . saya suspek tokey2 kedai haiwan seluruh negara berkonspirasi utk majukan perniagaan mereka.

maklumlah... nanti ramai org akan datang bertanyakan anak tokek utk dibela jadi besar, beli makanan, beli kandang besi.. beli ubat2 haiwan... dll

yg kaya adalah tokey kedai haiwan .

kalau betul tokek boleh jual rm ratus2 ribu... semua tokey kedai haiwan dah jadi jutawan serta merta dan tutup kedai... sebab dah malas nak berniaga.. dah terlampau kaya.  
9. Muhammadyazid - Mon 15/Aug/2011, 6:04am
TOKEK BERAT ANTARA 220G-299G PARTNER SY TGH CARI.. TP HARGA X MAHAL SGT... RM200-RM2000 MENGIKUT SPEC YG DIEORG NAK... TAPI DIEORG HANYA URUSAN DI PENANG SAHAJA...
MINIMA 5ekor....
yazid871212@yahoo.com  
10. Putra Bongsu - Mon 15/Aug/2011, 6:31am
Salam,

Nak tumpang gaks laa...saudara yazid nie tak salah jemaah putra area damansara...saudagar barang? purba nie..boleh berurusan dgn jemaah ini.  
11. Tm 21 - Mon 15/Aug/2011, 8:45am
owh...mcm tu...

mfariza82: bleh email ke sy?

x ade ke rkn2 mjlh.com yg dh kaye dgn jual tokek?..  
12. Helmi Shaari - Mon 15/Aug/2011, 9:09am
Salam, Saya ade cicak tokek 200g.. email sy jika berminat. mohd_helmishaari@yahoo.com  
13. Nadia 49 - Mon 15/Aug/2011, 10:52am
emmm,kayalah sgt... Kaya dgn pglaman je..my hubby prnah jgk brurusn psl benda alah ni(sbg broker).. Tp xnah mgkat hrga cz djanjikan komisyen dr buyer sdri. Ntahlah..,nk kta tipu xleh,nk kta btul pun,x prnah mjd realiti..Ada kes, brg@owner dh tgu dpan mta,buyer x smpai2! Kdg2 buyer dh smpai,tp owner lak bt hal..,brg x ckup berat la,
nk mta deposit la..
Last2 smua putih mata..
Hahaha..rela x tdur jam 2,3pg smta2 krn bda yg karut ni. Klu btul, knp xde story psl 'jutawan sgera' ni dlm tv ke,paper ke, mastika ke?! Xkan takut kena rompak kot?! Hehehe..
Maaf smua., geram bla t'ingtkn ni smua.. Smpai ank bini jatuh no.2..  
14. Ipoh Mali - Mon 15/Aug/2011, 1:29pm
aku ada 3 ekor cicak tokek..kalu ada sapa berminat nak beli boleh email aku..berat 200g- 400g..email hidhir.citakulab@gmail.com  
15. Jass 3 - Mon 15/Aug/2011, 4:57pm
klu nak jadi broker tokek lupakan je la,,penat!  
16. Tm 21 - Mon 15/Aug/2011, 9:41pm
jass 3: awk ade pglaman jd broker?

ujang 9: awk broker ke buyer?  
17. Matju 2 - Tue 16/Aug/2011, 11:35am
time aku kat surabaya,tido pun xtenang asik dgr mende alah ni...mcm berantu pun ader...  
18. Tm 21 - Tue 16/Aug/2011, 4:02pm
tp ade ke yg btol2 jd kaye sbb jual tokek ni?  
19. Putra 16 - Tue 16/Aug/2011, 9:45pm
kisah tokek ni sama mcm kisah monyet yg aku blaja dlm ceramah marketing dulu. si penipu A merancang utk buat duit dgn cepat sbb dia mmg kesesakan duit. Dia pun tgh runsing sbb monyet2 yg dia jual sume tak laku. monyet yg dia jual tu hanya rm25 je seekor.

dia pun plan utk hired seorang penipu B utk pegi ke kmpg2 berdekatan utk beli monyet dgn harga rm50 seekor dan dia akan dtg lg 2minggu utk beli sume minyet yg ada. Kalau istilah marketing aku dh lupa, tp ni teori create market demand lah sbnrya.

Org kmpg pun terkejut dgn harya yg mahal tu. cara mudah adalah diaorg pun pegi ke kedai penipu A utk beli monyet2 yg ada sume. Penipu A berjaya menjual sume monyet2 dia dan kaya raya.

Selepas 2minggu... 2 bulan org kmpg yg ada monyet sume akhirnya sedar / or masih menanti dgn harapan si penipu B ni akan dtg beli monyet diaorg tp hampa...

kesimpulannya, aku rasa ni sume sindikit terancang utk mengaut jutaan ringgit. teori ni mmg dh ada dlm strategi marketing. jgn percaya 100% apa yg kita baca or dgr.  
20. Wan 227 - Wed 17/Aug/2011, 1:58am
sapa yg ada cicak tokek yg berat 350g keatas???  
21. Linkman - Wed 17/Aug/2011, 6:17am
Bravo putra 16!! cerita terbaik saya baca tahun ni.

baru saya faham apa cerita sebenar disebalik penipuan cicak tokek & ikan arowana ni...  
22. Tm 21 - Wed 17/Aug/2011, 2:54pm
wan 227: bg la email ke fon numb...  
23. Wan 227 - Thu 18/Aug/2011, 9:31pm
emial one87_08@yahoo.com
0179053694  
24. Luv Hunt - Thu 18/Aug/2011, 11:01pm
kepada cik nadia 49
sy antara salah seorang yg berjaya berurusan dgn benda nie , bg sy penyebab2 yg byk tertipu di sebabkan broker2 yg bukan berfikirn waras ( maaf ) ..

kalau die org berfikiran waras tak akan jd seperti ini bergaduh sesama sendiri hingga menyebabkan kematian ...
sifat manusia yg terlalu tamak ...
tu lah padahnya  
25. Pojie 7 - Fri 19/Aug/2011, 12:34am
info yg menarik.. thx putra 16..  
26. Tm 21 - Fri 19/Aug/2011, 11:37am
luv hunt: boleh share pglaman kt email sy?...sy perlukan tnjuk ajar & sedikit pnduan dlm berurusan.terima kasih.  
27. Nadia 49 - Fri 19/Aug/2011, 2:03pm
KEPADA LUV HUNT:
Sy brithu ats dsr pglm,knp ckp broker kurang wrs?! My hubby bkn stakat jd broker,siap bela lg cicak tu..tp smpai ke sudah xde yg dtg mbeli..tgu smpai 3,4pg.. Last2,putus hrpan.. Sy x tau la plak pglman org lain yg dh jd jutawan tu.. Bgus la klu encik luv hunt dh bjya dlm bisnes ni..
Pepun,sy stuju 100% citer pasal monyet kat atas,skadar strategi pmasaran...  
28. Putra 16 - Fri 19/Aug/2011, 6:30pm
kalau nak tau, hmpr sume peristiwa yg berlaku di dunia skrg disbbkan oleh org marketing. sumenya ttg duit. sume ttg monopoli. Aku tau sbb aku pun org marketing.

sori yek lari topik, kalau citer pasal emas. knp harga emas melambung2 skrg? sbb ura2 dunia akan kiamat 2012 akibat letupan mega pancaran matahari yg kuat? hanya matawang emas je yg laku pada masa tu? ada benarnya kalau kita fikir logik.

tp sbnrya sape plak yg sibuk nak jual emas? cuba renungkan. knp bila dh nak dekat 2012 ni alih2 saintis bgtau yg letupan mega matahari tu mungkin berlaku 2014 plak. penangguhan masa supaya harga emas bleh melambung lg?

sepatutnya pelaburan yg terbaik adalah membeli dan menyimpan biji benih tanaman dan usaha utk dptkan sumber air yg bersih. krn sekiranya btul terjadi pada masa tu tentu org sanggup tukarkan 1.5liter air dgn 100gm emas hanya utk dptkan air bersih.

- putra melaka -  
29. Fadil 2 - Sat 20/Aug/2011, 2:28am
salam semua.saper berminat utk cicak tokek 400g........boleh hubungi 0139999786.syukran  
30. Tm 21 - Sat 20/Aug/2011, 10:47am
fadil 2: jika berjaya urusan pnjualan tokek awk tu,share dgn sy yer. mane lah tau kn...rezeki.x pn awk email ke sy utk diskus lanjut sbb ade broker dn buyer yg dh hbungi sy.  
31. Helmi Shaari - Sat 20/Aug/2011, 1:45pm
salam semua... sy juga mempunyai cicak tokek 200g. sape yang berminat call sy 017-3337353 helmi  
32. Fadil 2 - Tue 23/Aug/2011, 5:20am
cicak tokek utk djual berat 400gram panjang 14 inchi....berminat cntct 0139999786..selamat berpuasa.....siapa cepat dia dapat.....................Allahumma solli ala Saiyyidina Muhammad wa ala alihi wasohbihi wasallim...................  
33. Azrul 71 - Thu 25/Aug/2011, 11:07pm
salam , tumpang kongsi, fatwa dah putuskan, makan cicak tu adalah haram, agak2 jual dan dapat hasil darinya haram tak? renung2 renungkan,, bukan cicak je, pelbagai lagi binatang hutan yg dibeli dengan harga tinggi, semuanya dipasarkan ke taiwan, cina, thai,  
34. Bzboy4 - Fri 26/Aug/2011, 1:01am
cite betol...tp byk sgt org tengah yg dok sibuk naikkn hrge smpai mengarut..kwn sy thn lepas jual tokek 20k kongsi 4 org...ambek/curi kat tokong siam di thailand..mse tu dia xde keje...  
35. Luqman Hakim 3 - Sat 27/Aug/2011, 2:21am
hahahaha... la orang dah tak cari tokek, orang cari katak puru bertanduk, pada sesiapa yang mempunyai atau menjumpai specis ini hubungi saya. Ready buyer harga sy x leh nak bagi tau kat sini takut ramai yg berangan nanti. Specis katak ni lebih kurang specis katak yg orang gunakan utk buat racun santau. Tapi ini bukan untuk buat santau tapi utk experiment lab. Nasehat sy pi beli policy life insuran dulu baru redah hutan cari katak jenis ni. 019 372 7610  
36. Ipoh Mali - Tue 30/Aug/2011, 10:53am
sy ada 3 ekor cicak tokek..berat 270g setiap satu..sapa-sapa berminat boleh call/sms/email 0134069710-hidhir.citakulab@gmail.com...Selamat Hari Raya!!!!  
37. Walitgua - Thu 15/Sep/2011, 4:05pm
saya ada kawan yang pelihara tokek 2ekor..1ekor panjangnya lebihkurang 18 inci dan seekor lagi dalam 15 inci...sesiapa berminat leh email saya walitgua@yahoo.com  
38. Wan 227 - Tue 27/Sep/2011, 2:34pm
sapa yg ada tokek berat 330g keatas???  
39. Ghostrider650cc - Wed 30/Nov/2011, 5:18pm
salam warga m.com.
mmg byk cerita-ceritu psl tokek nih.. sy ambil keputusan bela sendiri species ni, so dlm simpanan sy ada 3 ekor. berat xtau coz sy agak gayat nak pegang species ni, tp panjang lebih kurang panjang kertas A4 (-+10 ke 11inci) panjang dari kepala ke ekor. Bela dah lebih kurang 1 thn++.

tp yg sy ada cuma yg berbintik merah.. tu pun bela dlm balang kaca aja, tp dh renovate la rumah tokek tuu.

Sapa di luar sana yg berhajat, sila quote best harga anda. Genuine only.. No ding..dong.. NO hanky panky.. sy ada di kawasan Sg.Petani, Kedah bolehlah email ke mo_ferd41@yahoo.com  
40. Haiezack 2 - Wed 11/Jan/2012, 8:13pm
pada saya ada tokek bintik merah berat 350gram dan 351gram. ada 2 ekor je last tinggal. kemudies@gmail.com 0123636450 lokasi perak  
41. Shamsudin 6 - Wed 25/Jan/2012, 12:42am
Salam warga Majalah, Sesiapa ada tokek berat 410g ke atas atau melebihi panjang 17 inci hubungi saya.
Direct Buyer Berlesen. 019-9680543
Terengganu / Pahang  
42. Azlizam 2 - Sat 18/Feb/2012, 6:27pm
Aku ade barang berat 380 pajang 18 lebih jika ade buyer berminat call aku aku dah bosan dengan.broker nak untung lebih tapi tak nak keluar modal. Syarat aku senang jika barang yg aku kata ade bagi oner 1ribu. Lepas tu kita tunggu buyer 01111600224  
43. Mustafa 5 - Thu 29/Mar/2012, 3:29pm
haiezack 2: dan
azlizam 2: boleh anta gamba beserta timbang berat ke email sy mustafa.musa85@yahoo.com  

Page 1   (Total 43 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..