Berhati-Hati Jika Hendak Ambil Maid Dari Agen Ini
Shuazran - Sat 6/Apr/2013 6:14am [Last Comment]
Kepada warga mc...Berhati-hati kpd agen yang dikatakan kerja sebagai sister di hospital ampang. kata hantar maid utk jaga org tua,siap dah train maid tuh cara hendak jaga org sakit macam mana,tukar pampers macam mana.kiter neh percayalah sbb dia kan sister dkt hospital. bl ambik maid tuh, nak tukarkan pampers pon maid tuh tak pandai.tranining aper mcm tuh.nak suruh kiter bayar deposit rm6k cepat2. tapi biler maid buat hal (malas dll) tak smpi sbln maid buat hal, dia bkn nak dtg jumpa utk selesaikan masalah. main lps tgn jek. smpi skang dr bln 11 nk maid, smpi arini batang idung maid yg nk diganti pon takde. so hati-hati yea dgn sister ni num tipun 01956335**/0111637**58...saya bkn nak ilang kan rezeki dia..tapi RM6k saya ilang, maid tak berganti.kami bkn org senang nak carik duit sebanyak itu. sbb carik utk tlg sama2 jaga nenek yg terlantar sakit...nenek dah meninggal, batang idung maid yang nak diganti tak muncul2. ..

Niche: Pembantu Rumah Asing | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Nenek 2 - Mon 8/Apr/2013, 8:59am
    bodoh. ko nak perfect ko pakai robot android T-5000 lah. syukur la ade maid dari kene kencheng terus....
    buat pengetahuan kau..nak dapat maid mmg azab sekarang ni... bersyukurlah bila dah dapat.. ko ajar la sikit sikit.. maid tu datang dari 20 kaki bawah tanah dari ulu banat dari zaman batu purba neo agata. berak nyangkung kat busut anai anai.. so kau ajar la dia elok elok tentang dunia kita yg bertamadun.  
  2. Hadi 44 - Mon 8/Apr/2013, 11:57am
    ishh, ganas nya bahasa nenek 2..
    brckp biar la mcm org bertamadun ckit..
    cik shuazran cma nk kite berhati2 spaya org lain tak jd mcm dia.  
  3. Nizar 11 - Mon 8/Apr/2013, 12:44pm
    btul tu...Saya pun pernah kena tipu gak Cik Shuazran...rasa2nya nenek 2 tu antara ejen2 yg menjalankan sindiket penipuan...tu la pasal mencarut x tentu arah...hari nie mereka terlepas akan datang belum tentu...  
  4. Azalea 2 - Mon 8/Apr/2013, 5:10pm
    mmg kena berhati2 sbb byk penipuan dlm ni.....saya mmg serik la pakai ejen mesia....first time ambik, dpt maid ntah apa2....agen tak nak bertanggungjawab....dan paling best ada agen suruh maid lari.....sblm ni saya deal dgn agen indon terus...tapi yg recommended by close friend....rasanya less problemla...ada agen mesia ni , byk yg tipu je....tapi ada gak yg betul....maybe kat sini ,bleh expose agen mana yg ok,,,,,,kesian majikan asyik knr tipu aje....  
  5. Hairil 9 - Mon 8/Apr/2013, 5:51pm
    SALAM.WARGA M.C.TUMPANG IKLAN.SAYA EN.HAIRIL,PEMBEKAL BIBIK DARI INDONESIA.HARGA FEE 6K-6.5K.GAJI 650-700.POTONGAN 3 BULAN,WARRANTY 3 BULAN,KONTRK 2 TAHUN,KEPADA MAJIKAN YANG SERIUS SAHAJA.BOLEH HUBUNGI SAYA H/P 017-3623786/hairilthikar79@gmail.com,UNTUK TEMPAHAN.HARI KHAMIS INI ADA KEMASUKKAN BARU SERAMAI 8 ORG,DARI JAWA,LOMBOK.DLL.BOLEH JAGA BABY,JAGA ORG TUA,KEMAS RUMAH DAN MASAK.TQ WSALAM,  
  6. Pembantu Kedai Makan - Mon 8/Apr/2013, 7:00pm
    PEMBANTU KEDAI MAKAN/PEMBANTU KEDAI
    Assalamualaikum
    Kepada majikan yang memerlukan pembantu kedai makan atau pembantu kedai
    Seorang pembantu indonesia berumur 21thn telah sampai pada 8/04/2013.
    Gaji rm700
    Tempat tinggal majikan sediakan.
    Makan majikan sediakan.
    Warranty 2bulan
    Potongan gaji 3bulan
    Permit majikan uruskan.
    Sila hubungi 017-2807708
    TANPA DEPOSIT-COD  
  7. Shuazran - Tue 9/Apr/2013, 5:58am
    menggelabah la Nenek 2 neh....org suruh berhati2 agaknye nombor tipun yg saya letak tuh nombor tipun dia kot tuh yg dia jd tak tentu arah....tak kena kat dia, boleh r, cer kena agaknyer mau disepak terajang maid dia tuh.....maid tuh buat mak saya mcm kuli ada dia pk....tak kan....kiter byr mahal2 nak mintak dia tlg kiter, nih tak, balik2 mak kiter yg buat keje lebih, dia dok bersenang lenang kat umah kiter..agaknya dia pk datang malaysia neh utk makan angin kot  
  8. Azalea 2 - Tue 9/Apr/2013, 8:54am
    susah nak dpt maid serasi...rasanya kalau majikan melayu dan islam, jrg la buat maid teruk2 cuma maid yg selalu aniaya majikan.Maaf saya ckp kat sini, selalu yg kena aniaya yg majikan non muslim (*some of it ,ok....ada yg baik juga) tapi tula.....yg sebenar2nya mmg susah nak cari org yg jujur..bagi saya, kalau jujur , boleh aje bagi kebebasan pakai phone etc asalkan tahu batas tapi klau yg tak jujur , sekat dan kawal macam mana pun still boleh buat jahat......Shuazran, ada rasa nak campak tak maid camtu dlm hutan , bior kena mkn dgn rimau aje..hehehhehe..  
  9. Maidku - Tue 9/Apr/2013, 9:59pm
    salam,tumpang iklan
    saye ade maid ramai,harga pun berpatutan...
    sila hubungi saye 0177316145  
  10. Laskarpelangi 3 - Wed 10/Apr/2013, 9:02am
    salam..kepada majikan yang mencari maid...based on my experince..direct dgn agen indon lg bahaya..sebab diorg banyak ambik deposit..klu tak ambil deposit pun biasanya maid tidak diberi tahu pasal kontrak 2 thn, cuti, hp dan sbgainya..itu yang menyebabkan maid suka hati dia je xnak kerja..susah nak jumpa yg betul2 jujur..itu biasanya yang terkena dekat agen malaysia yg berurusan dgn mereka..duit deposit hangus..maid xada or xsampai..lg satu agen indon xbertanggungjawab melibatkan maid gantian..diorg dah dpt duit lepas tu wat bodoh jer..majikan tekan agen mlsia..ini menyebabkan agen mlsia yg tidak berkemampuan melarikan diri..bygkan klu harga seorg maid rm6k..klu 4 org kena ganti dlm sebulan??24k! oleh itu kepada bakal majikan pilih agen mlsia yg mempunyai rekod yg baik utk mengelakkan dari tertipu dan sebagainya..contohya klu di sini just klik kat nama dia (pengiklan) akan keluar history dah berapa ramai maid diiklan dengan menggunakan nama tersebut..bermakna rekod dia baik dan tidak ada komplain dari majikan yg pernah ambik maid..klu tiada rekod yg banyak bermakna agen tersebut selalu tukar nama biasanya ada masalah dengan majikan..ingin megelak dari dikenali..renungkan2..terima kasih..  
  11. Azlinda Kamaruddin - Thu 11/Apr/2013, 6:29pm
    zaman skrg nih susah nak dapat maid bagus seperti 10 tahun yg lalu.mereka dah byk kaki kat malaysia ni.Lagi 1 dgn agen harus hati hati..saya dgn jiran yg mmg dah kenal pun kene tipu.bayar 4K bagi KOSONG.ape bole buat pg imegresen buat sdn.dah jadi macam mcm hal.dalam 5 maid hanya 1 bole pakai..tu pun kadang2..x berape nak betul..baru baru ni kakak sy ambik maid baru bayar 5ribu.die bg maid umur 16 tahun..memang mcm budak budak..kami kene tipu maid tu pun kene tipu.  
  12. Iwan 10 - Thu 11/Apr/2013, 6:32pm
    Azlinda, bagitahulah nama agen yang tipu tu untuk dijadikan panduan kepada majikan  
  13. Azlinda Kamaruddin - Thu 11/Apr/2013, 7:02pm
    name die zaini
    die bekerja dgn imegresen jgk..  
  14. Azalea 2 - Fri 12/Apr/2013, 12:04am
    yup.....actually kdg2 maid ni pun kesian knr tipu dgn agen.....majikan pun selalu jd mangsa...mcm saya ckp amik agen yg org lain pnh deal ok.....lg badus...bila amik agen mesia...hmmm..,mmg saya serik...byr mhl....pastu buat bdh je...permit....dng gila buat sendri...tak bazir2 bg agen duit  
  15. Taska Ulul Albab - Fri 19/Apr/2013, 10:01am
    Salam warga mc..kena hati2 dgn org nama pak maulana efendi dr lombok..dia kata nk cari rezeki halal bekalkan maid hrga 2500 je.siap sumpah2 kata tak tipu. tp selambanya makan deposit kita.kira duit haram la.not tel +6281918181508  
  16. Hamiza - Tue 23/Apr/2013, 8:04pm
    Hati2 dengan fazrin @ bob agen sgt2 penipu  
  17. Faraviza - Sat 27/Apr/2013, 9:58pm
    Saya pun liase dgn dia..risaulah  
  18. Faraviza - Sun 28/Apr/2013, 8:12am
    Taska ulul albab..macammana kamu kena tipu  
  19. Mustafa 26 - Wed 29/May/2013, 11:36am
    Korang semua komplen pasal maid kenapa.... kerja rumah dah tak tau nak buat ke atau korang semua memangnya pemalas.... dulu masa kita kecil dulu mana ada maid... mak kita yang buat semuanya.... tak ada masalahpun... kalu susah sangat... suruh aje suami anda kawin satu lagi.... orang indo atau filipina... habis cerita..... confirm dapat maid tanpa perlu buat bayaran gaji bulanan... dan yang menjadi isteri pertama boleh jadi mem dalam rumah.

    Asmawi
    01116154207  
  20. Shuazran - Wed 5/Jun/2013, 9:49am
    Mustafa 26 nih kenapa yea...dl2 mak dia buat semua..maknanya dia pon pemalas jugak la sbb dia tak mention pon dia tlg mak dia..hahhahaha....kena ingat sikit, dl2 mak2 tak keje boleh la buat semua....skang nih dah lain...tak boleh samakan dl dengan sekarang...ko nih mcm katak bawah tempurung lah....
    org citer semua ini utk pengalaman dan berhati2...dia lak temper2..agaknyer dia kot agen yg dok tipu org tuh...hahahhahaa  
  21. Zariah Ab Rahim - Mon 8/Jul/2013, 11:09pm
    Maulana Efendi dan Imron ghazali hati2 dgn mereka ni. Mereka ada group yg buat keja ni. Dah ramai terkena dgn dia. Bekal maid dari Lombok siap edit foto passport maid. mereka2 ni lah yang mencemarkan imej agent2 lain. No HP:6281917802788 Imron ghazali  
Page 1   (Total 21 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)