Baru nak Belajar dan Berjinak Berniaga Online
Ika 61 - Thu 7/Jan/2016 12:15pm [Last Comment]
hi, saya ni baru nak start niaga tpi tengah cari produk.. ada sesiapa boleh bagi tips mcm mana nak cari supplier x ? kalau boleh nak yang boleh bg tunjuk ajar...almklum budak baru... dropship pun ok gak..

kalau ada yg boleh suplly produk n kita jenamakan ikut nama sndri ok gak ...tp biarlah harganya berpatutan..almklum budak baru, modal pun x la banyak sgat...baru nk mencuba...

Insyallah jika itu rezeki sya, insyallah dipermudahkan..amin.

Niche: Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
 
1. Want To Sell Company - Thu 7/Jan/2016, 12:16pm
produk apa yang nak meniaga tu?

Kalau kecantikan boleh cuba dengan jenamasendiri.com  
2. Mohd Azlan B Osman - Thu 7/Jan/2016, 12:27pm
Cuba berniaga simkad onexox. Modal serendah Rm10 je. klu ada modal lebih boleh masuk pakej lain. yg penting income pasif. klu rajin buka blog saya azlanonexox.blogspot.my. Tq.  
3. Mohd Hafidz - Thu 7/Jan/2016, 12:29pm
Produk vetacat, multivitamin kucing. Harga pembekal sangat murah, anda boleh jual harga runcit atau bekalkan ke kedai petshop. Untung setiap unit RM 5 ke atas. Boleh jual secara online, offline. Kalau nak beli boleh consult saya 0162570097. Cepat laku produk ni.  
4. Sehaticollection - Thu 7/Jan/2016, 12:41pm
sy mencari agen dropship utk produk kosmetik.
harga agen murah, untung sgt lumayan..
tips berniaga online dan cara close deal dgn cus juga akan diberikan..

Berminat boleh wasap '' SC DROPSHIP '' ke +60176045303. Syarikat kami berdaftar dgn SSM.

Pendaftran FREE, kuota sgt2 terhad kerana kami pentingkan KUALITI dlm bisness kami.. TQ!  
5. Norlina 18 - Thu 7/Jan/2016, 3:06pm
sape nk jd dropship saya???
saya ada shawl,instant shawl, perkakas rumah, pakaian dll. wasap sy 0179806498  
6. Khafiz Business Resources - Fri 8/Jan/2016, 10:25am
Saya ada produk TAQWIM SOLAT DIGITAL untuk RUMAH, Harga boleh Runding boleh hubungi 01113266771 TK  
7. Nonong - Sun 10/Jan/2016, 9:10am
Saya ada mjual buku English itu mudah yg mrupakan antra buku bestseller..
Hrga pasaran trmasuk pos sm25 ssrm30.
Namun utk belian borong 40pcs. Sy mnwarkan hrga srendah RM15. BOLEH email saya Asnidahjelumin@gmail.com  
8. Adlyykhan - Mon 11/Jan/2016, 7:52am
berminat dropship produk penjagaan kaki saya...produk terkenal thailand...hanya buat promosi...019-456 0035...  
9. Sha 285 - Mon 11/Jan/2016, 9:28am
Berminat nak jual brg budak2 yg HOT dkt pasaran? Boleh jadi agen saya.. saya boleh guide cara jual, description brg, cara msg customer. Insya'Allah semua brg senang jual klau pndai marketing. Lebih2 lg brg budak...ibu bapa nak berikan yg terbaik utk anak.. email sy mbabyshoppe@gmail.com  
10. Shu 19 - Mon 11/Jan/2016, 11:22am
saya pembekal barangan dari china. pelbagai barangan boleh di dapati dengan harga yang murah dari kami.
berminat? email saya di nshufuzi@hotmail.com / +6 019 525 1701  
11. Syahrahbani - Mon 11/Jan/2016, 1:14pm
salam..kami memrlukan rakan niaga untuk sama2 menjalankan aktiviti promosi (orang tengah) kepada lebih 300 kedai diseluruh Malaysia.

W/s saya 0177884419  
12. Zanny 001 - Mon 11/Jan/2016, 10:17pm
Jom jadi Agent utk Affiliate retail program melibatkan database lebih 300 perniagaan seluruh M'sia... Sy hanya perlukan 5 org yg memenuhi kriteria sprti di bwh:

-Nak buat bisnes, tapi tak tahu bisnes apa nak start
-Nak buat bisnes tapi modal tak besar
-Nak buat bisnes tapi secara santai2
-Nak buat bisnes yg simple, tapi longterm
-Nak buat bisnes yg dah ada testimoni org2 yg berjaya

Jika yg di atas memenuhi kehendak anda, blh whatsapp terus ke no sy 011-37000710... Sy akan bantu anda utk kongsikan peluang yg ada... Namun, tiada paksaan utk terlibat... Tq :)  
13. Sailormooncedera - Tue 12/Jan/2016, 12:45am
Cik Ika 61 boleh cuba jadi agent untuk penjualan brownies saya yang digelar ''berhantu'' di kalangan customer saya. InsyaAllah komisen lumayan.

WA 012 350 2067  
14. Cik Intan 6 - Tue 12/Jan/2016, 10:55am
Hai Ika 61, Berminat tak jd agent cheesetart sy.. Nk tahu details, meh wassap sy laju2.. Hehehe :)
Intan : 017-2082811.  
15. Hasnizam 5 - Wed 13/Jan/2016, 12:46am
Salam Ika, saya ada produk makanan kesihatan dengan pelan pemasaran yang sangat menarik utk dipasarkan. Produk masih baru di pasaran dan memerlukan ramai agen. Pelan pemasaran sangatlah menarik. Boleh wasap saya di 0192297370 utk keterangan lanjut.  
16. Haiza 3 - Thu 14/Jan/2016, 1:32pm
Salam Ika,
Nk jadi tokeh emas online?
Whatapps saya 0133422527 haiza  
17. Asrul Hafiz - Thu 14/Jan/2016, 2:45pm
DNAGLOBAL sdn bhd

rekemen org sakit dpt komisen!!!!
hanya berurusan dgn no ni shaja
012 3713730  
18. Muslimah Bt Mohmad - Fri 15/Jan/2016, 12:19pm
Salam.adik boleh bisnes online atau offline pakaian wanita,lelaki n kanak2.Hanya supply kain kpd kami.kami potong n jahit dengan upah yang berpatutan.min order 20 helai/design.boleh guna jenama sendiri.Berminat cll/wasap Pn Muslimah 011-33374669.  
19. Azrul 207 - Sun 17/Jan/2016, 3:22pm
pemborong & pembekal pelbagai jenis hijab dgn harga borong terendah
call/whatsApp 0122414823
instagram azzsmallmarket
fb page azzsmallmarket  
20. Jezz - Mon 18/Jan/2016, 11:13am
Bagi yang membuat bisnes online, saya sarankan anda belajar macam mana nak buat sistem duit automatik melalui perniagaan online anda.

Saya baru discover satu sistem dan saya rasa sangat gembira untuk berkongsi pada orang lain.

Sebelum saya discover sistem ni, semua saya belajar sendiri sehinggakan ada benda yang saya tidak patut buat saya terbuat. Malah merugikan duit saya sampai beratus-ratus ringgit.

Saya nak berkongsi peluang ini kepada anda warga majalah...

Layari pendedahan premium ini di http://premium.atiqahazman.com/

Tawaran untuk masa yang terhad sahaja.

Saya bukanlah usahawan internet sepenuh masa. Saya ada kerja lain jadi saya tak dapat nak handle permintaan yang melimpah masuk untuk mendapatkan sistem rahsia ini.

Jangan lepaskan peluang ini. Sistem rahsia advance dan akan diajar satu persatu.

Layari pendedahan premium ini di http://premium.atiqahazman.com/

p/s: Ini bukan bisnes MLM/ Duit masuk dengan goyang kaki.. Ini adalah tutorial dalam bentuk video untuk guide anda mulakan bisnes online anda dan jadikan ia menjana wang secara automatik untuk anda.

Layari pendedahan premium ini di http://premium.atiqahazman.com/  
21. Rizlan Dani - Mon 18/Jan/2016, 9:34pm
Berniaga produk kesihatan yg tiada saingan....whatsap 0169713924(Roslan)  
22. Ika 61 - Tue 19/Jan/2016, 11:36am
salam rakan2 majalah. terima kasih kerana sudi reply dan bgi idea untuk saya berniaga online.. InsyaAllah saya akan hubungi mana2 yang sesuai dengan saya... rupanya mcam2 ada eh? apa2 pun ...terima kasih semua...  
23. Stevia 9 - Wed 20/Jan/2016, 9:43pm
Berniaga stevia peganti gula, permintaan tinggi.
saya jual borong. 2kg rm210. boleh pek kecil2 dan jual semula 100g rm30 ke 50.
berminat call/sms
012-2491560 damansara  
24. Adzrul Adnan - Fri 22/Jan/2016, 12:14pm
Modal RM 10 sahaja

boleh hubungi saya 017-2488332  
25. Shukri 51 - Fri 22/Jan/2016, 11:57pm
Jom jana income dengan MyKAD...  
26. Shukri 51 - Sat 23/Jan/2016, 4:43am
Jom jana income dengan MyKAD...  
27. Abdur Rahman 2 - Mon 25/Jan/2016, 2:08pm
Mencari peluang biz / tambah income?...

boleh whatsapp 0133842544 utk info lanjut  
28. Eddrie Shah - Wed 27/Jan/2016, 4:16pm
Real money!!
Vape flavour
Standard 30ml rm10.. market price rm20/25
Premium US 35ml rm20..market price rm35/45
Whatsapp 01123016100  
29. Tronianbiz - Thu 28/Jan/2016, 8:06am
NAK TAHU TELCO PERTAMA DI MALAYSIA YANG BERI 2 PENDAPATAN PASIF DALAM 1 BIZ tanpa jual SIMKAD? tanpa taja orang?tapi untung 200% hingga 300%...BIZ akan launching Mac 2016..untuk info lanjut whatssapp 0199159427  
30. Nurul 111 - Fri 29/Jan/2016, 3:03pm
Jika berminat nak dropship tudung boleh contact saya...sehelai boleh dapat up to 15%.
0193868478

Terima kasih  
31. Syam 466 - Sat 30/Jan/2016, 10:55am
Nak berniaga online blh sy tunjukkan jalannya.akan diajar dari zero to hero oleh guru sy dalam internet marketing sehingga menjadi partner.

wassap : 019-7105140 (syam)  
32. Dr2015 - Thu 4/Feb/2016, 10:37am
bizkamal@yahoo.com

Produk fizikal pelbagai niche - kecantikan, kesihatan, penjagaan diri, penjagaan kereta, masakan, bakery, cake dan macam2 lagi.

Boleh dropship, boleh jual sendiri, tak wajib stok, tak perlu maintain. Boleh online/offline, boleh fulltime/partime.

Potensi untung 1-2k (part time0 5-10k (fulltime)  
33. Alamaya2020 - Thu 4/Feb/2016, 3:33pm
MENJANA INCOME SAMBIL MENDERMA..

Rahsianya di sini:-

===>>bit.ly/1S21dUj  
34. Rizlan Dani - Sun 7/Feb/2016, 2:41pm
Real bisnes..produk tiada saingan....customer selalu bertanya..bila produk nk sampai.........jom wassap saya 0169713924  
35. Siti 984 - Sun 7/Feb/2016, 6:43pm
Assalamualaikum..nak jadi agent utk jual produk kesihatan spt mineral cofee, produk garam buluh, produk kecantikan dan produk pembersihan boleh whaspp 0133099292... ahli hanya rm50 shja..dh ramai yg berjaya setelah join..add fb: siti nazreyda md nasir  
36. Mohd Akmal Che Anuar 4 - Sun 7/Feb/2016, 10:39pm
jom buka akaun pelaburan emas serendah RM380 dividen rm26,600 setahun - serius kepada yang ingin mengubah kehidupan - whatsap 013-3327102  
37. Pathey - Mon 8/Feb/2016, 4:32am
XNAK CITER PANJANG
berminat jd agent/dropshipper
sabun,lotion n spray habbatus sauda
n al quran rumi al mummayz
whatsapp 0192023934
PROFIT TINGGI  
38. Hijab Tailor - Tue 9/Feb/2016, 7:25am
kalau berminat nak buat jenama shawl sendiri boleh WA sy 013 459 8066..
Hantar kain dan saya jahit.. upah untuk wide shawl (baby seam) Rm5 shj.. lagi bnyk order lagi murah !!
Boleh follow IG HijabTailor.. banyak lagi info kt situ :)  
39. Dean 45 - Tue 9/Feb/2016, 3:53pm
Hai ika..jika nk taw suplier2 mlysia bleh whatsap saya
0147415935
Rmai dh brjya insyaallh sy tlg guide  
41. Han 48 - Thu 11/Feb/2016, 5:57pm
Assalam, Alhamdulillah muda-muda lagi dah berwawasan nak memulakan perniagaan online. semoga dipermudahkan.

Saya adalah seorang peniaga yang menggunakan platform FB dan Instagram untuk berniagaan. Saya telah berpengalaman selama setahun, dan alhamdulillah, berkat usaha dan doa saya berpuas hati dengan hasilnya.

Saya mempunyai produk pakaian yang dapatt menjana pendapatan yang menguntungkan. ini adalah ready stock. tiada label, jadi boleh dijenamakan mengikut jenama sendiri.

Jika kita memudahka urusan orang, Allah akan memudahkan urusan kita.

Jika berminat boleh hubungi saya di 013 357 2707.

Terima kasih.  
42. Mohd Hanizar - Fri 12/Feb/2016, 7:07am
YouthToEarn.com/?ref=218576. Xde risiko xde modal, cuba dulu..  
43. Shamsudin Bin Yahaya - Thu 18/Feb/2016, 8:57am
Assalamualaikum. Saya merupakan pembekal madu pulut asli dan bawang goreng madu. jika berminat, boleh hubungi saya 019-5555320  
44. Mohd Firdaus 100 - Thu 18/Feb/2016, 9:58am
AssalamualaiKum sy ingin menawarkan kepada yg btul2 nk jadi peniaga online sahaja..sy mempunyai bukti nyata m2u, cash deposit, transaksi jual beli, bermiaga secara bijak..teknik rahsia..sy buka kepada yg btul2 berminat. 100% dari rumah, pendapatan harian 100 200 500 sehari dan meningkat setiap bulan..yuran profesional coaching saya RM 2000 sahaja..segala teknik dan ilmu sy curahkan..one to one coaching..sekali lg sy tegaskan hanya yg utk yg benar2 berminat wasap sy 01123376141, kalo sekadar ingin bertanya nk ajak borak2 lupakan..sy tegaskan ni bukan program2 internet, mlm xda..100% biz online dgn hasil dpn mata..hanya yg berminat dan mampu byr sy alu2 kan..  
45. James Wong 5 - Fri 19/Feb/2016, 12:00pm
hi bro please call me 017-6683743
james , tiada product , nak buat business saya boleh bantu  
46. Diana Aini - Mon 22/Feb/2016, 12:16am
Assalamualaikum ika...
Sye sedang mencari beberape beauty consultant... jika ika berminat boleh whatsapp sye 0167212660  
47. Emy 136 - Thu 25/Feb/2016, 8:07pm
instagram @bisneskite  
48. Bigshow - Fri 4/Mar/2016, 12:23pm
Wasep sy, +601111771978. Sy cuma boleh cerita, terpulang berminat atau tidak. Dijamin modal sgt rendah.  
49. Mastura 55 - Thu 17/Mar/2016, 11:46pm
Saya pembekal kasut. Jika berminat nak join group dropship kasut boleh PM saya. Yang nak beli harga borong pun boleh, kualiti kasut tip top. Jom whatsapp/msg sy di 0175713911..  
50. Ujang 15 - Wed 13/Apr/2016, 6:52pm
Kalau nak pelajari 'bisnes internet' dgn melakukan dari rumah je boleh layari link di bawah;

http://jualanpro.com/cheharon/  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 60 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..