Berminat untuk Menanam Pokok Karas/Gaharu Secara Kontrak?
Azlan 24 @ REDCLAW AQUA AND HERBS ENTERPRISE - Fri 10/Sep/2010 2:01pm [Last Comment]
kami membekalkan anak pokok gaharu spesis subintegra secara sah..mempunyai permit ...dan juga membeli balik pokok yg ditanam selepas 6 thn dgn syarat benih dibeli daripada syarikat kami.pengharan adalah berdasarkan kuantiti yang dibeli....kami juga menyediakan perkhidmatan perawatan pokok untuk menghasilkan teras dan terbukti berjaya...maklumat lanjut boleh lihat blog di bawah...sekiranya berminat boleh call 0196966985 atau email norazlanramli@gmail.com

http://redclawnherbs.blogspot.com/

Niche: Kontraktor Balak Dan Kayu | Usahawan Tani
 
1. Misshikin - Fri 10/Sep/2010, 6:08pm
ada sebarang suntikan modal atau pinjaman tak bagi orang yang ada tanah tapi tak punyai modal?  
2. Azlan 24 - Sat 11/Sep/2010, 12:36am
kami tidak myediakan suntikan modal..tetapi boleh x emailkan partikular u ke alamat emel diatas seperti alamat u,lokasi tanah,jenis tanah...kuota tanah yg sedia ada juga masih dalam q dibawah syarikt...so untuk land bank...sudah ade banyak...selepas emelkan detail yg diperlukan itu sy boleh propose beberapa cadangan...  
3. Carlos 2 - Fri 17/Sep/2010, 4:46pm
salam 1 malaysia. saya berminat dgn pertanian ni. tlg emailkan saya maklumat lanjut seperti harga pokok benih dan lain2 maklumat. tq

shahriman48@hotmail.com  
4. Deknoor - Thu 23/Sep/2010, 5:09pm
tuan, sy berminat...
emelkan sy details.. tq.

deknoor88@yahoo.com  
5. Rohani Binti Hashim - Fri 24/Sep/2010, 5:08pm
En. Azlan, saya mempunyai tanah bukit ditanam pokok buah2an, bolih ke disulamakan dengan pokok karas gaharu. Kalau bolih saya berminat untuk usaha tanaman ini. Berapa harga sepokok dan mcmna proses tanam. Terima kasih.  
6. Azlan 24 - Mon 27/Sep/2010, 11:48am
tanah bukit atau tanah dusun sesuai untuk tanaman ini...sekiranya terdapat tananman lain diatas tanah puan..pokok ini boleh ditanam secara berselang/sulam...syarikat kami menjual pokok dengan harga RM2000.00/100 pokok beserta sijil jaminan beli balik pokok puan apabila sampai tempoh matang...puan boleh emel saya di norazlanramli@gmail.com untuk maklumat lanjut mengenai teknologi dan bukti hasil dari proses perawatan yg kami telah jalankan...sila rujuk blog ini ..http://redclawnherbs.blogspot.com/  
7. G Three Agro - Tue 26/Apr/2011, 4:34am
g three agro ,menbekal anak benih GAHARU dan ubat INOKULASI untuk mempercepatkan lagi penghasilan teras dengan harga yg berpatutan...serta menerima kontrak untuk suntikan ubat berminat hubungi En Haikal 013-757 8239.  
8. Azlan 24 - Tue 26/Apr/2011, 11:14am
saya juga membekal anak pokok tp sunintegra sahaja...dan juga perkidmatan induce pokok inin adalah bukti penghasilan resin pokok gaharu..sila rujuk... http://redclawnherbs.blogspot.com  
9. Udeen - Sat 18/Jun/2011, 1:07pm
boleh email lebih lanjut maklumat kepada saya rocktaimail@yahoo.com  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..