Apa Nak Buat dgn Lagu Ciptaan Sendiri?
Siti Huzaimah - Sat 12/Mar/2011 1:50am [Last Comment]
minta pndapat rakan majalah... Sy ada sbuah band n beberapa lagu sndiri. malangnya band sy xdpt brthn lama sbb sy tggal d kwsn pndalaman. klu ada instrument yg rosak, ssh nk repair, xde brg gnti. lama kelamaan band pn mcm dh nk trkubur je. sy syg sgt dgn band ni n dgn lagu2 yg kami dh edit sm2.. apa sy nk buat ngan lagu2 2..

Niche: Diskusi Bisnes | Studio Muzik | Studio Model Penyanyi Pelakon
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Pn Kalsom - Sat 12/Mar/2011, 1:54am
    adik try upload dkt utube je..ramai blh dgr lagu tu..  
  2. Chantiqueshoppe - Sat 12/Mar/2011, 1:54am
    salam siti,

    pendapat saya..upload lagu2 tue dekat myspace..youtube..facebook baru la ade orang boleh dengar..kalau sedap mesti ada orang promote..tkde la terbiar camtue je..itu je pendapat saya yang tak seberapa ni..ada masa layari la website saya ye :)

    tk

    www.chantiqueshoppe.com
    www.facebook.com/chantiqueshoppe  
  3. Siti Huzaimah - Sat 12/Mar/2011, 2:07am
    tq.. But sy takut lau2 ada org ciplak plak hehe.. Yelah,lagu sy bkn sdp sgt pn tp sbelum kna,baik brjaga2 kn.sy pnh skali tgk video org upload dlm fb,mmg besh thp cipan r lagu dia.then 2 3 bulan pastu tgk ada org ciplak dh lagu dia.hbis hncur lagu 2..  
  4. Udamie - Sat 12/Mar/2011, 3:34am
    Siti, untuk menjaga hak cipta lagu2 siti tu , awak kena register dengan MACP ... Tapi utk ( buka akaun ) dengan MACP , harus ada sekurang2 5 lagu dan kena buat salinan berbentuk cd dan nanti kena isi borang detail pencipta lagu, lirik dan penyanyi...
    k , semoga berjaya  
  5. Shamsul 18 - Sat 12/Mar/2011, 3:42am
    1. daftarlah dgn MACP sebagai penulis n komposer. sbb setiap kali lagu kita ke udara di mana2, kita akan mendapat royalti pd hujung tahun.

    2. kalau takut kene ciplak, buat mcm ni. pergi ke Pos Malaysia, buat surat berdaftar dan di alamatkan kepada diri sendiri, bila dah terima surat tu, jgn buka sampul tersebut. tarikh pada surat berdaftar tersebut menjadi satu bukti yg membolehkan ianya menjadi bahan bukti utk tujuan2 tertentu.

    ciplak melodi dengan menukar lirik atau sebaliknya memng sesuatu yg slalu terjadi, namun ikut langkah no.2 tadi. tapi jika ramai yg muat turun secara percuma, biarkan saja. sbb jika karya anda itu bagus dan bermutu, anda bakal dikenali ramai.

    slamat mencuba  
  6. Ustaz Amirul - Sat 12/Mar/2011, 9:25am
    salam minta maaf menumpang.. kalau ade sesiapa yang ingin mendapatkan personal ajaran mengaji atau fardu ain boleh hubungi saya disekitar kl,lembah klang pj... selagi dlm selangor boleh contact saya ustaz.amirul@hotmail.my / 0192777187  
  7. Siti Huzaimah - Sat 12/Mar/2011, 9:59am
    oh.. Hmm terima kasih byk2.maklumat yg brguna.thanks udamie n shamsul..  
  8. Siti Huzaimah - Sat 12/Mar/2011, 10:24am
    hmm td sy dh bkak lman web macp.tp pening r.borang mn yg kna isi.ada byk borang dlm 2.  
  9. Cikgu Shahal - Sat 12/Mar/2011, 9:06pm
    Assalamualaikum ustz..bagus juga ustz mencelah...boleh ge upload ngaji Al-Quran kat Utube tu..saya pernah tgk tapi tup-tup kejap je dah tutup lak...apasal le org block ye..kan rugi suara sedap2 lelaki lak tu..kot ciplak pahala berganda kot redha..sekadar share je pengalaman..tk  
  10. Faisalmizi - Sat 12/Mar/2011, 10:20pm
    Nak jual secara online? Banyak band2 indie jual sendiri jer lagu mereka.

    Kalau perlukan web utk tujuan tu boleh hubungi saya:

    faisalkotaro@gmail.com
    Tel/SMS: 019-464 7653  
  11. A A 2 - Mon 14/Mar/2011, 9:33pm
    hantar kat yuna. kat astro die de wat iklan cari lirik lagu...cube2 lahh  
  12. Salman Mansur - Sun 20/Mar/2011, 11:55pm
    saya pun senasib dengan siti..sy banyak lagu yg dah siap pun..dekat fb saya ,baru semalam saya uploud...dengarlah..taip je nama saya..vidio dalam tu row lagi ..tapi sebenarnya saya dah compos habis dah..saya ingat nak buat duit je dengan lagu saya tu...huhu..  
  13. Badariah Bt Alias - Fri 1/Apr/2011, 1:00pm
    minta maaf ct huzaimah....akk kj kat badan kesenian tentera dart....br2 ni dgr cerita nk cr penyanyi baru ct cuba lah....
    kira terjamin masa depan.....bekerja sebagai tentera tp masih boleh terusakn minat dalm bidang nyanyian....  
  14. Mohammed Yusof Dawood - Mon 27/Jun/2011, 12:45am
    Siti huzaimah, contact saya di jibrail1380@hotmail.com  
  15. Awanputih - Wed 13/Jun/2012, 2:41pm
    salam...per kter kter wujudkn blek kmpulan 2..iexz_anah@yahoo.com  
  16. Nikaimy - Wed 3/Oct/2012, 11:50am
    Salam semua. Hello Siti Huzaimah, tak berminat ke nak set up balik band lame tu? Kalau tak cukup ahli maybe boleh try tanye2 kat sini sape yg interested nak join same. Kot2 nanti saya boleh tumpang sekaki. Hehe.

    Saya pun ada tulis2 lagu sendiri jugak. Ni link untuk channel youtube saya:

    www.youtube.com/user/mftbob

    Salam.  
  17. Fazlyyahayaluddin - Wed 31/Oct/2012, 10:18am
    salam sume..sye nk join band..ade pnglaman perform..soul,rnb,country,jazz,slow rock pon bleh..kalu ade kwn2 nk form band baru contact lh sye :)

    muhamadfazly6820@yahoo.com  
  18. Rakis Rahman - Mon 4/Feb/2013, 3:50pm
    Salam semua, saya cuma nk promote lagu ciptaan saya, lau sesiapa yg sudi nak dngr search je kat youtube taip Rakis Rahman-kau kata atau Rakis Rahman-Andi Ariana:-) lau dh dngr 2 komen2 lah ya:-) terima kasih  
  19. War Horse - Mon 29/Apr/2013, 11:58am
    assalamualaikum...saya nak cari studio rakaman lagu kat sabah...tlng bantu law ada yg lbh tahu kat mana agak ny...kami ada band War Horse..lagu2 kami spt rentak Wins(Mus).metal,rock,slow rock,  
  20. Siti Huzaimah - Thu 9/May/2013, 3:08pm
    add wechat saya : sitihuzaimah. blh kite kongsi dgr lagu kita  
  21. Aleza 2 - Fri 13/Jun/2014, 7:32pm
    saya pun ade gak bt lagu da promote kat fb..time kecewa mang senang bt lgu..hehe
    cube la dgr n bg komen sikit:

    http://www.youtube.com/watch?v=WyUxq3vOQQo  
  22. Cik Nurul 32 - Tue 15/Dec/2015, 8:19pm
    Salam,sy ada lebih dr 5 buah lagu ciotaan sy sndri,sy pkir nak jual je lagu2 sy tu,ada sapa2 boleh bantu sy??  
  23. Piko - Thu 31/Dec/2015, 3:46pm
    Siti dah terbitkan lagu itu ke?  
  24. Sulaiman 48 - Tue 19/Apr/2016, 7:15pm
    boleh pm saya saya boleh bantu..01111858572  
  25. Emmayoniss - Sun 23/Jul/2017, 11:14am
    Assalamualaikum.. kawan saya pun ade banyak compose lagu . Sekarang pun lagunya da ramai orang dengar.
    kalau nak dengar boleh search kat youtube ( RECORD51 - Shafiq Khairey/ Perindu Sepi- Shafiq Khairey/ Masih Disini- Shafiq Khairey)
    Kalau nak dengar yang lain atau nak beli lagu , boleh contact saya . tq :)

    Ngekk89@gmail.com  
  26. Emysyed - Wed 16/Aug/2017, 2:00am
    saya ada buat lagu sendiri.. tapi dah hampir 3 tahun fikir lirik yang sesuai.. saya tak pandai buat lirik.. tajuk lagu saya tu ''aku fasiq'' berunsur ketuhanan.. recording dah buat minus one.. ingat nak tukar je tajuk lagu cinta senang sikit nak buat betul tak.. lagu saya sangat mencabar vokal.. ramai kawan2 minta takut nak kasi nanti terciplak pula..????  
  27. Siti Huzaimah - Wed 16/Aug/2017, 10:27am
    Dh ada ke yg komen kat sini dah jadi artis?? Hehehe.. Saya x leh jadi artis. Rupa x de. Nyanyi pun sekadar ulik anak tido boleh la. Sebab tu nak bagi org nyanyi lagu saya.  
  28. Mohammed Yusof Dawood - Sat 2/Dec/2017, 2:41am
    Salam. Saya tgh carik sorang bro yg pernah ajar saya one to one cara2 buat lagu pakai fruity loop. Dah lost contact dah. Kalau bro tu ada baca ni atau sesapa yg kenal dia, teks saya kat 0173777487. Tq.  
  29. Saifulriza Epulshah - Fri 30/Nov/2018, 11:16am
    Ini lagu Farihah

    https://youtu.be/IQQXZnhj9EQ  
  30. Muhammad Hafifi Bin Zulkifli - Mon 31/Dec/2018, 5:28pm
    Assalammualaikum.saya ada buat lirik beserta dgn lagu sendiri.lagu nie kalau layan pasti berair mata.ada x sesiapa nak beli.kalau ada wssp saya 0194570645.nntikan lirik saya yg kedua yg bakal siap x lama lagi.  
Page 1   (Total 30 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.