Balak 90,000 Ekar di Sarawak Ingin Dijual RM2350/Ekar
Biznessman - Fri 22/Apr/2011 2:43pm [Last Comment]
Salam dan selamat sejahtera. Kepada sesiapa yang mempunyai Genuine Buyer untuk beli balak di Sarawak seluas 90,000 ekar sila hubungi saya. Dokumen lengkap dan sudah mempunyai kelulusan. RM2350/ekar.

Man-0129795983

Niche: Tanah Untuk Dijual | Kontraktor Balak Dan Kayu
 
1. Zairul 10 - Fri 22/Apr/2011, 6:01pm
Maaf bertanya. Kalau company bukan dari sarawak boleh beli juga ke? Saya ada dengar, kalau company bukan dari sarawak or xde participation sarawak, mmg xblh dapat benda2 camni. Saya ada company yang berminat. Camna ye? Harap dapat bantu.  
2. Suhardi - Fri 22/Apr/2011, 10:37pm
biar betul...kalu betul2 ni ada lesen C..
DH SUKAT KE BALAK2 DALAM HUTAN TU?  
3. Gelore - Sun 24/Apr/2011, 1:07am
JV boleh??  
4. Biznessman - Mon 25/Apr/2011, 12:46pm
Salam & Selamat Sejahtera.
Sekiranya betul2 berminat sila sms atau call saya untuk keterangan lanjut dan dapatkan dokumen.  
5. Habsah Abd Samad - Tue 3/May/2011, 3:41pm
saya ada buyer dari sabah, kalau boleh emailkan dokumen-dokumen tu boleh juga saya uruskan, terima kasih.  
6. Jamesyan - Tue 17/May/2011, 1:03am
Send detail pls!!! TQ!!  
7. Jamesyan - Wed 18/May/2011, 1:46am
blh send detail kat email nie tak?
msjames1980@yahoo.com.sg
TQ!!  
8. Roland66 - Sun 9/Oct/2011, 4:00am
Saya ada kawasan balak 14000 ekar untuk ditebang.Serawak. harga Rm3k per ekar.Jika syarikat berminat hantar profile syarikat anda ke: jsprisma01@gmail.com.TQ  
9. Jefferyingkut - Sat 9/Jun/2012, 5:53pm
Pertanyaan: saya ada lesen balak hutan tua seluas 1000hektar jdi mcm mana cara saya nak jual kayu balak tersebut?  
10. Rachtapur - Thu 5/Jul/2012, 8:25am
Buzz sy ada potential buyer ntuk balak sawmill company..l emel detail...

rachtapur@yahoo.com  
11. Ramli 74 - Wed 24/Jun/2015, 12:29pm
Salam sejahtera warga majalah.com,

Tanah di Dulit Sarawak utk dijual. Keluasan 120 048.593 ekar (48 583 hektar (Kondisi tanah hutan + balak dara). Harga RM7 500/ekar. Tanah ini sesuai untuk kegunaan penanaman sawit atau getah. Buyer yg membeli tanah ini secara automatik akan mendapat kelulusan balak. Mengikut option holder, nilai balak kawasan ini sudah cukup untuk menampung kembali kos pembelian tanah ini.  
12. Malcolm Dexter Lunginus - Sat 8/Aug/2015, 1:46am
Kawasan hutan balak dara
SABAH
250,000 ekar
RM 3,500/ekar

Email : malcolmdexterlunginus@gmail.com
Whatsapp @ call : 014-8566185  
13. Agus Rm - Thu 1/Oct/2015, 1:46pm
salam,ini ada balak kayu dkat serawak kota sibu,60.000 ektar sila harga Rm.../ektar kirim ke email agusjuba3@gmail.com,trima kasih.  

Page 1   (Total 13 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..