Rantau Sukses
Profile
Forum NickRantau Sukses
CompanyRantau Sukses
URLwww.rantausukses.blogspot.com/
RegisteredSat 31/Mar/2012 6:20pm
Topics by Rantau Sukses
1Rumpai Laut Authentic Sabah (2) - Sat 9/Feb/2013 12:39pm
2Distributor Alquran Ummat Muslim - Sat 3/Nov/2012 10:46am
3Ramadhan Karemmm. Quran Digital Pen RM210 dan Quran Miracle 22 in 1 RM130 (3) - Wed 18/Jul/2012 7:43am
4Ramadhan Karimmm. Alquran Alfatih Terjemah Perkata. (1) - Wed 13/Jun/2012 11:23am
5Distributor Al-Quran Terbitan Pustakaan Alfatih (2) - Wed 18/Apr/2012 7:39am
Comments by Rantau Sukses
1Dengan Satu Kali Bayar RM110, Pakai Wifi Selama-Lamanya! Tanpa Yuran Bulanan! - Sun 8/Dec/2013 9:22pm
email bro... rantausukses@gmail.com Tq
2Menafaatkan Penggunaan Handphone Anda - Mon 16/Sep/2013 12:00am
Betol...betol... Bukan sekedar lokal shj,asing pun bole. bole buat redeem tiket balik kampung free, tune hotel discount, dan banyak lagi. cuman klo buat call/msg agak mahal sikit la :-D http://toneexcel.biz/?id=147409
3Percuma Business Software Kepada Pemilik Syarikat (SSM) - Mon 9/Sep/2013 12:02am
nak jugak. plz email kat rantausukses@gmail.com Tq.
4Al-Quran Pelangi Rainbow (Juzuk Warna Warni) - Thu 5/Sep/2013 11:42pm
Mushaf / kitab dari indonesia. harga dijamin murah drpd kedai. beli banyak dpt murah lagi. sile layari: http://www.rantausukses.blogspot.com/ Jazakallah.
5Pakej Mendaki Gunung Kinabalu Sabah - Sun 25/Aug/2013 12:24am
berapa harga paket tu bos ? aku ada client yang nak datang kesana. harga agent brp boleh bagi ? email kat rantausukses@gmail.com Tq
6Sumbangan Duit Hasil Riba - Sun 18/Aug/2013 1:37pm
Salam Tn Haji... Sekiranya benar apa yang Tn katakan, kami memerlukan bantuan untuk qurban haiwan, lembu maupun kambing. untuk di salurkan kpd surau di indonesia. per ekor kambing RM480, lembu (7bahagian) per bahagian RM550. apabila Tn haji berminat, berbesar hati kami sampaikan. hub kami di rantausukses@gmail.com Jazakallah...Habib
7Rumpai Laut Kuning dan Ungu Ada Stok 3 Tan - Sun 9/Jun/2013 5:52pm
RUMPAI LAUT ASLI SABAH. kuning rm40/kg ungu rm50/kg hijau rm60/kg FREE penghantaran. Hub, Habib 01115117869. Jazakallah
8Rumpai Laut Pmc/Seaweed Kuning N Purple Harga Runcit RM 25/Kg, Free Pos Laju di Semenanjung. Harga Borong Lagi Murah. - Sun 19/May/2013 6:58pm
wowww...rumpai laut sekarang tengah mengakar murah meria. banting harga. beragam harga. janji tidak menjatuhkan market pasaran sahaja ok la tu. http://rantausukses.blogspot.com/
9Harga Runtuh untuk Rumpai Laut Kologen! - Thu 25/Apr/2013 1:08am
http://rantausukses.blogspot.com/
10Mencari Pembeli Rumpai Laut @ Collegen Gred AAA - Sat 20/Apr/2013 3:59pm
Tumpang iklan juga ya ... :-D http://rantausukses.blogspot.com/ Thanks Broooo...
11Mencari Pembeli Rumpai Laut Secara Borong di Kawasan Lembah Klang - Sat 20/Apr/2013 3:50pm
Terlalu murah tu Bro...hehee. Ni sy jual rumpai laut juga dengan harga: Kuning RM40/kg. Ungu RM50/kg. Hijau RM60/kg. Berminat berTON2, kami siap melayani anda semua. min perbulan 10Ton. http://rantausukses.blogspot.com/ Tq Gan...
12Rumpai Laut RM10/Kg, Harga Borong 30kg AA RM380/Karung & Gred AAA RM439/Karung - Fri 19/Apr/2013 4:49pm
PEMBEKAL Rumpai Laut ASLI Sabah. Cara Pengolahan: *Basuh sehingga bersih – Rendam sehari – Masak 15minit/sampai hancur – Campur daun pandan untuk hilangkan bau laut. *Untuk dicampur dalam minuman/makanan: Masukkan rumpai yang telah direbus terus kedalam air kordial/makanan campur ibu gula dan kacau sehingga hancur (mengikut cita rasa sendiri). *Untuk masker: Ambil rumpai yang telah direbus – Tunggu sejuk dan masukkan kedalam bekas tertutup (dipakai pada waktu malam/awal pagi&basuh muka apabila kering).  KUNING GRAD (AA) RM40 / kg.  UNGU GRAD (AAA) RM50 / kg.  HIJAU GRAD (AAAA) RM60 / kg. *FREE postage area semenanjung. HUBUNGI: Habib 011 1511 7869. Email: rantausukses@gmail.com Web: http://rantausukses.blogspot.com/
13Al Qalam (Al Quran Digital) - Fri 19/Apr/2013 12:22am
digital pen M9 RM200. digital pen M900 bag coklat RM190. Hub 01115117869 Tq.
14Kologen Asli Murah - Fri 19/Apr/2013 12:20am
http://rantausukses.blogspot.com/ Tq
15Rumpai Laut Murah - Thu 18/Apr/2013 11:52pm
nak follow juga... http://rantausukses.blogspot.com/
16Rumpai Laut (Seaweed) - Thu 18/Apr/2013 11:00pm
Ori Rumpai Laut from Sabah. RM40 Kuning / Kg. RM50 Ungu / kg. RM60 Hijau / kg. FREE penghantaran. http://rantausukses.blogspot.com/
17Pengedar Terbesar Ibu Kolagen Asli AA & AAA & Felinna Beauty Produk - Thu 18/Apr/2013 10:58pm
sila jalan2 kat blog kami: http://rantausukses.blogspot.com/
18Rumpai Laut Gred AA & AAA RM12/kg. Daging Rusa Segar RM25/kg. - Thu 18/Apr/2013 10:29pm
http://rantausukses.blogspot.com/
19Al-Quran Digital Read Pen. Call Athira 0129751446 untuk Dapatkan Stok - Sat 6/Apr/2013 11:35pm
http://rantausukses.blogspot.com/ Try jalan2 di blog kami. Tq
20Quran Digital Pen dan Pelbagai Jenis Mushaf Alquran - Sat 6/Apr/2013 9:35pm
http://rantausukses.blogspot.com/
21Pengedar Al-Quran Digital Model Baru 2012 (Original) - Sun 17/Mar/2013 1:34am
jikalau anda semua nak alquran yg lain,sila layari http://rantausukses.blogspot.com/ jazakallah...
22Memerlukan Barangan Islamik Secara Consignment - Tue 12/Mar/2013 12:41am
blh bagi no phone Tn ??? Tq
23Rumpai Laut Authentic Sabah - Sun 10/Mar/2013 2:57pm
RUMPAI LAUT / COLLEGAN AUTHENTIC FROM SABAH Rantau Sukses Enterprise APA ITU PURE MARINE COLLAGEN (PMCI) ???? 100% dari tumbuhan marin sabah yang telah dikeringkan kaya dengan kolagen, tiada bahan kimia langsung dan tiada kesan sampingan. KEHEBATAN KOLAGEN ASLI. - Nilai nutrisi kolagen ini 10x ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu. - 24% kolagen ini bersamaan 2 keping sarang burung walit/layang layang. - PH bernilai 7.6 ANTARA KEBAIKAN PMC. - Mencerah, menegang, melembab dan menghaluskan struktur kulit (awet muda). - Mengurangkan masalah kulit berminyak/kering/jerawat dan pelbagai masalah kulit. - Menganjalkan kulit punggung dan payudara. - Menguatkan dan mencegah dari keguguran/rambut putus, kuku lebih bersinar dan tidak rapuh. - Meningkatkan sistem imunisasi badan dan melaraskan berat badan. - Anti bakteria, membuang tolsin. - Menghilangkan sembelit. - Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension. - Berkesan bagi pesakit sarcoma atau tumor. - Mencegah anemia. - Baik untuk tulang dsb. KAEDAH PENYEDIAAN. - Basuh kolagen mentah, remas seperti basuh beras 5-6 kali. - Rendam semalaman, buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan tos-kan. - Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam priuk untuk di rebus, untuk 100 gram kolegan. - Selesai mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan kedalam peti ais. - Boleh juga dijadikan masker/lulur badan. CARA PENGAMBILAN. - Waktu terbaik ambil semasa perut kosong 2-3 sudu besar. - Atau boleh juga dicampur dengan sunquick/air buah atau dalam masakan (sayur/sup). KELEBIHAN DAN KHASIAT PURE MARINE KOLAGEN. - Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi. - Dikenal sebagai “sarang burung laut” oleh masyarakat china. - Melancarkan kitaran darah. - Mencantikkan kulit agar lebih putih dan tegang. - Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan. - Lodine yang terdapat didalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goitre (kelenjar Thyroid membengkak) CARA BASUH DAN PENGGUNAANNYA. - Basuh kolagen mentah, remas seperti basuh beras 5-6 kali. - Rendam kolegan mentah yang telah dibasuh semalaman. - Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali dan tos kan. - Campur sekitar 100 gram kolegan mentah dengan 2 liter air kosong untuk direbus. - Rebus dengan api perlahan dalam 30-45 minit. Kacau hingga hancur. - Boleh juga dicampurkan sedikit tepung gandum dan asam keping sekiranya perlu untuk hilangkan bau hanyir laut. CARA MEMBUAT MASKER PURE MARINE COLLEGAN (Pernah disiarkan dalam rancangan NONA di TV3 20mei2012). - Selepas colegan direbus, tapiskan terlebih dahulu. - Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum. - Bersihkan muka terlebih dahulu - Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk dan lembab). - Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit. - Basuh muka dengan air suam sehingga bersih. - Bersihkan muka, anda akan merasakan kulit lembab, gebu, cerah dan tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali. CARA MEMBUAT MINUMAN DARI PURE MARINE COLLEGAN. - Campurkan 2 – 3 sudu besar pati pure colegan yang dibuat tadi bersama jus oren. - Khasiatnya 10 kali ganda tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkok kecil RM300). - Khasiatnya sama dengan sarang burung walit/layang layang (RM400 hingga ribuah). - 24% kolegan ini bersamaan 2 keping sarang burung walit/layang layang. - Boleh bertahan sehingga 3 – 4 minggu. Diproduksi dan edarkan oleh: Rantau Sukses Enterprise (002023771-V ) Phone: +601115117869 / +60146470967.
24PURE MARINE COLLAGEN/RUMPAI LAUT ASLI - Thu 7/Mar/2013 12:39am
Tumpang iklan. Rumpai laut asli sabah. harga RM10 untuk 1kontener. FREE penghantaran. berminat, sila hub saya 01115117869. Tq
25Rumpai Laut Authentic Sabah - Thu 7/Mar/2013 12:10am
Harga borong RM10 / Kg Min order 1kontener. FREE penghantaran. Ape2 hal, Hub kami di 01115117869. Terima kasih.
26Salam Semua. Saya Ingin Membeli Sarang Burung Walit di Kawasan Sekitar Kedah dan Kawasan lain. - Tue 12/Feb/2013 1:42pm
Salam Tn.. Insya Allah kami boleh tunaikan permintaan Tn pasal sarang burung walit dengan harga rm1000/kg. Spec: goa biasa kotor dan goa campuran biasa kotor. from indonesia. yang lin jenis pun ada. kami boleh stok 50kg/bulan. berminat,hub saya atau email: rantausukses@gmail.com 01115117869 Jazakallah....Habib
27Al-qur^an Edisi Wanita - Sun 10/Feb/2013 11:11pm
ikut iklan.. layari web kami di: http://rantausukses.blogspot.com/ terima kasih
28Al-Quran Pelangi Cantik - Sun 10/Feb/2013 10:58pm
Ikut tumpang juga... http://rantausukses.blogspot.com/ jazakallah..
29Pengedar Rumpai Laut/Balat/Kuda Laut/Sirip Ikan Yu - Sat 9/Feb/2013 1:26pm
Tumpang iklan... Rumpai laut ada.. Sarang burung layang2 ada.. sila pm saya: 01115117869 http:rantausukses.blogspot.com/ Tq
30Peluang Bisnes Dengan Sarang Burung Walet (Untung Bersih RM320 Milik Anda) - Sat 9/Feb/2013 1:04pm
Tumpang iklan ... Berminat SARANG BURUNG WALET dari indonesia, hub saya, bersih dan kotor pun ada. gowa dan rumah pun ada juga. harga boleh runding. min per bulan boleh supply dalam 50Kg. Rumput Laut from sabah pun ada. layari: http://rantausukses.blogspot.com/ Habib 01115117869. Tq
31Rumpai Laut Gred AAA - Sat 9/Feb/2013 12:51pm
Nak ikut jugak bah iklan.. http://rantausukses.blogspot.com/ Tq
32Ipoh Kacang Putih (Borong Pelbagai Kacang dan Pelbagai Muruku) - Sat 9/Feb/2013 12:50pm
Tumpang iklan... Kami pembekal Rumput Laut Sabah. http://rantausukses.blogspot.com/ Habib 01115117869. Tq
33Supplier (Hot Item 2012-2013) Oakley, Wayferer/Deuter Bagpack/Rumpai Laut - Sat 9/Feb/2013 12:48pm
Tumpang iklan ... Pembekal Rumpai Laut SABAH. Gred AAA (UNGU) dan Gred A (KUNING) FREE penghantaran Min Order 50Kg keatas. Hub kami, 01115117869 Habib. Tq http://rantausukses.blogspot.com/
34Pembekal Benih Kelapa Sawit Dari Baka Dxp, Supergene dan Sime Darby - Sat 9/Feb/2013 12:45pm
Tumpang iklan.. Kami pembekal Rumpai Laut dari Sabah dengan harga yang sangat sangat teramat dahsyat. FREE penghantaran Min Order 50Kg keatas. harga rm50/Kg. Hub kami, 01115117869 Habib. Tq http://rantausukses.blogspot.com/
35Sarang Burung Walit Produk di Pahang. - Sun 27/Jan/2013 12:57pm
salam..sesiapa berminat nak dapatkan sarang burung walet dari indonesia, kami boleh tunaikan. gold and putih bersih, mangkok dan sudut. harga boleh runding. hub saya 01115117869. Email: rantausukses@gmail.com Thanks
36Sarang Burung (Bird Nest) Gua Sabah (Manas) - Sun 27/Jan/2013 12:55pm
sesiapa yang nak sarang burung walet dari indonesia, hub saya 01115117869. mangkok and sudut putih bersih dan gold. harga boleh runding. Email:rantausukses@gmail.com Thanks
37Kilang Memproses Sarang Burung Walit - Sun 27/Jan/2013 12:45pm
kami membekalkan sarang burung walet dari indonesia dengan quantity best punya, gold and putih bersih. mangkok and sudut. sebulan insya allah dalam 50Kg. berminat, hub saya 01115117869. Email: rantausukses@gmail.com Thanks
38Mencari Rakan Niaga Dan Ejen Perniagaan Produk Berasaskan Sarang Burung Walit Seluruh Malaysia - Sun 27/Jan/2013 12:42pm
apabila perlukan sarang burung walet dari indonesia, boleh hub saya 01115117869. Email: rantausukses@gmail.com Thanks
39Usahawan Francais Sarang Burung Walet Modal RM90 Dapatkan Umrah dan I Pad Kepada yang Layak Sahaja Insaallah - Sun 27/Jan/2013 12:40pm
sarang burung walet dari indonesia, harga runding, quality bagus punya. gold and putih bersih. mangkok dan sudut. hub 01115117869. Email: rantausukses@gmail.com Thanks
40Menjana Pendapatan Bulanan - Sun 27/Jan/2013 12:38pm
bagi yang perlukan sarang burung walet dari indonesia, hub saya 01115117869. Email: rantausukses@gmail.com Thanks
41Reedha Collagen Sarang Burung Plus (RCSBP) *pengedar di Perlukan* - Sun 27/Jan/2013 12:33pm
perlukan sarang burung walet ??? kami boleh bekalkan sarang burung walet dari indonesia, gold and putih bersih, mangkok dan sudut. rantausukses@gmail.com Thanks
42Sarang Burung yang Sudah Dibersihkan - Sun 27/Jan/2013 12:30pm
kalau boleh tau, berapa harga bos untuk yang gold and putih bersih per kilo nya ? Thanks
43Angkasaa Air Sarang Burung Walid - Sun 27/Jan/2013 12:24pm
bagi para kilang2 pemproses sarang burung walet, apabila anda perlukan sarang burung walet, kami boleh tunaikan dengan harga runding. min per bulan 50Kg. gold dan putih bersih, mangkok dan sudut. dari indonesia. sila hub 01115117869. Email:rantausukses@gmail.com Thanks
44Bisnes Produk Sarang Burung Walet - Sun 27/Jan/2013 12:20pm
Kami membawa masuk sarang burung walet dengan kapasity 50Kg per bulan dari indonesia. gold and putih bersih. mangkok maupun sudut. berminat, sila hub saya 01115117869. Email:rantausukses@gmail.com Thanks
45Masalah Dalam Menjual Sarang Burung Walit? - Sat 26/Jan/2013 10:33pm
bagi harga dulu bos untuk sarang burung tu, biar kami2 boleh arrange kan dengan harga yang ditawarkan. kami ada jual sarang burung walet putih maupun gold. mangkok maupun sudut. harga boleh runding. sebulan insya allah boleh stok 50Kg. PM kami di rantausukses@gmail.con Thanks.
46Pakej Percutian Pulau Redang, Pulau Perhentian & Pulau Kapas 2013 - Sun 30/Dec/2012 8:02pm
Tlg Email kpd saya utk pekej ketiga2 pulau. rantausukses@gmail.com TQ.
47Borong Habbatussauda^ Dan Kapsul Minyak Zaitun Minsyam - Wed 26/Dec/2012 12:07am
email detail pasal habbatussauda'n minsyam kat 3sekawanservices@gmail.com Tq
48Peluang Perniagaan Memasarkan Al-Quran Digital ke Indonesia. - Tue 25/Dec/2012 11:41pm
wowww...mantap. boleh tembus pasaran indonesia. boleh bagi U punya website ??? Tq
49Air Aura Shifa Zafaran - Terus ke Pintu Rumah Anda! - Mon 24/Dec/2012 12:09am
Air zamzam, ECPI, Water dispenser, ANUGERAH...dapatkan di: http://3sekawanservices.blogspot.com/ Tq
50Alquran Digital - Sun 23/Dec/2012 11:52pm
Tumpang iklan.. http://rantausukses.blogspot.com/ Tq