Booth utk Disewa - Fiesta Oh Yez @ Karnival Belia Hulu Selangor 2011, 12-20 Mac
Ida 37 @ Nad Commercial Enterprise - Sat 12/Feb/2011 10:12am [Last Comment]
Salam semua forumers majalah.com,

Kami mempelawa mana-mana usahawan yang berminat untuk berniaga di Karnival Belia Hulu Selangor bertempat di Taman Millenium, Kuala Kubu Bharu yang akan berlangsung pada 12 - 20 Mac 2011.

Pelbagai aktiviti menarik akan berlangsung sepanjang karnival antaranya Fiesta Rakyat,Kejohanan Paintball Terbuka Malaysia(MWC), Pertandingan Futsal PAdang, Explorace Rakyat, Hulu Selangor Idol, Pameran Motorsikal Berkuasa Tinggi, Pertandingan Nasyid, Pidato, Kompang, Persembahan Artis terkenal (Aizat, Ana Rafali, Amy Search, dll)

Gerai Jualan terbahagi kepada 5 pakej:

PREMIUM A (20'X20') - SEWAAN : RM6000/BOOTH
PREMIUM B (20'X20') - SEWAAN : RM5000/BOOTH
GOLD (20'X20') - SEWAAN : RM4000/BOOTH
SILVER (10'X20') - SEWAAN : RM2500/BOOTH
FNB (20'X20') - SEWAAN: RM6000/BOOTH

Karnival ini julung kali di adakan dan akan dirasmikan oleh YAB Tan Sri Dato Sri Abdul Khalid Bin Ibrahim (Menteri Besar Selangor)

Anggaran pengunjung melebihi 150,000 orang.

Kepada yang berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya di talian
012-6161855 atau email kepada iedashi@yahoo.com

Tarikh tutup utk sewaan booth : 24 feb 2011

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga
     
  1. Promoter Tapak Niaga - Sat 12/Feb/2011, 12:50pm
    Salam 1 Malaysia.

    Terkedu dan kelu nengok kadar sewa gerai. Naper lee penganjur2 event mcam cendawan tumbuh letak sewa yang boleh mengembongkan poket.

    Wahai penganjur event, tahukah anda, sewa tu mahal, kalahkan Jom Heboh, Suarasa dan Gegaria. Para peniaga yang join belum tentu boleh buat 'sales' sebanyak tu. Jangan ingat setiap event menjanjikan pendapat lumayan kepada peniaga.

    Kepada penganjur dan bakal penganjur, usahlah fikirkan keuntungan segera, kesianlah kepada peniaga. Tidak dinafikan pihak anda ada kos untuk dibayar tetapi kadar sewa tu tinggi. ingat !! tanpa peniaga, tiada seri sesebuah event

    Seperkara lagi, buatlah event ikut sepertimana diwar-warkan dan ikut pelan tapak asal. Saya selaku promoter tapak niaga pening dengan penganjur yang tak ikut apa yang mereka rancang, tulis lain, buat lain, pelan tapak niaga yang mereka beri, boleh pecah 4 (10x10), bila sampai di tapak event, lain pulak jadinya. Bila kita komplain, buat bodo, tak gaku kesilapan mereka, lari2, takut untuk berdepan dengan peniaga.

    Kepada penganjur2 yang jadikan event sebgai sumber rezeki, fikirkanlah jangkamasa panjang, jangan pilih keuntungan singkat. Jagalah kebajikan peniaga2 kerana mereka juga boleh menaikkan dan menjatuhkan anda sekiranya buat event ikut syok sendiri  
  2. Adnan 7 - Sat 12/Feb/2011, 2:15pm
    Setuju sgt2 ngn promoter...sy pn dh banyak kali kener.iklan kemain gah..ikut suka hati jer..bila dtg tengok tapak...perh...mcm meniaga kt padang pasir...baik meniaga kt tecso ker,giant ker..mahal tp berbaloi..renung2kan lah wahai penganjur2 event..  
  3. Azhari 2 - Sat 12/Feb/2011, 4:40pm
    kami ni berminat... tapi bila tgk harga boleh pengsan... kali pertama buat tu agak2 la harganyer, yang nak berniaga tu org melayu dan yang nak datang pun kebanyakkan org melayu. jangan la sbb vvip yang akan resmikan harga jadi gantung diri.  
  4. Halim 13 - Sat 12/Feb/2011, 7:18pm
    gilerrr ahhh 6000...
    dkt kuala kubu plak tu...

    think twice...nope  
  5. Ida 37 - Sun 13/Feb/2011, 12:38pm
    terima kasih pada yg memberi komen. saya sendiri pun berniaga air je kat karnival tu . setiap org ada pendapatnya. saya peniaga, anda pun peniaga. kita saling menghormati satu sama lain. xpe kalau xnk. kalau nk sila call saya. thanks  
  6. Zd - Sun 13/Feb/2011, 3:12pm
    bapak pya mahal......salenya blum tentu la plak tu....kat kuala kubu baru lg....perghhh.....xtau la bila la org melayu nak maju pemikiran,kira nak hentam jaa......sedih2......haihh......  
  7. Hartini 4 - Sun 13/Feb/2011, 9:18pm
    ish...mana boleh klau 'xnk xpe' cik ida...kene consider la komen2 org...nnt xramai org niaga?haru...klau karnival ni dh kerap buat xpela...kira dh tau sambutan cmane...  
  8. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 9:39am
    sebenarnya berapa harga yg peniaga inginkan?

    karnival ni dijalankan 9 hari . jika peniaga inginkan harga yg lebih kurg pihak penganjur sedia utk berbincang.  
  9. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 9:55am
    sesiapa yg berminat boleh melihat sendiri tempat di mana fiesta itu dijalankan ...

    jika ingin butiran lanjut sila berhubung dgn saya. sesiapa yg rasa ianya terlalu mahal juga boleh survey dan berbincang dgn saya

    utk pengetahuan semua pihak, sebelum ni pun ada juga karnival dijalankan di KKB ini ... dan kunjungan dr org ramai amat menggalakkan, penganjuran yg sama. cuma kali ni berbeza kerana terdapat pertandingan paintball kebangsaan turut diadakan disini disamping beberapa pertandingan yg sy war-warkan.  
  10. Lyana Mk - Mon 14/Feb/2011, 10:18am
    harge! mak aihhhhh!! 2kali pikir...jawapan..tidak ler...takut modal tapak melebihi keuntungan yg dapat! mungkin golongan vvip juga yg meniaga ;)  
  11. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 10:24am
    vvip xde pn ... ini bkn karnival utk org yg berpolitik pun .. harga boleh bincang .. boleh share pon ..  
  12. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 12:02pm
    buat forumers,

    kalau ada masa silalah datang ke Fiesta Oh Yez @ Karnival Belia Hulu Selangor 2011, 12-20 Mac ni ... sama² memeriahkan karnival rakyat di sana ... ada pelbagai pertandingan yg dijalankan sempena cuti musim sekolah ni.

    terima kasih buat semua yg memberi komen.  
  13. Shaharudin 4 - Mon 14/Feb/2011, 12:12pm
    tau kira ke..150,000 org tu berapa byk...sy ingat kalu dia org parking kete kat bandar kuala kubu baru mau pening kepala polis trafik..penganjur kira la 1 2 3 4 sampai 150,000..br blh imagine....berapa byk jumlah 2...MERIAH BETUL KARNIVAL KORANG..  
  14. Amran Shariff - Mon 14/Feb/2011, 12:37pm
    Akum cik Ida, saya xnak hentam sesiapa tentang event ni, tapi dsebabkan yg bagi komen semuanya kaki2 ekspo mcm saya, jadi saya nak tanya,...... andaikata org xde mcm mane dan klu event tu artis yg djanjikan dtukar kpd artis kenduri kawin mcm mane, ada perjanjian tak berhubung benda2 mcm ni. wslm.  
  15. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 1:56pm
    en shaharudin 4, fiesta tu bertempat di Taman Millenium, Kuala Kubu Bharu bkn dekat stadium kkb mahupun pekannya tu . sy ada map dan boleh la pergi survey tempatnya.  
  16. Lily 25 - Mon 14/Feb/2011, 3:29pm
    Salam, saya berminat unt join. Boleh bagi saya more detail.

    Bagi saya, untuk berjaya, kene ambil risiko. Rezeki Allah yang tentukan...

    kawan saya terlibat dengan acara motosikal berkuasa tinggi... dia bgtau, peserta lebih daripada 200 org akan join... Team diorg pn ada buat aktiviti kt sana bukan sekadar pameran shj... Happening beb... mcm2 ada :)  
  17. Ida 37 - Mon 14/Feb/2011, 4:30pm
    wsalam en amran ...
    dlm setiap peluang perniagaan yg kita ambil mesti ada risiko ... sama ada untung atau rugi. mengenai penyertaan artis² yg telah sy war²kan itu sememangnya mempunyai penjanjian bertulis dan pihak kami telah pun membuat pembayaran sebanyak 50% .

    salam puan lily, penyertaan puan lily sgt dialukan. sila check email sy dh hantar segala aturcara, lokasi booth yg pn nk dn borang utk pn lily isi

    AKHBAR RASMI : SINAR HARIAN
    RADIO RASMI : SINAR FM
    GEGANTUNG (2'X6') : 500 UNIT (TG MALIM-RAWANG-GENTING HIGHLANG-SELAYANG-GOMBAK)
    KAIN RENTANG (12'X4') : 50 UNIT (TG MALIM-RAWANG-GENTING HIGHLANG-SELAYANG-GOMBAK)
    BROSER (A4) : 200,000 KEPING (SELURUH HULU SELANGOR)  
  18. Nur Arafah - Tue 15/Feb/2011, 5:47pm
    just nk tau, blh x hrga pakej ni diturunkan about 30%?  
  19. Hamizad B Mohamed - Tue 15/Feb/2011, 9:12pm
    mhl sgt...sewa kt kdai leh byr utk 3bln..  
  20. Fikri 4 - Tue 15/Feb/2011, 10:53pm
    event cam best2
    tp hrga murah sgt
    btul ke anggaran pengunjung 150,000..
    ntah2 1500 ja..
    sudah terkena dlu...
    jgn terkena lg...  
  21. Azman Mohamad - Wed 16/Feb/2011, 10:41am
    sj nk mncelah, jgn marah ye. sewanya x masuk akal..klu dpt jualan stkat lps byr sewa je, nguntungkn dia. kt nk makan apa lak?? muhasabahlh diri wahai pganjur....  
  22. Ida 37 - Wed 16/Feb/2011, 11:17am
    cik nur arafah berminat utk berniaga apa?
    en azman boleh shared booth dgn rakan² andai berminat.  
  23. Wan Ahmad 5 - Wed 16/Feb/2011, 11:35am
    takut rugi tayah berniaga la ... dok bising mahal² korg je buat fiesta yg reger booth rm20 sehari ataupon yg percuma. senang sket nk dpt untung bersih. pastu pakat ramai² org melayu ni mintak subsidi kerajaan lagi supaya apa sj ekspo tak perlu sewa booth. diharamkan terus booth yg kene baya ni ... so pasni takdela dok ngata lg org melayu x tolong org melayu ...

    korg kan peniaga yg berhati mulia.  
  24. Nad 8 - Wed 16/Feb/2011, 5:19pm
    Salam semua,

    Saya ingin membuat tambahan info yang lebih jelas berkenaan dgn Fiesta Oh Yez ini. Saya merupakan salah seorg pengarah dalam Fiesta ini.

    Untuk makluman semua, kami memperuntukkan puluhan ribu untuk promosi di surat khabar, radio, dan lain-lain seperti yg di nyatakan oleh Cik Ida. Hebahan di surat khabar telah pun keluar pada hari Isnin lalu akan diikuti dengan update terkini pada setiap 3 hari berikutnya.

    Untuk makluman semua peniaga, pertandingan paintball peringkat Kebangsaan akan di buat di Fiesta ini, yang melibatkan lebih daripada 200 orang peserta. Selain tu, lebih daripada 100 pasukan fullsat yang akan turut serta.
    Setiap hari ada pelbagai pertandingan akan diadakan. Pertandingan HS Idol, memasak, mewarna, gubahan, explorace, baby comel,serta pertandingan nasyid, kompang & pidato untuk sekolah2 Hulu selangor. Dan beberapa lagi acara sampingan setiap hari yang penuh dengan kemeriahan...

    Untuk memeriahkan lagi, kami ada life band setiap hari serta artis2 seperti Amy search, Ana Rafali, Aizat, UNIC, akan turut serta.

    Lagi pun... Fiesta ni dibuat pada cuti sekolah...

    Kami sangat mengalu-alukan segala teguran yang membina daripada rakan-rakan niaga semua.

    Fiesta ini bukan tujuan untuk mengaut keuntungan, tetapi memberi peluang semua peniaga untuk berniaga dan keuntungan daripada Fiesta ini tidaklah sebanyak yang difikirkan. Kami bergerak untuk mengumpul dana bagi program2 belia dibawah badan amal agar kami dapat saluran semula kepada masyarakat....

    Terima kasih.  
  25. Amran Shariff - Wed 16/Feb/2011, 7:57pm
    Akum, sebelom apa2 saya mohon bebanyak bersabar, kami cuma bagi komen dan inginkan kepastian. utk pengetahuan kami peniaga ekspo belom ada yg btol2 untong ataupon buat duit bila joint event, klu saya dah masuk tahun ketiga, yg lagi lama x taula plak, so pengalaman kami dah banyak sgnt terkena ngan organiser, aturcara hebat bila mula event dah jadi lain, so rasanya xsalahkan klu kita tanya ataupon bagi komen.takpelah mungkin belom ada rezeki kami. insyaallah dilain masa klu ada jodoh kita akan ikut event atau fiesta awak. w,slm.  
  26. Natasya Irwan - Thu 17/Feb/2011, 1:23am
    minta maaf nak mencelah...utk pengetahuan, saya pun peniaga expo, sejak 2tahun. tapi start 2010 hingga masuk 2011, saya tgk penganjur bertambah banyak, mcm2 event dah ade. tapi kebanyakkan hampeh...x leh buat untung. asyik rugi je. tapak mahal, tak berbaloi dengan sales. tahun nie je brg niaga semua naik harga, peniaga dah ramai...pembeli kurang. saya minta penganjur tolong kaji balik harga tapak yg bersesuaian pada peniaga. renung2 kan..terima kasih.  
  27. Roslan 25 - Thu 17/Feb/2011, 4:41pm
    askum...saya selaku pengerusi persatuan yg menganjurkan event ini...harga yg ditawarkan adalah untuk 9hari...dan anda boleh berkongsi untuk mendapatkan peluang berniaga...bagi saya harga yg ditawarkan adalah rendah...dan keuntungan yg diperolehi tidak sampai 10 %...klu ada yg xberpuas hati blh hubungi saya di 013-2071069...roslan zakariah  
  28. Bonamana - Thu 17/Feb/2011, 7:30pm
    salam,

    ermm...saya dh tgk aturcara program tersebut, berserta layout,..map dan sbgainya...walaupon harga tapak 2 mcm mahal,.. tp harga tu releven..sbb tempoh expo ni 9 hari ....x kn la x dpt sales .... @ pulang modal kn...

    kepada yang berminat boleh teruskan niat anda,..
    saya berminat utk sertai....tq.  
  29. Srar88 - Fri 18/Feb/2011, 12:08am
    en.bonamana,
    klu setakat berniaga nk lepas modal ngn untung cukup2 mkn, baik keje je ngn org. dpt gaji. berniaga mesti nk untung, klu tak untung baik tak yah niaga, ye tak..??  
  30. Mohd Fazli Ali - Sun 20/Feb/2011, 4:50am
    Assalamualaikum semua,
    Klu nak difikrkan mmg sewa tu agak mahal bg peniaga2 FNB. Satu hari lebih kurang RM666.67 utk khemah 20'x20'. Klu share tapak RM333.34. Plan layout dan program mmg menarik.. Tp mcm kami peniaga kecil2an pening juga memikirkan sewa tu....tp harap sesiapa yg berminat teruskan yg x mampu nak buat mcmana. Hendak tp rs x mampu. Tp klu penganjur blh berbincang ok la jugak. Semuga karnival ini berjaya... pening3  
  31. Ali Gamat - Mon 21/Feb/2011, 3:04am
    sewa yg terlalu mahal adalah x sesuai utk berniaga. saya dah banya terkjens dgn ekpo yg spt ini. dapat penat je. janji ramai orang, biasanya kalau target 150k kedatangan tu, yg datang 10%je. dan termasuk budak sekolah yg beli burger tu. turunkanlah sewa ke harga rm 1500 - 2500 mengikut saiz tapak. kami meniga ni bukannya dapat untung banyak pun. bayangkan sehari duduk kat khemah tanpa mandi sampai malam dgn sale yang ciput. pikirkanlah sewanya tu semula supaya dpt meniaga dgn hati tenang. ataupun kalau nak bayar deposit 500 dan bakinya bila expo tamat. kalsu betu ramai org peniaga bayar jumlah sewanya .kalau tak ramai bayar baki seribubje.vada berani penganjur. mahal gila....  
  32. Pau Seri - Tue 22/Feb/2011, 10:35pm
    jika dilihat dari nick yg menyokong..semua adalah komen pertama mereka...adekah nick itu sengaja di reka utk menyokong?  
  33. Shaharudin 4 - Tue 8/Mar/2011, 8:11am
    karnival x jalan lg...tp penganjur nampak mcm poyo je...mcm la dia org tahu apa akan jd pd masa akn dtg..tp peniaga da tentu kena byr sewa walaupun event x jalan lagi...  
  34. Signaturewheels - Tue 8/Mar/2011, 11:27pm
    salam kepada semua usahawan.. memandangkan yg komen ni suma kaki expo, saya ingin berkongsi maklumat mengenai expo.. saya nak invite para usahawan suma ke expo Malaysian Product part 3 d Brunei Darussalam yg akan berlangsung pada 27mac ini..harga booth berpatutan untuk 7 hari expo..anda harus cuba market d Brunei kerana buying power warga Brunei sangat kuat.ramai usahawan telah berjaya dalam expo ini.untuk maklumat lanjut sila hubungi 0142696053 (Hani) 0109446054 (Dayang) terima kasih..  
  35. Nani 2 - Thu 7/Jul/2011, 4:25am
    setuju dgn Pau Seri,
    nick name yg meyokong seolah2 sengaja direka...hehe...
    cuba cek btul2...registered n then pastu terus komen...hehehe,....mmg nmpk terlalu ketara...
    x gitu Lily 25,Wan Ahmad 5, Nad 8, & Bonamana.... semua nick ni newbie kat majalah.com nie...

    apa2 pun gud luck to all...!!!
    peace no war :)  
Page 1   (Total 35 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)