Shaharum Hj Ismail
Profile
Forum NickShaharum Hj Ismail
CompanyShaharum Enterprise
WebsiteBizpositif.ws
URLwww.bizpositif.ws
RegisteredFri 26/Nov/2010 4:08pm
Topics by Shaharum Hj Ismail
1Pengeluar Produk @ Pelabur Diperlukan Segera (12) - Tue 22/Mar/2011 11:21pm
Comments by Shaharum Hj Ismail
1Al-Rajhi Financing untuk Pekerja Swasta! - Sat 14/May/2011 6:48pm
Salam, cadangan penubuhan Koperasi khas untuk Warga Majalah.com . email ke bizpositif@yahoo.com maklumat terkini.
2Nombor Penipu 0148421005 - Sat 14/May/2011 6:41pm
Salam, cadangan penubuhan koperasi warga majalah.com lebih selamat, berkesan, efektif dan dikawalselia oleh kerajaan. email ke bizpositif@yahoo.com
3Nak Cari Team - Fri 13/May/2011 6:41am
Linda96 2 , email ke bizpositif@yahoo.com atau letakkan email anda
4Nak Cari Team - Tue 10/May/2011 6:47am
Ingin menyertai Koperasi yang sedang dirancang dan dibentuk "khas" untuk warga majalah.com, email ke bizpositi@yahoo.com
5Nak Cari Team - Fri 6/May/2011 6:28am
Koperasi adalah sangat digalakkan oleh kerajaan. Koperasi diurus oleh Pengerusi/Naib Pengerusi/Setiausaha/Bendahari dan sekurangnya 15 ahli jawatankuasa.Semua jawatan di atas di bayar alaun dan gaji tetap jika bertugas sepenuh masa dengan koperasi dengan syarat mesti mendatangkan keuntungan tahunan yang positif kpd koperasi. Modal koperasi adalah dari saham ahli dan pinjaman kerajaan yang diperuntukkan khas kepada koperasi aktif dan berdaya-saing selepas 18 bulan penubuhannya. Kursus-kursus pengurusan percuma disediakan oleh kerajaan. Banyak pelaburan dan peluang perniagaan boleh diusahakan oleh koperasi selain untuk kebajikan ahli seperti Pinjaman kepada ahli yang pro-aktif, menyelesaikan masalah hutang-pemiutang ahli, pelaburan dalam kedai buku yang nak dijual, dan sebagainya. maklumat lanjut : bizpositif@yahoo.com
6Nak Cari Team - Thu 5/May/2011 5:41pm
Tentang pembangunan koperasi : kena cari sekurang-kurangnya 40 orang ahli sebagai syarat asas pendaftaran dengan Suruhanjaya koperasi Malaysia. Jika nak masuk nama dulu modal kemudian cerita, Emeil ke bizpositif@yahoo.com
7Nak Cari Team - Thu 5/May/2011 5:13pm
Salam, Team yang kuat dan berkesan pada masa ini adalah dengan menubuhkan "koperasi perniagaan". Antara kelebihan koperasi - modal ahli digabungkan - Kemahiran digabungkan - kualiti pengurusan ditingkatkan - Tiada Boss dalam koperasi. -mendapat perhatian dan kawalan kerajaan - banyak kelebihan lain lagi.
8Mencari Pembekal Anak Ayam Daging - Kuantan - Wed 20/Apr/2011 10:56am
Johor bahru ada le, berapa banyak pun boleh, kemudian boleh beli balik, jika tiada pasaran ayam matang yang tetap.boleh buat kontrak lagi.shah-0127483934
9Nak Buka Sykt MLM - Wed 20/Apr/2011 10:53am
tak payah susah-susah, kalau modal besar, beli je syk. AJL yang tak aktif @usahasama, renew lesen AJL, jalan plan pemasaran. kalau minat untuk Perniagaan Eksport/Import boleh hubungi kami. kami fokus kepada perniagaaan eksport/import apabila dalam perniagaan AJL persaingan sangat kuat, yang baru banyak terkandas. Eksport/import tiada saing,yang penting kepakaran dan keberanian. on-line marketing banyak membantu kami memperkenalkan produk kami ke seluruh dunia, ada tempahan, kami eksport dan ada barang baik di luar negara kami import la. shah-0127483934
10Kayu Arang Bakau - Wed 20/Apr/2011 10:43am
kumpulan kami ada stok kayu bakau. bekalan sentiasa ada dengan kuantiti yang terhad. berminat: bizpositif@yahoo.com
11Saya Pembekal Santan Segar - Tue 19/Apr/2011 10:57am
perlukan bekalan kelapa indonesia secara pukal minimum 200,000 biji. harga RM1.00/biji . Saiz AB (antara 650g-1300g). 5% rosak ditolak.jadi harga semasa RM0.95 sebiji (tidak termasuk transport).shah-0127483934
12Pelaburan Terjamin. Memerlukan Pelaburan RM100,000 Dengan Cagaran Rumah Teres - Sun 10/Apr/2011 1:22pm
Salam, kalau nak melabur sampai nak cagar rumah atau tanah, kemudian untuk suntik modal kepada syarikat orang lain, nasihat saya fikirlah berkali-kali. Saya juga mencari pelabur yang telah berjaya maju dan berkemampuan serta minat mendalam dalam urusan perniagaan import/eksport produk ke Indonesia/kota Batam khasnya dialu-alukan(jangan sampai cagar rumah ye!!!).Kami sedang berusaha memperkembangkan projek kami jika ada pelabur yang berminat.Kami telah 3 tahun beroperasi dan urusniaga adalah Tunai sahaja (LC/TT/BG).maklumat lanjut : bizpositif@yahoo.com (produk semasa ; Import kelapa tua dan kopra serta Eksport ikan keli (LeLe).Semua dokumen import/eksport seperti AP,Agen Kastam,Sijil Kesihatan,Pusat kuarantin, Pelabuhan Persendirian,dll SIAP SEDIA.
13Mencari Pembekal Kelapa, 20-25 Ribu Biji Smggu - Sun 10/Apr/2011 12:57pm
Salam, semua harga semasa kelapa indonesia ialah rm1.10/ton di mana gred campur AA,A,B,C,D iaitu berat antara 500g-1600g dengan tempahan minima 30 ton (1 lori panjang 40 kaki).kalau nak murah lagi kena order 1 kapal bersamaan 100 ton terus dari indonesia.boleh saya uruskan dengan harga terbaik, saya adalah pengimport dan pengeksport yang sah produk2 ke Indonesia/Kota Batam khasnya. Kopra dengan kapasiti 3000 tan sebulan pun ada, kalau berani dengan harga terkini.hubungilah saya untuk lebih serius dan tertutup. shah-0127483934/ bizpositif@yahoo.com
14Pengeluar Produk @ Pelabur Diperlukan Segera - Wed 23/Mar/2011 10:51pm
Bagus Satay Sarah Ent & Mohd Ezham: Pihak kami akan mendapatkan data/sumber terkini seberapa segera.kami akan menghubungi tuan/puan nanti.terima kasih di atas info dan produk dari tuan/puan.
15Menjadi Funder - Mon 21/Mar/2011 12:05pm
Menceburi bidang perniagaan dengan modal yang kuat amat digalakan, jika dibandingkan dengan modal yg sangat minima.Saya suka jika anda masukkan dalam majalah.com sebab anda akan mendapat pandangan nagetif/positif yang akan menjadikan anda lebih data/fakta untuk pelaburan masa depan anda.Cuma saya ingatkan , berniaga amat sukar tapi amat menarik dalam menjalani kehidupan di dunia ini.Sebab tu ramai orang makan gaji sebab mrk pandang yang sukar, tapi sebahagian kecil berniaga sebab mereka pandang yang menarik.renung-renunglah.Saya bekas seorang jurutera dan pengurus kilang.sekarang telah berniaga sendiri sebagai usahawan import/eksport keli,kelapa santan, dll di JB dan Batam, Indonesia.Urusan perniagaan dalam TUNAI sahaja.Shah 0127483934/bizpositif@yahoo.com
16Mencari Kerja Part Time MLM Area JB/Pasir Gudang - Sun 9/Jan/2011 10:42am
Agen pemasaran Telekom Malaysia diperlukan bagi projek CDMA mobilphone terbaru (Separuh masa sahaja).sila layari http://bizpositif.ws/tm.html
17Mencari Cicak Tokke dan Cicak Batu - Mon 3/Jan/2011 12:18pm
Nak tengok gambar tokek utk dijual boleh layari : http://bizpositif.ws/tokekpahang.png maklumat lanjut : sms/email ...0127483934 / bizpositif@yahoo.com tawaran terkini yg kami terima : RM60k...masih menunggu tawaran terbaik !!!!!!
18Mencari Pelabur Cicak Gecko - Fri 31/Dec/2010 3:02pm
Newbie...boleh rujuk di sini untuk maklumat penuh tentang apakah kelebihan Tokek/tekek/Gecko.. http://bizpositif.ws/tokek.html
19Ayat Pelaris, Pendinding, Pengasih, Sentiasa Murah Rezeki Menggunakan Ayat Al-Quran - Thu 30/Dec/2010 6:25pm
Salam semua, amalan doa-doa harian dalam kehidupan kita amat digalakkan kerana selain kita mendapat pahala, kita akan mendapat beberapa keistimewaan lain yang ada pada ayat-ayat al-quran tersebut daripada allah swt.Tapi yang wajib mestilah diamalkan dulu ye, sembahyang 5 waktu dan lain-lain.Ajal maut, jodoh pertemuan dan rezeki, allah swt yang menentukan, kita mesti beramal, berusaha, berikhtiar dan tawakal.... http://www.bizpositif.ws
20Cicak Tokek Gecko - Mon 27/Dec/2010 11:44pm
Qyistina, berita tu kurang tepat.tapi ada 2 jenis Tokek dalam pasaran, original & bukan.Nak senang faham, ibarat ayam pedaging dan ayam kampung.ayam kampung tu original, ayam pedaging tu paksaan...besar dengan ilmu sainstifik. Jadi carilah Tokek yang original je...kebanyakkan tokek yg badan besar, berat tapi pendek(paksaan).Cari yang panjang dan kepala lebih besar dari badannya...salah satu tanda tanda tokek original.Lebih baik, bawa doktor pakar haiwan menentukan kualiti tokek.
21Cicak Gecko - Sun 26/Dec/2010 12:58pm
Sala, kalau betul-betul nak jual tokek/gecko anda mesti mengikut prosidur berikut.Tokek lebih mahal dari Emas dan sangat susah untuk urusan jual-beli.Untuk Makluman, harga Tokek kayu 300g /panjang 17in ke atas melepasi RM100k sekarang ini.Caranya; Ambil Gambar ketika tokek atas timbang digital (mesti nampak bacaan timbangan, tulis tarikh dan masa pada kertas letak di hadapan timbang , ukur panjang & letak botol minuman 1.5L sebelahnya.Hantar gambar berikut. Apabila ada buyer yang berminat, matikan harga dahulu, kemudian mereka pergi ke tempat anda bersama doktor haiwan dan urusan pembayaran.Ingat harga tokek adalah berdasarkan jenis, kualiti, Gred A @ Greb B yang akan ditentukan oleh Doktor haiwan yang diiktiraf oleh pembeli.Mungkin anda sudah memahaminya. email gambar tersebut pada saya atau kepada sesiapa yang berhajat, anda juga boleh buat sistem tander, berdasarkan tawaran tertinggi: bizpositif@yahoo.com /0127483934
22Produk Ikan Keli (Sejuk Beku) - Fri 24/Dec/2010 11:09pm
Saya nak cari pembekal ikan keli hidup kolam tanah untuk eksport ke Batam, Indonesia. Buat masa ini, kami boleh bagi harga RM3.50 / kg termasuk kos penghantaran ke pelabuhan di batu pahat.Tong disediakan.keperluan minima 10 tan seminggu. kalau nak buat butter trade dengan kelapa santan pun boleh sebab kami mengimport kelapa santan (100,000 biji seminggu)dan mengeksport ikan keli.sms/call "Shah" 0127483934 /078650720(CDMA)
23Program Terbaru Sokongan Telekom Malaysia - Mon 20/Dec/2010 12:41am
Mohdzainudin & Sufian, CDMA mobile phone adalah projek Telekom Malaysia. Kalau tak kenal TM,mungkin anda bukan rakyat malaysia.Untuk maklumat, program CDMA telah dibangunkan dan diuji oleh TM sejak 4 tahun lalu, yang mana digunapakai oleh kakitangan TM sahaja pada masa itu.Hanya beberapa bulan lalu, CDMA mula diperkenalkan kepada awam oleh beberapa kontraktor TM yang sah membuat promosi mengunakan konsep perniagaan Affiliate/MLM dan sebagainya.Program CDMA masih dalam peringkat akhir percubaan, dan dijangkakan mula dilancarkan secara rasmi oleh TM pertengahan tahun hadapan.Jangan menyesal nanti,tengok ramai orang pakai, baru nak ikut, sebab call/sms free....tentang bekalan talipon sememang agaK limited buat masa ini, kerana CDMA mengunakan Hp yang tertentu sahaja.Tiada ada dalam pasaran buat masa ini.Hanya Agen dan Kedai TM saja ada.Tempoh pengaktifan talian mengambil masa 15 hari-45hari jika melalui agen.Jadi sebagai langkah keselamatan, kebanyakan agen tidak memberi Hp selagi talian CDMA belum aktif.bukan disebabkan Syk kurang modal dan sebagainya.Bukan mudah nak jadi Kontraktor TM,bukan calang-calang company boleh dapat...kalau masih musykil rujuklah di TM point yang terdekat.Jangan main hantam je....boleh test sms ke talian CDMA saya 078650720 atau cuba sms ke talian pejabat biasa majikan anda/rumah anda, mana boleh terima terima sms.....terbaru dari TM, Call & SMS free unlimited...talipon rumah/pejabat boleh bawa 1Malaysia....layari http://bizpositif.ws/tm.html
24Anda Suka nak Berniaga Tapi Tiada Modal? - Fri 17/Dec/2010 4:43pm
Terbaru di pasaran, on-line tuisyen, www.focusa.com.my ...anak anda dapat mendengar suara guru mengajar dan lihat nota serentak. boleh lihat demo di website yang diberikan. Untuk maklumat lanjut juga peluang pendapatan, email: bertajuk "Minat Focus A" ke bizpositif@yahoo.com
25Wajib Baca. - Fri 17/Dec/2010 3:27pm
boleh bagi kat pengarah drama pendek hantu kelakar...tajuk "ANAK JIN"
26Mencari Supplier Kelapa Parut 9000 Biji Seminggu - Fri 17/Dec/2010 11:56am
Sehingga 27dec2010, Harga borong kelapa Indonesia dari Kami sebagai wakil import/eksport di pasir gudang,johor spt. berikut:Gred AB(1000-1400g)rm0.90-1.00, C (450g-550g)rm0.45-0.50 sebiji.Minimum 10k.Seminggu masuk 100k.Call/sms/email:0127483934 / bizpositif@yahoo.com...kelapa boleh tahan lebih sebulan kalau kena cara penyimpanannya.
27Buah Kelapa (Nyior) untuk Dijual dan Diedar - Fri 17/Dec/2010 11:30am
Khas, kepada pemborong kelapa Indonesia, Bekalan akan masuk selewatnya 15jan2011 setiap minggu sebanyak 100K/seminggu.gred AB 1000-1400g (rm0.90-1.00), C 450-550g (rm0.45-0.50).Minimum order 10k.Harga adalah sehingga 27DEC2010.FOB Pasir Gudang, Johor.SMS/call 0127483934
28Pembekal Ayam Segar, Ayam Beku & Proses - Thu 16/Dec/2010 4:54am
saya sedang cari ladang ayam dgn kapasiti 50,000 untuk di sewa/terbiar pun boleh di negeri johor, dekat dgn P.Gudang lebih baik.call/sms/email 0127483934 / bizpositif@yahoo.com
29Bekalan Ayam Kampung - Thu 16/Dec/2010 4:46am
Saya sedang mencari ladang ayam daging untuk di sewa(yang terbiar pun boleh) di johor kapasiti ladang 50,000 ekor.Dekat dengan P.Pasir Gudang lebih baik. Ayam akan dieksport ke Batam (untuk nasi ayam penyek) dan saya import kelapa santan dari Indonesia .call/sms 0127483934/ email:bizpositif@yahoo.com
30Mencari Supplier Kelapa Parut 9000 Biji Seminggu - Thu 16/Dec/2010 4:35am
Saya pengimport kelapa Indonesia,ibupejabat di JB,Johor dan Batam, Indonesia.Yang pi suruh order kelapa Indonesia yang tak ada kualiti buat apa(minta harga murah sangat, mesti la mereka hantar yang tak ada kualiti. kalau nak yang berkualiti, boleh sms/call 0127483934 @ email pertanyaan ke bizpositif@yahoo.com .makluman tuan, stok kelapa malaysia sangat kritikal buat masa ni,harga dah mula meningkat....sebab tu tempahan untuk kelapa indon saya makin meningkat.kapasiti saya 100,000 biji seminggu.
31Sy Mencari Tanah 10ekar+. RM1juta/Ekar - Tue 14/Dec/2010 12:01am
Jangan ambil mudah tentang urusan TANAH, pantang datuk-nenek kita.
32Ajent TM Kawasan Pekan Diperlukan - Mon 13/Dec/2010 9:54pm
Alhamdulillah, TM sedang meningkat kan kualiti coverage di kawasan2 yang bermasalah, jika ada pengguna awal CDMA mempunyai masalah coverage, sila kemukakan kepada TM, memandangkan ini adalah talian baru dan masih dalam proses pre-perkhidmatan dan agen sedia-ada sedang giat berusaha meningkat jumlah pengguna sehingga mencapai sasaran awal 1JUTA1MALAYSIA dalam tempoh 24-36 bulan mendatang.MUNGKINKAH ANDA SEBAGAI PENGUNA 'AWAL' ADALAH SALAH SEORANG "JUTAWAN CDMA TM"????sila lihat senarai pengguna CDMA Coverage Analisys Group di bawah seliaan saya di http://bizpositif.ws/tm.html. Harap semua pengguna CDMA yang telah mendapat talian agar berkerjasama dengan saya, menghantar sms no. tel cdma anda ke 078650720 untuk dimasukkan dalam website bagi tujuan kebaikan kita dan TM.
33Ajent TM Kawasan Pekan Diperlukan - Mon 13/Dec/2010 6:01pm
masih tujuh puluh peratus caverage
34Ajent TM Kawasan Pekan Diperlukan - Mon 13/Dec/2010 5:56pm
Md Shar, no tel CDMA dah dapat ke..boleh sms saya ke 078650720..saya sedang buat CDMA coverage analysis group seluruh malaysia untuk keyakinan new member.Contoh, saya di Ulu Tiram, masih
35Peluang Pelaburan Serendah RM37/Lot. - Mon 13/Dec/2010 5:36pm
Saya sokong,widy3...yang penting cuba yg minimum dulu, kumpul untung dan pantau perkembangan.pelahan-lahan belajar deal forex sendiri.Yang penting pelabur/member jangan tamak. Tuan/Puan kalau boleh jangan sebut perkataan MELAYU tak sedap,sebut la nama sendiri, nanti bangsa lain tersenyum...kalau tak setuju diam je, kalau nak bagi nasihat biarlah bersopan.
36Pemborong Kelapa Bagi Kawasan Johor & Pulau Pinang Diperlukan! - Sun 12/Dec/2010 4:25pm
Saya mempunyai syarikat di batam dan Jb bagi urusan pengurusan import/export/pemasaran/latihan.Jika ada rakan nak tumpang order kelapa santan indon minimum 1mt dan perlu 10mt (bergabung 10 orang) Harga semasa minggu ni, RM750/mt.FOB pasir gudang.Maklumat lanjut : bizpositif@yahoo.com & 0127483934/078650720
37Membekal Kelapa Secara Borong - Sun 12/Dec/2010 4:17pm
Salam, untuk memyelesaikan masalah bekalan kelapa dan harga yang semakin naik, saya mempunyai syarikat pengurusan di batam untuk aktiviti import/eksport.Bagi kelapa santan, saya mengunakan konsep "gabungan" bermaksud minimum order 15,000 biji/10 tan, jika seorang perlu 1 tan bererti 10 gabungan diperlukan.Harga semasa minggu ni, RM750/mt.FOB pasir gudang.Maklumat lanjut : bizpositif@yahoo.com & 0127483934/078650720
38Sedar atau Separa Sedar - Sun 12/Dec/2010 3:02pm
Bagus,...Sebelum kita menyalahkan orang lain@yang lain2, salahlah diri kita dahulu, di mana kelemahan dan kelalaian kita...kurang ilmu,cari..kurang kawan,pilih...kurang duit,kerja..kalau tamak,rugi....kalau sombong,orang lari laa...www.bizpositif.ws
39Bagaimana nak Mula Kan Perniagaan Aksesori Handphone - Sun 12/Dec/2010 7:47am
Salam, tuan boleh juga berniaga Handphone dan Agen pendaftaran Talian CDMA Telekom Malaysia. Komisen RM50+RM50+ bonus RM100.00=RM200, jika rezeki anda hanya 2 pelanggan aje satu hari.lumayan tu...dah sama dengan "Gaji Manager".. kaji di http://bizpositif.ws/tm.html..saya doakan semoga plan anda dimudahkan Allah...saya juga Business Management Consultant(18 tahun pengalaman dalam pengurusan perniagaan), nak bantuan..email bizpositif@yahoo.com
40System ETSI Boleh Menyelesaikan Masalah Pemasaran Product Anda dgn Sunggguh Berkesan! - Sat 11/Dec/2010 2:19pm
Agen Telekom diperlukan segera kaji di sini : http://bizpositif.ws/tm.html
41Minta Pendapat: SMS Info Kepada Pelanggan dgn Cara Mudah & Menjimatkan - Sat 11/Dec/2010 2:15pm
Marilah hantar "sms free" kepada customer anda tanpa had....dapat Handphone dan Komisen lagi..... kaji di sini.. http://bizpositif.ws/tm.html
42Panduan Jadi Kaya Dengan Bisnes SMS! - Sat 11/Dec/2010 2:11pm
Joint lagi satu ni...SMS Free tanpa had...komisen lagi....dapat hp lagi... lihat info lengkap di link berikut; http://bizpositif.ws/tm.html
43Bisnes SMS Marketing yang Terkini, Terbaik, Terhebat! - Sat 11/Dec/2010 2:06pm
SMS FREE sampai lebam jari.... http://bizpositif.ws/tm.html
44Workshop Sistem Pemasaran Sms - Sat 11/Dec/2010 2:03pm
SMS FREE sampai lebam jari....dahtar http://bizpositif.ws/tm.html SMS pukal / klik -9sen/sms....daftar http://bizpositif.ws/bulksms.html
45Kekurangan Kelapa? Saya Ada Kelapa Indon - Sat 11/Dec/2010 12:33pm
salam, saya mencari rakan-rakan yang nak order kelapa indon secara berkumpulan melalui FOB pasir gudang.Minimum order 10 mt (15,000 biji). keperluan saya hanya 1 mt/sebulan.Harga FOB P.gudang RM800/mt(boleh bincang).berminat email saya : bizpositif@yahoo.com
46Pembekal Nasi Lemak Diperlukan Di Johor Bahru - Sat 11/Dec/2010 12:41am
Saya juga membekal "Nasi lemak PW".Tapi sebelum nak bincang pasal membekal, seeloknya tuan datang rasa dulu, keistimewaannya?.. "sambalnya"... Melayu,Cina,India..1malaysia la senang..mengidam hari2..sampai tak boleh nak cuti..lokasi? di penjuru jln keris 1, tmn puteri wangsa, ulu tiram...
47Mencari Produk Kesihatan. Foot Detox - Sat 11/Dec/2010 12:13am
Sambil2 tu boleh jual produk telekomukasi terbaru TM, jimat & bebas berbual@sms PERCUMA.semua orang perlu hp yang menjimatkan di samping ubat.saya juga jual Foot Detox -Hih Quallty (Japan)-10pc=48.00 (member) website:www.bizpositif.ws
48Mencari Produk untuk Dijual. - Sat 11/Dec/2010 12:02am
Tuan boleh buat KILLER WEBSITE dan promosi, untuk produk terbaru TM,Komisen RM50/line. Tuan tak perlu keluar modal, ada member "aktif" daftar, akaun tuan akan penuh.Modal RM0...komisen RM50+++ rujuk: http://bizpositif.ws/tm.html