Ais Krim Lembut (Soft Ice Cream). Membekalkan Mesin dan Bahan-Bahan
Ibrahim 2 - Wed 2/Mar/2011 1:38am [Last Comment]
Salam semua,

Saya telah manjalankan perniagaan ini dah setahun lebih, alhamdulillah masih bertahan.

Di sini saya ingin berkongsi biz ini dgn saudara/i. Saya ada membekalkan mesin dan bahan-bahan iaitu kon dan ais (jenis siap bancuh). Sya juga ada mencuba ais krim lain tetapi secara jujur saya katakan ini yang sedap setakat ini. Jika ada sesiapa berminat nak tahu tentang biz ais krim lembut ini boleh email / call sya

inasimran@gmail.com / 0194548874

p/s modal biz ini agak besar kerana harga mesin yang agak mahal

Thank you.

Niche: Bisnes Ais Krim | Mesin Proses Makanan
     
  1. Wanda Harith - Wed 2/Mar/2011, 7:58am
    salam n hi,
    saya baru dpt 1 lot kedai... dlm prancngn mmg nak jual produl makanan segera la termasuk la soft iceream nie... jadi nak tau bape modal y dperlukan.. sy d kuantan phg  
  2. Asmadi 3 - Wed 2/Mar/2011, 8:55am
    wanda harith..
    kalau nak jual ice blended pun ble gak..email saya studioasmadi@gmail.com  
  3. Azeme - Wed 2/Mar/2011, 10:33am
    email kan juga pada saya, handsetman@gmail.com  
  4. Hafizuddin 2 - Wed 2/Mar/2011, 10:56pm
    hdeen2u@gmail.com  
  5. Haleem - Wed 2/Mar/2011, 11:12pm
    email saya marha9831@yahoo.com  
  6. Ibrahim 2 - Mon 7/Mar/2011, 1:46am
    Salam,

    Wanda, blh bagi no tel untuk detail, tq  
  7. Suhailie - Mon 7/Mar/2011, 1:46pm
    boleh email detail tak  
  8. Rahmah 3 - Tue 8/Mar/2011, 11:12pm
    email sy detail: goldeneye484@gmail.com..TQ  
  9. Wanda Harith - Wed 9/Mar/2011, 9:57am
    en.ibrahim. lokasi en dmane. 0148228728 (suami saya,jalal) plan ct skola nie nak g cari barang  
  10. Ya D 3 - Mon 14/Mar/2011, 1:39pm
    email me detail: abdullahziyadi@gmail.com  
  11. Amyribut - Mon 14/Mar/2011, 5:12pm
    as salam..saya berminat..emel: amyribut@hot-shot.com..tq  
  12. Suriya 4 - Thu 17/Mar/2011, 1:51pm
    hi,
    saya minat nak buka kedai dkt shoping complex... dlm prancngn mmg nak jual produl makanan segera la termasuk la soft iceream ni... jadi nak tau bape modal y dperlukan.. sy d seremban. 016-9085862  
  13. Faizal 98 - Sat 2/Apr/2011, 2:22am
    bole email saya papa_faizal@yahoo.com
    sy akan mula bniaga awal bulan 5 ni
    thanks  
  14. Syazlynn - Tue 12/Apr/2011, 11:59pm
    emailkan detail ke
    syaz242@gmail.com  
  15. Zarie 2 - Mon 18/Apr/2011, 9:58am
    emelkan detail kos mesin dan bahan2nya termasuk penghantaran ke sabah.

    awangku_azahari@yahoo.com  
  16. Hyezard - Tue 19/Apr/2011, 1:49pm
    salam..email kn detail ke Delicious_March@yahoo.com  
  17. Selly - Sat 23/Apr/2011, 3:29pm
    saya ada mesin ais krim lembut yg lebih kecil dan murah. Bagi yang tak cukup modal dan baru nak mencoba boleh email saya : selly_nasrun@yahoo.com  
  18. Razan - Tue 3/May/2011, 4:44pm
    email kn saya detail..tq  
  19. Adawiyah - Sun 29/May/2011, 10:43pm
    boleh emailkan detail kepada saya..wiya_86@yahoo.com  
  20. Jabatseni - Sat 18/Jun/2011, 11:48pm
    selly_nasrun..
    email kpd saya info mesin tu
    xpertmedia@gmail.com  
  21. Shah 36 - Wed 22/Jun/2011, 10:34pm
    salam....bg yg brminat nk buat bisnes soft ice cream ni, saya akn tunjukkn DETAIL from A to Z. Sy dh buat bisnes ni di dpn psaraya, di event yg besar mcm Hari Himpunan Sejuta Belia di putrajaya & di uptown & downtown. Kalau betul2 nk buat, dgn modal rm 5 ribu pun, dh boleh ON. Lg satu yg sangat2 penting, LOKASI @ TAPAK NIAGA & POWER SUPPLY. Anything, just email to shah_pakajibtr@yahoo.com  
  22. Nizam 150 - Fri 24/Jun/2011, 5:50pm
    Assalam.emailkan detail ke:
    nisfad67@gmail.com. Tq  
  23. Kajam - Thu 28/Jul/2011, 4:09pm
    Salam..En ibrahim, boleh tak emailkan detail .......gambar mesin , modal dan bahan....terima kasih.
    kajam1112@yahoo.com  
  24. Noah Alam 2 - Mon 1/Aug/2011, 10:13am
    Berapa harga mesin icecream tu?
    boleh bagi email//

    noahalam_woodenart@yahoo.com  
  25. Elmomow - Wed 3/Aug/2011, 9:31pm
    saya betul2 berminat.sila email details.  
  26. Elmomow - Mon 8/Aug/2011, 5:27pm
    takde reply pon dari tuan rumah?  
  27. Rosz 2 - Tue 9/Aug/2011, 11:12am
    rosz_burger@yahoo.com  
  28. Addin 5 - Sat 24/Sep/2011, 5:19am
    boleh emel kt saye..
    d_big_projek@yahoo.com  
  29. Ibrahim 2 - Thu 6/Oct/2011, 2:26am
    Salam,

    Maaf, lama tinggal, kepada yang berminat nak tahu pasal biz ini, boleh cal atau sms, tq  
  30. Lan 54 - Mon 6/Feb/2012, 11:48pm
    salam,,email:
    dgm_hz@yahoo.com.sg  
  31. Noor Haslinda Binti Ja afar - Wed 20/Jun/2012, 6:10pm
    Salam,email sy: lynngb_real@yahoo.com  
  32. Faizal 355 - Mon 10/Sep/2012, 12:14pm
    Salam,
    email sya juga mfaizaljohan@gmail.com  
  33. Arlene - Wed 24/Oct/2012, 4:04pm
    email sya detail tnxx ivyana21@yahoo.com  
  34. Naseri - Fri 21/Dec/2012, 11:58am
    email sy...hairulnaseri@yahoo.com.my  
  35. Fandy 6 - Sun 24/Mar/2013, 9:56am
    berapa modal permulaan & di mana lokasi kedai anda  
  36. Mohd Taufiq 2 - Mon 22/Sep/2014, 2:03pm
    Saya ade mesin aiskrim goyang/magic 100acuan...hargarm 600 jew  
  37. Amir 636 - Wed 7/Oct/2015, 12:25pm
    email kan saya khaiprime@gmail.com  
Page 1   (Total 37 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)