130k? Ape Boleh Saya Lakukan?
Appy - Fri 10/Aug/2012 12:43pm [Last Comment]
assalamualaikum...
saya berumur 28thn dan ada sejumlah wang.. kira2 130k.. hasil kumpul duit dari bujang.. tapi saya tak tau mane saya nak labur... sebab saya jenis kalo org nak menipu tuh 1000 cara boleh! sebab itu saya tidak melabur di mane tempat...

soalan saya... mungkin otai otai yang berbisness boleh bagi beberapa pendapat agak saya boleh menambah simpanan... sebab plan saya umur 45 keatas.. saya tak nak kerja... pening kerja ngan org.. saya nak spent time ngan keluarga...

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Hasni Zainal - Fri 10/Aug/2012, 12:47pm
masuk unit trust  
2. Anuar 20 - Fri 10/Aug/2012, 12:49pm
buat pelaburan emas..tak pening kepala..harga confirm naik..jgn melabur saham emas..beli emas fizikal dan simpan..  
3. Muhamad Arif 2 - Fri 10/Aug/2012, 12:51pm
Pengedar diperlukan, jana RM12K sebulan.

email untuk info: mazgr3eenoil@gmail.com  
4. Aidil Azhar - Fri 10/Aug/2012, 12:56pm
beli tanah di kawasan yang berpontensi di bangunkan, buat beberapa rumah sewa.. comfirm selesa di hari tua..  
5. Muhamadidris 2 - Fri 10/Aug/2012, 1:00pm
Daftar www.justbeenpaidbonus.com
nikmati 1.5%-2% sehari.. Tak perlu labur byk2 pun just labur 10% dr wang yg anda ade pun dah cukup.. YG lain anda masukkan je dlm acc ASB.  
6. Roslan Cimb - Fri 10/Aug/2012, 1:02pm
maybe encik boleh apply asb loan,, contoh 200k,, encik hanya perlu sediakan rm15k untuk bayar upfront setahun,,lepas tu tahun berikutnye encik boleh keluarkan dividen untuk bayarkan loan...at least 20 tahun,encik ade lagi saving 200k++..

encik juga boleh melabur emas,, pilih pelaburan yg tepat,, at least beli emas jongkong,,jgn main saham emas, ramai dah terkena..

yg lebihan boleh buat sewa kereta,,beli sejumlah kereta second,, buat bisnes kereta sewa,, cari tempat student...

itu antara cadangan saya...klo pasal encik nak apply loan asb,,boleh direct contact saya 013-3842042 & 012-9729723..email roslanjohari88@yahoo.com.tq  
7. Fara 11 - Fri 10/Aug/2012, 1:09pm
masuk duit tu kat bank islam under dana i-dividen. minimum pelaburan rm100k.. dividen akan dibg pd bln oktober. mereka akan kira dividen u mengikut prorate. tak rugi melabur di situ.
baik u menyimpan di bank drpd labur kat mana2 tah yg tak tau selamat @ tidak.. silap2 nanti leburrr..  
8. Zakiah 19 - Fri 10/Aug/2012, 1:52pm
Boleh juga lihat peluang perniagaan untuk memiliki kedai sendiri di:-
http://dihujungjari2u.blogspot.com  
9. Ez Btm2u - Fri 10/Aug/2012, 2:33pm
Salam Ramadhan untuk warga majalah.com,

jemputan untuk funder/biz partner untuk investment ini.

contoh: invest 50k dan terima total 150k (modal dan profit) dalam masa 40 hari sahaja dan DIJAMIN!!!

email kan nama, no hp, lokasi dan pekerjaan ke: ez.btm2u@yahoo.com  
10. Sarif Bin Mohd Ali - Fri 10/Aug/2012, 2:51pm
melabus emas sarifmohdali@yahoo.com  
11. Merry 2 - Fri 10/Aug/2012, 3:13pm
salam, senang jerk nk doublekan duit 2. Join je investment.

sya ade wat investment, pulangan keuntungan sangat tinggi smpai 100% dlm mase 40 hari.

hari2 dividen masuk. n hari2 leh withdraw. takyah tggu sebulan or setahun.

supermerlin5@gmail.com  
12. Dhuha90 - Fri 10/Aug/2012, 4:45pm
Email saya...cik perlu mencari real biz yg boleh diwarisi...madiyusof90@yahoo.com  
13. Sportscom2biz - Fri 10/Aug/2012, 4:54pm
Salam, mungkin u nak libatkan dalam perniagaan yang boleh menggandakan duit u semula. kalo berminat copy paste jer link nie.. http://www.sophieparisworld.com/?member=cea

tak tipu punye.. yang penting usaha  
14. Zamac - Fri 10/Aug/2012, 5:38pm
Salam brp Appy..saya fulltime agen Islamic Unit Trust CIMB...dlm Islamic unit trust ada 2 cara utk investment..1) KWSP (akaun 1) & 2) Monthly Saving or Cash...Return utk cash sgt tinggi around 13%-15% & last year mencecah 33%..Call/SMS saya (010-5666714- Suhaila)..kita buat appointment saya akan explain details ttg Islamic Unit Trust..Refer statement dibwh.

# Anda boleh memaksimumkan wang KWSP anda melalui pelaburan dalam unit trust? Pulangan KWSP tahun lepas hanya 5%. Tapi pulangan unit trust tahun lepas ada yang mencecah 33%. Oleh itu jangan lepaskan peluang ini. Bahkan anda juga boleh membuat pelaburan dalam unit trust dengan nilai pelaburan permulaan yang rendah.

# Jika anda melabur = RM2,000 >>> Untung = 20% setahun, dalam masa 20 tahun, duit pelaburan RM2,000 anda akan menjadi = RM2,000 x (1 + 20%)20 = RM76,675.20 SUNGGUH LUMAYAN!!

# Jumlah kos pengajian degree di IPTA = RM 25,000 manakala kadar inflasi semasa = 3.5%. Katakan anda mempunyai anak berumur 2 tahun, dlm masa 15 tahun lagi dia akan melanjutkan pelajaran ke IPTA..! Jumlah kos pengajian degree di IPTA tahun 2022 = RM25,000.00 x (1 + 0.035)'15 = RM41,883.70 Oleh itu, ELAKKAN masalah kewangan ini berlaku kepada diri anda kelak!...  
15. Jai06 - Fri 10/Aug/2012, 6:33pm
boleh jv buat trader getah..lesen sums ada..skrang modal yg ada rm500k..jika minat bole duduk 1 table kita bincang..  
16. Appy - Fri 10/Aug/2012, 7:14pm
Terima kasih semua!!alhamdulillah.. Tak sangka ramai yang membantu! Insyallah saya akan cuba buat sesuatu utk masa depan...  
17. Zultanabe - Sat 11/Aug/2012, 1:03am
appy ..kalau berminat utk jv ngan sy..untuk bukak kedai mkn...kedai dah ada cuma nak pindah pi kw teluk cempedak kuantan kalau berminat kol saya 0122306515  
18. Khairul 390 - Sat 11/Aug/2012, 1:21am
salam.saya ada kedai dobi layan diri di pantai dalam untuk dijual.harga rm35k sahaja.sesuai dengan cita2 encik yg x nak kerja dan ingin bersama keluarga.tiap2 minggu collect duit sahaja.profit menguntungkan.kalau berminat boleh hubungi saya khairul 0142240103  
19. Bonoi - Sat 11/Aug/2012, 1:23am
simpan je duit en tu...banyak penipu di majalah.com ni...umur masih muda..simpan duit untuk anak2 anda nanti...jangan invest kat tempat yang tak tentu akal umbinya...sebagai peringatan...  
20. Perniagaanhyfa - Sat 11/Aug/2012, 1:46am
nak raye nie,buat bisnes lembu jer
email:perniagaanhyfa@yahoo.com  
21. Adzili - Sat 11/Aug/2012, 5:54am
kerja seminggu sekali
tugas hanya 10 klik iklan sahaja
sebulan rm 1000
modal rm 2600

http://www.click4dollar.com/adzili  
22. Mrshahdotcapital - Sat 11/Aug/2012, 1:26pm
join prgram yg sy jalankan sekrang...invest 36k dpt 30%-38% setiap bulan..brminat email pd sy shahmvoice@gmail.com  
23. Cobanasib - Sat 11/Aug/2012, 2:55pm
rmai je yang amik kesempatan..xpayah laa berurusan kat sini...

beli je rumah sebijik kat kl nih..bleh je dapat sewa 5 6 ratus..tiap2 bulan collect sendri..tanpa org ketiga...mkn sampai mati dan boleh diwarisi jgk...

sambil2 tu boleh jgk blaja bisnes/pelaburan  
24. Sheila 27 - Sat 11/Aug/2012, 6:27pm
beli rumah, lelong yg harga 30-70k. pas2 jual balik.dlm mase 4 bln da blh untung plg krg 20-30k.pas2 beli lg.than rumah sewa dan ketr sewa dan asb pun blh xya kejer 2a nt.sy sendri tgh kumpul uma,budget xnk kejer tua nt  
25. Ariana 8 - Sat 11/Aug/2012, 6:37pm
Jana income pasif dgn modal 16k. income pasif bertambah setiap bulan. dalam setahun boleh kerja ikut masa sendiri. tanya sy bagaimana 0177137389  
26. Daniel 40 - Sun 12/Aug/2012, 12:21pm
Salam , saya ingin berkongsi peluang menjana pendapatan mingguan yang lumayan.Bisnes ni memang mudah , kami mempunyai strategi pemasaran tersendiri. Terdapat 8 jenis bonus yang akan diberikan oleh company . Jika berminat hubungi saya di 017 6720787  
27. Abd Sukor Bin Ridzuan - Sun 12/Aug/2012, 7:11pm
Peluang-peluang KEPADA WARGANEGARA MALAYSIA DAN GLOBAL YANG mahu PENCARIAN PENDAPATAN KONSISTEN SETIAP BULAN RM 1,000 + - RM 3,000 + HANYA PART TIME SEBAGAI KLIK IKLAN BERBAYAR DI WORLDSHOPPERSLINK. TAWARAN istimewa KEPADA SESIAPA YG Daftar SEBELUM HARI RAYA PERTAMA TERHAD.DAFTAR MANTAP! Jika berminat, Hubungi / SMS: 0136195369/0137443343 (SUKOR5455 RANGKAIAN)

Hubungi
Poster

Untuk menyiasat tentang penyenaraian iklan ini, lengkapkan borang di bawah untuk menghantar mesej kepada poster iklan.

Name:
Email:
Subject:
Mesej:
Jumlah 4 + 5 =

Laman Utama
Blog
Mengiklan
Soalan Lazim
Insentif
Kira-kira
Hubungi Kami



? 2012 WorldShoppersLink.com. All Rights Reserved.  
28. Kidsmillenium - Mon 13/Aug/2012, 9:42am
beli rumah kedai yg strategik cuma pakai sikit je dr duit simpanan itu selainnya pinjam di bank.sebab apa saya ckp mcm to statement bank awak kuat boleh beli rumah kedai.sewa kedai g floor tengok tempat dan keluasan boleh mencecah 20k sebulan.balance awak boleh simpan tiap2 bulan bayar 10k je kat bank.baru la duit to cepat beranak dan awak pun bertambah senang.tapi jgn lupa pada tuhan dan anak2 yatim.pasti tuhan akan beri lebih lg pada awak insyakallah....amin semoga berjaya.  
29. Hafiz Zakaria - Mon 13/Aug/2012, 9:55am
BISNES SANTAI DARI RUMAH ! Paling Mudah, Paling Murah, Pakej lengkap, Sistem Hebat, Income Lebat, Jangan Lambat. Dapatkan maklumat selanjutnya di sini..

http://alamrew.STIFORPPRO.com
http://bisnespower.com/alamrew
http://www.stiforp.asia/alamrew  
30. Abang Ashaari 2 - Mon 13/Aug/2012, 1:25pm
Kita target 100USD sehari. 100 x 3.6 =Rm360
5 Hari waktu bekerja =Rm1800
Surat Perjanjian kami sediakan untuk pelanggan.
Jaminan : TIADA PENIPUAN.

-Bayangkan KEUNTUNGAN yang boleh anda PEROLEHI.
-Jangan biarkan KERISAUAN membuatkan anda TERLEPAS dari peluang ini.
-Boleh datang ke pejabat dan lihat sendiri bukti-bukti Syarikat kami.
-Syarikat kami tidak akan mengambil apa-apa deposit daripada anda.
-Wang pelaburan boleh dikembalikan bila-bila masa.

PELABURAN EMAS adalah sesuatu pelaburan yang terbaik dan nyata. Secara faktanya, lebih ramai pelabur yang telah terpujuk dan terpegun dengan NILAI logam (emas) tersebut.
Kebanyakan mereka telah memasukkan sebanyak 20% ke 30% (malah lebih) logam emas dalam portfolio pelaburan mereka.
Anda bila lagi?

-Ashaari
- ashaari27@gmail.com/abangashaari@ymail.com
(Reply email ini untuk butiran yang lebih lanjut)

Salam.  
31. Syah 25 - Mon 13/Aug/2012, 4:08pm
Satu Revolusi dalam cara berbisnes, mampu menjana income pasif sehingga usd2047.00 sebulan walaupun tak pandai MENAJA !!!

http://bisnespower.com/syah80  
32. Kamarul 16 - Mon 13/Aug/2012, 10:57pm
Sila kal en fahmi dari Allianz Kuantan di 0139283997. Ckp en kamarul dari ipoh yg rekomen.Dgn rm50k, wang itu akan menjadi rm1.7M bila mencecah 30 thn di samping dpt dividen every 12 months.  
33. Naimah 4 - Tue 14/Aug/2012, 11:07am
sy student U, perlukan investor utk kembangkan bisnes sy.
email ke khair.naim@yahoo.com utk maklumat lanjut & jika anda berminat..  
34. Khairul 435 - Tue 14/Aug/2012, 1:08pm
Join Bisness SMART PLAN kami.....insyallah berbaloi-baloi....bermodalkan rm200 sebulan income akan dpt rm3000-Rm7200 sebulan...Sebuah syarikat yg berada dlm pasaran Malaysia 20thn....aset 500juta tanpa beban hutang......tersenarai dlm bursa saham malaysia papan utama.....

Detail bley email : k_rullnuar@yahoo.com  
35. Shawnzz - Tue 14/Aug/2012, 1:59pm
salam sy shawnzz ingin menawarkan pada en appy melabur dlm bisness minuman sy di sebuah food court di selangor.
sy mencari pelabur yg sanggup melabur dlm 15k shj.
sy menawarkan 20% dari keuntungan yg sy miliki utk diberi tiap2 bulan tanpa had selama mana perniagaan berlangsung.
utk makluman segala kelengkapan telah disediakan modal yg diperlukan hanya utk pusingan shj. siapa cepat dia dpt hanya utk yg serius berminat bleh hubungi sy di 0108912564  
36. Wani 51 - Tue 14/Aug/2012, 4:23pm
salam.. hi appy, & sume warga majalah..
sy wani.. kt sini, wani nk sharekn 1 projek Mykad Smart Shopper Program by Affiliate Junction.. kerjasama penuh Mdec, berstatus MSC..
easy, secure & longterm.. hanya perlu aktifkan mana2 mykad rakyat malaysia secara percuma shj.. kmudian rakyat yg diaktifkan mykad, leh g berbelanja kt mane2 merchant yg tlibat leh dpt diskaun dan point..
kite yg plg best sbg dealer, kita akn dibyr purata komisyen dr stiap perbelanjaan rakyat malaysia yg menggunakan mykad, trus dibyr dr pihak merchant dlm akaun..
leh rujuk website projek - www.mykad.aj.my
* leh pm wani - 0179396956 / nurshaz8107@yahoo.com / Shazwani Hishamuddin (fb)..
tq sume..  
37. Ban - Tue 14/Aug/2012, 9:41pm
Appy saya sedang mencari investor utk perniagaan cenderahati dan pakaian. Boleh duduk berbincang jika ingin maklumat lanjut. Pelanggan sedia ada (universiti, politeknik, jab kerajaan dan swasta) tapi kekurangan modal pusingan. Call 012-4382668 / bmworld11@yahoo.com  
38. Razi 23 - Wed 15/Aug/2012, 11:52am
k tq dh send email..  
39. Razi 23 - Wed 15/Aug/2012, 11:55am
wslm..p haji mtk ptunjuk Allah  
40. Ahmadfatry - Wed 15/Aug/2012, 2:19pm
kalau berminat dengan francais steamboat boleh emailakan email address kepada saya ahmadfatry28@gmail.com  
41. Husna 46 - Wed 15/Aug/2012, 2:20pm
jom jadi pengedar Kopi Pra Campuran Mahkota Dewa keluaran Al-Jannah Global Marketing (AJGM). modal baru Rm130. pelbagai dana dan royalti daripada syarikat. berminat?hubungi Firdaus- 012 7425112 atau emel aleeya53@yahoo.com..  
42. Sybilrullah - Thu 16/Aug/2012, 3:26am
kalau minat untuk berniaga barangan it / pc / laptop / tablet /accessories it email saya sybilrullah@gmail.com saya boleh bekalkan barangan it dgn harga dealer.  
43. Amini Amir - Thu 16/Aug/2012, 3:46am
berminat dengan pelaburan hubungi sy 0193749475 tuk kterangan lanjut atau email dramin_73@yahoo.com  
44. Rohani 13 - Thu 16/Aug/2012, 7:41am
Salam, saya ada 1 produk dalam bidang pendidikan, modah rendah,risiko pun kurang. boleh buat secara sambilan.modal bawah RM10k.berminat boleh sms/call sy 0173692365 yusri.  
45. Nizam 62 - Thu 16/Aug/2012, 9:22am
Pelaburan berganda-ganda tidak terhingga banyaknya...@@@ hanya 3 hari sahaja...
Beli tanah dan wakafkan kepada pusat tafiz Alquran..
Ingat..kita akan tua dan mati..inilah pelaburan saham yang tidak terhingga..
Jika berminat nak laburkan sebahagian atau semua..hubungi saya 0169007078..  
46. Iskandar 42 - Thu 16/Aug/2012, 8:13pm
sangat hebat boleh kongsi rahsia macamana boleh kumpul jumlah yg besar dlm usia yg muda  
47. Ahmad 274 - Sun 26/Aug/2012, 7:04pm
Betul ke ada duet mcm tu,, ayat je gempak  
48. Lied - Mon 27/Aug/2012, 11:01pm
layari webiste ini www.toneexcel.biz/?id=120780
Utk dptkan simkad ini call di talian 010 5330997
-nyatakan nama anda & berapa anda mahu simkad ini utk menjana income anda..  
49. Erzeugenly - Tue 28/Aug/2012, 10:41pm
ni lg satu org yg pening kot rasanye...umur br 28 tahun.duit simpan dr bujang..kata la stat cr duit umo 18 maknanya 10 thn dpt kumpul 130k...byk tu...yg terhegeh2 nk labur tmpt lain tu nk buat apa...kata nk bersara umo 45thn..maknanya ada lg 17thn....apa kata ko trus je buat apa yg ko buat skrg smpi dpt 130k tu...by the time nk bersara umo 45thn tu dh berlambak duit ko dgn campur interest bank ke asb ke...yg nk sibuk labur kat org lain buat apa...diorg pun x dpt nk kumpul 130k cam ko dlm masa 10 thn...lu pikir la sendiri  
50. Madu Tualang Tiga - Fri 31/Aug/2012, 4:58pm
JIKA BERMINAT BOLEH MENJADI AGENT KAMI, MADU TUALANG TIGA... UNTUK KETERANGAN LANJUT BOLEH SMS/HUBUNGI 0172923303 ATAU FI FACEBOOK: MADU TUALANG TIGA  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 59 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..