Betul ke Bisnes Homestay Akan Naik Mengalahkan Bisnes Hotel Selepas PKP di Mansuhkan?
Linkman @ Azman Consultation - Fri 5/Jun/2020 5:53pm [Last Comment]
Hari ni saya terbaca wasap group discussion abang/kakak..

Nak cari homestay di melaka/port dickson dan jalan tepi pantai.

Saya tanya.. kenapa homestay.. sebab saya tahu dorang selalu stay kat hotel banyak bintang. jawapannya.. homestay selamat sikit sbb deal dgn owner homestay sahaja. kalau di hotel yg besar.. semua lift, lounge, breakfast hall, corridor ke bilik etc.. bahaya takut covid19.

Dorang mencari homestay kawasan kampung dan boleh berjalan di area open space (bukan crowded mcm dlm shopping mall. ada yg nak cari homestay di sekinchan sbb nak view sawah padi.. ada yg nak cari homestay kampung area gunung2.. maklumlah dah lama tak bercuti sejak pkp ni.

Peluang kepada pemilik homestay
============================
Kalau anda pemilik homestay atau AirBnB atau seumpamanya.. inilah masa utk promote homestay anda gila2 dan gunakan isu covid19 thehe... jgn lupa maklumkan apa aktiviti family yg boleh dibuat disitu terutama aktiviti berbasikal atau jogging keluarga.

Aktiviti yg melibatkan air (swimming pool, air terjun) atau shopping complex aircond mungkin susah sikit.. orang masih takut nanti wabak merebak. tapi kalau air laut (pantai) mungkin ok kot?

Pastikan anda tulis (dan buat) kami disinfect homestay ini dgn antiviral disinfectant setiap kali customer checkout.. mcm tu la.. jgn copy bulat2 sudah le.. thehe..

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Hotel Dan Resort
 
1. Norazela Omar - Thu 11/Jun/2020, 11:16am
Kalau dtg ke Johor boleh singgah ke Homestay kami di Pasir Gudang.

Jom support kami pengusaha homestay di Pasir Gudang dgn join group kami

https://www.facebook.com/groups/185519556098165/?ref=share  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..