Bisnes Online untuk Dijual - RM3552.40 Sales (Okt 2019)
Khai Akmal @ Guru Coklat Enterprise - Thu 7/Nov/2019 2:51pm
BISNES ONLINE UNTUK DIJUAL

==========
RINGKASAN
==========

- Produk yang bisnes ini jual ialah Kelas Online PJJ dan Ebook Berkaitan Masakan/Baking
- Telah beroperasi sejak 2010.
- Bisnes ini dijalankan oleh Saya dan Isteri sahaja (tanpa bantuan pekerja lain)
- Ada 4000+ senarai pelanggan (no telefon, group Whatsapp)
- 45,000+ senarai prospek (no telefon)
- Ada 5 produk utama (Kelas Online PJJ Masakan/Baking)
- Ada 7 produk sampingan (ebook)
- 84,000+ followers di Facebook (page)
- Berpuluh testimonial untuk hampir setiap produk
- Ada banyak potensi untuk berkembang (baca sehingga akhir)

===============
JUALAN TERKINI
===============

Sales (Oktober 2019): RM3552.40
Kos iklan: RM796.63
Untung bersih: RM2755.77

===================
PENDAPATAN TAHUNAN
===================

2015
Sales: RM40,560.00
Kos iklan: RM15,511.09
Untung bersih: RM25,048.91

2016
Sales: RM58,530.00
Kos iklan: RM26,704.96
Untung bersih: RM31,825.04

2017
Sales: RM31,230.00
Kos iklan: RM8,990.28
Untung bersih: RM22,239.72

2018
Sales: RM22,985.00
Kos iklan: RM3,108.00
Untung bersih: RM19,877.00

==================
PENERANGAN JUALAN
==================

- Dari tahun 2015 sehingga April 2017, kami aktif
mengiklankan produk kami

- Hasilnya, 3436 pelanggan telah berjaya diperolehi.

- Selepas dari April 2017, kami sudah kurang aktif
untuk beriklan kerana fokus kami terarah kepada
keutamaan yang lain (buat doorgift kahwin dan sebagainya).

- Dari April 2017 sehingga kini, kami banyak fokuskan jualan
dari pelanggan sedia ada sahaja.

- Jadi, pada tahun 2017 dan 2018, kami hasilkan
4 Kelas Online PJJ.

- Rekod jualan yang paling baik kami telah perolehi
ialah pada 2018 yang mana kami telah berjaya mendapatkan
jualan sebanyak RM6500+ dalam 2 hari sempena pelancaran
salah satu Kelas Online PJJ kami

- Jualan RM6500+ tersebut terhasil hanya dari promosi
kepada senarai pelanggan sedia ada kami sahaja.
Tanpa ada apa-apa kos iklan.

- Kebanyakan jualan pada bulan lepas (Oktober 2019 - RM3552.40)
juga ialah dari produk ''best seller'' tersebut.

===========
PENCAPAIAN
===========

2015 - 2017
___________

- Telah berjaya mendapatkan sebanyak 3436 pembeli baru
- 45,000+ prospek
- 32 group Whatsapp sokongan pembeli

2017
_____

- Telah dipilih untuk menghasilkan doorgift coklat untuk
salah satu majlis kahwin terbesar di Malaysia
- 5000 tetamu (4800 tetamu biasa, 200 tetamu VIP)
- 10,500 biji coklat
- Norman Hakim (artis) sebagai duta penganjur majlis tersebut

2018
_____

- Berjaya mendapatkan jualan RM6500+ dalam 2 hari
pertama pelancaran satu Kelas PJJ Baking baru
- 100% jualan dari pelanggan sedia ada
- Tanpa kos iklan

========
POTENSI
========

- Sekarang dah jadi trend orang cari Kelas PJJ untuk
belajar masakan/baking kerana kekangan masa untuk
pergi ke kelas (tambahan pula, harga lebih murah)

- Pelanggan sedia ada kami berpotensi besar untuk
membeli keluaran baru Kelas PJJ dari kami.

- Dari pengalaman kami, PALING KURANG RM1000-RM2000
jualan pasti ada hanya dari pelanggan sedia ada.

- Kalau aktif buat kelas PJJ setiap minggu,
sebulan boleh dapat RM4000 ke RM8000 hanya dari pelanggan
sedia ada sahaja (belum lagi dijual kepada pelanggan baru)

- Kalau produk tu meletup, lagi banyak boleh dapat.
Macam salah satu produk kami, RM6500+ jualan dalam
2 hari.

- Produk Kelas PJJ yang kami dah ada sekarang ini pun
dah ada berpuluh testimoni (hampir setiap satu produk).

- Bulan lepas kami buat jualan RM3552.40 hanya dari
produk sedia ada sahaja.

- Kami ada website berusia 9 tahun (updated).
Kalau nak tambah medium pemasaran lain seperti di Google,
website ini sangat mudah nak di rank. Google sukakan
website yang telah established (setakat ini kami cuma
fokuskan pemasaran di FB dan Whatsapp sahaja. Saya kurang
ilmu tentang pemasaran di Google.)

=============
POTENSI LAIN
=============

- Disebabkan followers yang ramai di Facebook,
jenama bisnes ini telah membantu saya mendapat kepercayaan
hasilkan doorgift coklat untuk salah satu majlis kahwin
terbesar di Malaysia.

- Ada banyak permintaan dari pelanggan untuk kami adakan
kelas baking secara hands-on (kelas dirumah atau kedai)

- Kami pernah ditawarkan untuk menjadi tenaga pengajar
di salah satu Kolej Komuniti disebabkan kepercayaan beliau
terhadap jenama bisnes ini.

- Selain buat kelas PJJ, dulu kami pernah menghasilkan
produk makanan sendiri (coklat). Hasilnya, followers kami
di Facebook lah yang paling ramai dapatkan coklat dari kami.

- Kalau rajin hasilkan video content, boleh jana
pendapatan melalui program Facebook Ad Break seperti
Seminit Resepi. Mereka buat berbelas ribu ringgit setiap
bulan hanya dari video content.

==========================
BERMINAT NAK TAHU LANJUT?
==========================

Kalau Tuan/Puan berminat nak tahu lanjut berkenaan bisnes
yang ingin dijual ini, boleh Whatsapp saya di
0173767546 (Akmal)

https://wa.me/60173767546

Niche: Bisnes Untuk Dijual | Bisnes Ebook | Bisnes Roti Dan Bakeri
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)