Bisnes Canopy - Sesiapa Ada Pengalaman
No Owner - Tue 16/Nov/2010 8:12pm [Last Comment]
Saya berminat utk bisnes sewa kanopi. sesiapa ade pengalaman ngan bisnes kanopi tlg bagi nasihat dan cara2 nak bukak bisnes canopy

Niche: Diskusi Bisnes | Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi
     
  1. Zaidi 8 - Tue 16/Nov/2010, 10:10pm
    salam

    Tuan nak tanya apa?insyallah saya boleh bantu..  
  2. No Owner - Tue 16/Nov/2010, 11:30pm
    tirima kasih...
    mcm mane nak mule ngan bisnes canopy? contoh nak cari source meja2 ngan kerusi, alas kerusi, scallop etc.
    sbb bisnes canopy nie byk benda kene consider  
  3. Zaidi 8 - Thu 18/Nov/2010, 2:18pm
    U sebenarnya dah start ke belum business canopy nie ?

    Untuk start business canopy memang banyak benda di perlukan..mesti ada modal lah..

    Modal di perlukan untuk membuat canopy.samaada u nak buat canopy yg biasa atau yg jenis kubah@piramid.


    Standard canopy ialah 18'x18'
    Harga siap 1 canopy mencecah rm2000 jugak.

    Selepas canopy,u perlukan kerusi ,meja,kipas dan laen2.

    Meja selalunya ialah meja bulat,dimana bleh memuatkan 5@6 meja dalam 1 canopy.

    Kerusi u boleh gunakan kerusi plastik biasa.

    Sebenarnya depend jugak,samada u nak buat yang grand atau yg biasa2 sahaja.

    Memang banyak benda nak kena setup.

    Belum pekerja lagi.harus mempunyai pekerja yg mahir untuk pasang khemah,yg x mahir pon bleh di ajar.

    dan transport harus ada,paling kurang pOn lori 1 tan,atau sebaik2nya lori 3 tan.

    Kalau u memang serius nak buat business canopy ni..memang boleh dapat keuntungan..kalau tempahan u banyak..tamapahan x kira lah majlis kawin ke,sunat ke,kenduri2 kendara.apa sahaja lah..

    I bagitau u pOn,sebab i memang dah lama dah dengan bsiness canopy ni...

    Kalau u perlukan khidmat saya ,saya boleh jadi consultant u kalau u mahu..
    dari urusan penyediaan canopy,barang2 seperti kerusi meja,dan apa sahaja.saya akan bantu.

    Yang penting u harus ada modal lah untuk buat semua ni...

    Jika kekurangan modal u bleh start bsiness ni dengan sewa2 dahulu..

    Tenaga pekerja kalau u takde pOn i boleh bantu dan ajar cara2 pemasangan.

    Apa2 hal u boleh email kat saya
    sam.messi@ymail.com

    atau bleh hubungi saya
    013-6747480

    sebelum nak tel,sms dahulu yer..  
  4. Ramzan Bin Yacob - Thu 18/Nov/2010, 8:04pm
    utk mengetahui budget satu set conopy +meja & kerusi sila tel 0127777907(ramzan)  
  5. Farahjusoh - Sun 5/Dec/2010, 8:40am
    Salam...saya ada menerima tempahan untuk membuat sarung kerusi, alas meja kecil dan besar. Percuma reben.

    Berminat sms 016-272 8977  
  6. Abu Bakar 9 - Sat 11/Dec/2010, 8:30am
    Salam,Bisnes sewa kanopi ini memang berpontensi baik dan selalu mendapat keuntungan yang tinggi. Pelaburan akan 'break even' dalam tempoh 2 tahun. Modal memang besar sikit jika ingin pulangan yang cepat. Kerana memerlukan peralatan yang lengkap,bukan kanopi sahaja.
    Jika lengkap peralatannya lebih mudah membuat pemasarannya. Selain pasaran terbuka, tender perkhidmatan kerajaan memberi pulangan yang lebih lagi.
    Sebenarnya tak perlu pengalaman banyak dalam cara pemasangan,dalam tempuh 6 bulan perniagaan sewa kanopi boleh difahami sepenuhnya. Untuk permulaan bagi perniagaan sewa kanopi yang berpontensi modal mestilah tidak kurang dari RM100,000.00 untuk membeli kanopi pelbagai model dan bentuk dan peralatan lain. Mereka yang mencebur bidang ini, selalunya mereka yang 'hands on' dalam bidang ini dulunya sebagai pekerja atau rakan kongsi. Saya adalah seorang pengusaha bisnes ini sendiri. Saya boleh bagi khidmat nasihat dan menjual alatan2 yang diperlukan.
    Sila hubungi saya jika betul berminat:
    0197477891  
  7. Faizal 44 - Thu 23/Dec/2010, 2:13pm
    salam,saya teringin sgt nak buat bisnes conopy,tpi saya nak start dr kecil dulu,mgkn saya nak dlm 5 khemah ke,dpt yg baru 2 ke yg 2hand 3 ke,bolih ke bantu saya.siap meja kerusi ke.brpa ye modalnya,tel saya 0124121275.kalau dpt byr bulan2 pun ok gak.saya berkerja,insaalah bolih byr,sbb saya pun berceramah di pusat kursus kawin,jd peluang tu ada kalau nak buat bisnes conopy.siapa yg nak join adaman ke atau sbgnya,bolih usaha sama dgn bisnes conopy saya,tel saya 0124121275 atau email saya lebai_pondok@yahoo.com  
  8. Sharifah Kamsiah - Tue 6/Dec/2011, 10:59am
    Nk tempah sarung kerusi plastik/banquet dan semua keperluan untuk hiasan kanopi seperti scallop kanopi mudah pasang, scallop meja pengantin, alas meja bulat/4segi, skirting, riben mudah pasang dll? Sharifah Creative Design sebuah syarikat yg berdaftar dgn SSM berpengalaman membuat dan menerima tempahan semua keperluan itu. Tempahan luar melaka akan dihantar menggunakan parcel atau boleh collect sendiri. Berminat boleh hubungi Puan Sharifah: 013-4037606. Lokasi di Alor Gajah, Melaka.  
  9. Arel 4 - Mon 3/Sep/2012, 10:45pm
    kt mana boleh beli kanopi arabian yang harga nye berpatutan..sesaoe tahu boleh emailkan kat saya arekustatik007@gmail.com  
  10. Abdul Wahab 6 - Wed 10/Apr/2013, 9:38am
    Salam, sy berminat utk menceburi bidang Buisness Canopy ini. Tp sy ingin memulakan perniagaan kecil2 dahulu. Starting 5 set Arabic khemah. Sy memerlukan pendapat, keterangan dan nasihat. Berapa kiah modal yg diperlukan?  
  11. Hafizz 8 - Wed 22/May/2013, 3:49pm
    kami membuat Meja Bulat untuk di jual. 1 meja untuk 10 kerusi.tebal, padat dan tahan lama. hubungi kami untuk tempahan.
    Lihat Gamabr:
    http://www.mudah.my/vi/21307959.htm sms 0132537564  
  12. Nb Construction And Engineering - Mon 19/Sep/2016, 3:01pm
    Assalamulaikum kepada yang berminat untuk menyewa kanopi di area pasir gudang Johor sila hubungi saya di talian 0187650702 terima kasih  
Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)