Berhati-Hati Dengan Penipu Menggunakan Nama Johar dan Menyebut Akta 402
Jai73 - Fri 29/May/2020 6:24pm
Berhati hati jika dpt call dari org yg sering menggunaka akta 402, kalau sebelum ni menggunakan nama johar..

Dia penipu laknat, memang celaka.. aku doakan setiap hari supaya dia dilaknat. di dunia ni kau terlepas lah.. tapi ingatlah.. dunia dah nak khiamat ni broo... memang celaka lah kau di padang mahsyar nanti. aku doakan kau dan keluarga akan celaka di dunia, dlm kubur dan juga di akhirat..

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Jai73 - Sat 30/May/2020, 8:31am
    Awas... penipu yg menggunakan nama johar. ini penipu laknatullah..

    Dia menggunakan nama johar sebab ic org hilang itu nama johar.. dia jumpa dan guna utk menipu. aku nak kau bayar rm5000 duit aku sebelum jam 12 tgh ini. aku wasap dan call kau tak baca malah tutup terus wasap.

    Ingat sebelum bala tiba, baik kau bayar cepat akta 99 di padang mahsyar nanti kau jumpa. sanggup bagi makan ahli keluarga kau dgn duit haram.. aku tunggu hingga jam 12 tgh ini.. 15 mei 2020.

    Doa org teraniaya akan mudah dimakbulkan lebih2 di akhir ramadhan.. ingat.. sebelum jam 12 hari ini 15 mei 2020  
  2. Hazrul Nizam - Tue 23/Jun/2020, 8:12am
    Mohon tuan Jai73 maklumkan:

    1) Nombor telefon yg digunakan oleh beliau
    2) Nombor akaun bank yg digunakan

    Saya akan memasukkan kedalm list scammer yg saya simpan.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)