Apple Iphone 3gs Boleh Dimiliki dgn Harga RM26? Xprcaye Kn.
John Doe 3 - Tue 5/Oct/2010 9:16am [Last Comment]
byk lg brangan hebat dan menarik dapat dibeli dgn harga yg xmasuk akal.. xpercaya???

Try this link..
http://www.sharkybids.com/users/register/ajax89

Niche: Butik Handphone
 
1. Sukri 3 - Tue 5/Oct/2010, 11:16am
www.blogbioasli.com/yie7  
2. Aril 4 - Tue 5/Oct/2010, 1:20pm
saya dh tgk link ni..
nk bg pandangan sedikit...
nk tanya setiap kali kita place bid kredit kite ditolak ke. atau pemenang sahaja yg dikenekan bayaran.
kalo dalam islam, bid yg mcm ni (setiap bid yg dilakukan dicharge) xboleh kerana ada unsur penipuan.. pihak penganjur mengaut keuntungan yg besar.
Sebagai contoh setiap satu bid increment die naik 0.01, dan setiap satu bid dicharge rm1. katakan harga akhir produk rm30 tetapi harga dipasaran rm1000, memang kita nampak murah. tapi pada hakikatnya untuk harga naik ke 30, jumlah bidder telah mencecah 3000 orang dimana pihak penganjur telah mendapat RM3000 dr hasil jualan bid, dan pemenang akan membayar lagi RM30 jumlah produk yg dimenangi.
Sekarang penganjur telah mendapat RM3000+30 = RM3030. padahal harga produk itu cuma rm 1000 dipasaran..
tgk, mcm mane pgrm ni dijalankan.

Pgrm lelong yg mcm ni diharamkan dlm Islam kerana memberi keuntungan sebelah pihak, tetapi jika jualan lelong dikenekan hanya kepada pemenang sahaja ia diharuskan,.
sebagai contoh: penny auction adalah diharamkan kerana setiap placement bid di charge manakala Lelong.com.my adalah diharuskn kerana hanya pemenang dikenakan bayaran..
sekadar pandangan..
kepada umat islam anda boleh bertanyakan hal ini kepada mereka yg lebih arif..  
3. Bujuder - Tue 5/Oct/2010, 5:20pm
john doe tua kafir...tapi pada yg islam jgn la terjebak sama...biar la puak2 kafir ja yg bid...Tiada paksaan dalam beragama(laiqraafiddin)  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..