Pelangiindah2012
Profile
Forum NickPelangiindah2012
RegisteredMon 9/Jan/2012 9:49pm
Topics by Pelangiindah2012
Comments by Pelangiindah2012
1Penipu Penjual Hanset di Mudah dan Olx - Wed 6/Feb/2013 12:00am
Kepada yg tertipu-ni pengalaman aku...psl jual bli brg/hp di mudah.my...yg pntg,buat report ,simpan segala bukti2 mesej anda dgn penipu tu,resit bayaran,print screen iklan sebagai bukti...lps tu buat report,serahkan dkt polis,mcm aku,aku bank in rm1000 utk hp iphone,dh bnk in lps 3 hri xsmpai...dhla off hp..aku trus p wat report...lps 3 bulan bru polis dpt tngkap penipu ni,bygkn lelaki melayu,dh khwin ank 4,umur plak 43tahun...bila g je ipd,trus ank bini dia merayu2 aku sruh trik report,aku apa lg,nk trik report boleh,syaratnya byr rm1000 aku tu+rm1000 duit gnti rugi penat lelah cuti keja.,wat report.lps tu pihak tu pun byr RM2000 cash kat aku,bru aku settle,sbb aku ksian tgk ank bini penipu tu.kesimpulannya,biar kita rugi awl,kmudian hri akn jd sbaliknya,ajar je pnipu2 ni dengan undang2...
2PENIPU KERETA SAMBUNG BAYAR TERKINI 2013 - Tue 5/Feb/2013 11:51pm
makin lama aku tgk mcm2 kes tipu psl kreta smbung byr ni...aku dh kerap kali post dkt majalah.com psl kes2 tipu ni untuk mengingatkan masyarakat lain agar jgn trpedaya dgn tipu helah broker2 kreta smbung byr ni,bkn pe,anda yg lain2 ptot dgr dn prcaya segala mklumat yg mangsa2 lain telah inform dlm ruangan majalah.com ni.entahla dunia...tak kira bangsa apa pun sma je,yg pling aku anti adalah melayu yg menipu melayu...makhluk2 ni mmg ptot disumbat dlm penjara...maybe 15-20tahun meringkuk bru nk insaf n sedar diri...
3Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Tue 5/Feb/2013 11:38pm
sambung bayar lagi bahaya bro,klu sewa ni memang gerenti/pasti dh jumpa owner kedai kereta sewa,sambung byr bro tu kra kreta jual kat bro then bro jual kat org lain kan? haha skng mcm ni lah modus operandi smbung byr yg tgh hot aktif.hati2 semua...byk broker2 kreta smbung byr ni bkn menolong....tapi cakap je manis...lps dh dpt kreta...mcm2 masalah yg akn brlaku dkt owner asl..so renung2kn lah,klu xcaya,saudara saudari leh tya pihak2 yg telah teraniaya psl kes2 bg smbung byr nih...
4Nak Beli Kereta (Adakah Saya Sudah Tertipu) - Tue 5/Feb/2013 11:33pm
baguss Puan Mariam,itu satu langkah terbaik coz kita hdup di negara yg ada undang2.
5Gadget Murah! Promotion Chinese New Year 2013! - Tue 5/Feb/2013 11:32pm
email Pelangiindah2012@yahoo.com
6Nak Beli Kereta (Adakah Saya Sudah Tertipu) - Sun 27/Jan/2013 8:32pm
Ameng Fauzan -boleh email detail psl penipu yg EN nyatakn td?,sbb sy ada gak mklumat n aduan drpd mngsa2 kereta smbung byr yg lain.mmg apa yg saudara nyatakn tu mmg btl,org tu mmg aktif menipu bab2 kereta smbung byr,mmg dia sllu tkr nickname,sy mmg prasan lma dh modus operandi dia,first company yg dia start nama adlh azamotorsports dan slps itu mmg sllu tkr2 nickname.
7Nak Beli Kereta (Adakah Saya Sudah Tertipu) - Sun 27/Jan/2013 8:28pm
Setuju dengan saudara Zaefrul .Klu kita mmpu bru kita bli,klu kita xmmpu better pk2 sendiri,hehe...hdup ni simple je,yg sng x semestinya sng,yg susah x semestinya susah,yg pntg kna brusaha,cuma nak nasihat,bab2 bli kereta ni better pergi/tanya dgn org yg lebih arif tentang jual beli kereta n conditon kereta,sbb penjual kreta ni ada dua jenis,yg jjur mnjual & yg mengmbil ksempatan/keuntungan hehe.lg stu kena hti2 dlm majalah.com ni mmg ada penipu deposit kereta smbung byr,masih aktif..so klu boleh deal depan2,jgn bank-in sesen pun duit dkt org yg xdikenali ataupun kereta yg mmg xpnh wujud.
8Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Sun 27/Jan/2013 8:15pm
Zaefrul -Yes,better EN letakkan je di tempat kereta sewa,buln2 pun masyuk...kereta pun slmt.pe2 bincng dgn pemilik kedai kereta sewa n fhm btl2 setiap pe yg mreka gtaw ok..gud luck...
9Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Tue 22/Jan/2013 7:57pm
Zaefrul -En klu kereta sewa area2 kl/slngor sy xtahu,tp klu area utara sy bole rekomen kn kdai kreta sewa tu,kontrak stahun,owner kdai mmg layanan terbaik,kereta mmg dijaga rapi,yg sewa majoriti student2...
10Kontena Sejuk Beku Terpakai Untuk di Jual - Tue 22/Jan/2013 7:55pm
sebarkan2 je mklumat2 kaki2 penipu kereta smbung byr ni,aku bkn pe,tgk mkin lma byk nick2name2 bru yg mnjelma,mncri kreta itu ini,mmg xslh,tp kna ler brhati2..so sapa2 ada mklumt psl kna tpu...mklumkn je dlm majalah.com..biar org lain tahu agar tak jd mngsa pnipu2 ni..
11Kereta Sambung Bayar Terkini. - Tue 22/Jan/2013 7:47pm
Zaefrul - bg sy.klu awk letakkan di tempat kereta sewa,awak akan dapat income buln2.mmg kreta tu nma owner asl tp awk dh bli dr dia so awk berhak dpt keuntungn dr kereta yg awk letak di tmpt kreta sewa,awk pun nk jaga amanah org kn,better letak d tmpt sewa kereta,bkn pe,tkt esk lusa jd bda lain pula klu awk lpskn lg kreta tu dkt pihak lain.ada byk cra,cma kna pndai pk je...klu d tmpt kreta sewa,kontrak just stahun,boleh smbung lps hbis stahun,hri2 awk bole tgk kreta tu d tmpt kreta sewa...so jgn risau ler psl join bisnes kreta sewa,bg sy mmg mnguntungkan dr msuk bisnes xah pe2..
12Menghadapi Masalah Kereta. Kena Tarik. Komitmen Tinggi. - Mon 21/Jan/2013 7:44pm
tu bkn srvis refinance....tu broker kereta smbung byr a.k.a mkn riba+penipu..hti2...
13Kereta Dah Nak Kena Lelong - Mon 21/Jan/2013 7:42pm
Roza 4 -bro leh email detail psl shazali shahril a.k.a penipu kereta smbung byr? kami mmg tgh cari barua sial nih.... email:pelangiindah2012@yahoo.com
14Memerlukan Kereta Sambung Bayar. Urgent - Mon 21/Jan/2013 7:34pm
Hti2 semua....penipu deposit kereta smbung byr masih aktif menipu dlm majalah.com ni.modus operandi akn meminta deposit utk kereta yg sbnrnya mmg tiada lngsung,akan memberi mcm2 alasan,byk dh mngsa yg trkena...so hti2 ler semua...better deal face to face!
15Kontena Sejuk Beku Terpakai Untuk di Jual - Mon 21/Jan/2013 7:30pm
harimau kerinchi enterprise-Modus operandi,mencari kereta smbung byr dgn mnyatakan utk mmbuat sbgai kereta sewa...byr rm kpd owner,bawa lri kreta n jual dkt new buyer dgn rm yg lbih mhl dr hrga bli asl...hti2 semua....penipu deposit kereta smbung byr masih aktif menipu dlm ni.
16Mencari Kereta Sambung Bayar - Mon 21/Jan/2013 7:19pm
harimau kerinchi enterprise??? nak beli keta org murah..lps tu p jual kt buyer lain RM mhl dr hrga bli dkt owner asl kn kn???
17Cara Untuk Refinance Kereta Lama. - Mon 21/Jan/2013 7:17pm
aku pun ada dpt mklumat yg harimau kerinchi enterprise!!! ni penipu besar dlm isu kereta sewa!!!...hti2 semua....dah ada mngsa yg melporkan psl harimau kerinchi enterprise...
18Kereta untuk di Letgo Adik2 yang Bajet Kurang Mampu Milik - Saya Owner! - Mon 21/Jan/2013 7:03pm
Mohd Jumali 2 -Bro,klu nak deal dgn org,jgn mnta deposit,deal ler depan2...if nma pun dh ada buyer n xyah ler main mntak deposit,naya woo org klu ditipu,klu bro org islam,ce pk cra n deal scara islam...skadar nasihat..peace....
19Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Mon 21/Jan/2013 6:54pm
Abang Misai -setahu sy,byk org gtaw,keta Persona/saga blm..minyak mmg kedarah? ce g used car,dealer pun akn gtaw bda yg sma,slh stu reason keta2 ni org jual sbb mkn minyak,,,klu xcaya,compare tgk vios n persona...
20Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Mon 21/Jan/2013 6:48pm
Zaefrul -sapa ckp letak keta bg sewa nanti akn jd teruk? sy dah letak dua buah keta,ok je smua condition...dh ler buln2 masuk income siap lps byr lg buln2 kt bnk...dr bg p smbung byr nti xah pe2 jd keta tu...klu letak dkt kdai yg btl2 jaga keta kita,psti keta tu ok,lg pun skrg byk kdai kereta sewa pasang gps tracker dkt stiap kereta2 sewa...
21Kereta Sambung Bayar Terkini. - Mon 21/Jan/2013 6:43pm
Salam Zaefrul -better bro jgn bg smbung byr dkt org,bkn pe...esk lusa psti ditimpa byk musibah,so pk dr skrg,nasihat sy,klu bro xmmpu nk byr or sbb lain,better bro p letak keta bro di tmpt kdai kereta sewa,buat je keta tu jd keta sewa,bulan2 bro dpt duit income,keta pun still nma bro,ari2 bro leh tgk keta bro..so fikir2kanlah...Tuhan bg kita akal fikiran,so fikir n renung2kn nasihat sesama saudara islam...
22Penipu di Mudah.My - Mon 21/Jan/2013 6:39pm
bagus semua...sebar2kn je maklumat yg ada,banteras penipu2 nih,jgn bg muka dkt pnipu2 ni,kasi ajar mereka2 ni supaya dduk dlm lokap/penjara...reja mreka ni menipu n myusahkan hdup org je..anti penipu!!!
23Kancil 850 Tahun 2004 Untuk Dijual Tunai - Tue 1/Jan/2013 6:59pm
dia ni mcm nk duit deposit je,then dh dpt trus lesap haha...nk deal biar srius bro...biar btl kncil 5k tunai...tahun 04 lak tu..
24Cara Untuk Refinance Kereta Lama. - Tue 1/Jan/2013 6:50pm
Vijay 4 -Bro leh email detail psl penipu G.Appalanaidu ni ke email:pelangiindah2012@yahoo.com
25Mohd Ariff atau Ariffin 0103382434 N 0183975998! Penipu Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. - Tue 1/Jan/2013 2:42am
awas dgn iklan ni,iklan ni merupakan iklan G.APPALANAIDU,penipu deposit kereta smbung bayar...dia masih aktif dn merupakan buruan pihak polis,byk dh mngsa yg terkena.bukti nya dia akan meminta deposit rm1500 slps dpt duit dia akan jnji ksong,matikan hp dan de1ete iklannya...alamat tu bkn btl...no acc maybank G.APPALANAIDU tu bkn akaun dia tetapi akaun ayhnya yg telah mati...ini iklannnya http://hahasale.com/index.php/cars/c32+296/ .... tolong sebar2kn....
26Cara Untuk Refinance Kereta Lama. - Tue 1/Jan/2013 2:37am
Hati2 semua dgn iklan ni.ni iklan penipu deposit kereta sambung byr -G.APPALANAIDU....masih aktif menipu dan merupakan buruan polis !!! Klu xpercaya tgk link nih.....http://hahasale.com/index.php/cars/c32+296/
27Tambah Income Anda Dengan Pajak/Sewa Kereta. - Mon 31/Dec/2012 4:09am
Edham 3 -Bro email detail psl penipu tu ke pelangiindah2012@yahoo.com,kita leh share maklumat,owh brkenaan penipu nih,mmg sy dgn mangsa2 lain still lg brhubung dgn pihak polis,ada je mklumat mmg sy akn inform pihak polis n inform dlm iklan2 di majalah.com..yup mmg dia guna kad bank bapak dia,nma sbnr dia bkn G.Appalanaidu...xpe esk lusa pasti dia akan tertangkap jgak.
28Cara Untuk Refinance Kereta Lama. - Mon 31/Dec/2012 4:05am
Khalida Hessa-Saya setuju dgn pandangan n kata2 awak,saya pun ada memajakkan lg stu kreta yg jrg guna kpd kdai kreta sewa,mmg buln2 masyuuk,xcaya try dlu...drpd p bg smbung byr tu smua,yg tu stu msa psti merugikn n myusahkn hdup anda...sekadar nasihat....
29Tambah Income Anda Dengan Pajak/Sewa Kereta. - Sat 29/Dec/2012 11:50pm
drpd bg smbung byr,baik letak kreta anda di kdai sewa kreta,mmg masyuk sbb sy dh join...
30Mencari Kereta Sambung Bayar - Sat 29/Dec/2012 11:47pm
byk nya org cri keta smbg byr,nasihat sy,penipu kreta smbung byr sedang aktif menipu,sebab byk prmintaan kreta smbung byr,so berhati2 lah dgn individu yg meminta deposit prmulaan,sumber dr pihak polis memang skrg byk dh kes2/report2 psl pnipuan kreta smbung byr,utk menggelakkan dr terkena,jumpa depan2 dan jgn deal kalau jauh+jgn bank in sesen pun RM anda...
31Apa Beza Loan RHB Dengan CIMB Express - Tue 25/Dec/2012 7:09am
Situasi bro sma mcm sy,tp sy apply rhb & cimb express,xpnh2 lepas even payment/rekod nma cntik....so utk swasta mmg personal loan mmg bnk susah nk luluskn,itu bezanya swasta dan gov.
32Kereta Untuk Disambung Bayar - Sun 23/Dec/2012 12:37am
bro better jual smbung byr dgn org yg bro knl,jgn melulu jual dkt broker kreta smbung byr,esk lusa pasti akn ada masalah yg brlaku....byk kes2 tntg kreta smbung byr dlm simpanan rekod polis skrg..so hti2...
33Mencari Kereta Sambung Bayar - Sun 23/Dec/2012 12:30am
Arifin Yasir & Nita 33-Yup btl iklan tu xbtl n org tu menipu je,dia hanya mahukan duit deposit,kreta bkn ada pun,leh tgk post2 sy dlm majalah.com..mmg sy dan org lain tgh cri lelaki berbangsa hindu ni.... AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!! Detail maklumat mengenai penipu ni: http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all These are the details of the conman G. APPALANAIDU Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850 Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!! MBB account : 101011258553 Account name: G. APPALANAIDU ...SEKADAR BERKONGSI...
34Mohd Ariff atau Ariffin 0103382434 N 0183975998! Penipu Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. - Sun 23/Dec/2012 12:23am
Alish - Sbr je,org cmtu stu msa psti akn duk dlm penjara....bg sy,byk lg broker2 kreta smbung byr yg masih aktif dgn modus operandi cmntu,so aku sokong sesapa yg xpuas hti or kna tipu baik post dlm majalah.com ni,share je pe2 crita utk org lain dan blacklist kn mreka ni kaw2...
35Jom Kongsi Info Untuk Panduan Orang Yang Nak Buat Personal Loan - Thu 20/Dec/2012 4:05pm
g bank negara print detail sgala loan2 anda,klu ada ctos or pe2,better lupakan klu nk apply pe2 loan,settlekn dlu hutang2 yg tersngkut bwu nma anda akan clean.
36Online Facebook Masuk Duit Dengan Just015 Agen Dicari - Wed 19/Dec/2012 11:52pm
calik olang calik olang...haha
37Mencari Kereta Sambung Bayar - Wed 19/Dec/2012 11:46pm
Hati2 dlm majalah.com ni ada broker kereta smbung byr a.k.a org tengah yg mnjalankan bisnes kreta smbung byr,hati2 dgn helah mereka,beli dgn hrga murah lps tu jual dkt new buyer dgn hrga tggi,mreka ni hnya mngambil untung dn ksempatan ke atas org yg ditimpa masalah,bknnya mreka menolong malah turut mnyusahkan kelak trmasuk new buyer,so fikir2kanlah...sekadar menasihat agar org lain tidak ditipu..Peace!
38Penipuan Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. Hati Hati dgn Ariffin Bin Abu, Ic No 671214-08-5767 - Fri 14/Dec/2012 1:24am
Sebagai seorang rakyat Malaysia yg prihatin dan ingin berkongsi maklumat dgn org lain....ini dia latest iklan baru si penipu deposit kereta sambung bayar ''G.APPALANAIDU". iklan mmg baru,td aku tgk pnipu ni on9 then aku comment trus dia off,dia ni merupakan BURUAN POLIS MALAYSIA,klu xcaya boleh tya PIHAK POLIS,dah byk org buat report atas penipu ni, Ni Iklan Terbarunya Date Posted: 12/12/2012 : http://www.myadpost.com/appalanaidu40/ http://hahasale.com/index.php/roles/24783 AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!! Detail maklumat mengenai penipu ni: http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all These are the details of the conman G. APPALANAIDU Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850 Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!! MBB account : 101011258553 Account name: G. APPALANAIDU ...SEKADAR BERKONGSI...
39Penipuan Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. Hati Hati dgn Ariffin Bin Abu, Ic No 671214-08-5767 - Tue 11/Dec/2012 7:30pm
Boket -0197885321 mesti penipu g.appalanaidu tu...dia tu aktif lg mnipu,sllu tkr no hp,pic kreta yg xwujud dan mletakkan alamat yg bkn alamat dia pun,sllu tkr nma smaran,no akaun g.appalanaidu tu bkn akaun dia pun,sbb tu smpai skrg dia still aktif,polis mmg tgh cri dia,aku pun ada brhubung dgn mngsa2 lain,dia ni kra top penipu r,dia egt aku xleh kesan iklan2 dia haha...sbb tu bila aku jmpa iklan pnipu ni aku akan share dkt warga majalah.com sbb aku xnk org lain jd mngsa dia...mmg dia akan bg mcm2 alasan sbb kreta tu memang xwujud...dia hnya nak duit je...
40Hati-Hati Dengan Sukardi Bin Sukarman! Penipu Besar. - Tue 11/Dec/2012 12:47pm
Mimie 101 -jgn bg muka dkt si penipu tu,kasi ajar je,buat je report polis,biar dia thegeh2 pulak mrayu suruh tarik report,dr pngalamn sy,pnh sy jd mngsa mcm ank pn,sy buat report polis,lepas dua buln bru polis bjya tngkap pnipu ni,bygkan dh ler ada anak,umur 40an,si isteri siap merayu2 kat sy sruh tarik report,xahlah bg sy mnusia melayu yg brgelar penipu ni memang byk myusahkan kaum sendiri.
41Penipuan Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. Hati Hati dgn Ariffin Bin Abu, Ic No 671214-08-5767 - Tue 11/Dec/2012 12:39pm
Tertipu 2 -Klu nak diikutkan dlm majalah.com ( Kategori : Kereta Terpakai ) still ada lagi kaki kencing kreta smbung byr yg masih aktif,modus operandi hmpir sma,dh ler bli kreta owner asl dgn hrga murah,then jual dkt new buyer dgn hrga tgi,lps tu kreta hilng ke mna pun dah xtahu,aku mmg fuck hbis broker2 kreta smbung byr ni,mreka ni just pk kpentingan diri sendiri je,xpe lah d dunia mereka leh wat cmni,di akhirat tahu lah cmna mreka tnggung azab api neraka....
42Penipuan Dalam Jual Beli Kereta Sambung Bayar. Hati Hati dgn Ariffin Bin Abu, Ic No 671214-08-5767 - Mon 10/Dec/2012 1:39pm
AWASSS!!!!,Penipu deposit kereta sambung bayar ni masih aktif sehingga skrg,modus operandi,meletakkan alamat yg bkn alamat sbnrnya,sllu menukar no hp dan jenis iklan,gambar kereta yg sbnrnya xwujud dan bkn utk disambung byr.Akan meminta deposit awl,slps itu mmberikan mcm2 helah,contohnya owner asl bagi kereta lambat dan sebagainya,slps mndapat deposit trus mematikan hp,akan menyuruh mangsa bank in ke dlm akaunnya dan pnipu ni akan mematikan hp,merupakn BURUAN PIHAK POLIS!!! Detail maklumat mengenai penipu ni: http://lipot81.blogspot.com/2011_08_01_archive.html http://forum.lowyat.net/topic/2069642/all Iklan terbaru penipu ni yg saya jumpa NOV 2012& DEC 2012 :- latest iklan http://www.myadpost.com/appalanaidu75/ http://hahasale.com/index.php/cars/82883/Persona-H-Line-Auto-2011---Leather-Seat---Sambung-Bayar/?t=1354980091 These are the details of the conman G. APPALANAIDU Kad Pengenalan: 510119105361 / 8065850 Nama Penuh : APPALANAIDU A/L GRUMOORTHY JGN bank in duit di atas akaun Maybank si penipu ni!!! MBB account : 101011258553 Account name: G. APPALANAIDU ...SEKADAR BERKONGSI...
43Ariffin Bin. 0183975998,0103382434 - Fri 7/Dec/2012 11:54am
Tertipu 2 -Bro plz email detail psl pnipuan ni,mna thu kita leh share mklumat...kawe pun ado gak mklumat psl pnipu deposit kreta smbung byor ni...email: Pelangiindah2012@yahoo.com
44Kereta Toyota Baru/Adjust Slip Gaji - Mon 3/Dec/2012 9:09pm
upah utk stu org yg adjust payslip...cth RM200...klu 5 org yg buat hehe dh brpa dh...klu still xllus...ksian je org yg mmbyr tu,sbb duit adjust payslip tu grenti r burn buta...yg untung tetap untung....melayu2...
45Nak Pinjam Duit Boleh? - Thu 29/Nov/2012 3:37am
haha betul pendapat Humaira 2 ,org yg jnis mcm Haneep 3 tu bkn taw erti budi bhasa pun..itu yg dikatakan penyalak dlm majalah.com...just hdir kata dkt org n merapuss...cubalah bg kata2/pendapat yg bernas sikit,klu stakat statement ko tu,mmg nmpak sgt ko trasa or ko tergolong dlm warga yg prublemm+brfikiran negatif,stiap org mmg ada msalah,tapi biar buat n cari pnyelesaian tu dgn cra yg btl n brfikir panjang.
46Mencari Kereta Baru Atau Sambung Bayar (Nama Blacklisted) - Thu 29/Nov/2012 3:28am
blklist...hurm loan submit grenti xlps kn bnk negara ada rekod...smbung byr?Rm2k asenya kreta2 kancil je sesuai dgn hrga tu huhu
47Nak Pinjam Duit Boleh? - Wed 28/Nov/2012 3:22am
Pondo Rondo -setuju dgn beliau,so fikir2 kanlah...
48Black List Boleh Mohon - Wed 28/Nov/2012 3:18am
blacklist klu g mna2 bnk pun grenti r takkan lepas,better settlekan dlu hutang2 tu.klu blcklist gov still lg leh apply loan..
49Minta Pandangan: Sambung Bayar/Jual - Mon 26/Nov/2012 4:19pm
Better p simpan je kreta tu dkt mna2,buat msa skrg naik ler motor je huhu...drpd p bg smbung byr...nti kmudian hri akn jd btrmbah2 mslah...biar susah skrg..jgn susah kmudian d sebabkan org lain...so pk2 kn lah...klu awk jual dkt org tgh..nti dia mik hrga yg xtggi,then jual plak dkt buyer lain dgn hrga yg tggi,klu pe2 jd lps tu,awk nk ambil blk pun akn jd mslh sbb nilai asl yg org tgh bli dkt awk akn jd dua kli ganda...so pk2 kn lah...just pandangan dr insan yg seagama...
50Mencari Kereta Sambung Bayar Dari Direct Owner - Thu 22/Nov/2012 8:03pm
Owner asl kereta-> jual kreta dkt org tgh a.k.a broker kreta smbung byr-> broker beli dgn hrga yg rndh dan bg mcm2 ayat maniss-> Deal berjaya,broker cri buyer bru dn jual dgn hrga yg lg mhl+ambil untung-> Buyer baru xbyr payment buln2,xbyr saman-> Owner asl inform broker/inform bgtaw ada msalah sangkut/saman-> Broker 50-50 inform or buat xtaw je-> Buyer bru settle payment buln2/saman2 tertunggak atau buyer bru buat xtaw je -> Akhir crita,Owner asal yg akan ditimpa msalah dan mcm2 lagi...so fikir2kanlah klu nk deal dgn broker kereta smbung byr ni...sekadar nasihat...