Bisnes Lembu dan Kambing
Mohd Asyraf Bin Hashim - Tue 19/Nov/2019 9:45am [Last Comment]
Salam dan hai, saya mempunyai modal sebanyak 10k.

Saya berminat untuk membeli baka lembu atau kambing dan menumpang kandang tuan atau puan untuk dibela sehingga besar. Saya akan bayar kos makanan dan sebagainya.

Sila Whatsapp saya untuk perbincangan lanjut di 0177461424.

Area JB dan johor diutamakan.
Terima kasih

Niche: Ingin Berniaga | Penternak Lembu | Penternak Kambing
 
1. Nnzak - Tue 19/Nov/2019, 8:55pm
assalam...

jika di utara yg berminat utk menternak kambing dan lembu atau ternakan lain2 boleh menghubungi sy... atau whatsapp...

konsep kami berniaga berjemaah... www.wasap.my/60174907629/pawahkambinglembu  
2. Fauzi 225 - Thu 21/Nov/2019, 11:47am
sy pun berminat tuan. tuan dh ada jumpa ke untuk di area johor?  
3. Barajutaone - Mon 25/Nov/2019, 8:45am
Ada tanah pertanian nak di sewakan di sekitar Rapid Pengerang, utk di sewakan
Boleh call 013 7930333 kalau berminat  
4. Flashempire - Mon 2/Dec/2019, 3:42pm
Salam tuan, maaf sekadar cadangan.

Daripada tuan gunakan duit tersebut untuk spend untuk beli baka lembu,
Baik sekiranya tuan JV dengan mana2 company yang telah sedia ada lembu atau kambing.
Dapatkan harga bersesuaian dengan partner JV tuan tersebut.

Tuan gunakan duit tuan tersebut untuk buat marketing sahaja
Cuba menjual dahulu sebab asas bisnes bukan perlu modal lembu
tapi belajar buat pemasaran lebih penting daripada bermula daripada kosong.

Untung pun dapat dan tuan dah boleh rolling duit tersebut untuk membuat jualan demi jualan  
5. Nanamaj - Wed 25/Dec/2019, 10:32pm
saya ada tanah 7 ekar di sarawak untuk di sewa . bagus untuk kelapa atau pertanian dan penternakan. 0146823881  
6. Zueraina - Tue 28/Apr/2020, 12:29am
Slm...sy pembekal rumput nepier silaj.
Jika perlukan bekalan boleh hubungi/watsapp sy
Ms zue 01129167370  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..