Bisnes Apa yang Sesuai?
Muhammad Abdul Hafiz Bin Abu Hassan 2 - Sat 17/Oct/2015 1:45pm [Last Comment]
Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

saya ingin meminta pendapat anda semua, bulan 12 company tempat keja saya akan tutup dan pekerja akan diberi vss, jadi saya rasa nk cuba berniaga, boleh tak anda bagi pendapat dan sedikit nasihat berniaga apa yang sesuai.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Dtailing Dr - Sat 17/Oct/2015, 1:48pm
Jual burger...modal kecil, baki vss simpan  
2. Bestprepaid2u - Sat 17/Oct/2015, 1:49pm
tengok dalam ni : http://thebestprepaid2u.blogspot.com  
3. Muhammad Hafiz 38 - Sat 17/Oct/2015, 1:51pm
klu rasa nak mencuba buka perniagaan perkongsiaan...boleh whatsapp saya 0173757440  
4. Soufi 2 - Sat 17/Oct/2015, 2:04pm
90peratus kejayaan adalah dari Kertaskerja 10peratus adalah pelaksanaan. Bergantung pada minat hatikecil kita.. berniaga apa pun tak kisah dengan peruntukan yang sesuai.
Selamat Berjaya.. Insyaallah...  
5. Dr R Bala - Sat 17/Oct/2015, 4:32pm
hi saya perlukan rakan untuk menjalankan restoran bumiputra kalau berminat wassup 0196351818 dr bala  
6. Suzana Ahmad - Sat 17/Oct/2015, 8:11pm
Kepada yang berminat dalam bidang perniagaan dengan modal minima, hanya beberapa lagi Stokis Negeri diperlukan untuk produk terbaru ''Artis Cilik'' Minyak Wangi Inspirasi dari lagu-lagu popular yang pastinya mampu meningkatkan mood kegembiraan seseorang yang memakainya. Pastinya dengan haruman yang dirumus khas dan tahan lama!
Kelebihan Stokis Negeri ialah ia boleh melantik stokis daerah dan pengedar sah dibawahnya nanti dan juga mira akan melancarkan PROMOSI Road Tour ke setiap Stokis Negeri apabila siap dilancarkan nanti.
Istimewa kepada pengguna ialah ''Kumpul Point'' dan tukar dengan hadiah-hadiah hebat sebagai penghargaan kepada pengguna setia.
Berminat sila hubungi / whatsApp / PM ADMIN +60108013823 untuk keterangan lanjut dengan SEGERA!  
7. Bahariah 2 - Sat 17/Oct/2015, 9:44pm
Lawati topic saya... saya perkenalkan Anda peluang yang WAJIB anda rebut sekarang sebelum org lain bermula...

Sediakan payung sebelum hujan!!!

http://www.majalah.com/?classified:wajib-baca-super-best-saving-3-seminggu-sape-nak-bagi:FVQCK6KVFH  
8. Wan Faizal Shafi Bin Che Aman - Sun 18/Oct/2015, 9:51am
Assalamualaikum,

Tuan ada RM100? Kalau Tuan ada saya cadangkan tuan buat ToneExcel untuk dijadikan batu loncatan sebelum tuan ceburi bidang perniaagan lain yg memerlukan modal & komitmen yang besar.

Sila tonton video ini dan kongsikan dgn rakan2 yg lain jika ada manfaatnya.

Terima kasih

https://www.facebook.com/ToneExcelKapar/videos/503489133145577/


Wan Faizal
0126875096  
9. Rasidi Said 2 - Sun 18/Oct/2015, 5:09pm
Berminat buat bisness flavour vape
Email saya shide87@outlook.cm  
10. Ainsunshine91 - Sun 18/Oct/2015, 5:57pm
salam..saya sedang mencari agen untuk setiap negeri untuk produk spek hd kami..untuk sebarang pertanyaan sila whatsapp 012-9223057  
11. Muhammad Zaki Bin Elham - Sun 18/Oct/2015, 8:32pm
salam sesiapa yg berminat biz v.can machine bleh whtsup sy..
brmodalkan 8k sje..
lokasi disediakan..
en.zaki
0142631657  
12. Shukri 143 - Mon 19/Oct/2015, 12:33am
Salam Tn...jika Tuan berminat dengan bisnes SUSU KAMBING DAUN SANNA..boleh wasap saya..0103233424.
kelebihan SUSU KAMBING DAUN SANNA.
Membantu menurukan Kandungan gula didalam darah bagi peskit KENCING MANIS dalam tempoh seawal 5 hari..insyaa allah.
melawaskan pembuangan air besar dalam masa 4-5 jam selepas minum.
membantu menurunkan tekanan darah tinggi dan meredakan migrain atau sakit kepala bagi pesakit darah tinggi.
Modal permulaan kecil hanya rm 250.00 sahaja.
jika modal besar Untung boleh mencecah hampir 57%.
Kpd Tuan atau kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk membuat part time atau sedang mencari pendapatan sampingan produk ini mudah dijual samada dirumah atau ditempat kerja.  
13. Puncak Persada Engineering - Mon 19/Oct/2015, 2:20am
Salam berminat bole wasap sy 019-3146578  
14. Nazri Saud 2 - Mon 19/Oct/2015, 7:50am
Pendapataan extra laman web mybcworld.com/nazwin

rujuk epf 0104673646  
15. Yas 3 - Mon 19/Oct/2015, 12:40pm
Jika berminat untuk menjadi rakanniaga BIGCUP.kopi.tea boleh ler wassup saya di 019 4096297.. modal kecil permintaan tinggi.. bancuhan dgn resipi yg sedap insyallah pealnggan cari...  
16. Mohd Zaid Bin Kadir - Mon 19/Oct/2015, 12:56pm
Assalam.
Sebaik nya lihat kencenderungan tuan dlm perniagaan dan Cari Ilmu dulu. Study geografi perniagaan dan kekuatan tuan sendiri. Perlukan jemaah dan pakar ,
boleh lawat disini :
http://mukmingoods.blogspot.my/2015/10/bersama-m3-berjemaah-menjana-ekonomi.html  
17. Acapsd7 - Mon 19/Oct/2015, 6:18pm
whatsapp saya 0173462632  
18. Kazprosport Sdn Bhd - Tue 20/Oct/2015, 9:38am
salam hafiz

boleh hubungi saya 0192510504 (iylia)  
19. Mudahnya Bisnes Aiskrim - Tue 20/Oct/2015, 6:48pm
Jual Aiskrim

Bab 2: Bagaimana Menjana RM5k Sebulan Dengan Bisnes Aiskrim Secara Part-time?

Sejujurnya inilah konten paling mahal dalam ebook ni. Dengan tahu rahsia bab ini, anda tak perlu tebal muka bunyikan loceng sambil tunggung motor.

Malu beb, kalau jiran nampak. Terserempak dengan anak sedara. Saya akan beritahu lubuk-nya yang sebenar dalam bab ini.

Dengan tahu lubuk ini, anda boleh ?jual? sebanyak 1000 kon aiskrim dalam masa 2-3 jam sahaja. Best betul kalau ada ilmu ni kan. Kerja sikit, tapi lumayan.

https://mudahnyabisnesaiskrim.blogspot.com/  
20. Wahmarketings Com - Tue 20/Oct/2015, 11:23pm
Tempat kerja yang nak ditutup tu bank ke  
21. Kasturibukit - Wed 21/Oct/2015, 1:02am
Biz power bank dan eksesori telefon..atau barangan eksesori wanita ...  
22. Deenmat - Wed 21/Oct/2015, 8:44pm
Ada perniagaan penyewaan kanopi dan peralatan katering untuk dijual. Sesuai untuk memulakan perniagaan baru kerana semua sudah lengkap. Berminat sila whatsapp@0142218167  
23. Kastava - Wed 21/Oct/2015, 8:55pm
Perniagaan yang bagus, boleh mendatangkan income harian tuan. Jgn risau dengan VSS. ini peluang tuan sebenarnya untuk melangkah dari ''Gaji Bulan'' kpd ''gaji harian''..dulu orang tentukan, sekarang sendiri yang tentukan.

Nak mudah, boleh bermula dengan perkara yang berkait dengan ''KEMAHIRAN'' tuan selama di tpt kerja sebelum ini.. itu jika boleh.
Jika KEMAHIRANnya tidak boleh diguna pakai utk apa2 perniagaan pun, then, buat survey sedalam2nya dari peluang yang ada di sekeliling. survey dulu gerak kerjanya, potensinya, then baru buat pilihan.. baru boleh terjun.

InsyaAllah. ada jalan tu.  
24. Alhayqal - Wed 21/Oct/2015, 11:57pm
Ingin memiliki kedai emas sendiri?
Ingin mendapatkan emas dgn harga borong?
Modal serendah RM350.
Bonus 2 kali sebulan.
Hubungi 0162634620.
http://janaemas.com/ikinkayaemas.  
25. Fitzans - Fri 23/Oct/2015, 11:36am
melabur di syarikat sy. setiap bulan akan terima 10% dr jumlah pelaburan...

duit pelabuaran xkan hilang ad jaminan perjanjian peguam n pihak tuan boleh bt lapora polis.  
26. Fitzans - Fri 23/Oct/2015, 11:37am
wassap sy 01116657974  
27. Shah 568 - Tue 3/Nov/2015, 12:06pm
marilah menjana pendapatan bersama MFace..perniagaan iklan...pulangan lumayan,utk detail maklumat wassap 0192791316  
28. Aqidahmaamor - Sun 8/Nov/2015, 9:39am
nk jual kain cotton vietnam? whatsapp 0134617560  
29. Siti Zuriefah - Thu 12/Nov/2015, 10:38am
salam,hafiz
berminat menjana pendapatan melalui pendidikan. selain menjadi penguna atau agen, anda juga dapat berkongsi maklumat tentang penambahbaikan dalam prestasi pembelajaran pelajar.
Sasbadi Holding Berhad telah melancarkan 'ilearace' iaitu satu kaedah pembelajaran melalui online dan ofline(hp,tablet,laptop,pc...)
Hanya RM 1 SEHARI.
sila tel 019-2254966- azhar utk maklumat dan taklimat di pejabat Sasbadi di Petaling Jaya Selangor.  
30. Siti Fatimah Nor Abdul Rahman 2 - Sat 14/Nov/2015, 1:42pm
As salam sy ingin kongsikan perniagaan yg sy jalankan...wassup sy tuk lebih detail 0196352783..  
31. Esa 5 - Mon 16/Nov/2015, 5:42pm
wassap saya
0173809677  
32. Amirrul Rasyid - Thu 19/Nov/2015, 12:53pm
Salam saya ada platform perniagaan berkonsep mentor mentee ilmu bisnes dan projek

AMIRRUL
01115142248  
33. Mohd Hanizar - Sat 21/Nov/2015, 4:01pm
Biz jangka panjang bniaga ngan sekolah...sy membekal buku perpustakaan utk sek rendah & menengah ada pakej menarik tel nizar 012-2418082  
34. Ajak 5 - Thu 26/Nov/2015, 1:53pm
Salam tn. Firstly. Klu Tn nk start meniaga, inhat selalu jgn buat pinjaman, jgn mulakan bisnes tn dgn modal lebih 2k, study dulu market baru fikir nk jual kepada siapa. Apapun Tn boleh contact sya sekiranya berminat utk berpartner. Razak 0192326534  
35. Nurhidayah Rahmat Cinta - Fri 18/Dec/2015, 7:26pm
saya ada 1 perluang pernigaan yg boleh di wariskan dan juga kita boleh buat amal jariah sekali boleh whatapp sya atau call 01123529514  
36. Dee Nordin - Tue 9/Feb/2016, 11:45am
ada project genuine.. terjamin...apa ada modal 100k dan syarikat , semua kerja terurus... projek supply trading,,, ikut join sama dan belajar ,,,,projeck ke GLC Malaysia, minat sms call saya,,,yang serious yang benar2 nak berniagalah,, jangan NEGATIF fikir,,,jumpa dan cerita dan lihat,,, +60172426337 dee  

Page 1   (Total 36 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..