Berkongsi Pengalaman Berniaga
Rauf Ahmad - Tue 19/Apr/2016 12:18pm [Last Comment]
KEPADA PARA USAHAWAN BERJAYA YANG ADA DI FORUM MAJALAH.COM INI HARAP DAPAT BERKONGSI PENGALAMAN BERNIAGA.
TAK KISAH LA SAMADA BERJAYA ATAU GAGAL ATAU SEDANG BERUSAHA BERTAPAK.

TERIMA KASIH

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Wahmarketings Com - Wed 20/Apr/2016, 1:42am
pegang pada 5 prinsip.

1) why. 2) who. 3) when. 4) how 5)
where

kebanyakan orang tak akan bercerita rahsia niaga dia. tapi dia cerita dari pengalaman dia. dari pengalaman dia kita dengar dan kita rekod. kalau perlu rakam . sila rakam. perlu tulis sila tulis. masa tu jangan tanya apa apa dulu. biar bercerita. bila ada extra masa guna 5 prinsip tadi utk ''baraikan'' pengalaman tadi kepada soalan.

soalan tadi di ajukan kepada peniaga/usahawan/peniaga yang lain.
repeat step sampa ke usahawan ke 3 atau ke 4 . anda akan perasan orang ke 5,6,7 dan seterusnya adalah jawapan yang sama.

this is how computer works. store all the thing. proses all the thing .but dont know what is about. if got problem hang crash .just restart  
2. Ash 55 - Thu 5/May/2016, 11:51pm
saya sedang memulakan bisnes top up dan sedang cuba mencari org yg berminat utk share keuntungan

x byk tapi dapat juga sedikit keuntungan mengikut prasyarat yg ditetapkan

x ramai yg berminat atau percayakan saya

mungkin kerana tidak mengenali saya

atau mungkin kerana pengalaman pernah ditipu yg juga saya pernah alami


saya x memaksa cuma masih mencari sesiapa yg berminat atau percayakan saya untuk menjalankan bisnes saya.

saya amat berbesar hati jika ada yg percayakan saya utk saya pusingkan duit mereka sebagai sbhgian modal utk syarikat dan berkongsi sedikit keuntungan dengan mereka



jika ada yg ingin mencuba dan percaya
ingin dptkan keterangan lanjut ?

sila lah email pada xzxzilzero@yahoo.com

atau boleh ws 014 635 68 61

dan anda juga boleh lawati laman sesawang saya
www.mudahtrusted.weebly.com  
3. Mazlan 64 - Sat 7/May/2016, 10:34pm
MENJALANKAN PENIAGAAN SEMUDAH MEMINUM KOPI?
Ianya mudah,senang dan hanya Kopi. Sudah tentu lebih mudah diduplikasi bukan. Produk santai bermutu tinggi dengan 100% ?Ganoderma ?.
Kopi secara semulajadi ialah keperluan.Sebahagian besar penduduk dunia meminum kopi. Ianya ialah minuman ke-2 diambil oleh setiap orang selepas air. Ianya menjadi komoditi kedua terbesar didagangkan di Pasaran Hadapan selepas minyak. Ianya sesuatu yang diminum tanpa perlu disuruh atau dipaksa.
Apakah ayat paling ?power? atau popular digunakan bila mengajak kawan ke restoran/ warung setiap pagi, petang atau malam? Fikirkan.. ?Jom minum kopi?, itu lah paling semulajadi.. Cuba bayangkan jika ayat itu ditukar kepada ?Jom minum soya?.. isshh amat tidak sesuai kan..
Gano Malaysia Biz mengalu- alukan anda sebagai pengguna, rakan niaga atau pun bakal jutawan baru dengan produk yang bermutu, mudah, murah dan plan perniagaan yang adil, hebat serta mudah dicapai walau anda tiada pengalaman atau pun terlalu tua.
Selagi anda boleh berkongsi minum kopi dengan seorang atau dua yang lain, tangga kejayaan pasti berada di hadapan. Kejarlah impian anda dengan platform ini sekarang. Jaringan anda bakal dibuka ke arena Antarabangsa. siapa tahu? !
Sistem kumpulan kami juga akan mempastikan bisnes ini lebih mudah dipopularkan dan diduplikasikan.
Gandakan usaha ini di dalam tiga bulan sahaja, anda pasti gembira dengan hasilnya ! Impian untuk memperolehi pendapatan bulanan mencecah 5 angka bukan lagi igauan dengan Gano Malaysia

Daftar Percuma disini> http://www.nexgen139.com/kopiking  
4. Mohd Hanizar - Wed 25/May/2016, 4:24pm
https://wowapp.com/w/nizaryahaya....sy dh ganti whatsapp ke wowapp...baru lagi tp dh ada potensi...bakal terlajak kaboomm!!!  
5. Zinjabu - Wed 8/Jun/2016, 1:22am
Bisnes dan 20tahun. Kejayaan amat sedikit dan amat mengecewakan.tetapi pengalaman gagal cukup2 banyak.Sekarang dah pencen. Sangat nak turun kan ilmu kpd orang muda islam kita.
Ingat kalau jumpa dgn orang yg dah berjaya agak seronok di dengar, sebab dia hanya nampak bulan dan bintang sahaja.
Tapi dgn orang gagal boleh dapat pengalaman berharga seolah sediakan sediakan payung sebelum hujan tanpa mengeluarkan wang dan masa yang banyak.
So kpd yg ingin dengar pengalaman orang gagal boleh jumpa saya, kita sembang sambil ngeteh atau mengopi.
Khusus dalam bidang,
Jual ikan/sayur pasar malam serta mini market.
Buka kedai buah buahan.
Buka bengkel ketuk kereta welding.
Buka kilang keropok.
Biss kayu getah.
Import ikan.
Rrstoran mamak/ikan bakar/cendol rojak.tomyam
kilang kichen cabinet.  
6. Rauf Ahmad - Thu 9/Jun/2016, 4:10pm
Tuan Zinjabu terima kasih berkongsi pengalaman. bace komen tuan je dah dapat rase pengalaman berharga orang lama. Tuan tinggal dimana? kalau ada kesempatan boleh kite mengopi ke ngeteh. banyak yang sy nak belajar  
7. Nur Izzati Amira - Sat 18/Jun/2016, 10:32pm
Kalau diberi kesempatan saya pun teringin nak dengar perkongsian pengalaman dri tuan. saya bercita2 tinggi cuma kadang2 ada halangan dri sendiri dan org sekeliling.  
8. Linkman - Thu 14/Jul/2016, 11:36am
Saya dapat banyak pengalaman membaca buku cerita2 jutawan2 hebat di dunia.

1) Saya dah beli buku Bill Gates ''The Road Ahead'' 10 tahun dulu. buku ni dah lama, saya baru je jumpa

2) Buku kejayaan Richard Branson dan kisah VirginMusic, Vigin Atlantic dll..

3) Buku Warren Buffet, the most successful investor..

4) di Malaysia, cuba baca buku pasal LinGohTong (genting Highland) dan Syed Mokhtar AlBukhari.  
9. Ummi Najiha Batrisia - Thu 3/Nov/2016, 11:16pm
Assalamualaikum.
Kalau ada antara tuan puan yang perlukan khidmat update page boleh direct whatsup saya di 0187889651
?tingkatkan enggagment
?branding & positioning
?viral marketing

Anda run biznes anda biar kami tolong run page anda  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..