Syakir 4
Profile
NameSyakir
Forum NickSyakir 4
RegisteredSun 1/Jan/2012 4:52am
Topics by Syakir
Comments by Syakir
1Tolong Baca Thread Ini dan Tolong Komen dan Kongsi - Sat 1/Feb/2014 5:27pm
wah...pinjam 10 tahun loan 2% jer???bank mana ni...aku pon nak wat loan jugaklah...hahaha....
2Pakej Honeymoon - Apa yg Perlu Ada? - Mon 30/Dec/2013 2:10am
uishh...terkagum jap aku dengan hang ni,banyak ilmu....:)
3Saya Kecewa Dgn Peniaga-Peniaga Kecil - Tue 12/Nov/2013 4:16pm
penah beli barang harga rm5,bayar kat peniaga tu rm10,dipulangkan balik rm45..nasib baik kira balik duit tu kalau terus masuk poket nasib ler...huhu...
4Mohon Baca! Penipuan Azierahuda Husna A.K.A Roziah Mohamed Salleh - Sun 3/Nov/2013 11:30am
Boring aku dengar bila ada org cite kena tipu je,salah satu alasan yg diberi ialah x bayar zakat...x bersedekah...tolong lah korang yg bg alasan cmtu,kalau dh nk kena tipu x kire bayar zakat ke x bayar zakat ke,sedekah ke,x sedekah ke,tetap kena tipu jugak...kepada sesapa yg bg alasan mcm tu, bila korang sndiri dh kena tipu nnt,korang igt balik tentang ZAKAT dan SEDEKAH yer....
5Hati-Hati Dengan Minyak Cenuai Asli Penipu - Sun 20/Oct/2013 11:52am
Tuan Linkman, hehee...tu la pasal...rasanya dia kena gunakan pada diri dia sndiri dulu untuk elakkan org dengki kat bisnes dia....
6Hati-Hati Dengan Minyak Cenuai Asli Penipu - Sun 20/Oct/2013 11:45am
Azam 17, tau xpe...seingat2 saya minyak tu bukan senang nk dapat.barang yg susah nk dapat biasanya harganya jugak tinggi..tapi yang ni siap boleh ofer harga murah la...
7Perkhidmatan Mengesan Penipu Dalam Internet (Tipuhunter) - Sat 19/Oct/2013 4:42pm
nak kata tak cerdik mcm x logik sbb kalau dh pandai guna tenet tu kire dh cerdik la tu...tp apsal masih kena tipu lagi??senang ja,org dah habaq jgn bank in duit kat org yg kita x kenai tapi hangpa buat jugak...COD kan baguih...la ni duit pon dah lesap,kira sedekah je la erk....
8Hati-Hati Dengan Minyak Cenuai Asli Penipu - Sat 19/Oct/2013 4:32pm
hahaha...mamat ni aku dh main2kan dua minggu lepas.memang betul penipu.ramai yg dh kena..letak harga pastu siap boleh offer diskaun lg...yang buat kita rasa konfident sbb dia mmg guna akaun atas nama dia...aku mintak la no akaun dia konon2 nak masuk duit,padahal aku google no tu kat tenet...pas kantoi dia siap mesej bgtau tu smua perbuatan org2 yang dengki dengan bisness dia...hahah...lantak ko la labu...
9Agent Maid Hancur - Fri 18/Oct/2013 7:05pm
Firza Laundry, tah hape2 la ko ni...kan civic 2 tu kata dia x sempat,xder masa sbb uruskan isteri sakit kat hospital...statement tu agk2 la skit...kang panggil bongok kang marah....tak kena kat batang idung ko,boleh la ko cakap semberono...ingat senang ke nk uruskan sndri prosedur pengambilan maid kalau x tau cara..tak tau la klu ko sanggup jaga isteri n anak2 brader tu sementara dia buat sndiri urusan maid tu..sori aku cakap agk kasar sbb ayat ko pon kasar gak,xder perasaan empati kat bro tu..lagi 1,30K tu banyk ok..kalau aku cabar ko cari rm50 dlm tong sampah,belum tentu ko dpt cari...
10Prestige Dairy Farm??? - Sat 12/Oct/2013 12:58pm
menangguk di air keruh kot????
11Kes Penipuan di Facebook - Minta Pendapat Warga Majalah - Thu 10/Oct/2013 7:20pm
macam pernah ku baca cerita ini...tapi di mana yaaa????
12Ditipu Anjur Kayangan Auto World (Jangan Beli Kereta Dengan Syarikat Ini) - Thu 3/Oct/2013 11:01pm
ye ke encik Omar Bin Amir...sebab saya beli Viva dealer siap tanya rebate nak cash ke atau tolak harga kete??then saya cakap tolak harga kete je lah...agaknya bgantung pada syarikat kete kot...
13Hanif Adnan - Pinjaman Bank - Sat 24/Aug/2013 12:18am
UPFRONT lagi..malas nak nasihat dah...hanya mampu membaca je....
14Mohon Bantuan Mencari Penipu Ni - Wed 22/May/2013 7:21pm
g aje umah dia..alamat dh ada tu...
15Perhatian! Berhati-Hati Dengan Mamak Penipu Warga Singapore! - Mon 4/Feb/2013 11:37pm
google translate sbb tu tonggang langgang ayat dia....
16Perhatian! Berhati-Hati Dengan Mamak Penipu Warga Singapore! - Sat 26/Jan/2013 1:27am
Azren 5, aku rsa ayat ni yg npk mcm kurang ajar skit kot... "agak2nya ko ni kedekut sangat nak derma @ byr zakat dah ada duit lebih nii...tu lah balasannya..." x perlu lah nk buat andaian yang Osman 34 ni kena tipu sbb dia x bayar zakat...bab2 zakat ni agak sensitif skit..zakat ni wajib kita bayar,tetiba org tuduh kita x bayar zakat...terasa la ati kann...
17Albab 4 Penipu. Hati2. - Thu 24/Jan/2013 2:19pm
Cagarkereta.... "kasi duit upfront kat balai"....idea kreatif tu bro...maunya dia kecut perut nk amik duit tu kat dlm balai disaksikan anggota polis...yg kaki tipu harus x datang rsanya...
18Mohammad Tarmizi Abd Razak - Penipuan Loan Agrobank - Mon 21/Jan/2013 5:30pm
boring dah nk nasihat....sok2 2-3 ari ada lgi org dok post kena tipu sbb upfront...
19Penipu di Mudah.My - Mon 21/Jan/2013 5:24pm
hadoii laaa...kad atm pon boleh sng2 kasi kat orang....
20Mencari Penipu Loan Bank Dengan Upfront - Tue 4/Dec/2012 10:10pm
Azren 5, aku rsa tuan tanah ni bru join website ni kot..klu dia dh join lma dlm majalah ni for sure xkn kena tipu punya sbb dh rmai mangsa dok cite pkra yg sma jer ttg upfront ni.smpai aku pn dh naik boring nk bc kes uofront ni.igtkn dh sedar rupnya msh ada yg TIDUR... Tuan tanah, terima pandangan org secara terbuka,amik sbg pengajran..aku x npk kt mna statement azren 5 yg blh menaikkan kemarahan ko..dia dh ckp pkara yg btl tu... p/s: tuan tnh,hrp ko x maki2 aku atas statement aku ni...:)
21Saya Abd Razak Yang Dituduh Menipu, Baca Keterangan Saya Pula. - Sat 3/Nov/2012 6:47pm
masalahnya ko yang mulakan dulu bahasa kasar....so jgn marah la klu org balas dengan bahasa kasar....aptb....
22Saya Abd Razak Yang Dituduh Menipu, Baca Keterangan Saya Pula. - Sat 3/Nov/2012 6:11am
akumuflis.... oooo...hangin yer...baru jentik sikit dah emo,kluar ayat mencarut segala bagai...masa ko hentam tuan tanah ada x ko pikir perasaan dia ke?ada ke komen ko tu dapat selesaikan masalah?xder kan...ko tambahkan serabut lg ada...so jgn nak sesuka ati jer hentam orang klu ko ni jenis yg x suka kena hentam... ko buat macam nenek 2 tu...dia suka hentam orang,tp bila org hentam dia balik,aku tgk dia kool jer....engkau??..ermmm.....
23Saya Abd Razak Yang Dituduh Menipu, Baca Keterangan Saya Pula. - Thu 1/Nov/2012 4:33pm
bongok la ko ni Akumuflis..... eja bangang pon x reti...biar aku ajar eh..B.A.N.G.A.N.G...BANGANG...bukan banggang...lain kali g skolah dulu sebelum nk mengata org bagai...
24Hati-Hati Dengan Individu Bernama Mas dan Kana - Tue 23/Oct/2012 7:58pm
Dynas28, sila gunakan huruf kecil bila menaip..keh..keh...
25Boikot! Pinjaman Berlesen/Ah - Long/Ceti - Haram - Sat 13/Oct/2012 7:04am
Nomie Q, apa plak 16 September...tu kan hari Malaysia...13 Mei 1969 rusuhan kaum tu...hihi...
26Menjual Samsung Galaxy Note, Iphone 4s, Iphone 3gs dan The New Ipad 32gb 4g Dengan Urgent Sebab Memerlukan Cash. Harga Murah! - Wed 10/Oct/2012 12:33am
abiss la korang...dengan paria tua pon leh kena tipu...yg kena tipu pulak jenis bijak pandai....klu dia offer telefon mahal tp dgn harga murah siap nego pastu suh bank-in,jaga2 la...something wrong somewhere...baik la g kedai/cod..byr lebih skit pon xper janji barang dpn mata..
27Jangan Percaya Pinjaman Peribadi Ada Upfront! - Tue 2/Oct/2012 8:12pm
syarikat pinjaman wang berlesen tu pun lebih kurang sama je mcm ah long...so ati2 la korang klu nk wat loan...tgk interest pon dh tau...siap pakai bulan punya interest...
28Hati-Hati Dengan Penipu Bernama Dzulhafizy - Fri 28/Sep/2012 5:00pm
nak komen tu komen jer la...toksah la nak kaitkan nama ibu segala bagai...aku suka jer dengan komen Nenek 2...korang sendiri dh tau ejen yg mintak upfront tu 80% penyangak,lagi mau kasi wang...sudah2 la tu...ikhtiar le cara lain daripada buta2 jer nk kasi duit percuma kat orang lain...
29Penyewa Rumah Cabut Curi Barang Dan Pinjam Along - Tue 18/Sep/2012 12:34am
udah2 le tu..nenek 2 dah pencen dah...
30Pelaburan dlm Sarang Burung /Bird Nest - Sat 4/Aug/2012 10:14am
Fazwan4life, klu ko pinjam 12k then ko nk pulangkan balik 12k jugak,sah2 la xder org nk kasi ko pinjam 12k tu.baik dorang masukkan dlm ASB.dengan 12k tu n anggaran dividen 8% setaon,buta2 dorang leh dapat 900++...klu ko nk buat cenggitu better ko pinjam kuarga ko / sdare mare ko..
31Loan. Kongsi Maklumat. - Sat 28/Jul/2012 9:27am
yup aku sokong marsya7878 cikgu skang banyak menipu orang...gaji naik tiap2 thn, bonus dapat tiap2 tahun tp masih x cukup lagi..aku pon x tau apa yg diorang nak dlm hidup ni..kejar kemewahan kot...mengajar anak murid sambil lewa tp banyak buat part time luar melebihi tugas mengajar...patut la ank murid makin x pandai....sori yer aku x kata smua cikgu tp most of them...saper makan cili dia terasa pedas....
32Penyewa Rumah Cabut Curi Barang Dan Pinjam Along - Fri 20/Jul/2012 6:52pm
cayalah Azren 5 hebat ko fire nenek 2....ni klu nenek 2 baca aku tulis camni mesti dia pon kata aku jenis batu api....ADA AKU KESAH....hahaha....
33Ada Cash RM50k Boleh Pakai Mini Cooper? Betul ke? - Tue 17/Jul/2012 1:47am
tlg emel ke asyakir79@yahoo.com...tq..
34Hot! NLO (Nasi Lemak Ondeng) ^Sedappp Nyerrr^ Sedia Menerima Tempahan - Fri 13/Jul/2012 12:50am
kedai kat mna?nak gak cuba rasa...klu sedap leh promote....
35Pernah Dengar SAP Venture - Fri 13/Jul/2012 12:48am
terus diam No Owner....
36Asma Abdullah Bank Account. Big Scam And Fraud. For Share. - Thu 12/Jul/2012 2:35pm
tu diaaa...Nenek 2 dah mengaum semula...hihi...180K banyak giler tu.....npe senang2 jer nk masukkan dlm akaun org yg x dikenali...
37Used Car Viva Auto Enterprise Penipu - Thu 12/Jul/2012 2:26pm
hahaha...tp klu xder nenek 2 pon x best jugak sbb dia banyak mengingatkan forumer supaya berhati2 cuma bahasa dia jer tlebih...
38Jom Belajar Al-Quran Cara Termudah & Terpantas Secara Alternatif - Tue 10/Jul/2012 3:21pm
asyakir79@yahoo.com
39Used Car Viva Auto Enterprise Penipu - Sun 8/Jul/2012 12:15am
ait nenek 2 apsal senyap jer ni?tanak backup diri ke?Allah murka orang yg bongkak dan takabur...mungkin skang ni hang tak kena tipu lg,tp ingat,langit x selalu cerah,manusia tak selamanya berada di atas...org post cerita kat sni supaya yg lain dpt info n jadikan pengajaran,yg hang plak pi kutuk2 org..akai x dak....nah 2 kupang...pi main jauh2..syoh...syoh....
40Menjana Pendapatan ke 2 Bermodalkan Hanya RM100 - Fri 22/Jun/2012 3:19am
"siapa cepat dia dapat untung"...abis tu klu siapa masuk lambat????hahaha...jawab sendiri la....(mcm MLM jer-Infinity Downline kot..)
41Hati-Hati Dengan Individu Bernama Mihammad Farid B Alias. Penipu Ni. - Sun 17/Jun/2012 2:45am
sungguhpun banyak statement Nenek 2 ni yang buat hati kita berbako,tapi kata2 beliau ada jugak btoinya..rasanya dah beratus2 kali rakan2 MC ingatkan jangan bank-in duit pada orang yang kita x kenali,jangan baya upfront bila nk wat loan,face to face sblm beli barang dll...tp masih ada lg yg terkena...klu rasa kete tu jauh toksah beli ler...cari jer yg dekat2...janji face 2 face n COD..wat masa ni tu je cara yg agak selamat.. kepada hilmi 18, jadikan kisah ni satu pengajaran supaya lebih hati2 bila nk beli barang.buat report polis pon kadang2 x guna jgk sbb sangat sedikit kes penipuan internet yg pihak polis dapat selesaikan.
42Ditipu Oleh ^Org Kastam^ - Sat 7/Apr/2012 6:19am
abang mansor sungai udang-pening la baca komen abang...jap bm jap bi...haha...
43Berita Benar (Sekadar Berkongsi.) - Sun 19/Feb/2012 2:49am
sy pon nk jgk...asyakir79@yahoo.com....tq..
44Dijamin! Idea Konsep Sistem Buat Duit Dalam Masa Sehari! - Sat 11/Feb/2012 3:34pm
emel ke saya .. asyakir79@yahoo.com
45Pakej Pelancongan Dengan Hanya RM 50.00 - Sat 4/Feb/2012 5:52pm
sila emel ke : asyakir79@yahoo.com...tq
46Telekom Malaysia dan Huawei Membuka Peluang untuk Menjadi Rakan Niaga/Authorized Dealer - Sat 4/Feb/2012 5:44pm
emel ke asyakir79@yahoo.com....maceh...
47Royaltyfx Dah Tutup - Thu 26/Jan/2012 8:38pm
hahah..QANTOI......
48Part Time Menghantar Email Dr Rumah. 30 Kekosongan Shj Tq - Thu 26/Jan/2012 3:32pm
sebenarnya yuran yg serendah rm10 ni la yg banyak menjana keuntungan kepada penipu..sebab apa?sbb mangsa x kisah klu tertipu kerana nilainya kecil berbanding yg yuran rm80 tu sbb nilainya agk besar.klu kena tipu 10,mangsa akan cakap "ah x kisahlah nasib baik 10 jer".sedangkan dia xtau pun dia mangsa ke berapa ratus atau berapa ribu.klu kena tipu rm80 tu agak banyak nilainya terutama bg surirumah.jd org lebih berhati2 nk masuk biz yg yurannya tinggi.maaf,saya x kata la bisnes rm10 atau rm80 tu penipu,just nk kasi pendapat ajer...
49Perlukan Pembantu Rumah Indonesia? - Wed 25/Jan/2012 9:04pm
wak jono dh x reply sbb kena smash dengan fakta Adifar...hahaha...suka aku bila ada forumer yg bermain dengan fakta niyh...susah org nk tipu..dan yg penting forumer yg lain dpt info yg tepat...
50Badan Bertindak Menuntut Wang Upfront Dikembalikan (Wan Naziha Binti Mohd Zaki) - Tue 24/Jan/2012 8:35am
gajah(wan naziha) sama gajah (panglima cyber) bergaduh,pelanduk(mangsa) mati di tengah-tengah....nasib..nasib..