Buka Kedai Runcit di Felda Jengka, Pahang - Urgent
Syai29 - Thu 26/Jan/2012 1:31pm [Last Comment]
Salam semua,

saya sangat berminat untuk membuka kedai runcit kecil-kecilan di felda jengka..saya mohon pandangan kepada kengkawan yang pakar dalam perniagaan ini untuk beri padangan anda tentang bisnes ini.

saya dah ada kedai sendiri bersaiz 20x15..

- berapa modal yang diperlukan untuk permulaan?
- di mana saya boleh cari supplier sekitar jengka?
- sejauh mna keuntungan dapat dijana bile buka kedai runcit di kwsn felda?

saya dah nak berhenti kerja kerana nak 100% fokus kepada kedai runcit..mohon bantuan semua.

Niche: Diskusi Bisnes | Pembekal Barang Runcit
     
  1. Fizicreative - Thu 26/Jan/2012, 9:09pm
    Berniaga tak de masalah asalkan tahu ape yang nak dijual.. Buka kedai runcit pun boleh jana pendapatan asalkan istiqamah dalam melakukan pekerjaan.. Dah ada kedai sendiri tu da cukup bagus.. Tak perlu la sewa kedai lagi.. Untuk bekalan, di Mentakab ade ramai pemborong yang menjual barang secara borong untuk para pekedai runcit.. Tak perlu bergantung pada supplier sangat pun tak pe..keluar cari sendiri adalah lebih baik.. Ini nasihat saya kerana saya sudah lama mengamalkan sedemikian..  
  2. Azli 4 - Thu 26/Jan/2012, 9:21pm
    Berniaga runcit macm kedai runcit ok jugak cuma stok management kena cekap....sebab barangnya banyak. Satu lagi cuba lihat dari segi pemintaan, persaingan dan lokasi. Pelbagai pun bagus......saya boleh supply penapis air utk tuan kalau berminat...margin tinggi.....market pun luas di Felda tu.....sila hubungi saya di 019-2792029 atau email: hkempire11@gmail.com...terima kasih  
  3. Muhamad Azli Bin Mansor - Fri 27/Jan/2012, 6:37am
    saya boleh supplier kopi che nah....kopi terbaik dari perak  
  4. Linkman - Fri 27/Jan/2012, 4:15pm
    arwah bapak saya dulu pernah buka kedai runcit kecil di jengka tahun 80an. dari cerita dia masalah utama adalah hutang pelanggan. nak beri serba salah.. taknak beri serba salah... waktu tu peneroka felda hidup susah. tapi sekarang ni dah berubah. Peneroka dah kaya raya...

    selain tu... cuba baca disini ada diskusi berkenaan kedai runcit di kampung..

    http://www.majalah.com/?classified:cara-tarik-minat-pelanggan-kedai-runcit-kawasan-kampung:7KL0THJV4L  
  5. Rose 63 - Sat 28/Jan/2012, 1:43pm
    JOM BUKAK KEDAI FARMASI SERBANEKA PERCUMA!!!!!!!RENOVATION,SEWA DAN BARANGAN SERTA KELENGKAPAN LAIN DSEDIAKAN SECARA PRCUMA!!!!SERTAI TAKLIMAT PADA5/2 DI GOMBAK:0172840605  
  6. Syai29 - Sun 29/Jan/2012, 5:34pm
    Linkman, pndgn anda kalau di kawasan kampung dengan kepadatan penduduk 300+++, berapa sales yang mampu dijana sehari?say risau takut xmampu nk dpt titik pulang modal sekalipun..  
  7. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 29/Jan/2012, 9:39pm
    assalam tuan... sy boleh bekalkan choc malt keluaran bumiputera kepada saudara... email aswadhaykal@yahoo.com... terima kasih.  
  8. Serius Ikhlas - Mon 30/Jan/2012, 3:20pm
    Syai29....pelbagaikan produk anda dengan meletakkan produk Perfume Munif Hijjaz....Diskaun Dari 20% hingga 60% akan diberi...sila email pada saya segera utk maklumat lanjut jamid@munifhijjaz.com  
  9. Khomeini - Mon 30/Jan/2012, 10:28pm
    syai29...sy khomeini dari jengka 6.... buka kedai runcit kt temerloh pn ade supplier..mcm chop wan cong..UMART pn amik barang dari sana...usaha tgga kjyaan..amin..  
  10. Syai29 - Tue 31/Jan/2012, 11:28am
    Khomeini, boleh email pd sya x details tentang supplier di temerloh?syairazi_2925@yahoo.com. kalau xde contact number pun, dpt bg nama kedai n alamt pun dh ok, alhamdulillah..sy berminat nk buka kedai kerana yakin rezeki saya ada dalam perniagaan, InsyaALLAH...sy pernah pergi UMART n kagum dengan bisnes yg agk besar yg diusahakan oleh orng melayu islam kita..moga ALLAH balas jasa baik kalian semua..  
  11. Ayob 7 - Wed 1/Feb/2012, 3:58pm
    alhamdullillah ada bangsaku berminat utk berniaga...
    kena prihatin dgn permintaan pelanggan..
    barang keperluaan harian kena ada secukupnya...jgn bagi pelanggan tanya ada tak $$$$...peniaga jawab " takda la"..jawapan ini akan membuatkan pelanggan akan malas utk bertandang lg ke kedai kita...jgn smp byk yg tkda dr yg ada...isilah dgn selengkapnya...keperluaan harian..  
  12. Marzianamohdtop - Tue 7/Feb/2012, 1:14am
    tumpang iklan cik.. salam warga majalah semua:-
    Berminat Memiliki Kedai Franchise Ecosway Phamarcy Secara Percuma

    Slm, tawaran kepada usahawan yang berminat membina empayar perniagaan sendiri dengan memiliki kedai franchise bernilai hampir RM800,000. Pendapatan terjamin minimum RM15,000/bulan. Kelebihan kedai franchise eCosway; Kos Renovation disediakan syarikat, Tiada sewa dan Bil utiliti ditanggung. Latihan dan Kursus disediakan.
    Baru2 ini Berita Buletin Utama TV3 ada menyiarkan pelancaran kedai eCosway Phamarcy konsep 3 in 1 di Tokyo. Sekarang di Malaysia yang pertama di Berjaya Times Square. Berminat sila CALL/SMS 0136029231 (ZIANA) SEGERA kerana tempat adalah terhad.  
  13. Bzboy4 - Tue 14/Feb/2012, 11:37pm
    sy pembekal berbagai jenis racun serangga secara borong. email jz786@yahoo.com  
  14. Syai29 - Wed 15/Feb/2012, 11:26am
    Bzboy4, bole emel kepada saya quotation racun2 serangga tu..saya nak order kalau kena dengan kosnya..syairazi_2925@yahoo.com  
  15. Hairul Nizam 2 - Thu 23/Feb/2012, 10:04am
    Jika nak buka kedai serbaneka RM2, saya boleh bantu.

    www.qparadigm.com.my
    Pemborong Serbaneka RM2  
  16. Fizi Creative Enterprise - Wed 6/Jun/2012, 5:39pm
    Jadilah orang pertama yang menjalankan perniagaan yang menguntungkan ini di lokasi-lokasi pilihan anda

    Pakej "DAPAT TERUS NIAGA"

    =================================
    Uncle Best Fried Chicken (RM3800)
    =================================

    * Gerai Mini Uncle Best mudah alih (Mudah disimpan)
    * Dapur Takung Minyak (Deep Fryer) 15 liter (Kualiti tinggi dijamin)
    * Banner Promosi (Tarik pelanggan)
    * Ayam Uncle Best 2 Beg (30 keping/beg)
    (Untuk permulaan)
    * Serbuk Original 1 Peket
    * Serbuk Spicy 1 Peket
    * Paper Bag 60 keping
    * Alatan menggoreng & Penyediaan
    * 1 sesi latihan (Percuma)
    (Bagi yang belum ada pengalaman)


    Kawasan yang mungkin menjadi potensi perniagaan:
    - Pasar Malam, Pasar Tani, Pekan Sehari
    - Tepi jalan, kawasan perumahan, deretan kedai
    - Kampus universiti
    - Kedai makan
    - Kawasan sekolah
    - Tepi pantai, mana-mana tempat yang mempunyai acara
    - Atas lori (Boleh bergerak kemana-mana)


    - Keuntungan 100% milik anda.
    - Peluang menjana pendapatan sendiri melalui perniagaan
    - Modal rendah, keuntungan berganda
    - Rebutlah peluang ini segera. Anda mungkin yang pertama di kawasan anda.
    - Mudah alih dan tidak memerlukan ruang yang luas dan mudah disimpan.
    - Potensi mendapat pelanggan adalah tinggi dengan produk berjenama.
    - Harga jualan amat berpatutan.

    Hubungi untuk keterangan & tempahan:
    - 0133605936 (Fizi)
    - fizicreative.enterprise@gmail.com

    Atau,tinggalkan emel anda untuk saya emelkan maklumat penuh berkenaan perniagaan ini seperti bentuk kiosk, peralatan memasak dan penyediaan dan sebagainya.  
Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)