Carpanter (Tukang Kayu/Perabot) Diperlukan
Alin 10 @ Rendezvous Venture - Wed 25/Jul/2012 9:25am [Last Comment]
-PEKERJAAN TETAP
-BERKEMAHIRAN / SEPARUH MAHIR
-PELAJAR IKBN DI UTAMAKAN
-ASRAMA DISEDIAKAN BAGI YANG BUJANG

BERMINAT : email kan data peribadi kepada rv.azalinawati@gmail.com

Niche: Kerja Kemahiran | Jobs & Vacancies in Malaysia
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Aliza 18 - Thu 16/Aug/2012, 7:13pm
    Hi, Sy nk tanya, kerja kosong utk jawatan di atas masih ada lg kah sbb sekarang ni Sy tgh cr kerja utk adik lelaki Sy & dia blh mula berkerja bila2 masa atau secepat yg mungkin. Klu ada, Email kan Sy di : lillykeseng@yahoo.com  
  2. Shamir Bin Jaafar - Tue 28/Aug/2012, 10:55pm
    Sy pn mgalami masalah sama,nk cri pembuat prabot
    :-base d tmrloh phg
    -waktu bkerja bebas
    -bleh bkerja tnpa pengawasan
    -upah mencecah 5k,jika rajin n komited(terbukti)
    -yg boleh membekal pkerja asing utk pbuatan perabot d alu alukan
    HUBUNGI 012 2815300  
  3. Alin 10 - Thu 6/Sep/2012, 12:57pm
    en.shamir...kami pon payah nak dapat pekerja nih hahaha  
  4. Milla - Thu 6/Sep/2012, 4:55pm
    blh x..emailkn sy secara detail...abg sy mhir dlm bdang prabot sofa.
    milla_fadilah@yahoo.com  
  5. Alin 10 - Wed 12/Sep/2012, 6:44pm
    cik milla saya dah email  
  6. Zai 46 - Mon 24/Sep/2012, 11:56am
    Kami juga sedang mencari pekerja untuk kerja membaikpulih perabut(upholsteri) sesiapa berminat hubungi saya 019-6682270  
  7. Faridah 47 - Wed 2/Jan/2013, 4:57pm
    saya pun sedang memerlukan tukang perabot di alor setar, kedah. kalau berminat hubungi saya 0195790077/0195760077  
  8. Queenereen - Wed 9/Jan/2013, 5:08pm
    Abg saya sedang mencari pekerjaan.kontrak tamat.bekas pemilik diploma seni kraf ukiran,inst kraf negara.bekerja selama 6 tahun dlm bidang berkaitan perkayuan.kalau masih ada kosong bgtau saya atau emailkan di azrinmarliahanimsetapa@yahoo.com atau 0172029895 erin.  
  9. Saif Ali - Tue 29/Jan/2013, 6:47am
    saya mahir dalam kemasiapan/technical colour & membuat perabot pejabat/sekolah,kitchen cabinet,hiasan dalam berpengalaman hampir 11tahun dalam bidang berkenaan.
    mencari kerja yang berada di kawasan merlimau,melaka atau di kawasan berhampiran dengan kediaman saya. yang berada diluar kawasan saya boleh juga asalkan gaji 2k keatas.
    yelah mana ada orang nak keluar kawasan kalau gaji RM900 nak makan,nak belanja diri sendiri tak lepas apa lagi nak simpan atau tanggung family,sebab kos sara hidup sekarang dah tinggi. sewa bilik pun dah 250-350 sebulan. lebih baik kerja di tempat sendiri walaupun sedikit.

    emailkan ke putra.saif@yahoo.com  
  10. Alin 10 - Tue 29/Jan/2013, 4:07pm
    Saya mohon emailkan resume kepada rendezvousventure@gmail.com  
  11. Leez 6 - Fri 13/Sep/2013, 3:21am
    Husband sy mahir dn bpnglman dlm bidang perabot ni...dia pnh bekerja d salah sebuah kilang perabot d spore..ada tak sini yg boleh ambil dia bekerja...gaji 4k  
  12. Nadia 420 - Thu 13/Feb/2014, 10:16am
    saya memerlukan tukang kayu berpengalaman. boleh faham drawing untuk exhibition dan renovation. kuala lumpur. sila email madneszism@gmail.com  
  13. Ong 6 - Thu 6/Mar/2014, 2:45pm
    saya memerlukan tukang kayu yang berpengalaman dan boleh faham drawing juga.

    jika berminat sila berhubung +60129629204  
  14. Muhammad Azri 4 - Sun 14/Sep/2014, 12:02am
    saya memerlukan kerja sebagai pereka perabot..  
  15. Dian Natasha Mostapar - Wed 12/Nov/2014, 11:12am
    Looking for carpenters to work in Singapore

    - Experience in carpentry for homes and commercial projects
    - Willing to work in Singapore
    - Able to work independently

    Benefits:
    - Attractive pay
    - Travel or living allowance in Singapore
    - Opportunities for advancement

    kami memerlukan tukang kayu untuk bekerja di singapore. email kan resume anda di
    Natasha@PL-LOG.com
    atau hubungi Mr Ali 0268444508 / 078630911 Ms Dian.  
  16. Am123 3 - Wed 25/Mar/2015, 8:20pm
    Salam..klau ade kosong lagi sye berminat..call sye 0173078808(Am)  
  17. Shahlan Shah - Wed 18/Nov/2015, 9:45am
    Assalam
    Saya pekerja mahir didalam bidang perabut. Kayu dan besi. boleh buat design 3D.

    Mencari sekitar selangor. Jika keluar kawasan boleh discus.

    Mahir dan Pantas. Pengalaman 15 tahun didalam bidang perabut dan kitchen cabinet  
  18. Mahazir Zakaria - Tue 8/Mar/2016, 7:29am
    Assalam,
    Saya nak tanya sikit. Boleh x kalau nak buat praktikal dkt company tuan?  
  19. Rashid 126 - Tue 22/Mar/2016, 1:36pm
    assalamualaikum..sy bpengalaman dlm industri perabot 9thn..boleh baca plan,boleh sketch(freehand),boleh estimating dll..sedang mencari kerja area perak,luar kawasan pn boleh bgntung pd gaji y d tawarkn atau tmpt tgl..sila hubungi sy wasap d no 01120959677..tmksih..  
  20. Roshida Ahmad 3 - Wed 6/Apr/2016, 12:38pm
    Kami memerlukan tukang kayu dalam membuat perabut dari kayu pine...Bengkel kami di Johan Setia, Klang. Sila hubungi 012-2513477/0125922477

    boleh mula segera  
  21. Mandy Chin Chi Kuan - Fri 28/Oct/2016, 9:37am
    Kami memerlukan tukang perabot, kilang kami di Salak South Baru, Sungai Besi, sesiapa berminat hubungi saya 012-710 1442 / 03-7980 5080  
  22. Norhafiza Binti Zulkifli - Sun 8/Jan/2017, 12:36pm
    aslmlkm...Saya hafiza sedang mencari jawatan kosong yg berkaitan perabot..Quality control, kerani, production officer dan lukis perabot mengunakan software (auto cad, sketchup(3D) dan autodesk inventor),,,,di area perak/pineng/kedah, jika di luar kawasan boleh bergantung gaji yang ditawarkan...sila hubungi saya 017-5918554,,email-zazul92@yahoo.com  
  23. Fakis Shah Nizam Bin Abdullah Sani - Mon 16/Jan/2017, 10:29am
    kilang perabot di kawasan klang utama ..sila hubungi en hani: 019-9629062 dan en fakis: 014-7160736  
  24. Vir - Wed 20/Sep/2017, 3:28pm
    memerlukan tukang kayu (perabot). pelajar praktikal atau bagi yang mempunyai pengalaman amat dialu-alukan. tempat tinggal boleh disediakan. hubungi mr tan 012-6889776  
  25. Chank - Sat 25/Nov/2017, 8:59am
    Hi saya ada sijil tahap 3 dan pengalaman 2 tahun dalam perabot. Boleh call saya kalau nak tukang kayu. 0173821894  
  26. Idayu 6 - Thu 21/Feb/2019, 3:11pm
    Kilang saya diPandan Indah memerlukan tukang kayu(perabot) yang mahir.Jika berminat boleh call/whatsapp 0133309930(En Amri) 012364547 (Pn Ayu)  
Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.