50 Tempat: Pulangan RM500 Bagi Setiap Deposit RM100
Myr100 - Tue 13/Sep/2011 2:50pm [Last Comment]
Salam..

Bagi setiap deposit RM100, anda akan mendapat pulangan sebanyak RM500.

1. Kuota disediakan bagi 50 peserta sahaja.

2. Setiap minggu akan ada urusan withdrawal utk pembahagian profit.

3. Urusan pembayaran profit akan dilakukan selepas 2 minggu bermula - iaitu setelah cukup penyertaan 50 org:

a. Undian akan dilakukan utk menentukan 3 peserta yang mendapat pulangan pada setiap minggu.
b. Oleh itu, keseluruhan program ini akan berjalan selama 17 minggu utk menyelesaikan pulangan utk setiap peserta.
c. 3 peserta terakhir akan mendapat pulangan pada minggu ke 17.

4. Deposit RM100 hanya akan dilakukan setelah tempahan tempat cukup 50 org. Jika penyertaan tidak cukup, program ini tidak dapat dijalankan memandangkan tiada dana yg mencukupi utk run program.

5. Sila email ke myr100@yahoo.com utk tempahan. Mereka yang sudah membuat tempahan juga, sila komen di dalam forum ini bagi perhatian peserta2 lain.

Cepat sebelum terlambat.

Sekian, terima kasih

Niche: Buat Duit
 
1. Nuzmin - Tue 13/Sep/2011, 2:53pm
nie benda apa nie.. cuba terangkan sikit... macam x logik ajer..  
2. Abdul Muluk - Tue 13/Sep/2011, 3:40pm
berminat n dh email  
3. Farera - Tue 13/Sep/2011, 3:46pm
email detail ke farera1@gmail.com . tq  
4. Wan Hakim - Tue 13/Sep/2011, 3:48pm
ape ke mende dok mengarut ni... kasi cite bg terang cikit....  
5. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 3:53pm
nk ke x nk? hehe...serius participant only...

just email..  
6. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 4:03pm
update: 3 tmpat booked  
7. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 4:41pm
Update: 5 tmpat booked  
8. Tps0105 - Tue 13/Sep/2011, 4:42pm
saya dah emel..zaidictc@gmail.com  
9. Nasarizal - Tue 13/Sep/2011, 4:44pm
Mungkin forex....tempat 50 x RM100 = RM5000.. pastu MYR 100 boleh beli pakej RM5000 dgn seseorang trader yg pakar dlm forex ataupun mungkin MYR100 la trader nyer.... Risiko tinggi ni klau kadar keuntungan tinggi dalam masa yang singkat..hmm hukum forex aper ye?  
10. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 4:53pm
sy tau sdr nasarizal msti nk kata forex tu haram kan...hehe

boleh bg detail sebab apa haram?

kalau la kata forex tu haram, ini bermakna org yg g oversea tmasuk la g haji pn makan duit haram gk...sbb melibatkan foreign exchange..urusan export import, haram gk la kan sbb melibatkan forex semasa...

so, pls explain in simple word n language...hehe  
11. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 5:14pm
update : 7 tmpat booked  
12. Nasarizal - Tue 13/Sep/2011, 5:57pm
Hukum Forex pada dasarnya Harus...tapi boleh menjadi Halal, Haram, makruh mengikut situasinya. Klau forex yang contoh Myr100 beritu yang halal...boleh tak Myr100 tunjukkan bagaimana hukum harus bagi forex yang Myr100 buat ni menjadi halal?  
13. Myr100 - Tue 13/Sep/2011, 6:03pm
adui...budak ni nk berdebat dengan aku plak....hehe

cmni la..sedara boleh je google pasal hukum forex...

tak pun, jenguk2 la ke carigold forum...cari thread hukum forex kt situ..mcm2 ada...

utk makluman sy trade spot forex...

n sy x trade forex as a judi...org yg x de ilmu, income forex dia adalah haram...sbb berdasarkan nasib..  
14. Azli Azizi - Tue 13/Sep/2011, 6:40pm
email...ilzarun2000@yahoo.co.uk  
15. Abdul Muluk - Tue 13/Sep/2011, 7:25pm
ada ustaz nk cuba istinbat hukum forex lagi nmpak gayanya...

udah2 le tu, dh lama terjawap dh pn hukum trade forex ni...  
16. Norisha - Tue 13/Sep/2011, 8:51pm
email norisha73@yahoo.com.my
mcm berminat...  
17. Neeza 7 - Tue 13/Sep/2011, 9:32pm
minat sbb tgh terdesak skg ni..  
18. Ramlan - Tue 13/Sep/2011, 10:08pm
dah email...  
19. Iammalaysian1957 - Wed 14/Sep/2011, 12:16am
Berdasarkan perbincangan terkini para ulama' & cendiakawan Islam Malaysia, mereka sepakat urusniaga Forex Online adalah HARAM. Rujuk web Ust. Zaharuddin.

Aku dulu pun main Forex, bila Forex Haram@Syubhah, langsung stop urusniaga.

Tukaran Wang Asing dibenarkan, sekadar tukar duit sahaja, Wallahu a'lam.  
20. Nuzmin - Wed 14/Sep/2011, 12:18am
"Bagi setiap deposit RM100, anda akan mendapat pulangan sebanyak RM500."

Di jamin atau tertakluk kepada terma dan syarat? Kalau rugi macam mana?  
21. Abdul Muluk - Wed 14/Sep/2011, 12:37am
Ust Zaharuddin jugak la yg ko manjang sebut....

UZAR ni la yg buat haru biru budak2 forex ni...

kejap kata HALAL, kejap kata HARAM, pastu HALAL, pastu HARAM...

'Tukaran wang asing dibenarkan, sekadar tukar duit sahaja' = apa maknanya ni???

Tukaran wang asing kan = forex....

sama je dgn konsep forex online...

apa yang bezanya????  
22. Panther - Wed 14/Sep/2011, 12:53am
dari dulu smpai skrg x abis2 org membantai forex trader ni...sbb apa? kebanyakannya sbb x puas hati dgn trader2 yg berjaya n hidup dgn hasil forex...n mostly org yg x puas hati tu, pernah gagal dlm forex..

Ok, make it clear...

Hukum forex trading ni mcm2 ulama' dan mcm2 pendapat...ada yg kata haram ada yg kata halal...

Percanggahan pendapat antara ulama' adalah rahmat utk umat Islam akhir zaman - Hadith

Islam itu mudah...jgn berat2 kan kepala anda...

yg rasa ragu2 tu, better jauhi forex dan berpegang lah kepada yang haram...manakala yang yakin tu, berpeganglah kepada yg halal...msti tahu forex trading yg mcmana dikira halal...

Act, sekadar info, Bank2 di Malaysia ni lah pemain2 forex utama di negara kita...dan bank yang paling banyak bergantung kepada keuntungan forex ialah bank muamalat (bank berlandaskan syariah)...so ape de hal??

yang nak kata haram tu, fikir2kan la...simpan la duit anda di bawah bantal...takut pula bercampur dengan yang haram... :-p  
23. Azman 105 - Wed 14/Sep/2011, 9:10am
janawangrm100@gmail.com minat  
24. Nasarizal - Wed 14/Sep/2011, 9:17am
Bunga melayu = Orang melayu  
25. Linkman - Wed 14/Sep/2011, 9:29am
kalau betul masuk rm100 dapat rm 500...

baik dia buat sendiri.. takyah iklan kat org lain...

harini dia masuk rm 1000 then dapat 5,000

next dia masuk sendiri rm 5000, then dapat...25,000

kejap je jadi jutawan senyap... takyah bising2...  
26. Rohaimi 3 - Wed 14/Sep/2011, 10:13am
sya berminat, email dh...  
27. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 11:36am
Update : 14 tmpat booked...

P/s : bukan saya yang patut 'xyah bising', yang pengacau2 ni yang sepatutnya shutting ur mouth off...

hehe...peace, selamat hari raya aidlfitri...  
28. Azny - Wed 14/Sep/2011, 11:54am
saya berminat dah email  
29. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 1:22pm
Update : 19 tmpat booked  
30. Nasarizal - Wed 14/Sep/2011, 1:40pm
Saya bukan nak mengacau, tapi nak ajak semua bangsa sy bekerja dengan sungguh dengan benda yang nmpk nyata. Jangan mudah nak kaya cept jer....nmpk untung jer..risiko butakan mata sendiri utk nmpk....byk dah peringatan daripada BNM mengenai kes-kes macam ni............................................................ Akta Kawalan Pertukaran Wang 1953, adalah satu kesalahan untuk seseorang individu di Malaysia membeli atau menjual mata wang asing atau melakukan apa-apa tindakan yang melibatkan, berhubung dengan, atau persediaan untuk, membeli atau menjual mata wang asing dengan mana-mana orang, selain daripada peniaga berdaftar. Di bawah Akta ini juga, adalah satu kesalahan untuk seseorang itu membantu atau bersubahat dengan orang lain untuk membeli atau menjual mata wang asing dengan mana-mana orang, kecuali orang tersebut ialah peniaga yang dibenarkan.
Senarai peniaga dan institusi kewangan yang dibenarkan oleh Pengawal Pertukaran Wang Asing untuk membeli atau menjual mata wang asing boleh didapati di laman sesawang Bank Negara Malaysia (http://www.bnm.gov.my).  
31. Panther - Wed 14/Sep/2011, 1:59pm
Mula-mula keluar hukum agama....

Hukum agama sangkut, lepas tu keluar akta BNM pulak...

Ni namanya manusia pendengki...asal boleh, semua bisnes org dia nk potong...mcm DBKL. majlis perbandaran : asal nmpak penjaja kecil melayu nk meniaga sket kt tepi jalan, semua nk terajang...

sape yg x nak kaya beb, semua org nk kaya...cuma cara je...risiko atau tak mau ambik risk...senang @ cara susah...halal @ haram...mcm2 option ada kan...

dan aku x pk pun bebudak yg nk join program mamat ni jadi kaya....dan tak pikir pun diorang akan bankrap...dan aku tak pikir pn mamat yg offer ni akan jadi kaya jugak...

jadi, aku nk pesan sket la...ko nk bagi nasihat boleh, tapi biar la berhemah....jgn main redah, jgn terus boom org tu..ni bab mengomen no 1, pantang tgk org bukak bisnes pelik sket, masuk hukum agama la, undang2 la...tapi aku yakin ko ni tong kosong je...

atau mungkin ko ni salah sorang ahli G.A.F = gerakan anti forex  
32. Nasarizal - Wed 14/Sep/2011, 2:09pm
Ok, takper, mungkin benar sy tak berhemah kot masuk umah orang terus kecoh2...tapi sbb sy kesiankan orang2 lain yg byk labur dan rugi mcm tu je baik jatuh dlm pelaburan ataupun (ditipu)...so komen2 sy di sini supaya orang2 yg nak booked tu ade option lagi utk fikir dalam2 mcm yg En Panther ckp....Yakin je sy sy tong kosong....whatever....Sy duk lame di KL..sy suke pergi mcm2 punye event scam nk kaji modus operandi die, termasuk forex penh gi training 3 hari...dan sekrang sy keje dgn financial institution n insurance company....sy nmpk byk cara orang blh buat money game..so pandangan 2 sy ni sekadar option lain bagi orang yg nk buat keputusan utk join atau tak...terpulangla...  
33. Abdul Muluk - Wed 14/Sep/2011, 2:22pm
isk3x...x abis2 lagi ke...
En nasarizal x perlulah nak expose sape diri en nasarizal...
sy rs en nasarizal ni ada krisis kot dulu dgn owner thread ni? tu yg mcm nmpk anti semacam je tu
x patut en nasa tuduh seolah2 bisnes org ni org tu semua scam....sedangkan maybank pn scam duit org gk...x payah cerita la brp byk sy kena scam dgn bank tu...
secara jujurnya, sy belum pernah lg kena scam dgn program2 seumpama ni..kecuali 1, yg org dok offer buat loan tu mmg byk scam..sy pn dh pernah terkena..apakata en nasa g gegar diorang...  
34. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 2:25pm
Update : 22 tmpat booked

Dah la tu, jgn la layan sgt provokasi2 mcm tu..  
35. Panther - Wed 14/Sep/2011, 2:32pm
chett...kerja 'financial institution' konon...x payah nk cerita tung tang tung tang la pasal diri awk tu..

even awk nk kata diri awk tu gabenor BNM ka, Menteri Kewangan ka...ada aku kisah??

bagi aku, aku tgk dr segi penulisan ko, aku tau ko ni tak profesional...tu aku baru ckp tin kosong, dh melenting tak ingat...  
36. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 2:37pm
sudah2 la tu kepada sdr panther, sdr muluk n sdr nasarizal...

Pls respect tuan rumah...jgn la dtg umah pakat2 gaduh pulak...

sory kalau terkasar bahasa..  
37. Azim 25 - Wed 14/Sep/2011, 2:38pm
tlg bg detail...
azim_aliff82@yahoo.com  
38. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 4:19pm
Update: 25 tmpat booked  
39. Ridzuan 37 - Wed 14/Sep/2011, 5:07pm
macam main kutu jee.. heheheh..  
40. Nazem - Wed 14/Sep/2011, 6:49pm
kencing lebat je ni!bro mana boleh amik deposit tunai dari org lain klu lu xde apa2 black n white dari BNM.  
41. Myr100 - Wed 14/Sep/2011, 9:52pm
Update : 31 tempat booked  
42. Myr100 - Thu 15/Sep/2011, 12:32pm
Update : 37 tempat booked  
43. Nazem - Thu 15/Sep/2011, 7:23pm
auta je ni dah 37 join,main psikologi la tu.soklan aku xjawab lagi.  
44. Myr100 - Thu 15/Sep/2011, 10:42pm
meh tuan rumah bagi salam ye...

Assalamualaikum sdr nazem...sihat??  
45. Myr100 - Fri 16/Sep/2011, 11:29am
Update : 49 booked....tinggaal 1 tempat...

Thread closed  
46. Nasarizal - Mon 19/Sep/2011, 11:29am
Gsoft Z...main kutu tak same dgn yg ni....main kutu kiter kenal sape ahli2 yg lain..tau diorang tinggal mane, n ape2 ade back up....klau dgn sistem mcm ni...apa jaminan yg deposit sy selamat jika sy depositkan 5 minit lagi RM100 ke akaun orang ni, sedangkan sy tak kenal latarbelakang ataupun buat ape2 itam putih dgn nye...realitinya....baca ni......

http://www.konsumerkini.net.my/v1/index.php/berita-terkini/keselamatan/152-awas-jangan-tertipu-dengan-pelaburan-forex

malas membaca, malas selidik dalam-dalam, nak kaya cepat tanpa fahami risiko-risiko yg ade,tu la punca masyarakat Melayu kita ketinggalan, ditipu,ditindas, oleh segelintir yg lain yg ambil jalan mudah untuk mengaut keuntungan dgn byk...  
47. Athufzubir - Mon 19/Sep/2011, 12:10pm
email saya : athufzubir@gmail.com  
48. Expose Club - Thu 29/Sep/2011, 2:12pm
salam semua,
kenapa senyap plak ruangan ni selepas 19 sept serupa cerita september eleven plak. terus lebuh takde cerita sambungan. sy baru jer landing kat port ni.  
49. Nik 7 - Thu 3/Nov/2011, 5:26pm
email sy yer: yusnik@yahoo.com  
50. Leepan - Fri 11/Nov/2011, 4:24pm
email ileepan@gmail.com  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 52 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..