Bagaimana Nak Mulakan Perniagaan Barangan Sukan
Sani 2 - Wed 15/Apr/2009 12:17pm [Last Comment]
Asalamualaikum & Salam Sejahtera, sesiapa yang tahu bagaimana ingin memulakan perniagaan barangan sukan & juga mendapatkan supplier, plz inform saya. Terima Kasih

Niche: Peralatan Sukan
     
  1. MFA Admin - Thu 16/Apr/2009, 9:57am
    Salam buat Saudara Sani, buat masa ini belum terdapat syarikat pakaian dan peralatan sukan yang menawarkan konsep perniagaan francais. Terima kasih.  
  2. Leefa - Tue 21/Apr/2009, 2:23pm
    Saudara Sani. Saya merupakan pembekal baju sukan dan lain-lain peralatan sukan di Shah Alam. Sekiranya saudara berminat, boleh hubungi saya di leefasport@yahoo.com untuk maklumat lanjut.  
  3. Rushdan - Thu 23/Apr/2009, 9:01pm
    en.sani, boleh hubungi saya untuk supplier barangan sukan. emel: mmdhanz@gmail.com 0148390399 en.man  
  4. Matahari Muhamad - Sun 17/May/2009, 8:42am
    Salam Saudara Sani
    Saya adalah pembekal kasut sukan direct dari kilang. Harga amat murah. Pelbagai jenama seperti Nike, Adidas, Puma, Converse dan banyak lagi termasuk kasut berjenama seperti DKNY, Lacoste, Prada, LV. Sila email saya untuk maklumat selanjutnya (katalog & price list). mataharimuhamad@gmail.com  
  5. Zuliadi - Wed 2/Dec/2009, 3:52pm
    saya berminat untuk memulakan perniagaan menjual peralatan sukan seperti medal, piala, trofi dan lain-lain. dimanakah untuk saya dapatkan barang2 tersebut dan siapakah boleh saya hubungi di negeri kelantan  
  6. Amir 7 - Mon 11/Jan/2010, 9:50pm
    saya berminat dengan perniagaan barangan sukan seperti,raket,kasut,bola dan lain2....bagaimana saya boleh hubungi?  
  7. Rahman - Fri 15/Jan/2010, 6:29am
    Saya teringat kpd rangkaian kedai sukan Al-Ikhsan

    http://www.al-ikhsan.com/

    Oleh kerana mereka ada banyak (berpuluh-puluh) rangkaian kedai di seluruh malaysia, saya sangkakan ianya satu francais. tetapi dari penjelasan yg MFA Admin berikan, maka sahlah mereka adalah perniagaan bhd/sdn bhd biasa, bukan perniagaan francais.  
  8. Razif 5 - Fri 29/Jan/2010, 12:40am
    Salam saudara Matahari Muhammad..
    Masih suply kasut2 dari kilang lg x.. klu bley nk tgk latest katalog n price..  
  9. Rokiah Mohd Yusoff - Tue 10/Aug/2010, 8:47am
    Saya juga berminat untuk menjalankan perniagaan peralatan sukan tetapi saya tak tahu bagaimana nak mulakan. Boleh sesiapa e-mail saya tentang perniagaan ini.....  
  10. F N Fikir Sdn Bhd - Sun 3/Oct/2010, 5:05am
    Kami bukan pembekal tetapi kami pengeluar semua jenis barangan sukan, boleh periksa nama syarikat di ssm
    (various-G resources) - U , kami tidak import atau membeli dari mana-mana syarikat kerana kami membuat sendiri dan hanya dijual secara pukal kepada pembekal atau untuk sesiapa yang ingin memulakan perniagaan. Loc Klang(HQ), Cheras , Ipoh , Alor setar, Marang terengganu ,Nilai N9 , Kangar perlis, JB dan keningau sabah. ) 012-2754765 (En Najib) 017-3958077 (En Firdaus).  
  11. Din Melaka - Fri 4/Mar/2011, 11:52pm
    fn fikir sb
    ade katalog x
    kalu ade tlg email @ beritahu sy...
    bansen_909@yahoo.com  
  12. Bigapple - Wed 23/Mar/2011, 9:25pm
    fn fikir sdn bhd
    tolong hantar katalog dan senarai harga barangan kat email saya...
    kaka_iterniaga@yahoo.com...
    dimana alamat syarikat fn fikir sdn bhd..  
  13. Mohdmispar - Thu 14/Apr/2011, 7:16pm
    fn fikir sdn bhd,
    tlg emailkn katalog n senarai harga barangan sukan
    mohdmispar@yahoo.com  
  14. Ahmad Sofri - Sun 23/Oct/2011, 10:31pm
    fn fikir sdn bhd..tlg emailkan sy katalog dan senarai barangan yg anda jual kpd sy..10u..cikgupc@gmail.com  
  15. Amirohaizam - Fri 11/Nov/2011, 8:04pm
    fn fikir sdn bhd
    tolong hantar katalog dan senarai harga barangan kat email saya...
    amirohaizam@yahoo.com
    ada website tak?  
  16. Botak kedah - Sat 3/Mar/2012, 1:30am
    Add FB saya New Era Butik...
    atau call saya 0125988171...saya leh bantu...tq..  
  17. Wanlai - Sat 3/Mar/2012, 8:59am
    fn fikir sb
    tlg emailkan katalog n harga brg kepada sy
    email wanlai1012@yahoo.com  
  18. Akmal Hakim 3 - Wed 19/Sep/2012, 5:04pm
    fn fikir sdn bhd.
    bole tolong email kan list barang dan harga?
    akmalscandalher@gmail.com  
  19. Adam 189 - Thu 18/Apr/2013, 4:25pm
    kami menyediakan perkhidmatan membekal barangan cenderamata seperti meda/trofi/acrylic stand plak,velvet box, songket box,mug,nametag,keychain

    ABW FRAME ART & GALLERY SDN BHD
    NO 6, JALAN BESAR TAMAN PUTRA, 68000 AMPANG, KUALA LUMPUR,

    NO PEJABAT :
    03 4280 7317, 03 4292 9691

    CALL/SMS/WHATSAPP :
    016 290 7808 ( NURUL )
    012 273 8464 ( AMIRUL )
    017 326 8547 ( ADAM )

    EMAIL : abwgallery@yahoo.co.uk

    WEBSITE: www.abwsouvenirs.com  
  20. Affendy Musa - Mon 2/Jun/2014, 10:50pm
    saya nak mulakan perniagaan seperti jersey kosong dan kasut sukan. dimana sy nak cari pembekal peralatan sukan  
  21. Sam 202 - Mon 23/Mar/2015, 7:15pm
    Im a supplier for Yonex and Apacs branded...pls pm me at 0143646716.  
  22. Apiq Izan - Wed 1/Jul/2015, 12:47am
    Mencari supplier utk barangan sukan spt stick hoki.. kasut futsal.. jersi.. dll.. jika mana2 pembekal berminat, minta emel kpd sy katalog barangan anda kpd sy di black.perels@gmail.com  
  23. Liana 140 - Fri 4/Mar/2016, 1:15pm
    Saya juga berminat untuk menjalankan perniagaan peralatan sukan tetapi saya tak tahu bagaimana nak mulakan. Boleh sesiapa e-mail saya tentang perniagaan ini.....
    Lokasi kota kinabalu sabah..
    Yg nak jdi suppliers pun bole
    eisyabeng@yahoo.com  
  24. Azman Mohamad 4 - Wed 23/Mar/2016, 12:27am
    sy mencari supplier barangan2 sukan. minta kepada pembekal email kan kepada sy katalog2 barangan anda...azmanmohamad786@gmail.com  
  25. Muhammad Afiq Bin Zabidi - Fri 6/May/2016, 9:48am
    Assalamualaikum. Tuan...saya mencari barangan sukan untuk mulakan perniagaan. Boleh email kan katalog barangan tuan dkt email saya afiqzabidi.az@gmail.com  
  26. Noorazlizawatie Binti Ahmad - Wed 25/May/2016, 8:51am
    saya mencari barangan sukan untuk mulakan perniagaan. Boleh x pembekal2 barangan sukan email kan katalog barangan tuan dkt email saya ainaaisar11@gmail.com  
  27. Noor 336 - Wed 25/May/2016, 1:08pm
    Assalamualaikum Seamua,

    Saya dari sebuah syarikat International Freight Forwarders adalah agent broker yang berurusan dengan custom KLIA dan Port Klang untuk mengedalikan pengurusan barangan import dan export dari luar negara dan dalam negara. Jika pihak syarikat tuan ingin mengunakan perhidmatan kami sila hubungi kami untuk mendapatkan keterangan lebih details di:-
    noorlegacy@gmail.com/0173581247/03-80809676  
  28. Abe V 2 - Sat 5/Nov/2016, 4:46am
    Assalamualaikum. Tuan...saya mencari barangan sukan seperti jc,kasut,bola dll untuk mulakan perniagaan. Boleh email kan katalog barangan tuan dkt email saya abevautopart@gmail.com
    wssp/tel 0124755343  
  29. Iqna Muqoddam - Sat 5/Nov/2016, 10:33am
    Boleh email saya iqnamuqoddam@gmail.com

    Atau WA/Call +62 877-8758-6693  
  30. Kamarul 276 - Tue 21/Feb/2017, 10:27am
    Assalamualaikum dan salam Sejahtera... Saya berminat nak mulakan perniagaan barangan sukan. Saya sedang MENCARI supplier dgn harga yg berpatutan. Harap boleh email saya xgeniuz@gmail.com  
  31. Joseph 2 - Sat 10/Jun/2017, 12:11pm
    Salam bole email sya juga sephson@yahoo.com untuk katalog peralatan sukan.

    Insan ingin ubah hidup  
  32. Ainul 38 - Sat 2/Dec/2017, 12:29am
    Assalamualaikum n salam sejahtera.
    saya ingin menjalankan prniagaan peralatan sukan.boleh send katalog kat email sy
    ainulatiqah8828@gmail.com  
  33. Azizul 123 - Sun 10/Dec/2017, 9:21pm
    Assalamualaikum. Saya mencari pembekal barangan sukan utk memulakan perniagaan. Boleh emailkan katalog barangan tuan kepada sy azizulhafiz21@gmail.com.

    @ hubungi whatsapp sy 0136289343.

    Terima kasih.  
  34. Joshua 23 - Sun 21/Jul/2019, 7:27pm
    Saya juga berminat memulakan perniagaan menjual barangan sukan .email atau wasap saaya 0148574839 / sabahan1603@yahoo.com
    Josh  
Page 1   (Total 34 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)