Bisnes Fresh Jus di Bazar Ramadhan 2019
Zaliha 10 - Mon 11/Mar/2019 1:01pm
Di bulan Ramadhan pintu rezki sentiasa tebuka luas kepada sesiapa yang rajin.

Salah satu produk yang boleh mendapat keuntungan ialah menjual jus buah-buahan segar seperti Jus Durian Belanda, Jus Guava, Jus Mangga, Jus Nenas, Avocardo, dan bermacam-macam lagi.

Hubungi kami untuk medapatkan bekalan bahan mentah dan kelengkapan lengkap untuk memulakan perniagaan.

Hubungi kami melalui wasap 019-7533 667.

Terima kasih

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Pasar Malam | Bisnes Minuman
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Zaliha 10 - Tue 12/Mar/2019, 10:11am
    Perniagaan Jus Buah-Buahan Segar di bulan Ramadhan amat laris dan menguntungkan.

    Pekej lengkan akan di berikan kepada usahawan yang ingin membuka bazar Ramadhan di kawasan tempat tinggal anda.

    Hubungi kami di 019 7533 667.

    Terima kasih  
  2. Linkman - Tue 12/Mar/2019, 12:47pm
    Saya setuju, trend minuman di pasar malam sekarang semakin banyak minuman berzat. Mungkin masyarakat kita dah mula aware tentang healthy living atau mungkin poket masing2 dah mula berisi :-)

    1) Jus avocado dgn dipancutkan coklat pada bhgn dalam cawan membentuk corak.

    Harga Rm5 utk cawan besar. Sebenarnya coklat tu gimik je.. saya tak dapat rasapun. Tapi hampir setiap minggu saya beli sebab rasanya sedap dan sure byk vitamin.

    Yg ni memang laris. Kadang2 kena beratur. Kalo pasar malam anda belum ada orang jual ni.. cepat2 jual.

    2) Jus buah delima fresh
    - yg ni agak mahal, sebotol kecik dlm 250 ml harga RM 15
    - saya pernah beli tapi rasa mcm tak mampu nak amalkan setiap minggu. sebulan sekali ok le.
    - yg ni takde orang beratur hehe..

    3) Jus nenas perah dlm botol
    - biasanya pasar tani petang
    - botok kecik je dlm 250 ml, harga rm5
    - yg ni saya cuba amalkan setiap minggu.

    selain jus nenas, nenas potong dalam bekas tupaware plastik pun ada. rm5 satu bekas. nenas moden skrg ni sedap betul. Manis dan tak sakit lidah. (lupa nak tanya nenas jenis apa.)

    4) Jus Kedondong saya pernah jumpa di Foodtruck
    - tak ingat harga
    - masa beli tu kena beratur. Mmg sedap.
    (foodtruck area putrajaya millenium Monument tepi tasik dekat masjid besi)

    5) yg ni masih lagi stay rm3 gelas besar
    - Jus durian belanda
    - laicikang dgn pelbagai herba (dlm balang)

    ===

    cuma saya masih mushkil air yg digunakan.. adakah air paip? tapi saya setakat ni tak pernah sakit perut lagi Alhamdulilah.

    Kalau dapat guna air tapisan mcm Cuckoo, Coway atau Chungho tak mahal pun sekrg ni.  
  3. Zaliha 10 - Wed 13/Mar/2019, 11:12am
    Terima kasih atas ulasan di atas, produksi kami dalam 2 pekej. Pekej untuk jus balang dimana anda akan dibekalkan pati buah-buahan didatangkan dengan peking 4 liter. Hanya dicampur kan dengan air yang sesuai seperti air bertapis atau mineral dan pemanis dan dijual dalaam Balang. Jus ini tanpa sebarang perasa dan pengawet. Kedua kami membekal jus yang telah di botolkan. Jus botol ini sedia untuk minum. telah bercampur gula yang sesuai seperti jus-jus yang lain tanpa sebarang perasa. Walaubagaimana pun pihak kami campurkan dengan sedikit pengawet supaya lebih tahan lama. Campuran pengawet adalah mengikut sukatan yang dibenarkan dalam Akta Makanan, Kem Kesihatan. Semua kaedah pembuatan mengikut teknologi dan research dan Universiti Putra Malaysia dan Jabatan Pertanian. Air yang di gunakan pastinya menggunakan air yang bertapis. Terima kasih  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.