Belajar Berniaga
Yuz 6 - Mon 21/Feb/2011 12:23pm [Last Comment]
Salam,

Sy bminat nak berniaga pada hujung minggu bagi menambah pendapatan.

Masalahnya sy x th nak bisnes apa, kat mana...

If saper2x yg ader pengalaman nak share ngan sy, sy ucapkan terima ksh byk2x.

Cuma utk biz MLM or insurans, sy x nak buat.. sbb dah pernah cuba.

Tima ksh.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. zZam - Mon 21/Feb/2011, 12:28pm
email zam75bro@yahoo.com.my  
2. Jhazfazniel Sr Jf - Mon 21/Feb/2011, 12:33pm
Jana Pendapatan dengan menjual topup EasyReload.
www.Jf-EasyReload.webs.com  
3. Aishah Gold - Mon 21/Feb/2011, 12:38pm
Jana pendapatan melalui pelaburan dalam pasaran emas yang stabil sekarang.. boleh untung at least USD 100 (around RM330) sehari bergantung kpd keadaan pasaran...email kpd saya sitiaishah86_gold@yahoo.com  
4. Yuz 6 - Mon 21/Feb/2011, 12:42pm
zZam: i will email 2 u later. but pls, no forex or etc.

Jhaz & Aishah: Thanks.. but sy prefer prefer tangible product..  
5. Newbiz - Mon 21/Feb/2011, 12:51pm
Salam. Blh jadi pengedar roti homemade spt roti sosej, mini pizza & roti berinti (kaya, kelapa, kacang merah & ikan bilis). Pasaran mudah, harga murah dan untung cepat. Modal pun rendah. Utk maklumat lanjut, blh call Pn. Norel @ 9178417 (9pg-5ptg) (isnin-jumaat).  
6. Yuz 6 - Mon 21/Feb/2011, 1:17pm
Newbiz: Tq..

Cuma antara produk makanan vs bkn mkn, which one is better?  
7. Juliana 13 - Mon 21/Feb/2011, 1:22pm
salam.yuz,nak bisness kain2/tudungs/selendang? email: boutiquecantik@gmail.com  
8. Ilyana Binti Mohd Yusof - Mon 21/Feb/2011, 1:30pm
salam....
nak buat biz? leh hubungi saya......saya ada tapak n barang leh suggest kat awk..
email:kasih_kiranaa@yahoo.com  
9. Bundleparadise - Mon 21/Feb/2011, 1:51pm
keychain, hardware,torchlight..email bundleparadise@yahoo.com  
10. Fieza780 - Mon 21/Feb/2011, 2:01pm
boleh add kat facebook akak jasria garage ader mcm2 barang leh berniaga  
11. Puteraindera - Mon 21/Feb/2011, 2:11pm
jadi agen jual laptop sony vaio,apple dan sebagainya dgn harga murah.
mrzack_mrszack0304@yahoo.com  
12. Kakak Jo - Mon 21/Feb/2011, 3:26pm
Anda nak jadi dealer Lampin tak?
0123118281 Kak Jo.  
13. Muhd Adib - Mon 21/Feb/2011, 4:29pm
Sy pengedar komersial produk air frsheners Wonder Wafers..harga murah..senang nak jual..sy dh dpt jual 1.5k kpg sbulan..repeat customer pun ada..hrga cuma RM3.60/kpg..hrga menarik utk wakil jualan.. adib_213@yahoo.com 012-7143654  
14. Asmadi 3 - Mon 21/Feb/2011, 6:05pm
nak cuba jual produk iceblended..maklumat lanjut email ke studioasmadi@gmail.com  
15. Maslina 4 - Mon 21/Feb/2011, 9:46pm
salam
nak buat bisnes as beauty consultant...xperlu ada kedai,blh buat scara partime terutama ujung minggu..
berminat maslina 010-898 3440/ maslinasofiah@gmail.com  
16. Muliati - Tue 22/Feb/2011, 1:06am
try buka blog
http://sri-warisan-bonda.blogspot.com
mane tahu kalau-kalau berminat.
kalau x faham, boleh call@msj akak k.  
17. Alieza 2 - Tue 22/Feb/2011, 11:29am
salam muhd adib dan maslina 4 boleh email detail ke aliezaliza@yahoo.com.my  
18. Saiful Nizam - Tue 22/Feb/2011, 7:44pm
jual perfume..
memang best
mcm mane.//
maklumat 017 372 0982  
19. Mad 10 - Wed 23/Feb/2011, 12:47am
Duk area mane?  
20. Syazlan89 - Fri 25/Feb/2011, 7:22pm
Agent untuk Contact Lense


sila hubungi saya

lensemimiwahida@gmail.com

atau

ctct sy 0199357183  
21. Ajoy 2 - Sat 26/Feb/2011, 10:07am
Hi, kami dari The Perfect Canvas berdaftar dgn SSM sediakan pelbagai printing servis terutamanya canvas printing.

Amat berkualiti dan termurah di pasaran..x percaya??

Sila dtg ke http://theperfectcanvas.blogspot.com/

atau Facebook kami iaitu The Perfect Canvas  
22. Khan 2 - Sat 26/Feb/2011, 2:51pm
ingin menjadi agent pocket perfume,murah dan keuntungan yang berbaloi...untuk satu botol anda boleh untung rm3 hingga rm5...pocket perfume sesuai dibawa kemana sahaja dan bebas dari alkohol...anda boleh memilih sendiri perfume yang anda suka...wangian yang kekal sepanjang hari dan keuntungan yang lumayan...saya pasti customer anda akan repeat kembali...

berminat emailkan kepada saya

azeanabtabdaziz@yahoo.com

tq
tq  
23. Yuz 6 - Wed 2/Mar/2011, 1:52pm
tq semua... saper2x nak bg info leh terus send kat my email.

loveforever_77@yahoo.com

thanks.  

Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..