Waksab
Profile
NameSabli Bin Hj Hassan
Forum NickWaksab
Companyidahherbs marketing enterprise
Websiteidahduniaherbs
URLidahduniaherbs.blogspot.com
RegisteredMon 20/Sep/2010 1:56pm
Topics by Sabli Bin Hj Hassan
1Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop (11) - Sat 12/Jul/2014 7:33am
2Peluang Perkerjaan Drpd Rumah - Wed 28/May/2014 9:01am
3Freelance Marketing Konsep (6) - Wed 16/Apr/2014 9:31am
4Rakan Niaga (Pemodal) (3) - Thu 31/Jan/2013 11:24am
5Parttime Job Secara Online/Offline - Thu 20/Dec/2012 8:06am
6Partner/Rakan Kongsi Dalam Telekomunikasi (12) - Tue 21/Sep/2010 6:20pm
Comments by Sabli Bin Hj Hassan
1Seminar Usahawan Bumiputera - Wed 25/Feb/2015 7:14pm
biz apa ya..makanan atau produk it?
2Kalau Anda 200k Bisnes Apa yang Anda Boleh Buat? - Wed 21/Jan/2015 7:05pm
Saya pernah run biz servis komputer dan laptop selama 3 tahun...akibat hutang dan tertipu biz closed..Saya ingin run kembali biz saya ini agar kebolehan dan kemahiran saya dapat dimanfaatkan org ramai yg kini byk bergantung dgn bangsa asing...dan juga ingin mengajar anak muda kemahiran membaiki komputer,laptop dan smartphone secara on job training...tapi kengkangan modal menghalang saya utk bertapak kembali..Harap ada sesiapa yg ikhlas membantu..Perbincangan secara ikhlas kerana Allah dialukan...email saya utk detail.. waksab@gmail...tksh
3Mencari Kerja Part Time Malam dan Weekend (Puchong) - Mon 22/Sep/2014 11:08am
Salam,berminat utk kerja parttime dlm industri telecomunikasi?Pendptn adalah lumayan dan dibyr mengikut hari/jam atau minit...boleh dilakukan secara parttime/fulltime,online/offline... sms/call/whtaps 0183690782
4Mengaji Al-Quran, Kerja-Kerja Menaip Dokumen, Pembekal Barangan - Mon 22/Sep/2014 10:07am
w'sallam...mahukah terlibat dlm kerja pemasaran dlm indusri telecomucation..boleh dibuat secara part time atau fulltime..online atau offline..berminat sms/wht aps saya..0183690782..tksh
5Bisnes Printing Tanpa Modal - Wed 17/Sep/2014 10:02am
Camne nak buat ..apa TnC nya...ada upfront ker atau lain2 hidden cost?
6Saya Mahu Menjadi Agen Takaful Ikhlas - Tue 16/Sep/2014 11:16am
Salam... Mahukah menjadi usahawan Telco?Hanya usaha sekali dan pendapatan berkali2 seperti biz insuran juga cuma lebih mudah..tiada exam perlu diambil dan biz ini self services...anda x perlu services client anda dan setiap bulan komisen anda meningkat bergantung dgn usaha dan iktiar anda...berminat..sms atau call saya...018-3690782
7Miliki Vending Machine Terbaik! - Tue 2/Sep/2014 11:25pm
Saya menjalankan perniagaan dalam bidang telekomunikasi secara online ingin mencari partner atau rakan kongsi untuk meluaskan rangkaian dan ingin membantu sesiapa yang mencari duit tambahan secara part time. Kaedah ini sepenuhnya secara online dan pembayaran daripada syarikat terlibat selama saya berurusan adalah profesional dan memuaskan. Pendapatan purata adalah Rm2k ke rm5k bergantung keaktifan kita membuat promosi dan perkhidmatan. Pendaftaran percuma dan tiada yuran permulaan,tiada kos tersembunyi..anda boleh mula promosi dan mendaftarkan pelangan sebaik sahaja diluluskan. Sila hubungi saya melalui Email : waksab@gmail.com atau sms 0183690782 utk lebih info..Terima kasih
8Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop - Thu 14/Aug/2014 7:01pm
Pembetulan...no telefon di atas yg betul ialah 018-3690782...Maaf atas kesilapan.
9Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop - Thu 14/Aug/2014 6:14pm
Kursus asas ni ni sehari shj kerana kos yang teramat murah berbanding dgn ilmu yang anda akan dapat manafaatnya.Di tempat lain kursus ini akan memakan kos ribuan ringgit dimana hasilnya adalah sama seperti kursus ini. Kelas dijadual berlangsung sabtu 16Ogos ini bertempat di GG18,Blok G,Apt Dahlia,TRmn Bunga Raya,Bkt Beruntung.Daftar segera utk ilmu komputer yg pasti anda tidak akan menyesal...Pm/Whtaps/email....018-3690872 utk daftar...Byr yuran masa kelas bermula...Terima kasih
10Dropship & Borong Casing iPhone - Tue 12/Aug/2014 9:58am
Saya berminat...tolong hantar detail ke waksab@gmail.com tksh
11Peluang Perniagaan - Thu 7/Aug/2014 11:45am
Saya Sabli atau dikenali rakan Waksab dari Rawang ingin mencari rakan Niaga atau pemodal/pelabur untuk perniagaan membaiki komputer/laptop juga membaiki printer,scanner serta lain-lain alat pejabat.Saya berkemahiran lebih 10tahun dlm bidang ini Dan kini kekurangan modal utk memajukan bisnes ini.Bisnes khidmat servis di kalaangan org Melayu kini amat kurang kerana kekangan modal serta kemahiran.Saya sedia menjadi tenaga pengajar kepada Anak-Anak muda yang ingin belajar kemahiran membaiki ini secara percuma jika ada yg sudi menaja tempat Dan sedikit elaun makan minum kerana sedih bidang ini kini di kontrol oleh bangsa lain dan juga orang asing sedangkan org melayu pengguna yang ramai..Saya boleh di hubungi di talian HP 0183690782 atau email Waksab@gmail.com...terima kasih
12Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop - Thu 24/Jul/2014 5:26pm
Salam semua, Penginapan tidak disediakan tapi disini ada homestay jika ingin menginap dan juga hotel budget sekitar rm70 ke atas semalam.Tawaran kursus ini menarik kerana harganya murah dan anda berpeluang membaiki sendiri laptop benda2 yg mudah dan juga tip-tip untuk maintenance laptop dan pc. Semua peringkat umur diterima asalkan lepas 18 tahun la...Terima kasih
13Urgent - Part Time Data Entry Diperlukan - Tue 15/Jul/2014 8:59am
Berminat...saya freelance data keyin utk sykt antarabangsa....Pls email me detail...
14Education Consultant @ Sales Representative (Basic Dari RM1500 - RM3000 - Mon 14/Jul/2014 6:50am
Email me please...waksab@gmail.com or whtaps 0183690782...Tq
15Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop - Sun 13/Jul/2014 6:43am
Saya mengajar di Taman Bunga Raya,Bkt Beruntung,Selangor...hanya 3 minit dari plaza tol Bkt Beruntung...Berpengalaman lebih 20 tahun bab komputer sejak zaman komputer warna hijau sahaja..MsDos...terima kasih
16Kursus Belajar Membaiki Komputer dan Laptop - Sat 12/Jul/2014 8:15am
Tuan/puan tidak akan tertipu dengan taktik peniaga servis komputer yang cekik darah lagi kerana telah mempunyai ilmu dan mampu membaiki sendiri komputer dan laptop sambil menjimatkan wang...Saya juga boleh dihubungi melalui email ke waksab@gmail.com Terima kasih
17Menjana Pendapatan Pasif Bermodal RM10.00 Bersama Spshop. - Tue 8/Jul/2014 12:27pm
Saya dah joint under awak...so whats next?
18Jom Jadi Jutawan Internet - Wed 11/Jun/2014 6:05pm
Terima upah yang lumayan dengan syarikat-syarikat berasaskan internet drpd seluruh dunia sebagai perkerja bebas(freelance) hanya drpd rumah atau dimana sahaja ada talian internet. Tidak memerlukan kemahiran khusus cuma tahu menaip dan sedikit pengetahuan bahasa English.Bantuan akan diberikan jika tidak faham..Sila copy dan paste link ini.. Peluang kerja drpd rumah ...fulltime or part time...you choose it... http://jobdirumah.com/waksab
19Berminat untuk Buka Perniagaan Kecil Kecilan - Sun 1/Jun/2014 8:40am
Salam...berminat untuk menjadi usahawan madu....bukan madu 3...madu asli dari hutan Pahang,Bera sana...diusahakan oleh org melayu....Jualan keuntungan 30% ke atas bergantung atas usaha kita....boleh kongsi keuntungan...berminat sms/whtaps saya 0183690782..........................................http://jobdirumah.com/waksab
20Internet/Wifi Percuma! Tanpa Yuran Bulanan! Tanpa Quota! - Fri 30/May/2014 7:28am
Ini software yg hack wifi orang lain dan itu mencuri namanya dan hukumnya haram...Haram bukan setakat makan pakaian shj...Saya buatkan wifi anda percuma sampai bila2 selagi anda tinggal di kws yg sama dan di jamin halal kerana anda guna wifi sendiri tapi jiran2 anda yg bayarkan..whtaps me ..0183690782 dan jika berminat nak dpt duit halal di internet joint me...http://agenaffiliate.net/waksab
21Peluang Bisnes Ayam untuk Rakan Kongsi/Peniaga/Investor - Wed 28/May/2014 9:08am
Saya berminat hendak membuka ladang ternakan ayam kampung di kampung...boleh info bagaimana caranya...tksh...wht aps me 0183690782
22Duit Raya Free! - Wed 28/May/2014 9:05am
Duit raya dlm USD???convert ke RM..betapa mewahnya anda dgn hanya usaha yang sedikit...Peluang kerja drpd rumah ...fulltime or part time...you choose it... http://jobdirumah.com/waksab
23Mencari Tempat Praktikal Jun Hingga Septrmber 2014 - Bangi/Kajang/Serdang - Wed 28/May/2014 8:25am
Sementara cari kerja apakata cuba kerja ni drpd rumah sahaja... Peluang kerja drpd rumah ...fulltime or part time...you choose it... http://jobdirumah.com/waksab
24Intai Peluang Perniagaan Franchise! - Wed 28/May/2014 8:20am
Berminat...plaese email me waksab@gmail.com.. Joint me job from home...http://jobdirumah.com/waksab
25Dropship Kuih Raya No 1. Dropshipper Diperlukan. Keuntungan Sehingga RM5000. Segera - Wed 28/May/2014 6:57am
hello...saya freelance marketer yg usahakan dropship door to door pekedai runcit...boleh email pic ke waksab@gmail.com...tq
26Berniaga Tanpa Modal! Buat Duit Tanpa Keluar Duit! - Mon 26/May/2014 1:47pm
saya berminat juga...boleh sms /whtaps sy @0183690782...tksh
27Mulakan Perniagaan Online Anda Serendah RM350 Hanya Dari Rumah - Mon 26/May/2014 1:43pm
kerja apa Bro..online or offline...email me..waksab@gmail.com
28Terdesak Nak Kerja Area Kota Damansara, Mutiara Dmansara, Subang. - Thu 22/May/2014 12:14pm
kerja sendiri dari rumah nak...cuma promote maxis fibre line jer...komisen rm200++..amat mudah,murah dan safety...x perlu fikir kerja lebih masa dan lain2 hal...email sy or whats aps aje ke 0183690782...tksh
29Agen Dropshipper di Perlukan - Thu 15/May/2014 12:35pm
Sesiapa nak job kerja dari rumah atau mana2 sahaja asal ada Net..kerja senang sahaja promote web site camne saya dapatlah pitih...dlm usd lagi..cubalah..x cuba mana tahu...copy dan paste link... http://www.virtualofficejob.com/affiliate.php?id=FR16959
30Agen Dropshipper di Perlukan - Thu 15/May/2014 12:30pm
nak tengok barang2nya..ada web site tak?
31Internet/Wifi Percuma! Tanpa Yuran Bulanan! Tanpa Quota! - Fri 9/May/2014 6:43am
sy pun ada buat...tapi legal punyer dan di benarkan kerajaan...yang ini saya rasa guna software dan hack mana2 wifi orang lain dgn kata istilah mencuri password org lain dan guna wifi orang tanpa kebenaran...dan menikmati angin api neraka...
32Pengedar @ Agen Madu dan Produk Makanan Sunnah Diperlukan - Thu 8/May/2014 7:10pm
salam...berapa minimum modal diperlukan utk edar barangan tuan..dan bolehkan secara consignment?tksh waksab ...
33Peluang Pasarkan Produk Anda (Consignment) - Thu 8/May/2014 6:55pm
Salam..saya ada produk minuman energy...dgn mas cotex...less gula...sesuai utk pelajar2 yg belajar hingga larut malam...boleh dibuat consignment..lepas seminggu 2,sya akan htr bekalan baru... 0183690782..waksab
34Pembekal Madu Hutan Lebah Liar Asli 100% (Madu Tualang) Termurah - Thu 8/May/2014 2:34pm
email me..madu dlm botol w/o label dan harga borong...tq
35Original Madu Tualang Hutan Dari Lebah Liar Untuk Jual Pukal dan Runcit - Thu 8/May/2014 1:57pm
SALAM...SAYA BERMINAT NAK JADI AGENT PENGEDAR MADU TUALANG...CAMNE CARANYA..DAN ADA JUAL KER YG DAH SIAP BOTOLKAN CUMA X DE LABEL JER...sms/whtaps me 018-3690782 TKSH
36Berminat Buka Kedai Sendiri? - Thu 8/May/2014 9:04am
saya berminat dan modal amat kecik...camne nak joint biz Puan?
37Pembekal Air Mineral dan RO Dengan Jenama Pilihan Pelanggan (OEM) - Tue 29/Apr/2014 2:32pm
berminat dgn jenama oem sendiri..ada apa2 syarat yg perlu dipatuhi?
38Booth UITM Dataran Cendikia 21/5/14-23/5/14 Call 013-2548636/018-2588119 - Tue 29/Apr/2014 2:21pm
berapa sewa booth 3 hari tu??
39Air Karbonat, Air Asam Jawa & Air Mineral - Tue 29/Apr/2014 2:16pm
Saya seorang freelance marketing yang tidak bekerja dgn sesiapa hanya menjana pendapatan melalui komisen yang sanggup diberikan oleh pembekal product. Konsep ini banyak di lakukan di luar negara dimana pembekal product membekalkan product kepada freelance marketing yang akan memasarkan barangan mereka secara consingment kepada peruncit.Barangan yang laku akan dibayar oleh peruncit dan setelah ditolak komisen harga barangan akan dibayar kepada pembekal product. Di sini pembekal mempunyai kelebihan dari segi kos marketing yang dilakukan oleh freelance marketing yang tak perlu mengaji pekerja dan kos transport. Apa yang utama dan penting ialah kepercayaan antara pembekal dan seorang marketer dimana pembekal dan marketer menanggung risiko bersama-sama.(Boleh buat surat perjanjian) Jika ada pembekal produk berminat dgn konsep ini ,saya boleh dihubungi melalui emel waksab@gmail atau hp 0183690782..call/sms/whtaps....8am-7pm/7day...(Malam sorry..masa utk beribadat) Terima kasih
40Ejen Dropship Comforter Diperlukan (Lembah Klang) - Mon 28/Apr/2014 6:09pm
camne la nak tahu cantik ke tidak barang nih...ada blog ke fb page ker..baru tau...nak joint ke tak..
41Dropship Perfume No 1 di Malaysia - Mon 28/Apr/2014 4:39pm
salam....kasturi kijang ada jual ka...
42Pinjaman Mudah dan Selamat. Khas untuk Kakitangan Swasta dan Kerajaan. - Fri 25/Apr/2014 12:07am
Salam,err......sy kerja sendiri boleh buat loan ker cik puan??
43Pembekal Garam Bukit Termurah. Terlajak Habis! - Wed 23/Apr/2014 9:00am
Boleh hantar ke bkt beruntung rawang selangor?
44Beberapa Jawatan Kosong - Seremban/Senawang - Wed 23/Apr/2014 8:51am
Peluang pekerjaan di sykt perkapalan persiaran antarabangsa dgn gaji min usd1000 starting!Kelayakan berumur 18 ke 35 tahun,sihat tubuh badan,lulus kursus perkapalan,SPM tidak kira apa gred(tak lulus penuh pun tak apa)..Sila hubungi saya hp 0183690782 sms/whtaps only..or email waksab@gmail.com..terima kasih..
45Buat Website Shopping Cart Murah! (Tiada Portfolio Lagi) - Wed 23/Apr/2014 8:29am
Salam, Saya hanya ingin membantu owner2 IKS yg tiada masa dan berkesempatan untuk memasarkan barangan mereka melalui sistem online dgn membinakan mereka blog atau fanpage secara percuma. Saya berpengalaman dalam bidang it lebih 20 tahun dan kini tiba masa utk berbakti pulak dan semoga dgn usaha ini perniagaan mereka tambah maju. Insentif utk saya terpulang kpd owner kersn kejayaan mereka kejayaan saya juga. sila hubungi saya call/sms/whtaps 0183690782 auta email waksab@gmail.com teima kasih...Wassallam
46Mencari Perniaga dan Rakan Kongsi - Wed 23/Apr/2014 8:16am
please PM me for detail...
47Stesen Petronas - Macam Mana nak Letak Produk. - Sun 20/Apr/2014 6:56am
salam,saya pernah kerja dgn petronas station..dan setiap prodk yg di jual di petronas station perlu ada barcord sistem kerana petronas memantau semua barangan di kedai mesra petrol stationnya.Oleh itu semua IKS atau pengedar barangan perlu berdaftar dgn petronas dagangan.Boleh lawat web mesra link di internet utk tahu lanjut dan mendaftar atau hubungi saya di alamt email..boleh cuba bantu...terima kasih
48Pakai Internet/Wifi Percuma! Tanpa Yuran Bulanan! Tanpa Quota! Bayar Sekali Jer! - Fri 18/Apr/2014 8:32pm
Salam,tumpang iklan...saya boleh buatkan internet di rumah anda free selamanya selagi tiada problem dgn streamyx anda percuma.call/sms/whtaps ke 0183690782
49Mencari Sesiapa Berminat untuk Memasarkan Produk Kuah Rojak Secara Consignment atau Borong - Wed 16/Apr/2014 1:17pm
salam,saya seorg freelance marketing...buat macam2 kerja marketing dan kenal ramai peruncit di area Bkt beruntung,Rawang,Gombak Saya hanya ambik komisen dari pembekal setelah peruncit berjaya menjual produk yg diletakkan sbg consignment. Pembekal hanya beri produk mereka dan saya akan hantar ke kedai peruncit secara consignment. Minggu seterusnya saya akan follow-up dan kutip payment dan tambah bekalan.Bayaran produk akan bank in kpd pembekal setelah peruncit membayar harga produck yg laku. Pembekal jimat kos marketing dan transport kerna dilakukan oleh saya,apa yang penting kepercayaan pembekal dan marketer sahaja. Hubungi saya jika berminat..waksab@gmail.com/sms/whtaps 0183690782 tksh
50Pengedar Homemade Cookies Diperlukan - Wed 16/Apr/2014 1:07pm
Salam..,puan area mana...boleh buat secara consignment tak??