Bagaimana Cara nak Luaskan Pasaran Aiskrim Goreng
Yana 23 - Thu 21/Oct/2010 3:58pm [Last Comment]
Saya merupakan pengeluar aiskrim goreng dan telahpun memasarkannya secara kecil-kecilan di kawasan perumahan dan kawasan sekitar.Saya ingin meluaskan pasaran saya seperti di tesco,giant dan lain-lain.Saya juga bercadang untuk mencari pengedar atau agen kerana permintaannya amat menggalakkan.Saya berharap ada rakan-rakan majalah yang sudi memberi pandangan dan cadangan.

Niche: Bisnes Ais Krim
     
  1. Mohammad Rafi Abu Bakar - Thu 21/Oct/2010, 4:19pm
    adakan kursus sehari tntg perniagaan ini. tawarkan pakej2 menarik. cthnya: yuran penyertaan RM50/individu. kalau mampu, bg mkn tgahari sekali. Bg individu y bawa 3org shbt, bagi tiket free utk ke kursus tersebut. Tp perlukan pengurusan majlis y selesa dan teratur bg memberi keyakinan kpd peserta kursus. TK  
  2. Khairil 10 - Thu 21/Oct/2010, 4:22pm
    Saya memang mencari produk makanan ringan seperti yang saudari iklankan ini.
    Sila hubungi saya Pn. Siti Norsiah.
    012 604 7179 / along_ct82@yahoo.com
    Emailkan qotation sekali. Lebih enak jika Ais Krim Goreng yang dibuat ada bermacam-macam perisa.  
  3. Rosli 24 - Thu 21/Oct/2010, 5:12pm
    tlg bagi info kat mana blh beli acuan ice cream goreng ni dan brp harga ke rosli_95@yahoo.com  
  4. Azra 3 - Thu 21/Oct/2010, 5:51pm
    Salam,macamana saya nak dapatkan produk?Tolong emailkan harga sama.Lokasi di mana?azra_160983@yahoo.com  
  5. Syed Ershad - Fri 22/Oct/2010, 2:26am
    Salam,

    mudah jer, mula2x cipta jenama anda sendiri, buat konsep stall yg menpunyai identiti sendiri, untuk 10 agen pertama, bg harga diskaun, bila org dah mula kenal brand kita, customer akan bertambah, agen pun akan bertambah, jadi leh luaskan pasaran dgn mudah.

    wish u all the best

    Syed Ershad
    Senior Biz Consultant
    014 2266433
    bizcoachteam@gmail.com  
  6. Merahred 2 - Fri 22/Oct/2010, 10:43am
    salam. izinkan saya mencelah. kalo produk encik ada menggunakan santan. saya ada produk yg insyallah membantu meningkatkan mutu, ketahanan dan yg plng penting insyallah dapat membantu penambah baikan dari segi rasa aiskrim dan menjimatkan dari segi kos bahan produk encik. hubungi saya di talian 017-3748135 haress. terima kasih.  
  7. Azwan 7 - Fri 22/Oct/2010, 5:43pm
    Hi Yana,

    Aiskrim goreng ni mcm mane nak d sediakan yer? Saya berminat untuk jual di depan kawasan kolej, berapa modal permulaan?  
  8. Zed 3 - Sat 23/Oct/2010, 4:02am
    saya berminat..tolong email pada saya kat email malaysia90@gmail.com  
  9. Diana 20 - Sun 24/Oct/2010, 12:03am
    yana..tq memang best aiskrim goreng tu.makin laris.good luck  
  10. Yana 23 - Sun 24/Oct/2010, 12:40am
    azwan sila bagi email  
  11. Cikmat 2 - Sun 24/Oct/2010, 3:22pm
    salam yana, boleh berikan details produk yana?

    email : suaisudi@gmail.com  
  12. Fatiya - Sun 24/Oct/2010, 8:05pm
    bole emailkan details ke
    fatiyadeni@gmail.com  
  13. Scone - Mon 25/Oct/2010, 3:00pm
    Salam Yana.
    Saya berminat untuk mendapatkan bekalan aiskrim goreng.
    Boleh bagi saya quotation x?...
    tq...

    scone.black@gmail.com  
  14. Mohd Hammim Mohd Safwan - Mon 25/Oct/2010, 3:57pm
    Salam Yana,

    Sy berminat tuk memulakan bisnes nie... berapa modal permulaan dan cara2 pembuatannya?
    email:slieshackers@yahoo.com  
  15. Yana 23 - Mon 25/Oct/2010, 6:19pm
    ok kepada semua saya dah email.  
  16. Shee - Tue 26/Oct/2010, 1:53pm
    yana... email ke saya juga..
    nuri_0426@yahoo.com  
  17. Shazanisha - Wed 27/Oct/2010, 2:49pm
    yana, sy pun berminat. boleh bg lebih detail? shacha143@live.com  
  18. Love Lena - Wed 27/Oct/2010, 3:13pm
    SAYA BERMINAT NAK BUAT KAT SABAH LAH...EMAIL SAYA love_lena30@yahoo.com  
  19. Nikazlan - Thu 28/Oct/2010, 8:56pm
    sila e-mail pada saya tentang produk anda. Potensinya nampak bagus
    nik@mnipaper.com  
  20. Sapian 2 - Sun 31/Oct/2010, 9:51am
    Salam Yana,

    Sy berminat tuk memulakan bisnes nie... berapa modal diperlukan dan cara2 pembuatannya dan bolehkah dipasarkn dipasar malam?pls email to sma06_tat10@yahoo.com.my  
  21. Bieyra - Sun 31/Oct/2010, 2:54pm
    salam kak..
    boleh tak emailkan kpd sy tentang bisnes kak ni...? abieyra@yahoo.com  
  22. Shariza Bt Ghazali 2 - Mon 1/Nov/2010, 10:49pm
    salam, bagi akak detail mengenai aiskrim goreng ni kat email jezmezze@yahoo.com.my.. thanks ya  
  23. Kamal 27 - Thu 11/Nov/2010, 2:34pm
    salam.. boleh bg detail ttg aiskrim goreng ni.. berapa kos..beminat juga nak jual.. email saya.. zaimar95@yahoo.com  
  24. Shira 2 - Fri 12/Nov/2010, 12:01am
    Salam,macamana saya nak dapatkan produk?Tolong emailkan harga juga.Lokasi di mana?
    mashirah05@yahoo.com  
  25. Fikri 4 - Fri 12/Nov/2010, 9:51pm
    salam
    mcm sedap ja
    email kt sy skali list brg n harga...
    fik_riey@yahoo.com  
  26. Wahidah99 - Thu 9/Dec/2010, 1:19pm
    salam...sy berminat la..boleh x tolong emelkan pd sy camane dan harganya..
    nur_infiniti@yahoo.com
    ni num fon-0173013946.terima kasih ye,hehe...  
  27. Feeraa82 - Sun 26/Dec/2010, 4:59pm
    salam
    sy mmg tgh rncng nk bkk biz
    mcm b'mint nk tau ttg aiskrim gorng ni
    email sy yer.....
    fluorin82@yahoo.com
    tq  
  28. Cikaje - Sun 16/Jan/2011, 2:21am
    tolong emailkan kat saya juga tentang aiskrim goreng ni. raja_ana13@yahoo.com  
  29. Suhaila 25 - Tue 18/Jan/2011, 9:50am
    Mohon emails gambar n details tentang aiskrim goreng ni...
    suhaila.880520@gmail.com  
  30. Umi Salma - Fri 21/Jan/2011, 6:39pm
    sy b'minat.hubungi sy.sbt7679@yahoo.com  
  31. An Najah - Thu 3/Mar/2011, 6:23pm
    sy berminat tapi nak tahu lokasi nya. brapa modal ya?
    emel saya: nnaja_luvsweets@yahoo.com  
  32. Hartini 4 - Sun 6/Mar/2011, 1:52pm
    email jg pd sy quotation...tp sy kt temerloh...bistariagrotek@yahoo.com  
  33. Atiqah 12 - Fri 29/Apr/2011, 11:58am
    Assalam yana..
    cy berminat untk mnjual aiskrim gerong tp cy xtw nk dpt kn bekaln dr mana...
    bolh yana email kn dkt cy detail tntg prodk yana
    trima kash..
    atiqah.qila@ymail.com  
  34. Lyn 13 - Fri 6/May/2011, 9:30pm
    saya berminat gak .emailkan saya harga nazlyn73@gmail.com  
  35. Abdul Halim 7 - Mon 16/May/2011, 2:25pm
    saya ada bekalan ais krim goreng untuk dibekalkan kpd. yang mengusahakan perniagaan itu.email saya abdulhalim.halim45@yahoo.com tel.0125788249  
  36. Shahrom 2 - Thu 26/May/2011, 12:20pm
    merahred 2..nak tau dgn lanjut bahan yg awak inform pasal santan tu..
    boleh email saya tak
    shar_up@yahoo.com.my
    thanks  
  37. Sue 34 - Fri 3/Jun/2011, 1:20am
    email saya jugak
    sue_amysham@yahoo.com.my  
  38. Izdi Ariff - Tue 28/Jun/2011, 12:34am
    http://www.facebook.com/aiskrimgorengterhangat  
  39. Wan 361 - Mon 21/Nov/2011, 1:15pm
    Salam,saya ada menyediakan pakej lengkap untuk sesiapa yang ingin memulakan bisnes aiskrim goreng ne..samada hendak jual pasar malam,pasar tani,atau depan sekolah atau universiti...untuk maklumat lanjut hubungi wan 0122815152  
Page 1   (Total 39 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)