Wong Pay Nak
Profile
Forum NickWong Pay Nak
RegisteredWed 23/May/2012 11:27am
Topics by Wong Pay Nak
Comments by Wong Pay Nak
1Jom Bertukar ke Simkad Tine Excel - Mon 8/Sep/2014 12:37pm
nak income Rm9000 dalam tempoh xsampai sebulan? Kerja mudah, murah dan mewah Nak tahu? Jangan reply di sini atau sms. Whats app jer ke kosong one two 748 double nine double five
2Mohon Pinjaman Peribadi untuk Pelajar Dengan Segera - Mon 8/Sep/2014 12:34pm
Mari tambah duit poket anda dengan cara yang mudah, murah dan mewah Sah di sisi undang-undang dan agama Anda boleh mendapat Rm9000 dalam tempoh kurang dari sebulan! Whats app sahaja ke 012 748 9955 Terima kasih
3Sesiapa yang Ada Masalah Kewangan, Saya Sedia Membantu. - Mon 8/Sep/2014 12:32pm
Mari kita buat kerja yang sedikit tetapi hasil yang lumayan RM9000 dalam tempoh kurang sebulan! Nak tau? Jangan reply di sini atau sms Whats app jer ke 012 748 9955 Terima kasih
4Forex - Sun 7/Sep/2014 11:14am
Cari duit halal dengan cara yang murah, mewah dan mudah.... Modal awal RM75 jerrrr Dapat RM9000 dalam tempoh xsampai sebulan (ikut cara yang diberi) Nak? Meh whats app le kosong 1 duah tujuh ompek lapae sombilan limo sombilan limo Makashehh
5Perkhidmatan Penubuhan Syarikat Sdn Bhd - Sun 7/Sep/2014 11:11am
Mari-mari kita menjadi jutawan Nampak macam xreal tapi terbukti Modal awal RM 75.00 sahaja Dalam sebulan boleh mencecah income RM9000 Dana disediakan kepada yang layak Whats app sahaja yer ke 012 tujuh ompek lapan nine 5 nine 5
6Rahsia Perniagaan Telah Terbongkar. Permintaan Tinggi dan Tiada Persaingan Adalah Faktor Utama Perniagaan Berjaya. - Sun 7/Sep/2014 11:06am
Salam Program membina usahawan menjadi jutawan Plan yang mudah dan murah Terbukti berkesan pendapatan mencecah RM9000 dalam masa kurang sebulan Sah di sisi undang2 dan agama Whats app sahaja ke kosong satu dua 748 9955
7Tuala Murah & Berkualiti - Johor - Sat 16/Feb/2013 11:16pm
sila email kat saya info tuala anda wongpaynak@yahoo.com.my
8Anda Mahu Menjual Kenderaan Terpakai? - Fri 15/Feb/2013 6:09pm
saga blm auto 1.3 2008, 1 owner berapa berani makan? 012 748 6633
9Assalamualaikum Semua, Saya nak Ajak Member2 di Sini yg Mana Tak Sempat nak Letak Iklan Kat Sini Lepas Pukul 3 Boleh LA Letak Iklan Kat Www. Jomiklan. My - Thu 14/Feb/2013 9:40pm
salam. Saper ada kabin/kontena terpakai untuk dijual? Saya nak beli. 012 748 6633. TQ
10Tender Kerajaan - Thu 14/Feb/2013 9:38pm
salam. saya nak beli kabin/kontena untuk bilik rehat pekerja dan stor. Sesiapa ada dan ingin call menjualnya boleh ler call saya. Kontraktor yang tengah perit dan patah kandar juga dialu-alukan untuk jual kabin anda kepada saya, area johor bahru jer, kalau jauh bleh gak tapi kos pengangkutan kena difikirkan. TQ 012 748 6633
11Mencari Tender/Projek Container Surveying: - - Thu 14/Feb/2013 9:30pm
Salam. Saya mohon tumpang lalu tuan punya iklan, saya mencari kontena terpakai untuk dijadikan kabin dan stor barangan. Jika anda memilikinya dan ingin menjualnya, boleh ler call saya di talian 012 748 6633. TQ
12Perkhidmatan Bas Persiaran dan Bas Sekolah - Thu 14/Feb/2013 9:24pm
Tumpang lalu tuan punya iklan. Saya ada permit bas catar untuk disewa. Sekeping je, siapa cepat dia dapat. 012 748 6633 Mohammad
13Mencari Supplier Pasir Urgent - Thu 14/Feb/2013 9:09pm
Salam tuan punya iklan. Saya tumpang lalu. Saya mencari kabin/kontena terpakai untuk digunakan sebagai bilik rehat pekerja dan stor. Jika anda memilikinya dan ingin menjualnya harap dapat menghubungi saya di talian 012 748 6633. Terima kasih
14Mencari Sub Kontraktor untuk Pembinaan 30 Unit Rumah Mesra Rakyat di Johor - Thu 14/Feb/2013 8:39pm
Salam tumpang lalu tuan punya iklan. Saya ingin membeli kabin/kontena terpakai dari sesiapa yang memilikinya. Saya nak guna sebagai stor dan bilik rehat pekerja. Jika anda memilikinya harap dapat hubungi saya segera, terima kasih. wongpaynak@yahoo.com.my 012 748 6633
15Pelbagai Barang Hotel Hendak Dijual Segera - Sat 26/Jan/2013 3:51pm
email ke wongpaynak@yahoo.com.my
16Dapatkan Handphone Idaman Anda Semudah Abc! - Fri 25/Jan/2013 11:18pm
email saya wongpaynak@yahoo.com.my
17Samsung Galaxy Note 2 Buy 2 Get 1 Free - Fri 25/Jan/2013 10:14pm
reganya berapa bro? wongpaynak@yahoo.com.my
18Samsung Galaxy Note dan Siii Hanya Serendah RM 500! - Fri 25/Jan/2013 5:45pm
Sebelum solat jumaat tadi driver bas transnasional enjin roket ciptaan Siti Kaki Kencing sms, berbunyi lebihkurang penghantaran barang dibatalkan kerana tiada bukti pembayaran. Saya jawab sila tengok testimoni dan kepada abang driver bas enjin roket tu saya nak jumpa, nak belajar cemana caranya nak drive bas laju, boleh sampai kota bharu dari johor bahru dalam 7 jam, bukan calang2 orang buleh buek tu. Satu penghargaan kepada saya jika boleh mempelajari ilmu tu, ahak3x. Papehal menda dah jadi, yang terkena berhati-hati ler. Sama-sama kita pelajari ilmu yang mahal yurannya ni, hik3x. Nasib baik saya sempat monteng bayar yuran!
19Samsung Galaxy Note dan Siii Hanya Serendah RM 500! - Fri 25/Jan/2013 12:15pm
Salam rakan2 yang telah dikencing (saya pun kena kencing gak ni) Kronologi cerita Rabu 23/01/2013 Saya membaca iklan penipu ni, dia gelarkan dirinya siti. Saya nak beri gelaran baru ler, SITI KAKI KENCING, boleh ker? Boleh ke tak boleh, kira boleh ler kan. Saya reply iklan SITI KAKI KENCING, anda boleh tengok reply pertama tu saya ler orangnya. Pagi itu dia sms kami berbincang tentang harga dan cara penghantaran. Ringkaskan cerita saya nak 3 set, 1 utk saya dan 2 lagi untuk 2 isteri saya (siapa tak sayang bini kan!) Kebetulan plak esoknya 24 Jan harijadi saya so saya benar2 mahukan hp itu. Saya cadangkan kepada dia agar hp dikirimkan menggunakan perkhidmatan bas transnasional dari Kota Bharu ke Johor Bahru keesokan harinya. Dia bagitau dia dah cek bas ke JB dari KB ialah 8.30am dan last trip 12.30am (tengah malam). Di sini saya dah tahu dia menipu. Untuk pengetahuan rakan-rakan, saya bertugas sebagai seorang guru di Johor Bahru dan dalam masa yang sama saya juga mempunyai perniagaan bas pesiaran, saya dah biasa memandu ke seluruh semenanjung dan pada musim perayaan saya biasanya akan mengambil trip bas tambahan ke Kota Bharu atau Butterworth selain destinasi lain. Bas dari KB ke JB hanya ada sebuah (transnasional) untuk perjalanan pagi, tiada perkhidmatan syarikat lain untuk perjalanan siang manakala sekitar 8 9 malam bagi trip malam. Tiada perjalanan lain selain dari masa itu. Perjalanan memakan masa sekitar 11jam, menurut katanya 7 jam sampai le. Saya bertambah yakin dia cuba menipu saya. Khamis 24/01/2013 Cuti Maulud Nabi Lebihkurang jam 7.45am dia sms tanya hp nak hantar ke tidak, saya jawab hantar ler, saya terus p ke CIMB bank. Kemudian beberapa kali saya call dia tak jawab, saya tau dah ni mesti ada hal, takper saya sengaja buat2 tak tau, bleh tengok sandiwara. Saya masuk ke bank n p ke CDM, tekan nombor akaun memang ada nama Aripa Bt Nawawi no akaun 11100077763521. Menurut SITI KAKI KENCING tu mom dia, yela mom pun mom ler. Otak saya pk panjang, masuk wit ke tak masuk ni. At last saya tak masuk duit. Saya balik. Lebihkurang sepuluh minit keluar dari bank, dia sms sorry tadi tengah drive. Saya call, dia jawab. Perempuan rupanya, dia pun ayat baik ler. Katanya bas jalan 8.30am transnasional. 7 jam sampai ler ke JB, Dalam hati saya berkata, bas transnasional tu guna enjin apa yer bleh tiba JB dalam 7 jam? enjin roket kut, xpun enjin turbo ada kuasa magik, hik3x! Naik kereta pun tak boleh tiba dalam 7 jam waktu siang, malam ada kurang sket jem pun 11 jam biasanya saya drive! Memang power driver bas tu! Dia sms no driver 01112976406 Munir Che Bun (tah saper ler mamat ni) dan no bus TRANSNASIONAL JPQ6921. Saya call banyak kali tetapi xjawab. Kemudian dia (driver ler kononnya) jawab nanti di perhentian dia akan call saya. Saya tidak menerima apa-apa call sehinggalah saya call 4pm masih tiada jawapan. Saya sms ke no driver dia kat mana. Saya terima sms dari SITI Kaki Kencing tu dia kata di Kuala Terengganu. HAHAHA saya confirm dia memang menipu. Pertama no plat pendaftaran bagi negeri Johor belum sampai huruf JPQ pun, 4 Feb 2013 tarikh tutup tender bagi plat number berawalan JPF! (boleh rujuk JPJ Johor). Kedua, mana ada transnasional guna plat JOHOR! Biasanya plat pangkal W, D dan N, lain-lain mungkin ada tapi saya confirm pangkal J memang takder (rakan2 sila betulkan jika saya salah). Saya bukan pandai sangat tetapi dulu pada masa cuti saya memandu bas ekspres, bas mini kl pink panther dan bas ting-ting, bercampur dengan macam2 pemandu so saya dapat ilmu di situ, maklum jela gaji ketika tu ciput jer kena le kerja lebih sket. Kemudian dia suruh saya tunggu di JB jam 9.30pm. Elo beb, di K Trengganu jam 4pm, bleh tiba JB 9.30pm ker? Agak2 ler nak kencing pun! Transnasional tu guna enjin roket power rangers kut, ahak3x! SITI KAKI KENCING ni memang buat lawak very kelakarable ler! Saya tak tunggu pun di tempat yang dijanjikan kerana tau pasti bas tu takkan datang. Kebetulan plak di rumah ada tetamu datang (besday saya kan!) Takper ler tak dapat hp asal xkeluar duit. Dalamasa yang sama, saya call no siti kaki kencing, off tepon! Call si Driver Transnasional guna enjin roket tu. Beberapa kali call berbunyi nada dering tetapi tak dijawab, pastu tetiba jer hp dimatikan. What do u expect? Hahaha, SITI KAKI KENCING secara tiba-tiba menjadi orang yang pendiam, xberani nak jawab call atau sms. Naper yer tetiba jer jadi macam tu? Anda jawab sendree ler yer. Kalau betul jawapan nyer pun, saya tak dapat beri hadiah, hik3x Saya keep on calling dan sms tetapi tiada balasan Jumaat 25/01/2013 Perkara pertama saya buat selepas bangun tido saya call nombor hp SITI KAKI KENCING off, no driver on tetapi tak dijawab. Sms juga tidak dijawab. Saya hantar sms berbunyi ayat sekolahkan dia ler. Nak menipu tu biar le bijak sket, jangan nampak sangat kekurangan kebijaksanaan anda tu CIK SITI KENCING oi! Kemudian saya hantar ler testimony ni Kesimpulan Sedari awal saya sedar dia cuba menipu berdasarkan fakta yang diberikan. Lupa nak beritahu, dia ada bagi alamat rumah 5538B, Jalan Raja Dewa Hilir, Kota Bharu. Entah rumah saper ler dibubuhnya atau pun alamat tu tak wujud pun. Saya ada offer dia pada mulanya untuk bayar 50% dan bakinya selepas saya terima barang, saya sedia berikan no sekolah saya bertugas dan dia boleh cek kewujudan saya. Takkan kerana wang sedikit saya nak dia datang n malukan saya kerana saya tak bayar hutang! Kut yer tak percaya saya, amik jer ler deposit tu n xyah hantar barang, baru betul saya kena tipu. Sebagai langkah berjaga2, saya ada meminta seorang guru di tempat saya bertugas (suaminya bertugas di Pasir Mas) dan dia pulang ke sana Rabu malam khamis (balik bayar bil air ler tu, ahak3x jangan marah sis!) untuk membayar bagi pihak saya secara tunai untuk urusniaga itu. Jika benar urusniaga tu tulin, pasti tiada masalah bagi SITI KAKI KENCING berurusniaga kan! SITI KAKI KENCING juga ada meminta saya menghantar testimony untuk tatapan warga majalah yang lain, so now saya anto testimony ler ni (maaf ni bahasa kasar sket, nak testimony jer ker wahai SITI KAKI KENCING? Test pen xmau ker atau testis ker, ahak3x. so sorry yer, rasanya rakan2 pun sokong saya cakap macam tu coz perlakuannya melayakkan dia menerima kata2 itu, kan!) Kepada rakan-rakan yang dah terkena, terpulang kepada anda nak ambil tindakan atau tidak. Sekurang-kurangnya anda telah mendapat satu pelajaran dengan yuran yang agak tinggi tu. Kena ler munafaatkan ilmu tu. Saya pernah juga terkena macam ni sebab itu saya berhati-hati dan pk panjang. Saya teruskan perbualan kerana 2 perkara, jika benar maka saya akan beruntung ler kerana dapat barang murah, jika dia menipu saya dapat ler menyaksikan sandiwara dia cuba menipu saya. Apa pun duit jangan hulur dulu. Ada barang ada wang. Saya memohon ampun maaf jika ada kata-kata saya yang menyakitkan hati atau menyinggung perasaan mana-mana pihak. Pihak Transnasional, saya mohon maaf jika ada ayat saya yang boleh mengaibkan syarikat tuan, servis pihak tuan memang baik dan cemerlang. SITI KAKI KENCING ni cuba untuk mengaibkan nama baik syarikat tuan. Panjang esei ni, sekadar berkongsi pengalaman. Thanks untuk masa anda membacanya, jika baik jadikan tauladan jika buruk jadikan sempadan. Buat Siti Kaki Kencing, anda ada peluang membela diri. Sila call saya dan berikan penjelasan, jika jawapan anda munasabah, saya akan meminta maaf secara terbuka di ruangan ini. Jika landa memang bersalah, tobat2 ler, xsenang hidup kena sumpah orang! Wassalam
20Minta Pendapat: Business Sewa Bas - Thu 24/Jan/2013 5:18pm
Salam Saya memiliki 6 buah bas yang disewakan. Hubungi saya 012 748 6633 Mohammad wongpaynak@yahoo.com.my
21New Smartphone untuk Dijual - Galaxy S3 RM1350/Note 2 RM1700 - Wed 23/Jan/2013 12:26pm
email saya samsung note II tu wongpaynak@yahoo.com.my
22Jam Original Harga runtuh - Wed 23/Jan/2013 12:20pm
email kat saya wongpaynak@yahoo.com.my
23Samsung Galaxy Note dan Siii Hanya Serendah RM 500! - Wed 23/Jan/2013 12:10pm
saya nak galaxy note II tu. Calll saya 0127486633 Mohammad
24Mega Sale Handphone! Very Cheap, All Items Original Factory, Hurry! - Tue 22/Jan/2013 8:08pm
Sayamembeli berminat nak membeli samsung galaxy note II. Sila infokan kepada wongpaynak@yahoo.com.my 0127486633
25Ikan Segar Dari Indonesia. Peniaga/Pemborong diperlukan. - Thu 17/Jan/2013 8:51pm
salam, saya berminat untuk membeli ikan anda, anak-anak ramai. Sila email harga anda. Saya ambil stok untuk seminggu, mengikut keperluan dan kualiti ikan. 012 748 6633. TQ
26Kereta untuk di Letgo Adik2 yang Bajet Kurang Mampu Milik - Saya Owner! - Thu 17/Jan/2013 7:57pm
Salam. Saya memang amat memerlukan kereta pada masa ni. Tuan empunya kereta harap dapat hubungi saya segera. Terima kasih. wongpaynak@yahoo.com.my 012 748 6633
27Kereta untuk di Letgo Adik2 yang Bajet Kurang Mampu Milik - Saya Owner! - Mon 14/Jan/2013 7:23am
salam. jika masih belum dijual, saya amat berminat untuk membelinya. wongpaynak@yahoo.com.my 012 748 6633
28Servis Baiki Gearbox Auto - Shah Alam, Selangor - Sun 13/Jan/2013 10:19pm
kereta saya mercedes 124 260 1995 gearbox rosak. dah 2x overhaul sebelum ni. Jadi mcm fedup, u bleh repair? berapa kosnya? Mohammad 012 748 6633
29Memiliki Kedai Farmasi Sendiri - Sat 12/Jan/2013 6:50am
saya berminat dengan iklan anda. Sila hantarkan info lanjut kepada saya. TQ
30Harga Borong Hand Bag/Purse/Wallet Serendah RM 7 Untuk Perniaga - Sat 12/Jan/2013 12:14am
email saya wongpaynak@yahoo.com.my
31GPS - Vehicle Tracking - Fri 11/Jan/2013 10:32pm
emailkan ciri-ciri, info dan harganya ke wongpaynak@yahoo.com.my tq
32Pengedar Minyak Pelincir Enjin Kenderaan di Perlukan - Fri 11/Jan/2013 10:26pm
emailkan saya info lanjut mngenai minyak tersebut
33Kereta untuk di Letgo Adik2 yang Bajet Kurang Mampu Milik - Saya Owner! - Fri 11/Jan/2013 11:42am
salam, saya serius dan benar-benar ingin membeli kelisa auto tu, keperluan untuk hantar anak-anak ke sekolah, kereta sedia ada rosak gearbox, mpv plak enjin kong dan tersadai di bengkel. Kelisa tu akan dapat elak dari panas hujan, sekarang hantar anak-anak 4 orang ke sekolah guna motorsikal. harap dapat hubungi saya di talian 012 748 6633. Harap beri saya peluang untuk mendapatkan kereta tersebut. kerjasama amat diharapkan, terima kasih kerana membaca rayuan saya.
34Kereta untuk di Letgo Adik2 yang Bajet Kurang Mampu Milik - Saya Owner! - Thu 10/Jan/2013 8:44am
saya berminat dengan tawaran anda. sila email info lanjut mengenai kenderaan anda ke wongpaynak@yahoo.com.my atau hubungi saya di talian 012 748 6633 Mohammad
35Peluang Memiliki Tanah di Selangor - Thu 10/Jan/2013 8:39am
salam, harap dapat infokan detailnya kepada saya. 012 748 6633 Mohammad wongpaynak@yahoo.com.my
36Pemilik Tanah Kosong untuk Gaharu - Mon 7/Jan/2013 12:12pm
salam, saya ada 6 ekat tanah di mersing, johor. sila berikan info lanjut kepada saya di wongpaynak@yahoo.com.my atau call saya 012 748 6633 Mohammad. TQ