Berminat Menjadi Unifi Agent/Memasang Unifi Servis Dirumah?
Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011 11:00am [Last Comment]
Hye sume,
PENDAFTARAN PERCUMA!!

Ape Yang perlu anda buat hanya dapatkan :-

1. Customer IC (copy depan/belakang)
2. Alamat

Selepas document siap sedia, hanya masukkan kedalam sistem yg diberikan. Ikut sahaja step-step bagi pemasangan baru atau upgrade dari streamyx.
Selepas siap masuk dalam sistem, anda tidak perlu bersusah payah kerana pihak syarikat yang akan membuat "follow up" dengan customer anda.
MUDAH BUKAN!!

Antara Kelebihan menjadi agen :-
Package Your sales
VIP 5 - 150% e.g RM149x150% = RM223.50
VIP 10 - 150% e.g RM159x150% = RM238.50
VIP 20 - 150% e.g RM199x150% = Rm298.50
BIZ 5 - RM244
BIZ 10 - RM958
BIZ 20 - RM1438

Antara kelebihan anda yang menjadi agen sy ialah :-

1. sy akan bantu anda dengan memberi list customer yg berpontensi ingin menggunakan UniFi.
2. Sy juga dapat memberi update yang paling latest berkenaan kawasan baru bagi UniFi. So, anda boleh mencari kawasan-kawasan baru yg kurang persaingan.
3. Jika anda inginkan latihan, sy juga boleh bantu anda. sama ada melalui email atau face2face.

*Untuk Package BIZ, memerlukan Company Registration No.

Anda Berminat jadi agen!!!
JIka anda berminat, Sila Emelkan ke unifiagent@yahoo.com untuk tujuan pengaktifan akaun.

Tidak tahu kawasan mana yang UNIFI sudah jelajahi??
jgn risau, sy boleh bantu.. emailkan sahaja kepada saya.

"SAMA-SAMA UNTUNG"

Terima kasih,
Iskandar (agent UniFi)

Niche: Bisnes Broadband
 
1. Raihan 7 - Fri 29/Jul/2011, 11:05am
saya berminat. saya tinggal area putrajaya  
2. Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011, 11:10am
Boleh cik raihan tinggalkan email? nnt sy send invitation  
3. Aina 30 - Fri 29/Jul/2011, 11:50am
sy berminat..email ke ery459@gmail.com....TQ  
4. D Arrasyh Travel And Tour - Fri 29/Jul/2011, 11:55am
emailkan saya titisan_minda@yahoo.com  
5. Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011, 12:06pm
Aina = sy da send invitation
D Arrasyh = berminat untuk melanggan atau menjadi agen yer?? ape2 pn invitation sy da send

sila lihat inbox anda. Thanks  
6. Adly - Fri 29/Jul/2011, 12:10pm
saya berminat untuk memasang unifi di rumah customer, jadi installer ... onexsolutions@gmail.com  
7. Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011, 12:15pm
Maaf En. Adly, Kalo nak jadi installer sy xdapat nak bantu. Kalo ade customer yg nak melanggan UniFI dengan En.Adly boleh la. :-)  
8. Mohamad Faiz Bin Abdul Khair Abrar - Fri 29/Jul/2011, 12:26pm
saya berminat...faiz_abrar@ymail.com  
9. Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011, 12:34pm
En. Faiz, sila cek di Inbox anda yer. Tq  
10. Adibah90 - Fri 29/Jul/2011, 2:05pm
sy berminat ..dr bangi  
11. Maizatul 4 - Fri 29/Jul/2011, 2:54pm
saya berminat....
apple_myra@yahoo.com  
12. Iskandar Unifi - Fri 29/Jul/2011, 3:22pm
Cik adibah, Kawasan bangi mmg sesuai sgt tue sebab kawsan tue tunggu masa jer nak launch. Nnt sy akan bantu bagitau kawasan yang hot2. sila bagi email kt saya bagi tujuan pengaktifan akaun.

maizatul, sila check inbox anda. Tq  
13. Franco 2 - Fri 29/Jul/2011, 10:34pm
salam semua, saya pun berminat le, leh berikan detailnya. kokomindamart@gmail.com.  
14. Darul - Fri 29/Jul/2011, 10:43pm
boleh emailkan detail nye tak??bminat nak jd agen...part time laa..coz ade keje tetap...just nak buat side income je..

darul2015@yahoo.com  
15. Iskandar Unifi - Sat 30/Jul/2011, 1:37am
franco, darul.. sila check email anda, sy da emelkan invitation. Jika ade ape masalah, boleh emel dekat saya.  
16. Iskandar Unifi - Sat 30/Jul/2011, 1:43am
Untuk Pengetahuan anda semua sy bernaung dibawah syarikat micropurple
www.micropurple.com ,

micropurple merupakan company yang berdaftar dengan Telekom Malaysia

Setakat nih payment xmenjadi masalah kerana company ade tracking untuk payment yang boleh dimonitor oleh ahli. Pembayaran boleh melalui 2 cara, bank in atau pn cek. selalunya pembayaran akan dibuat apabila pemasangan dirumah pelanggan telah lengkap. Setelah lengkap pemasangan baru Pihak Tm akan membayar kepada company dan seterusnya membayar komisen kepada agent. Sekiranya Pihak TM lambat menyiapkan pemasangan maka, pembayaran komisen turut delay tetapi dengan adenya sistem tracking itu tadi, agent tidak perlu risau sekiranya terdapat penipuan dari pihak company.  
17. Ramli Ibrahim - Sat 30/Jul/2011, 11:18am
sy berminat..aek551@gmail.com
kulim,penang  
18. Iskandar Unifi - Sat 30/Jul/2011, 11:53am
En. Ramli, FYI dikawasan sana buat masa nih hanya dibuka untuk pakej biz sahaja. ape2 pn sy da send invitation kepada anda. sila lihat check emel yer  
19. Iskandar Unifi - Sat 30/Jul/2011, 12:16pm
Bagaimana Nak menjadi Ejen saya

Caranya mudah sahaja, nnt anda akan menerima satu emel dari saya untuk mengaktifkan akaun di micropurple. sila daftar menjadi ejen melalui link yg telah diberikan. Jika anda sudah didaftarkan, sy akan membantu dengan memberikan maklumat2 seperti kawasan, contact no bagi customer yang inginkan UniFi. Ini semua akan sy berikan sesudah mendaftar dibawah saya.  
20. Wan Maui - Sun 31/Jul/2011, 3:07pm
nak info
cikgumaui@yahoo.com  
21. Hamka83 - Sun 31/Jul/2011, 11:37pm
Salam.
saya nak info jugak. sila email sy
hasrulakmal@gmail.com  
22. Noorulsani Bin Saad - Mon 1/Aug/2011, 2:12am
salam sila email info seterusnya
samer_aiman@yahoo.com  
23. Iskandar Unifi - Mon 1/Aug/2011, 12:22pm
wan, hamka, sani.. sy da send invitation. kalo ade ape soalan email sy yer. Tq  
24. Rafizah 3 - Mon 1/Aug/2011, 7:55pm
salam... bg saya info email ke rafizahrapiaun@gmail.com. untuk upgrade package brapa?  
25. Rijal Udin - Tue 2/Aug/2011, 7:04am
nk e_jal13@yahoo.com  
26. Iskandar Unifi - Tue 2/Aug/2011, 8:32am
rafizah, Rijal.. Sy da send invitation, Segala info package ade dalam tue. Aktifkan akaun anda melalui link yang diberikan.

Kepada sesiapa yang da aktifkan akaun anda, sila emelkan kepada sy bagi sebarang bantuan.

Tq.
Iskanar UniFi  
27. Rashid 10 - Tue 2/Aug/2011, 11:34am
salam, berminat nk tau jugak ni.
email kan kat sya rashidsamsi@yahoo.com  
28. Tyka 2 - Wed 3/Aug/2011, 11:26am
Salam cik iskandar, saya atikah berminat untuk menjadi agen unifi. Email saya :
wnatikahasharuddin@gmail.com

*pembetulan  
29. Iskandar Unifi - Wed 3/Aug/2011, 12:24pm
salam tikah, sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
30. Rizal 136 - Thu 4/Aug/2011, 12:42pm
saya amat berminat...walau dimana jua...

altaf.taf2@gmail.com  
31. Iskandar Unifi - Thu 4/Aug/2011, 2:16pm
Rizal, sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
32. Rizal 136 - Thu 4/Aug/2011, 5:52pm
tq..  
33. Yanz 12 - Fri 5/Aug/2011, 9:13am
Salam Iskandar, sy berminat utk jd agen..

yashridz@gmail.com  
34. Iskandar Unifi - Fri 5/Aug/2011, 10:49am
yanz, sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
35. Matt79 - Sun 7/Aug/2011, 9:21pm
salam en iskandar sy berminat jugak nk jd agen bole email kn at marissaniaga@yahoo.com.

tq  
36. Hafizul - Mon 8/Aug/2011, 4:06am
sy berminat utk menyertai menjadi agent awk... lazardjr@gmail.com  
37. Mamatpilah - Mon 8/Aug/2011, 1:12pm
salam, sy bermint jd agen anda sila emel..

perawatnasir@gmail.com  
38. Iskandar Unifi - Tue 9/Aug/2011, 9:41am
maaf yer saya lambat reply, ade kursus kt kawasan yg xde tenet.. huhu.. En. Mat, Hafizul dan mamat pilah.. sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
39. Saiful 30 - Wed 10/Aug/2011, 12:11pm
saya berminat jadi agen dan saya mempunyai kedai komputer dan hphone di bangi ..sila email saiful.manaff@gmail.com  
40. Iskandar Unifi - Wed 10/Aug/2011, 2:13pm
En. Saiful,sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
41. Iskandar Unifi - Thu 11/Aug/2011, 9:58am
Kepada UniFi agent yang berdaftar dibawah saya, Saya baru emelkan anda serba sedikit info bagi UniFi dan proses-prosesnya.  
42. David 13 - Thu 11/Aug/2011, 1:31pm
Saya nak jadi agent UNIFI.
HP : 01111385380
davdsegaran@gmail.com  
43. Iskandar Unifi - Thu 11/Aug/2011, 1:57pm
david, sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
44. Hasry - Sun 14/Aug/2011, 6:07am
Saya pum nak..email ke hasry_photo@yahoo.com ...thankss  
45. Iskandar Unifi - Tue 16/Aug/2011, 11:31am
Maaf lambat reply,

hasry,sy da send invitation. Sila check emel bertajuk "start an online broadband bisnes"  
46. Mn 3 - Sat 27/Aug/2011, 5:09am
"start an online broadband bisnes'

email kat saya  
47. Sham Kulim - Sat 27/Aug/2011, 8:36am
email kat saya ibnumasri@yahoo.com  
48. Ahmad Dali 3 - Sat 10/Sep/2011, 9:16am
sila email kat saya adkresources@yahoo.com tq  
49. Yanzani - Sun 18/Sep/2011, 2:43pm
Salam, saya brminat menjadi agent. Bole bagi detail?
Soalan, kalau nak buka booth macamana? Ada support bagi banner dan lain2 keperluan utk buat sales tak?
Harap bole bagi no talipon en.Iskandar utk saya call direct.

email saya: avanzayan@gmail.com  
50. Yanzani - Sun 18/Sep/2011, 3:02pm
En.Iskandar...Di laman web micropurple, tiada pun disebut broadband UNIFI ..Yang ada hanya Streamyx dan Celcom ..? Tak nampak pun Unifi pakej VIP5,10 dan 20 ?  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 68 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..