Berminat nak Buat Jubah Sendiri
Fikri 133 - Sat 7/Nov/2015 7:54am [Last Comment]
assalamualaikum..
sy ade perancangan nak buat jubah sendiri/design sendiri.. masaalah nye sy x taw bagaimana nak mulekan bisness ni n gambaran utk memulekan nye

antare nye yg x tahu

1. beli kain kat mne (dlm malaysia)
2. harga kain klu beli borong berape ? (minimum order)
3. nak anta jahit pukal kat mne ?
4. penjahit yg elok kat mne..

ade x org yg leyh share tentang bisness ni ?
:)

Niche: Ingin Berniaga | Pemborong Pakaian Wanita
     
  1. Nisya 10 - Sat 7/Nov/2015, 12:18pm
    Wsp sy 017 3165627,.pn aina  
  2. Dio - Sat 7/Nov/2015, 4:02pm
    0137737032  
  3. Nurhanim 10 - Sat 7/Nov/2015, 11:59pm
    Whatsapp i 018-2878960
    Material sedia ada, harga boring,design mengikuti pelanggan,harga bermula rm50  
  4. Aqidahmaamor - Sun 8/Nov/2015, 7:56am
    berminat dengan kain cotton vietnam. boleh whatsapp sy 0134617560  
  5. Smagold Design - Mon 9/Nov/2015, 12:55pm
    Klu nak guna khidmat sy spt pembelian kain dan jahitan bleh whatsapp sy 017-8535178. Satin rosella dan polycrepe sesuai utk buat jubah. Sy amik kat sama tempat dgn brand terkenal juga amik kain di situ.  
  6. Isketambola - Mon 9/Nov/2015, 7:40pm
    jahit dulu satu utk omak,,,, satu utk kakak,,,, atau paling lekeh pon satu utk makwe,,,,!!

    biler dh jahit 3 helai & kene kutuk gile2 dgn org yg rapat dgn incik,,, baru larrr incik tahu dimane nk bermule,,,,!!!

    klo incik nak bine satu team bolasepak taraf nasi lemak antarabangse,,, sekurang2nye incik kene pernah main bola dulu sekali & sepak gol dlm 2-3 kali,,,,!!!

    klo incik x penah main bola & x penah sepak walaupon 1 gol,,,,, baik incik lupekan hasrat utk bine team bola antarabangse,,,,,!!!!  
  7. Afiqah 14 - Wed 11/Nov/2015, 9:27pm
    Jahit pukal here, borong kain utk buat jubah pun ade. Wassap 0125668871  
  8. Gee 17 - Thu 12/Nov/2015, 9:30am
    Salam,saya pun tukang jahit,tapi di sebabkan Tempahan yg byk ,saya memerlukan Tylor lain yg sanggup jahit Baju customer saya secara Pukal & jahitan yg kemas & teliti.Saya mencari Tylor yg berdekatan area Semenyih senang Utk saya hantar,Jika berminat wassuup saya 0132196888.& wassuup juga harga Pukal bagi dress berlining & Baju kimono + kain tiada lining brp upah.  
  9. Ammar Ali - Thu 12/Nov/2015, 10:25am
    Salam tuan , pada pandangan saya baik tuan pergi ke gedung yang menawarkan harga borong seperti GM or kenanga di KL tu. Sana tuan survey dan boleh pilih serta boleh buat kajian harga pasaran jubah. Buat masa sekarang tak sesuai untuk memulakan perniagaan yang bersekala besar. Kalau buat trading ok , coz kesannya tak memudaratkan kalau biz xjalan. TQ  
  10. Ayu22 5 - Sun 15/Nov/2015, 6:37pm
    Salam..maaf tumpang iklan..saya mohon jasa baik warga majalah.com untuk bantu saya..saya mencari kedai atau kilang yg boleh print corak design saya sendiri untuk buat tudung bawal..boleh whspp sya 0134007372  
  11. Gina 11 - Wed 18/Nov/2015, 1:27pm
    Nak buat tudung, jubah baju kurung. Design dan label sendiri. Kami menyediakan tukang jahit terlatih. Menerima tempahan secara pukal. What apps 0102312837  
  12. Jue 113 - Sat 21/Nov/2015, 12:16am
    salam encik...kami menawarkan consultation khas kepada sesiapa yang berminat atau ingin memulakan perniagaan jenama/design sendri. InsyaAllah berbekalkan pengalaman kami menguruskan perkhidmatan jahitan pukal selama 5thun ini dpt membantu encik utk mempermudahkn pengurusan perniagaan pakaian..
    kami juga akn membantu dr segi pemilihan kain,membekalkan kain,tempahan label,dan jahitan...

    jika berminat bole call/wassap di no 0193210256
    01123603068
    AR & Universal Tailoring  
  13. Khairul Azzam - Sun 13/Dec/2015, 5:35pm
    BERITA BAIK BUAT PEMILIK - PEMILIK BUTIK PAKAIAN MUSLIMAH DAN PENGUSAHA PAKAIAN.

    KINI ANDA BOLEH MENEMPAH JUBAH DAN TSHIRT MUSLIMAH, BLOUSE, BAJU KURUNG, SKIRT LABUH, DLL DENGAN JENAMA SENDIRI PADA HARGA YANG MINIMA DAN KUALITI YANG TERBAIK.

    Assalamualaikum,
    kami daripada Easy Technology Resources, 100% syarikat bumiputera berpengkalan di Seri Gombak, Selangor dan mempunyai pejabat di Guangzhou, China ingin menawarkan tempahan secara pukal untuk segala jenis pakaian muslimah seperti jubah dan tshirt muslimah, blouse, baju kurung, skirt labuh, dll (boleh inquiry).
    Kelebihan menempah dengan pihak kami ialah:

    - kuantiti tempahan sangat minima. Contohnya, tempahan untuk jubah muslimah minima ialah 100 helai.
    - penghantaran door to door.
    - Shipment diuruskan oleh pihak kami.
    - Siap labeling dan pakejing.
    - kos pasti jauh lebih murah dari tempahan pukal di pasaran tempatan.
    - jaminan kualiti terbaik dari pihak kami, insyaAllah.

    untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi Uqbah Najid di +60178771415  
  14. Elle Zada - Sun 3/Jan/2016, 6:22pm
    Assalamualaykum En. Fikri.
    Apa khabar? ;) Kami dari Elle Zada Tailoring House ada menyediakan InsyaAllah kesemua perkhidmatan yang En. Fikri utarakan. :D

    Kami menyediakan jahitan kualiti premium berkualiti tinggi. Namun koleksi yang ingin dijahit strictly untuk design patuh syariah.

    Untuk maklumat lanjut dan consultation selanjutnya, En. Fikri Boleh hubungi Whatsapp Elle Zada di 0129343024  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!