Bisnes Membuat Kraft Tangan
Sri Purwanti 2 - Sat 13/Oct/2018 1:53pm
salam warga majalah. saya nak mohon bantuan dari warga majalah.

saya sangat berminat membuat handycraft seperti dream catcher (macam2 size), barang2 crochet, boho style jewelry dan gantungan kunci dari beads yang saya bikin dari air dry clay. macam2 charm dan hiasan dinding dari clay. dan yang lainnya.

tapi saya tak tahu macam mana nak memasarkan/menjual barang2 saya ini. sayapun tak begitu familiar dengan sosial media. harap ada warga majalah sudi tolong saya atau wsp saya 0178249887.

terimakasih.

Niche: Diskusi Bisnes | Kedai Cenderahati Dan Kraf | Ingin Berniaga
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Linkman - Tue 16/Oct/2018, 2:06pm
    mungkin Cik boleh

    1) menawarkan secara consignment (bagi dulu, bayar bila dah terjual) kepada kedai2 kraf di sekitar melaka, port dickson, langkawi atau tempat2 pelancongan lain

    2) bekerja makan gaji di kedai2 kraf di kawasan2 pelancongan di malaysia. Kumpul modal dan mencari peluang slot2 kosong utk disewa. lagi lama cik bekerja dgn orang lain dalam bidang ni, lagi banyak cerita2 tentang peluang berniaga kraftangan yg cik akan belajar. sambil menyelam minum air.

    3) Kena belajar Instagram, snap je dalam instagram.. takyah belajar apa2 ilmu media social. Kalau dah ada sale nanti barulah boleh mula belajar guna facebook pages (utk jual barang) atau twitter, atau video youtube.  
  2. Sri Purwanti 2 - Wed 17/Oct/2018, 10:45am
    terimakasih banyak mr.linkman.boleh tanya kalau consignment itu kedai biasanya ambil berapa peratus ya..terimakasih.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.