Buka dan Baca Mengenai Dinar Iraq Ini, Anda Akan Nampak Suatu Dunia yang Berbeza. Pasti Menyesal Jika Anda Tidak Tahu Tentang Perkara Ini. Jadi Jutawan Dengan Dinar Iraq.
Rizal 71 - Tue 8/Mar/2011 1:31am [Last Comment]
Salam semua...
Dinar Iraq adalah matawang bagi negara Iraq. Pada tahun 1990 nilai 1 dinar Iraq bersamaan USD 3.20, tetapi mengalami penurunan selepas perang dan kejatuhan Rejim Saddam Hussein. Matawang baru diperkenalkan pada tahun 2003 tetapi belum diapungkan untuk pasaran antarabangsa menyebabkan nilainya rendah dan tidak sekata. Bursa Saham Iraq akan dibuka kepada pelabur asing. Maka keperluan Dinar Iraq diapungkan adalah amat mendesak sekali untuk merancakkan bursa saham ini. Hanya selepas apungan sesuatu matawang boleh dijual beli di pasaran terbuka. Bank Comercial dan Money Changer adalah sesuatu medium jual beli sesuatu matawang yang telah diapungkan.
Dinar Iraq diperkenalkan pada tahun 2003 dan peramal ekonomi menjangkakan Dinar Iraq akan diapungkan dalam tempoh antara 5 ke 10 tahun, maka ianya satu masa yang paling wajar dan dinantikan oleh semua pihak.

Dengan andaian Dinar Iraq akan diapungkan pada harga 1 Dinar Iraq bersamaan USD 0.3 ( spekulasi dan andaian ) dan ianya sejajar dengan pembentukan kerajaan Iraq yang baru. Sesiapa yang berminat untuk memiliki dan membuat pelaburan yang memberikan keuntungan berlipat kali ganda boleh menghubungi saya di
0125997709 (Ahmad Faiz) / 017 3572010 (Rizal Maula)

(RM450 = 50,000 Dinar Iraq ) harga jualan dari kami

andaian dinar akan naik 1 iqd = 0.3 USD
Modal RM450= 50,000iqd
Tukaran bila harga IQD naik = 50,000 iqd X 0.3 USD
Anda untung = 15000 USD = RM 45,000

IQD= Iraq Dinar

Reference laman web untuk kajian berkenaan dinar Iraq:
1- www.primadinar.com
2- http://dinar2010.blogspot.com/
3- www.edinarfinancial.net/history.php
4- www.cbi.iq ( ini adalah laman web rasmi Bank Iraq)
5- http://www.buydinar.org/dinarfacts.html

Jika anda sudah mambuat kajian dan berminat untuk melabur dalam dinar Iraq, anda boleh menghubungi saya untuk membeli wang tersebut. Terima kasih.

Niche: Servis Kewangan
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Rizal 71 - Tue 8/Mar/2011, 1:51am
    Jika anda ingin menjual dinar iraq pun boleh hubungi saya sebab kebanyakan di internet diorang jual
    RM 750=50,000 iqd
    Sekarang ni ramai pihak yang main harga sebab kemungkinan besar Dinar Iraq akan naik dalam masa yang terdekat. Wallahua'lam...  
  2. Zalina 6 - Tue 8/Mar/2011, 2:06am
    salam,

    bleh tau dok area mana? berminat. tp masih mengkaji..  
  3. Ssb Money Changer - Tue 8/Mar/2011, 2:24am
    Salam,

    Harga jualan iraq dinar di pasaran di kalangan money changer di malaysia:

    25,000 Dinar = RM 112.50
    50,000 Dinar = RM 220.00
    100,000 Dinar = RM 430

    www.moneychanger.webs.com untuk maklumat lanjut

    kami membeli dan menjual semua jenis matawang.

    p/s- mmg ramai yg kata iraq akan naik, tetapi ramai juga yang kata tidak akan naik, jadi nilai baik2, cari kat google ttg pros dan cons nye supaya faham ttg risiko yg terlibat then baru decide beli atau tak.  
  4. Safa Catering - Tue 8/Mar/2011, 2:54am
    email saya, cipsy_84@yahoo.com  
  5. Rizal 71 - Tue 8/Mar/2011, 1:01pm
    Zalina saya dok area kedah. Tapi kawan saya nak pegi KL lusa, so kalau zalina ada mana? kami boleh deliver by hand kalau nak. Tengok duit tu dulu then kalau nampak macam original baru beli k. Kami tak buat postage by courier sebab jual beli matawang dan emas tak boleh ada delay in time. Kena buat dalam masa serentak. Ada pembeli dan penjual, kalau tak dia jatuh riba...
    untuk keterangan lanjut sila hubungi 012 5997709 - ahmad Faiz.
    P/S- kalau nak beli dari SSB money changer pun boleh, dia jual lagi murah dari saya dalam advertising post saya ni. tq =)  
  6. Linkman - Tue 8/Mar/2011, 4:44pm
    dinar iraq ni cerita dah basi dari 2003 lagi tak naik2... rugi sapa dah beli...  
  7. Rizal 71 - Wed 9/Mar/2011, 12:52am
    setiap pelaburan ada risikonya...
    kita melabur dalam currency sesuatu negara jadi benda ni bergantung kepada kestabilan sesuatu negara, dan kita kaji dulu sebelum melabur...
    Sebab naik turunnya matawang ni bergantung kepada kestabilan sesebuah negara tersebut, bukannya jual beli kacang kuda atau burger, sedangkan keluarga kita sendiripun kalau ada masalah tak mudah untuk kita handle, ni kan pula masaalah negara. So apa2 pun kaji dulu, orang yang main forex pun dia kaji graf dulu sebelum melabur dalam sesuatu matawang. Macam mana dinar Iraq nak naik poada tahun 2003 kalau pada tahun 2003 ni Iraq kena serang dengan US? Kalau Malaysia kena serang dengan US pun duit Malaysia ni akan jatuh merudum.....  
  8. Rizal 71 - Wed 9/Mar/2011, 3:55am
    Oleh sebab ada orang yang jual lebih murah kat sini sayapun terpaksalah struggle untuk cari dealer or wholeseller or direct seller untuk berikan harga murah untuk saya, dan saya jualkan kepada anda untuk harga murah lagi. Dan sekarang saya boleh jualkan dengan harga paling murah di pasaran,

    RM4100 = 1,000 000 iqd
    for 25k note
    COD only... cakap je nak jumpa area mana.. tapi max order 1,000 000 kalau out of KL, PENANG and KEDAH area...
    offer valid until 23-03-2011 only. kalau ada stock lagi selepas tu saya akan inform...

    Linkman : - kalau terkenal sapa2 yang dah terbeli dan rasa rugi dan mahu jual balik sila inform saya, tetapi saya beli dengan harga murah saja  
  9. Joe 12 - Thu 10/Mar/2011, 10:24am
    matawang bukan komoditi (barang). dibimbangi urusniaga seperti jatuh hukum haram. saya x berani nk mengesahkan tetapi logiknya mereka seperti anda ini yg menyebabkan fluctuarate matawang.(matawang x stabil seperti mana Goerge Soros membeli duit sewaktu ekonomi down dulu). rujuk laman web zaharuddin @ urusniaga ISLAM lain.maafkan hamba jika tersila[p, betulkan....  
  10. Rizal 71 - Thu 10/Mar/2011, 3:13pm
    boleh buka web ustaz zaharuddin kalau tak silap dia ada membincangkan tentang forex dan sebagainya berkaitan urusniaga wang dan emas...

    terima kasih for the info...  
  11. Idham - Wed 23/Mar/2011, 1:47am
    harga terbaik dipasaran
    iraq dinar for sale10k- rm 56 (limited)
    25k - rm110 je
    50k- rm215 je
    100k - rm420 je
    1juta rm ????.
    harga paling murah dipasaran

    pls call :017 2551768 (idham)  
  12. Mr Dinar - Fri 17/Feb/2012, 7:51am
    Tumpang berniaga dinar iraq kawan..

    25k - RM90
    10k - RM44
    5k - RM24
    1k - RM17
    500 - RM12
    250 - RM9
    50 - RM5

    C.O.D KL / FREE poslaju luar KL..
    100% Tulen..
    Sms/call 012-3021641 (am)  
Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.