Taska Little Tutee Childcare Centre

Company Profile
NameAfrazi
Forum Nick
Afrazi 2
CompanyTaska Little Tutee Childcare Centre (002068139-K)
URLsites.google.com/site/littletuteechildcare/about-me
Handphone0193133373
Tel0196324114
AddressNO. 51, JALAN P11 D/9,
PRESINT 11
62300 Putrajaya
Taska Little Tutee Childcare Centre (LTTC) telah ditubuhkan pada September 2011 dengan no pendaftaran perniagaan 002068139-K dan dimiliki sepenuhnya oleh Puan Noor Dina Wahid. LTTC merupakan taska pertama yang dibuka di kawasan Presint 11D Putrajaya. Hasil daripada sikap perihatin dan rasa tanggungjawab kepada masyarakat sekeliling terutama bagi penduduk yang rata-rata merupakan penjawat awan di kawasan Presint 11D, Presint 11C dan Presint 11B, pihak LTTC telah memulakan operasi penjagaan kanak-kanak di kawasan tersebut. LTTC memberikan perkhidmatan yang terbaik dalam penjagaan anak-anak disamping menyahut seruan kerajaan untuk meramaikan golongan usahawan Bumiputera dalam bidang tersebut.
Kemudian pada bulan April 2014, LTTC telah bedaftar sepenuhnya di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dengan nombor perakuan pendaftaran PUTRAJAYA / TI 004 / 2014.
Sehingga kini LTTC beroperasi dengan menjaga, mengasuh dan mendidik beratus-ratus anak-anak yang datang silih berganti setelah mereka meningkat remaja.
Taska LTTC beriltizam memberi perkhidmatan penjagaan yang terbaik terhadap anak-anak selaras dengan objektif yang telah ditetapkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat untuk mewujudkan taska-taska yang dapat:
a) Menyediakan tempat selamat dan selesa bagi anak-anak semasa ibubapa / penjaga keluar bekerja.
b) Menggalakkan pertumbuhan dan perkembangan yang positif bagi anak-anak dari segi jasmani, rohani, sosial dan emosi.
c) Melatih anak-anak menjaga kebersihan dan kesihatan diri serta alam sekitar.
d) Melatih anak-anak mendisiplinkan diri dan bertanggungjawab terhadap orang dewasa serta rakan mereka dan mengamalkan peranan mereka dalam keluarga dan juga masyarakat.
e) Melatih anak-anak berdikari dan membentuk kepercayaan diri sendiri.
Pihak pengurusan Taska LTTC merasa bertuah kerana memberi sumbangan dan peranan dalam mendidik anak-anak telah mendapat pengiktirafan dan penghargaan daripada kebanyakan ibubapa mereka. Hubungan itu telah mengeratkan silaturrahim di antara satu sama lain meskipun sesetengah daripada mereka tidak lagi menggunakan khidmat Taska LTTC setelah meningkat remaja mahupun telah berpindah ke tempat lain.

Visi
House of Virtue, Learn and Play

Misi
Sesuai dengan moto logo kami, pihak kami berusaha untuk menjadikan LTTC sebuah institusi yang menerapkan penjagaan dan pengasuhan kanak-kanak dengan objektif menjadikan LTTC sebagai ruang untuk bermain, belajar dan juga menerapkan nilai-nilai murni
Classifieds
1Taska untuk di Jual di Presint 11 Putrajaya (0) - 29 Jul 2020, 10:18am