Agen Maid Kat Sini Penipu!
Wana 55 - Sat 3/May/2014 12:16pm [Last Comment]
As salam.sy mangsa penipuan Agen2 kat Sini..jgn percaya dgn Agen yg janji boleh hantar maid kat tempat anda..Agen ikut belakang...xsampai berapa jam hantar maid,maid sudah lari...Ingat siapa pernah jadi mangsa spt sy.sila hubungi sy kerana sy sedang kumpulkan bukti...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Pembantu Rumah Asing
     
  1. Iwan 10 - Sun 4/May/2014, 3:15pm
    Wana, lebih baik bagitau jer siapa nama agen tu. Describe sekali orangnya macamana sebab nama dan nombor telepon boleh tukar. Dah banyak nasihat dari otai-otai majikan kat majalah.com. ni. Kena ajin-rajin tgk balih thread yg lama2.  
  2. Wana 55 - Sun 4/May/2014, 8:28pm
    Agen Xtau yg mana satu kat Sini.sbb guna Nama samaran..no tel bertukar2.apa yg pentIngat,mmg xleh percaya Agen kat Sini..yg boleh percaya jika Ada register syarikat...ramai da Terkena rupanya.agen datang Rumah,maid Wat kerja mcm biasa.nanti mlm atau xsmp berapa jam kerja lari dgn Ajen.jgn percaya pada Agen yg Nk SMS atau whatappsp shj...  
  3. Nuttypeanut - Mon 5/May/2014, 5:00pm
    bukan semua org menipu,pelikkan ambik maid tapi bila jumpa org yg bekalkan maid tak kan tak tanya nama pembekal,main ambik je ke?ni mesti kes nak jimat nak murah tapi terkena...

    ceteknya akal.dah banyak warningkat sini beritau agar berhati hati.Apa ingat ambil dari agen bertauliah maid tak berani lari ker?.ada syarikat ker atau tak..maid nak wat hal dia buat juga.Sebab itu saya tak hantar maid dirumah majikan sbb sy tak heran nak tau.

    Tapi ada juga majikan penipu,janji nak buat permit dah potong gaji tapi tak juga buat.Ada kata anak 3 konon sekali dah kerja rupanya 7 orang anak rupanya tp gaji nak murah yg boleh RM600 nk jaga 7anak,GILA ker?org Melayu kita pun lari. Ingat kan bangsa kafir je dera manusia rupanya MELAYU pun dah sikit lebih kurang.

    Saya Orang Melayu Msia,sy bekalkn dengan harapan dua belah pihak,majikan dan maid boleh sama sama happy.Dah beri harga selagi murah pun nak potong gaji,bg mahal kata jual org pulak. Cuma jgn berurusan dgn org Indo yg konon nak bekalkan maid.99.9 peratus tak leh pakai.

    Lg satu ada majikan yg manja dan leceh,nak interview,minta watsapp pasport/photo/etc,tapi bila dah bawa jumpa n dah interview n dah setuju dgn harga yg diberikan tetiba nk nego lg,kalau dah tau tak MAMPU,jgn ada hajat nk ada MAID. suruh je Isteri anda berhenti kerja.Tu lah tak mampu ker nak ambil maid dari maid agency ambik disini(majalah.com) lepas tu kena tipu semua orang disalahkan ker?Apa jua transaksi MESTI hati hati.

    Ada ker nama org dan rupanya awak boleh tak tau dan awak kata semua kat sini penipu...kelakar sungguh.jika sakit hati ,well too bad as before u blast others pls do ur own homework..So far the maids I send to employers ARE quality maids.Ada juga majikan yg janji kosong..kita dah set dgn dia konon dia nak maid dari kita,tanya/interview mcm lah jawatan CEO rupanya jadi maid.

    Kalau maid ni ada pelajaran tinggi,mereka tak heran nak jadi.Anda tau tak gaji rm700 tu di Jakarta pun boleh dpt lebih dari itu.Reason y they r here because kerja sikit tapi org yg memohon ramai.Kawan cina sy ambil maid from maid agency cukup 3bulan ,maid lari.So doesn't make any differencekan.

    Nasib nasib la sapa yg terkena.Frankly speaking sy rela ambik kualiti maid frm Muslim Filipina.THANK YOU!  
  4. Wana 55 - Wed 7/May/2014, 9:29am
    Nama samaran yg deal ngan sy Herman/ Man,janji yg Ada passport n sy akn buat permit kemudian.kos rm3500.tekong Nama YULI..smua Nama samaran..dah sah penipuan.guna jelah Nama
    Apa jek.janji Nk bg agreement.buat2 urgent nk hantar maid dulu..hantar maid guna Teksi kat tempat Awam.agen follow majikan smp umah.cukup masa maid lari ngan Agen xsmp berapa jam...ingatlah Mkn duit haram!!sepandai-Pandai tupai melompat akhirnya akn jatuh ke tanah!Apa yg penting,byk Penipu kat Sini...berhati-hatilah...  
  5. Mangsatipu 3 - Wed 7/May/2014, 5:04pm
    Betul tu wana..aku pn dh kene..bg maid xsampai brp jam maid dh lari..pastu jual plk kt org lain maid jahat tu..mkn duit haram senang camtu je..push kita deal hgg jadi pastu dpt duit follow blk rmh mlm kang or bbrp jam selepasnya lari.pastu majikan call gtau lari pandai lg berlakon mintak dokumen penting lg nk tipu utk urusan bank ke hape..pastu tuduh kita plk mkn duit haram kononnya maid dia bekal xlari..lahanat la Haslam / Aslam 0136444577.pasni kang die marahlaa ckp xbaik dosa fitnah dia Allah ada..ptuih mampuslaa ko kalo dtg lg.polis skang duk cari mamat nih.hati2 & viralkan info ni.walo majikan xmampu nk hire legal maid tp ribu riban jgk kot byr maid kosong nih.at least lg mulia lg berkemampuan drpd ko yg hny mampu mkn duit haram tuh.mnipu org!mmgla nk kene interview laa sbb byr riban kot pastu nk serah jage nyawa ni suke2 je ke cam nk bela kucing masuk rmh?bodoh tul laa agen Nuttypeanut nih.tau nk untung ja xpikir risiko org.keje niage nk dosa bkn jnis nk ibadat nk pahala..kalo ko pun ko tgk org jgk kot nk bg tggl sebumbung bkn sehari dua dgn nyawa harta ko xkan nk tgglkan org tersayang ggn penjahat cam haslam ni kowt??  
  6. Iwan 10 - Thu 8/May/2014, 10:04am
    Wana dan Mangsatipu, terimakasih di atas maklumat anda. Sangat berguna untuk makluman orangramai. Sebarang bentuk muslihat dan penipuan mesti didedahkan di forum ini. Akhbar telah melaporkan bahawa dari tahun 2004 hingga 2012, kerugian di tanggung para majikan berhubung dengan masalah maid ini telah mencecah angka bilion. 1 bilion bersamaan 1,000,000,000. Bayangkan punya banyak duit terbang...  
  7. Haslam - Thu 8/May/2014, 11:18am
    jgn duduk main redah mcm ni sial......aku dlm bidang ni dah 8tahun jgn nak rosakkan nama aku ......jika benar aku tipu bg alamat rumah aku dtg jumpa..polis mane yg cr aku dtg balai.....ckaP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LA..........MANGSATIPU3  
  8. Haslam - Thu 8/May/2014, 2:33pm
    sy sokong apa yg nuttypeanut bahaskn...pelikkan manusia...bila da masalah tunding jari kt org....tp x pnah pn nk tuding jari kt diri sndiri...let say even ambil maid kt org bukan malaysia...smua foreigner termasuk tekong2 maid dr indonesi ada passport???? knp nk salahkn guna nama palsu or samaran...knp majikan sndiri x snap or photocopy passport diaorg...sng kn bila da malasah.....in case kalu tekong x nk bg jgak then knp nk ambil resiko....pas 2 maid lari p tuding jari kt org....padahal kebodohan sndri sbb berurusan jgak....kat sini dh settel 1 masalah...

    still nk salahkn org lg ka????? pnah dgr x customer always right....magsatipu3 so x pyah nk salahkn agen even kena push smpai jd....kalu xnk ambil..bg tau direct xnk x mampu nk ambil maid...yg smpai agen msg berkali2...sbb maid bukan nk simpan lama tuk 1 customer...ramai lg customer tunggu...system ni pn diaplikasi oleh smua agen...ni nk salahkn agen...example p shoping complax da sale girls promote some product and their push to buy....ko beli kea kalu x nk n x da duit.....in case ko beli pas 2 product 2 da masalah...sapa yg harus dipersalahkn???? diri sndirikn...

    lg 1 nk ingatkn jgn suka hati nk tuduh org...boleh jatuh fitnah & dosa fitnah 2 besar....kalu nk ckp agen2 follow blkg tgok mna rmh...boleh lampirkn bukti x setiap pertuduhan 2....kalu sembang 0 ja buat pa....terang2 buat fitnah...ak cabar sapa yg complain kata agen bermasaalah ni p buat report balai tunjuk bukti maid 2 agen yg ambil blik time lari....picture or video cctv....or sapa2 jiran boleh tunjuk bukti maid naik kereta agen tuk lari tgah mlm....so kalu x boleh buat baik p minta maaf kt smua agen yg anda dh tuduh....kalu ikut islam kalu nk kata org bersalah pn kena bawa 3 org sbgai bukti...or masuk makamah pn sama...baru dijatuhkan bersalah...ni main fitnah ja....jgn jd kecuaian sndri tp salahkn org lain...

    lg 1 masalah yg majikan amik maid....interview mmg la kna buat...tp ingt setiap agen da cara sndri handle maid dia...time interview agen suh majikan tgok maid 2 betul2..nk or x...pas 2 check beg n badan dia...supaya x da la agen kna tuduh kata maid x da hp...tp majikan kata da hp...padahal sndiri yg check n akui x da phone kt maid...ni nk tuduh agen lg...x pham tul manusia ni...berapa bnyk fitnah nk buat pn tah...

    bila maid lari slahkn agen la....bg hp la...suh lari la...ak pelik jgak la...dh suh check kata okey amik...pas 2 maid boleh lari..kalu majikan alert dgn situasi rmh dia...mcm mna boleh ckp maid lari time mlm...knp korang x kunci rmh yea time tido...sndiri mgaku kalu amik maid ni resiko da...serah nyawa bukan bela kucing...so knp x jga betul2 keselamatan rmh korang....kt situ persoaalannya??? kalu x pecaya kn maid knp nk biar kunci rmh letak rata2 dlm rmh smpai maid boleh lari....kalu maid cungkil grill xkn xdgr...kalu mcm 2 mmg sng la pencuri masuk...sbb tuan rmh ignore ja bunyi pelik2....

    boleh terangkan x salah sapa???? agen kalu dh ikut procedure time antar maid n da bukti kukuh maid betul2 lari kmi akn ganti...ni p antar maid kt mn2...pas 2 ckp maid lari..mn taukan org ni pelik2....bila x nk gnti p tuding jari...kalu betul ak salah...jom la jmp...kt balai pn x pa...x da hal...

    peringatan kat semua majikan nk ambil maid.....make sure setiap detail 2 amik...setiap bukti 2 amik...n belajar sikit bab law kt malaysia ni...supaya boleh protect dri sndir kalu da masalah...jgn seng nk tuding jari....  
  9. Wana 55 - Thu 8/May/2014, 3:27pm
    Skang ni bkn nk tuduh siapa2..siapa yg Mkn cili yg rasa pedasnya...Sy amik maid kat Sini sbb emergency plukan maid...Sy da ckp pada Agen yg sy Nk Wat permit kemudian.mahu maid yg Ada passport..dah nasib sy n org lain dpt Agen yg Penipu.kami beritahu apa yg terjadi,,,supaya org lain berhati-hati dgn Agen kat Sini..sy Ada bukti maid lari ikut Agen..n maid lari,Agen trus lesap..xboleh dihubungi...tunggu jelah pembalasannyaa...  
  10. Zara Pia - Fri 9/May/2014, 1:46pm
    Wana before this ada amaran agar berhati hati dgn org bernama HERMAN.kepada semua next time make an effort before ambil maid tak kira wth sapa,baca iklan lepas dan komen komen yg diberikan.akan ada terselit nama nama agen palsu menipu,jika nama tu dah OTAI n selalu kat sini selalunya mereka tak menipu orang,yelah dah lama cari market kat sini jika bertahan lama INSYAALLAH mereka ini genuine,tetapi jika nama yg nampak sekali bulan mengambang mcm tu mungkin ni agen PALSU tukar nama mcm tukar seluar dlm kut.tapi mmg my client sebelum jumpa saya dah terkena dhg HERMAN (nama berbaur Indo gitu)...insist nak hantar kat umah majikan malam,murah pulak tu,jadi majikan suka gila konon dpt murah2 tapi TERKENA,esok dia bangun dah lesap maid nya,tapi kena tau gak mcm HASLAM tulis,baru tak berapa jam MAID belum kenal latar belakang tak kan kunci umah main letak rata rata.DO NOT TAKE THINGS FOR GRAnTED dlm apa jua situasi..kita tak rasa pedas pun pasal JIKA AGEN MENIPU dia lagi tak rasa apa pasal duit haram sedap bagi dia.TETAPI yg supply maid genuine tak seronok bila org main sedap jer ckp.apa jua transaksi MESTI hati hati.  
  11. Hamba Allah 59 - Sat 10/May/2014, 12:40am
    Melenting pelik Aslam ni..Panas makan cili banyak sangat letew...

    Para agen janganlah terasa kerana hny nama agen terlibat shj yg dinyatakan bukannya semua.

    Pengadu pula sememangnya mangsa bukannya agen untuk menjatuhkan agen lain kerana mereka mangsa bercakap benar atas dasar kemanusiaan tidak mahu bakal majikan lain ditipu agen terbabit.Tidak dinafikan dalam laman Majalah.com ni terdapat juga agen yg baik serta jujur berniaga,namun harus diingat kebanyakannya (tidak dikatakan semua agen ya) di sini terutamanya adalah penipu penyamar. Mereka sebenarnya penyangak/penjahat/penjenayah yg menipu bagi memerangkap majikan terdesak lagi naif khasnya bagi mendapatkan wang secara mudah melalui jalan haram sebagaimana dimaklumkan Zack,Wana,Mangsa Tipu,Muiz dan ramai lagi.

    Saya juga salah seorang drpd mangsa yg dinyatakan mereka.Maka berhati-hatilah dengan manusia jahat tersebut ketika berurusniaga khususnya apabila melibatkan wang dlm jumlah yg tinggi.Sepuluh dua puluh ringgit pun tetap wang apatah lagi melibatkan ribuan ringgit.Betul atau tidak?

    Bagi penjahat pula,mereka tidak rasa apa-apa kerana duit haram yg diperolehinya amatlah nikmat juga sedap dimakan.Apa yg dikesalkan adalah penjahat tersebut ni siap boleh pertahankan diri dgn agama lagi sbb mereka ni tidak takut dosa.
    ''Apalah sangat aduan polis..neraka Allah pun tak takut..tak mati barangkali..kebal..Syurga neraka tu bohong je semua tu..Allah tak timbang pun kebaikan kejahatan yg dilakukan walau sebesar zarah pun..Quran tu bohong je..'' Sbb tu penyangak berani pertahankan diri walau sudah terang lagi bersuluh kejahatan yg dilakukan.Moga Allah memberi Hidayah kpdnya sblm ajal tiba.

    Apa yg mangsa penipuan mampu atau boleh lakukan hanyalah berdiam diri ataupun laporkan sahaja kepada pihak berkuasa.Cukup.Serahkan sahaja urusan kepada mereka.Jadikan pengajaran.Redha.Dats all.

    Apa yg tuan/puan boleh lakukan adalah sekiranya tidak mempercayai testimoni/aduan/amaran kami,maka tiada salahnya untuk mencuba berurusniaga dgn nama agen seperti yg dinyatakan.Tujuan kami bukan untuk menjatuhkan agen maid lain sediada yg telah lama bertapak di dalam bidang khidmat ini..Namun kehadiran kami di sini ikhlas hanyalah untuk memberi AMARAN PENIPUAN yg giat aktif dilakukan penyamar agen yg bersembunyi di kalangan agen jujur dalam laman ini secara tidak langsung merosakkan imej agen maid sediada di sini.

    Saya adalah antara mangsa penipuan Aslam pada awal tahun ini.Beliau sesungguhnya adalah penjenayah kolar putih yg maha hebat bijak berlakon sebelum atau sesudah insiden.Hebatlah..kalau tuan/puan nak jumpa nak cuba boleh je krn beliau masih aktif berkeliaran mencari mangsa khususnya mereka yg naif terdesak perlukan bantuan pembantu rumah asing.Cubalah tapi risk at your own ok..

    Sehubungan itu,suka diingatkan di sini iaitu ingatlah pepatah org tua ada menyebut ''Sekiranya anda menjumpai ular & si keling (ckp berbelit spt Aslam),maka janganlah dipukul ular itu tetapi pukullah keling terlebih dahulu''.Alasannya ialah ia lebih bahaya drpd ular dan ianya memang ternyata BENAR..

    Tidak percaya?Jangan marah-marah atau melenting..Cubalah..kami tak marah pun namun bersedia untuk menanggung risiko ya sbb kami sudah pun memberi amaran kepada tuan/puan.

    Sekian.

    Wallahua'lam.  
  12. Muiz - Sat 10/May/2014, 7:30am
    Kikiki. Terbaek lah hamba Allah 59. Saya sokong!  
  13. Haslam - Sat 10/May/2014, 2:22pm
    nama cukup bagus hamba allah 59.tp perangainya lebih teruk dr yg disangkakan....cuba la insaf dr kutuk org dan fitnh org..kita hidup dimalaysia dan dunia xlama jd bertaubatla cepat..jgn smp nyawa hilang begitu saja...klu btul aku tipu sila kemukakan no tel dan alamat umah...warga majalah sila beri pndangan...kita org islam..jadi ada masalah kita bincang....jgn sedap mulut nak tuduh org...sbb fitnah tu hukuman sama ngan membunuh...so renungkan la....jika nak tahu alamat sy pun sy leh bg dtg jumpa depan jgn jd org yg tak ada tamadun...tp sy tahu muiz,hamba allah 59,mangsa tipu...adalah org yg sama..so berhti2 la para agen2 kat sini...jgn terperangkap ngan diaorg ni...sbb mmg pnyangak.....tipu identiti,,,,klu btul bg nama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dan alamat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!arini jugak sy dtg jumpa  
  14. Wana 55 - Sat 10/May/2014, 10:57pm
    Hati2..agen kat sini,kita sms no lain..nanti dia guna hp lain utk berusrusan ngan Kita..Nama Agen byk kat Sini,tp byk Gna Nama lain dan puak2 dia gak Wat kerja...maid yg dia hantar mmg sudah training UTk lari..kes sy maid konon Lps kerja majikan china,xtahan xleh solAt n pegang benda haram,,Xtau perbuatan diaorangg tu lagi haram!!!baru dtg Wat kerja mcm biasa,nasib minta cuti UTk perhatikan maid,kalu x tinggal Nya ank2 kecil lagi sorang2 kat umah.maid berlakon nk solAt..rupanya kat bilik da contact Agen..bila sy tdokan ank2 kat bilik,maid pura2 Nk pi buang smph n amik kunci Rumah diam2..mmg licik..mmg maid ni biasa larikn diri,dia Pandai tgk majikan sibuk menyusu kan Ank...n Ada kes lain,maid akn hubung Agen n bg alamat melalui Surat majikan..cukup masa maid lari,.majikan xleh Wat apa2 dah,sbb penipu ni mmg Pandai ambil kesempatan pd majikan mcm sy yg terdesak Nk maid..xpelah,Agen mana yg jujur tu xperlu takut,rezeki iTu Allah yg bagi,yg penyangak tu,tunggulah Allah akn bg balasan bila cukup masanya.penyangak da biasa Mkn duit haram xtakut sbb xnmpk balAsan Di akhirat...Hati2 lah anda yg ingin berurusan dgn Agen Di Sini..  
  15. Iwan 10 - Sun 11/May/2014, 11:50am
    Kepada majikan-majikan diatas, yang mana maid dah melarikan diri, ada foto atau salinan paspot dia orang tak? Kalau ada hantarlah pada FB saya dibawah tajuk/nama PEMBANTU RUMAH. FB saya tu saya letak gambar agen maid perempuan yang tipu saya. Boleh kita kongsi maklumat untuk rujukan majikan yang sedang mencari maid sekarang...  
  16. Wana 55 - Sun 11/May/2014, 10:34pm
    Sy baru tgk Facebook pembantu rumah tu..tekong Nama kak ani Tulah sy jmp tempoh hari..Knapa mereka ni bebas lagi.berapa lah ramai yg da kNa ngan mereka ni..mereka ni da biasa Mkn duit haram,da xtakut...haraplah mereka dpt balasannya kat dunia ni lagi.  
  17. Iwan 10 - Sun 11/May/2014, 11:26pm
    Itulah realitinya Wana. Pada pandangan peribadi saya (mungkin tak betul ya), membuat laporan polis hanyalah untuk tujuan administration/ record purpose only. Perlu untuk kita buat laporan, tapi janganlah harapkan sangat hasilnya. Tindakan yang lebih efektif pada pendapat saya adalah dengan mendedahkan identiti agen atau maid2 ini kepada umum, contohnya social media seperti FB dan seangkatan dengannya. Jangan lupa ambil foto agen dan maid sebagai persediaan kalau2 berlaku apa2. Wana boleh hubungi saya tak di FB tu? Saya nak cuba kesan balik agen Indon nama Kak Ani dan agen Melayu nama Lina tu. Kesilapan saya dulu adalah buat urus niaga ditempat awam tapi tak tahu dimana tempat tinggal mereka.  
  18. Wana 55 - Mon 12/May/2014, 8:39pm
    Sebenarnya.punca kejadian berurusan pasal maid ni...sy Ada SMS No agen2 Kat Sini.salah seorang Nya Haslam..byk no sy amik kat Sini..sy Ada call n SMS..n then yg call n SMS sy balik no lain yg sy tanyakan pasal maid..(ni TEKTIK PENIPU )bila sy mana dapat no tel sy,mereka ckp sy Ada call no mereka,Dan mereka guna no lain.yg Wat jadi ngan Man/ Herman tu..sbb dia boleh hantar maid segera..mmg urgent Sgt masa tuh coz sy dah deal ngan Agen lain sblm ,last minute cancel coz byk dalih Nk hantar Dari tunggu seminggu jadi 2 minggu..lps tu..si Man tel ckp dpt no Dari kwn Agen yg pernah sy hubungi.n janji leh hantar scepat mungkin.dan sy request maid yg Ada passport sbb sy Nk Wat permit kemudian..si Man ni janji bg maid dulu n bg duit kos dtg maid jek dulu. urusan duit passport kemudian..yg sy detect Nama Herman tu..no tel dia sama dgn kwn sy yg Terkena dgn Herman tu,,,rasanya guna maid yg sama..tgklah si penipu ni Dlm seminggu menipu org skelip mata jek duit org walau seribu ke 3 ribu ke..duit juga..pada Agen kat atas jgn CPt melenting kalu anda jujur...sy hanya share kan pengalaman n harap sgt siapa2 kat Sini boleh bg kerjasama UTk Kita share maklumat mengenai si penipu ni...  
  19. Haslam - Tue 13/May/2014, 5:50pm
    Wana sy nak tnya knp ada ckap pasal nama sy...bila kamu ada berurusan ngan sy..jgn main petik nama ia...sy pesan satu ja.jika tak puas hati jumpa depan2 jgn rosakkan bisnes org....jgn letak pasir kat periuk nasi org ia...kamu beeurusan ngan herman cuba cr klu tak dpt mintak tolong ngan warga majalah...jgn sesuka hati nak petik nama  
  20. Yattie 2 - Sat 17/May/2014, 8:59am
    Slm. Saya ade pembantu rumah siap dengan permit. Permit bole renew setiap tahun. Majikan nak ke oversea jadi dia nak pass maid ni kpd majikan lain. Majikan baru kena dtg imigresen utk buat penukaran permit majikan. Kos maid dah include permit & renewal free bagi tempoh setahun. Kos rm7ribu gaji rm750 tanpa potong gaji. Majikan Muslim shj & tinggal area selangor/KL. Sila hubungi saya Cikgu Yati 0133689677  
  21. Nawab Sher Khan - Mon 26/May/2014, 2:48am
    yati, awak pun iklan kat sini gak ek.. hahahah  
  22. Zack 479 - Tue 3/Jun/2014, 9:05am
    kakak saya kena byr dia rm2800dan amik maid kat kedai mamak. amik malam ni kul 10pm ..bangun pagi esok dah tak de. siap blackberry pun dicekup. mmg sial. dua2 pakat. ko makan laa duit haram aslam sial!!  
  23. Zack 479 - Tue 3/Jun/2014, 9:20am
    ko nak datang jumpa ASLAM... no telefon kami yg mangsa2 ko ni pun ko dah blok setan. ko ni memang setan makan duit haram. ko ingat kitorang ni ada masa nak tulis dlm ni nak burukkan nama ko kalu ko tak menipu kami... mmg ko setan. makan duit haram babi sial ko~!!  
  24. Zack 479 - Wed 4/Jun/2014, 3:44pm
    wana 55, Hamba Allah 59, muiz dan Mangsatipu 3. sila email zackharith0007@gmail.com. saya nak kumpul bukti semua magsa keling paria ni.  
  25. Siti Ayuniza - Sat 7/Jun/2014, 4:36am
    aslam dah kena tangkap kat balai setapak. kena tangkap hari tu 29/5. masih dalam lokap. kes memperdgangkan manusia. antar maid tapi tak buatkan permit. larikan maid. tipu majikan. dera maid. itu semua tuduhannya. memang dah kena kantoi la sekarang dia tu. biar lama dok dlm penjara tu. tak keluar pun tak apa. ingat apa duit kita susah payah cari untuk dia makan je ke? pastu die yang nak ugut kita pulok? Allah lebih Esa la aslam oi. jgn jual nama Allah. dosa kamu melebihi pahala kamu. sedarlah diri tu sikit  
  26. Nasha 20 - Mon 7/Jul/2014, 4:03pm
    Wana, mcmana sy nak hubungi u? Sy turut menjadi mangsa.  
  27. Sharkselakia - Wed 6/Aug/2014, 2:21am
    Assalam semua... Hati2 juga dengan ejen nama kak ana... Dia ni ketua jururawat hospital ampang. Maid dia semua lari bila abis warranty. Burn duit Rm7000. Bila call dia cakap dh abis warranty dan xbole buat apa2... Senang je ckp... Dia ingat 7000 tu mcm 700. Tolong hati2 ya..  
  28. Salleh 62 - Sat 18/Oct/2014, 11:26am
    Saya sangat hairan, kenapalah banyak sangat maki hamun di sini.

    Dalam bidang ini, law sangat ketat (perdagangan manusia!!!)

    So, bila ada unsur penipuan atau apa2 masaalah pun, kan ada pihak kuatkuasa (imigresen, polis..)

    Kenapa kurang cerita antara kita tentang berapa banyaknya report polis dibuat?

    Tulah masaalahnya apabila kita niagakan manusia tanpa menjaga hak mereka...

    Sampai bila kita nak exploit pendatang tanpa izin di sini...

    Saya perasan di sini, tiap-tiap hari ada jualan pendatang menggunakan pas pelawat (1/3 bulan) atau kosong sepenuhnya....TIAP-TIAP HARI!!!

    Mana di semangat ''NEGARAKU'' segelintir kita ni?? Duit punya pasal, pedulikan maruah bangsa dan negara...  
  29. Mat Top 7 - Thu 6/Nov/2014, 3:04pm
    Aku baru kena tipu dgn agen Malaysia (Mohd Ridwan Tajudin) dan agen Indonesia (Jufri). RM6k lesap macam tu je. Maid pertama dtg 2 hari pastu nak balik,xnak buat kerja dah. menangis2 berkurung dlm bilik je kerjanya. tak pernah dimarah, tak pernah disuruh buat kerja. dtg maid utk ganti, lagi besar problem nya. Hari ke3 semput, aku bawak ke klinik, ada heart prob..terus aku masukkn ke wad, kena tahan wad due to pulpation, tiroid prob. Mmg xkn lepas la FOMEMA yg aku plan nak buat nanti. Agen mula larikan diri. Duit diminta dipulangkan hanya RM4k, dua2 agen berdolak dalik. Tgh2 duk bincang, Ridwan (agen Malaysia) melarikan diri. Agen Indon janji nak pulangkan dgn syarat aku tlg jaga bibik sakit ni sementara dia nak bawak blk indon. Janjinya 2 hari saja, last2 smpai skrg x muncul. Henpon dah xle kol. Kalo agen jujur, kenapa nak lari?..Jgn ckp org xde duit tp nk pakai maid, kamu tu yg desperate nk duit smpai tipu org. Jangan ko ingat bole lepas. Kalo ada sapa2 yg deal dengan mamat 2 ekor ni, sila reply.  
  30. Lily Tan Li Chia - Fri 7/Nov/2014, 2:25pm
    Ini tghnak ambik maid kosong ini ....sangat risau.....ini kali ke dua ....macm macam masalah dalam fikiran saya...tapi tak ada maid pula sangat susah...ini agent Ampang kak Mas... ada sesiapa kenal ...contact dia lalui fb yg pembantu rumah indonesia...tak tau ini ok tak? ada sesiap boleh share  
  31. Mama Yan - Sat 17/Jan/2015, 2:01am
    Sapa ada berurusan dgn jamal ng??? Saya mcm dah kena tipu jer. Help! Help!  
  32. Hasry - Thu 12/Feb/2015, 2:51pm
    BYK BTUI PENIPUAN...SAPE YG TAU AGENT YG DIPERCYAI..SILA HUBUNGI SAYA 0126240590  
  33. Nikmiey - Sat 7/Mar/2015, 8:24am
    CELAKA PUNYA ANI BODOH SIAL...
    DIA INGAT KITA DAPAT DUIT PAKAI COP JER KER . SIAP LAH KALAU AKU JUMPA KAU ANI
    KALAU KAU BERANI KAU CALL AKU ANI.. BODOH BAGI MAID PASTU PANGGIL ORG FOLLOW TUNGGU MAID LARI..  
  34. Mangsa Tertipu - Thu 23/Apr/2015, 1:43pm
    Boleh kal sy untuk tahu detail psal agen penipu..sy pun terkena agen nama zali atau zaini tu org sama..org nya berkaca mata..kal atau wasap sy 0177734244  
  35. Lyana 79 - Wed 20/May/2015, 11:01pm
    Saya pernah urusan dgn agen indon nama dia bak mus.yg ni agen mmg kaki penipu.saya nak tanya ada tak sesiapa kenal dgn agen nama ibu yuli.dia ni kaki penipu ke tak.sbb saya baru amek maid kosong dgn dia hari ni  
  36. Amni - Thu 30/Jul/2015, 1:55pm
    Salam... jemput majikan sertai group facebook khusus untuk majikan.

    Jemput join group www.facebook.com/groups/480572322108622/

    Kita jaga hak kita sebagai majikan!  
  37. Zuhaida 5 - Sat 5/Sep/2015, 9:21pm
    Saya pun terkena ngan agen fb MAULANA YUSUF. terbang rm5,600..  
  38. Vaish - Sun 13/Mar/2016, 11:47pm
    Agen ibu andak org indon stay sentul near let sentul
    Jgn percaya dia.
    Dh ramai kna tipu.
    Maid nama erlinda/marlin/lin
    NAma tukar2 plak tu.
    Tamak org ni. Mcm jusl org. Janji maid yg sama pd 2 org. Sorang dpt 6bln je. Pndai.. Lps tu lesap. Urut plak org pantang. Semua tuk perangkap org ambik maid dgn dia.  
  39. Sriqaseh - Tue 22/Mar/2016, 11:08pm
    Tekong Mus seorang penipu..pembantu saya bernama Sampuri di larikan dari rumah oleh ejen itu sendiri.Operasi ini dilakukan oleh pembantu rumah Mubainah yang bersekongkol untuk modus operandi ini.Dijanjikan untuk diganti tp sampai sekarang tiada..dasar penipu  
  40. Ramlee 4 - Sun 10/Apr/2016, 4:23pm
    Saya sokong 100%..Berhati hati buat urusan dgn agen dalam majalah ini...  
  41. Amyy 2 - Fri 29/Apr/2016, 5:53pm
    Sy dan kawan dh trtipu rm6k n rm7k masing2 dgn agen nama KEKWA 4 @ yati..maid problem,lari n then no refund or replacement.SILA HATI2 SEMUA..skrg sy tgh berusaha utk dptkan semula duit  
  42. Nisz 2 - Tue 16/Aug/2016, 1:27pm
    Saya sedang mencari pembantu rumah. Bagus usaha semua untuk up nama2 agen yang bermasalah, penipu dan tak berhati perut. Terima kasih.

    Ada updates lagi tak ttg nama agen yg penipu ni ?

    Ada sesiapa yang blh tolong saya dgn cadangkan nama & contact no agen yang jujur dan amanah. Tq ya..
    email saya nisz@yahoo.com  
  43. Annick - Sun 15/Jan/2017, 7:02am
    Assallam wbt mohon bantu mcm mana kita nk buat laporan ttg penipuan agent ni dan isu pemerdagangan manusia maid kosong depa rolling sakan na....sy ad bukti gambar n perbualan whatsap  
  44. Emma 263 - Sat 19/May/2018, 11:37pm
    modus operandi baru menghubungi sendiri org2 eltrrdesak utk maid guna no indon... mmg cilaka sgt. kata berul2 nak kerja semua. merayu2 minta ditolong mahu kerja.. diauruh masuk duit ke akaun cimb konon bibik ua elab lama kerja di malaysia ada akaun cimb, boelh ambil duit terus. maid nama maryanih no passport b7894889. x tahu betul ke x orgnya.. semoga cepat mampos supaya x nyusahkan org lain lagi  
  45. Emma 263 - Sun 20/May/2018, 6:45pm
    beware this number +62 838-7872-2505; maid scam  
  46. Siti 1825 - Sat 27/Apr/2019, 12:02am
    Saya terkena dengan agen maid fendrie/ fendi... dah bayar booking tetiba tukar org..tukar tukar..sampai last minit, ckp bg temporary sblm smpai maid yg btl2...maid temporay yg dibg sgt la teruk,merokok dan xblh buat keje, bila kita hntar temporary tu kat dia, janji nk ganti smpai berbulan2 xganti...minta duit balik pon xbg..dah buat report polis dia bayar sikit2...skrrg mah ada baki lagi belum jelas.... harap semua hati2..mitras ni agen penipu

    https://youtu.be/2xOJLMBv9yc


    Fendrie 2 - Wed 13/Feb/2019, 2:05pm
    Assalamualaikum maid Jawa yang boleh mengajar mengaji. Menjaga bayi dan mendidik anak-anak juga urus kerjarumah. Berpengalaman. Boleh interview kepada majikan yang berminat boleh hubungi :-
    Email : mcitras701@gmail.com | 017-2332 445 (Call / Whatapp)

    Sila lewati youtube : https://youtu.be/uUeWMEoRRww  
Page 1   (Total 46 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)