Bagaimana Nak Jadi Ejen Hartanah?
Roslankasim @ Langkawi Property - Mon 7/Jun/2010 11:58am [Last Comment]
Saya berminat untuk menjadi ejen hartanah .. adakah saya boleh mendaftar dgn syarikat hartanah atau property investment & management .. bagaimana saya ingin mendaftar walaupun utk part time ..
adakah boleh .. lokasi saya di utara tanah air .. adakah syarikat hartanah bumiputera yang terdapat di sini ..? syarat2 nya ?

Niche: Diskusi Bisnes | Rumah Untuk Dijual | Tanah Untuk Dijual | Agen Hartanah
     
  1. Agent - Fri 25/Jun/2010, 8:27am
    Hi Roslan,
    saya agen hartanah di KL.kalau nak jadi agen hartanah harus mendaftar / apply di syarikat hartanah berdaftar atau syarikat property valuation.setiap syarikat mempunyai syarat2 tertentu tetapi selalunya takde yg specific & its a bonus kalau ada marketing experience.lepas mendaftar selalunya syarikat akan hantar agen ke kursus property..kalau di KL kebanyakan agen kerja full time dan takde basic salary.so gaji bergantung kepada sale dan rental..klau nak tahu syarikat hartanah di lokasi tertentu check la kat yellowpages.. ;)  
  2. Roslankasim - Sat 26/Jun/2010, 5:31pm
    Macam saya kat Langkawi .. ada menjalankan parttime online seperti langkawipages.com , www.panduanmelanconglangkawi.com , langkawihomestay.com , ....tapi sekarang ada kawan yang offer utk jual property di langkawi ( terutama sekali tanah ) ..tapi kalau boleh saya nak buat cara berdaftar seperti komisyen 2 - 3% dari syarikat hartanah ..sebab nya saya tak tahu urusan surat menyurat dan sebagainya ..  
  3. Agent - Mon 12/Jul/2010, 8:54pm
    Hi Roslan,kalau nak secure komisen awak mmg awak mesti jd agent yg berdaftar dgn sykt hartanah sbb klau awak jd broker tak mustahil owner tak byr komisen awak bila dah close deal.klau berdaftar segala deposit pembelian hartanah akan dibyr kpd sykt awk so komisen dah secure kt situ.klau takde sykt hartanah kt langkawi awk try cari kt area kedah.segala documentation boleh buat melalui email&fax je.deposit just bank in.dah selesai.;-)  
  4. Siti 53 - Thu 27/Jan/2011, 10:45am
    Salam,

    Berminat nak jadi agen hartanah?
    Daftar di sini:

    http://bit.ly/e0KC75

    tq.  
  5. Mohdemran - Thu 17/Feb/2011, 2:54am
    Berminat untuk jadi agent hartanah?
    Perlukan ilmu di dada...:)

    Latihan akan diberi...

    http://www.seminarhartanah.com/index.php?ref=mohdemran  
  6. Trade10 - Sun 3/Apr/2011, 1:31am
    Berminat untuk menjadi agen hartanah atau perunding hartanah?

    sila lawat website dibawah.

    :)

    http://tinyurl.com/3du62cq  
  7. Nurull Syahana - Tue 12/Jul/2011, 5:27pm
    saya baru berumur 20 tahun,dan ms belajar.saya bermnt dlm bdg hartanah,dan pernah apply dlm jurusan hartanah,tp lmbat sampai tawaran tu,jd sekarang jika sya brkeja secara p.time sbgai ejen hartanah mcm mne ye?? boleh ke tak?? caranya bgaimana?tak nak seminar2,sbb xder duit nak byr yuran. :)  
  8. Hairil Wahiri - Sat 17/Sep/2011, 1:37am
    Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah.

    http://hairilwahirihartanah.blogspot.com/2011/09/kerjaya-sebagai-ejen-hartanah.html  
  9. Shahrul 175 - Tue 24/Jan/2012, 8:15pm
    saya berminat hendak ceburkan diri dalam bidang ejen hartanah ni,,tp macam mne ye proses sebenarnye nk jadi ejen?modal besar ke?kalau boleh nk full time sbb sya yakin bidang ni boleh pergi jauh....mintak tunjuk ajar. :)  
  10. Asrafrushdy Bin Abdullah Sibil - Mon 24/Sep/2012, 1:18am
    salam semua,
    saya pelajar dari uthm, mgmbil jurusan hartatanah, adakah saya boleh menjadi agen or apa2 jawatan yang berkaitan dgn hartanah pada waktu ini. suapaya bila dah kluar grad nnti, pengalaman dah sedia ada..  
  11. Erin 16 - Sun 9/Dec/2012, 3:30pm
    nk jd agen hartanah /rumah secara freelance..bagaimana caranya?
    mohon hulurkan tunjuk ajar
    erin baiduri(012-2804287)  
  12. Mohd Jamal Mohd Zain - Sat 9/Feb/2013, 9:51pm
    Saya tinggal di Kedah dan kerja di Pulau Pinang. Berminat untuk nak jadi ejen hartanah.  
  13. Ney - Tue 17/Dec/2013, 12:04pm
    slm semua,sy dr swk..sy berminat nk jd agen hartanah..tp sy kena belajar dari A smpai Z dulu..mta tunjur ajar..email sy ney3708@yahoo.com @ msg sy 0198492506.  
  14. Iskandar 261 - Mon 13/Mar/2017, 4:44pm
    melaka....tanjung bidara...faceing laut....untuk jual..berminat hubungi saya 0169741528  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.