Pakcu 2
Profile
NamePakcu
Forum NickPakcu 2
RegisteredTue 26/Jul/2011 2:14pm
Topics by Pakcu
1Mencari Vendor Kerja2 Stainless Stell/Consultant Bank Loan (4) - Wed 11/Jan/2012 12:56pm
2Public Mutual Fund - Ada Sesiapa Boleh Explain (21) - Tue 26/Jul/2011 2:29pm
Comments by Pakcu
1Tapak Jalan T.A.R - Mon 18/Mar/2013 5:45pm
aik, nak sewa/jual tapak pun nak tahu product apa yg nak dijual ker? patutnye owner yg nak sewa/jual tapak tu lah yg kena bg tahu detail semua supaya org lain senang nak sewa/ beli tapak tu..
2Memerlukan Bantuan - Sat 2/Mar/2013 8:59am
cer citer siket cik sazali tinggal kat mane? keje apa? ada skill apa? buat masa ni mmg xde cara lain lagi kecuali cik sazali kena cari keje parttime..yg MLM dan sewaktu dengan nye tak payah layan.
3Ingin Tahu Tentang Upfront - Thu 28/Feb/2013 12:34pm
sila baca dulu semua topik mengenai upfront dalam forum ni...sebelum bg duit semua boleh lulus..dah bg duit semua akan senyap... -tiada upfront yg genuine dalam majalah.com ni-
4Minta Pendapat Kwn @ nak Bukak Akaun Sykt Enterprise Bank Mna yg Murah - Thu 21/Feb/2013 12:11pm
betul cakap Stingraybiru tu...berapa yg bank mintak pun xde masalah sebab bila dah masukkan kat dlm acc tu nanti..kita boleh kuarkan balik sebab duit kita..pilih bank yang senang utk kita nak berurusan harian, dekat dengan premis perniagaan/ rumah... sesetengah bank ni cerewet banyak sangat..buat kita sakit hati jer..
5Memerlukan Funder yang Serious. Dalam 5k Saja. - Tue 22/Jan/2013 1:19pm
mintak funder rm5k jer pun..tp ayat mcm buat business rm5 juta... setidak-tidaknya bgtau lah dulu business apa yng nak buat..xpayah detail pun xpe..kalau takut orang curi idea, tak payah cari funder..pakai jer duit sendiri. nanti kalau dah set appointment pastu bussiness xberapa sesuai dengan funder, dah jadi satu hal..buang masa. semoga berjaya
6Bersabarlah Para Usahawan MAHA 2012 - Mon 3/Dec/2012 2:31pm
nanti menteri akan jawap: 1. "kita tidak mempunyai cukup kakitangan utk memantau lambakan peniaga indonesia ini" 2. " kita tidak mempunyai kuasa untuk menahan peniaga2 indonesia ini" sebab apa jadi mcm ni? sebab penguatkuasa kita sendiri pun takde semangat cintakan tanah air...semua kerja sebab "terpaksa" bekerja...buat kerja hanya mengikut arahan ketua... jgn salahkan mereka...mereka jadi berani kerana undang2 negara kita lemah, mereka jadi berani kerana negara kita baik hati sangat...sanggup buat lg program 6P...mereka teramat berani kerana kerajaan kita sendiri yg terlalu senang memberi ic kepada mereka, memberi kerakyatan warganegara kepada mereka..so, apa mereka nak takut?
7Mencari Prospek Dalam Bidang Perabot & Kabinet Dapur - Fri 30/Nov/2012 12:53pm
tuan: 1. buat flyers, edarkan di sekitar kawasan perumahan yg berdekatan.. 2. buat fb, promote kan product anda. 3. buat simple website.
8Mencari Pinjaman Perniagaan 13k - 20k - Thu 29/Nov/2012 2:02pm
tiada bank yang boleh memberikan pinjaman kepada yang BARU NAK BUKA PERNIAGAAN. Ini kerana tiada jaminan si peminjam mampu untuk membayar balik duit pinjman tersebut. kalau dah mula perniagaan, beroperasi sekurang2 nya setahn boleh cuba dengan TEKUN/ PUNB dan buatlah paperwork..tunjuk financial projection utk 3-5 tahun yg akan datang, baru mereka blh nampak hala tuju perniagaan tersebut. Pinjaman Berlesen?? Mereka pun akan tgk rekod bank statement pemohon. Jadi, bermulalah secara kecil-kecilan. Guna dengan modal yg ada sahaja. kalau business lingkup pun pakai duit sendiri dan tak menanggung apa2 hutang. kalau nak juga duit, cari lah mana2 pelabur yang berminat nak join tetapi perlu sertakan juga paperwork. so senang cerita buat dulu paperwork. ataupun jual share sikit pada pelabur.
9Booth Kat Maha Cari Orang Sambung - Tue 27/Nov/2012 9:06am
kalau ikut logik..mane ada org nak lepaskan tapak kalau tempat cantik..kecuali tempat cantik tapi business tak betul...rugi..xleh nak cover.. betul ckp zainal, booth kat UPM tu hire student upm jer...so kiri kanan masyuk... apa2 pun...kalau sape berminat pergi lah tgk tapak tu dulu...duk dlm 1/2 hari atau 1 hari g survey bilangan pelawat yg lalu area sane..buat kajian sebelum anda rugi...
10Just nak Tanya, Apakah Hukum Mendoakan Kemusnahan Pd Org Lain? - Thu 22/Nov/2012 1:18pm
cuma nak share... kalau nak komen gunak logic akal tak sesuai... Dalam riwayat al-Imam Muslim seorang sahabat besar Nabi s.a.w iaitu Sa’id bin Zaid telah berdoa agar Allah mengambil tindakan kepada Arwa binti Aus yang memfitnah beliau mengambil tanahnya dan mengangkat kes itu kepada Gabenor Marwan bin al-Hakam. Sa’id bin Zaid berdoa dengan menyebut: “Ya Allah! Jika dia seorang pendusta maka butakanlah matanya dan bunuhlah dia dalam tanahnya”. Maka Arwa pada akhir hayatnya buta mata dan ketika sedang berjalan terjatuh dalam sebuah lubang dalam tanahnya dan meninggal. Dalam riwayat al-Bukhari pula menceritakan bahawa ada penduduk Kufah yang mempertikai kepimpinan gabenor mereka Sa’d bin Abi Waqqas sedangkan beliau sahabat Nabi s.a.w yang besar dan pemimpin yang soleh. Khalifah ‘Umar mengambil tindakan menggantikan Sa’d bin Abi Waqqas dengan ‘Ammar bin Yasir. Ketika siasatan sedang dijalankan didapati rakyat memuji kepimpinan Sa’d, kecuali di Masjid Bani ‘Abs seorang yang bernama Usamah bin Qatadah bangun membuat dakwaan seperti berikut: “Sesungguhnya Sa’d tidak menyertai peperangan, tidak membahagi secara saksama dan tidak adil dalam hukuman”. Sa’d menjawab: “Demi Allah aku akan berdoa dengan tiga perkara: “Ya Allah! Jika hambaMu ini (penuduh) seorang pendusta, tampil untuk menunjuk-nunjuk maka panjangkan umurnya, panjangnya kefakirannya dan dedahkan dia kepada fitnah”. Maka lelaki tersebut hidup sehingga umur terlalu lanjut tapi masih mengganggu gadis-gadis di jalanan dan cuba meraba mereka. Kepada sahabat-sahabat semua, sebagai orang islam kita hendaklah menyakini sesungguhnya ALLAH itu MAHA BIJAKSANA dan pasti sahaja BIJAKSANA dalam memilih mana-mana doa untuk dimakbulkan. Kita juga hendaklah menyakini ALLAH itu MAHA ADIL dan tentu sahaja akan bersifat ADIL dalam memakbulkan mana-mana doa yang dipohon oleh hamba-Nya. Jadi usahlah takut jika kita berada dipihak yang benar. Cuma, kepada penzalim, maka anda hendaklah berhati-hati kerana kemungkinan untuk doa itu dimakbulkan adalah tinggi.
11Tolong Bantu Dengan Ikhlas. - Thu 22/Nov/2012 1:04pm
dlm mc ni ramai yg pengkritik profesional...kebiasaannya pengkritik ni tak pernah melaluinya... yg mane2 komen menyemak tu buat tak tau jer lah...
12Mencari Funder Untuk Projek Mass Rapid Transit (MRT) di Sepang. - Thu 22/Nov/2012 1:01pm
biasa laa ni...asam garam construction...ada yg payment cantik, ada yg delay dan ada yg lari...
13Ada Sesape Penah Deal dgn Persatuàn Keselamatan Pengguna (PKPKL) Setel Hutang Ahlong @ Pinjaman Berlesen? - Thu 22/Nov/2012 10:26am
Biz 8: kaum yang maju tu dia tak join MLM tapi dia create business MLM...dorang tak pinjam along tapi dorang jadi along...dorang tak isap dadah tapi dorang jadi taukeh dadah... persoalannya dimana penguatkuasaan untuk membanteras along ni? apa kerajaan buat? kerajaan siarkan iklan jauhi dr along...tetapi apa yg kerajaan boleh bantu mereka2 ni yang memerlukan pertolongan?
14Luahan Hati Seorang Penganggur - Wed 21/Nov/2012 12:33pm
ada yang cakap jangan memilih kerja, kerja je dulu kat mane2...kerja kat malaysia ni banyak... semua tu betull tapi pernah tak mereka ni rasa kalau kita tak memilih kerja pun tak dapat jugak? setakat mcd, pizza, operator dan mcm2 lagi semua dah apply...jadi driver pun mintak gak.. dulu selepas saya tamat pengajian, susah nak dapat kerja...pergi interview semua nak yang ada pengalaman...dengan duit terhad dan taknak susahkan family saya pun cuba cari apa saje kerja yang sesuai...dlm tempoh 2 bulan hampir 40 resume saya hantar (semua ni cost) tapi hanya 3 yang panggil interview tetapi gagal sebab takde pengalaman katanya (masa nak panggil tu taknak plak tgk resume saya ada pengalaman ke tak)... akhirnya saya dapat kerja sebagai runner..gaji sehari rm40...seminggu cuma kerja 3 hari jer... akhirnya saya dapat gak kerja sebagai draughtsman...starting rm1200..(padahal member yg tak abis study pun gaji rm1800)...jiwa mula memberontak dan mulakah saya belajar selok belok semua department dr marketing, production, purchasing, logistic dan finance... alhamdulillah akhirnya saya dapat jugak kerja yang memang seya pelajari masa di U dulu... nasihat saya: 1. jangan putus asa. 2. buat resume 2-3 version (1 resume utk kerja yang mengikut kelayakan dan gaji yang kita nak, 1 utk kerja yag agak2 bersesuaian dan rendahkan sikit gaji, dan 1 lagi resume untuk general semua kerja seperti admin, cashier dll) 3. kalau awk belum bekerja, amalkan setiap hari solat dhuha dan amalkan membaca surah al wa'qiah..insyaallah kita akan dibantu.. 4. jangan cepat terpengaruh dengan ajakan kawan2..kesenangan tu tak kekal lama..anda akan menyesal nanti.. SELAMAT MENCUBA & BANYAK KAN BERSABAR. Tuhan tak uji kita kalau Dia tak sayang pada kita.
15Ada Sesape Penah Deal dgn Persatuàn Keselamatan Pengguna (PKPKL) Setel Hutang Ahlong @ Pinjaman Berlesen? - Tue 6/Nov/2012 12:02pm
ala...nenek 2 tu pun same gak sebenarnya..dia pun ada masalah...dia pun ada hutang...cuma mungkin dia tak bukak topic dia sendiri...nenek 2 tu is nothing kalau dia something..dia takde nak masuk forum ni...hentam semua masalah org..itu minded orang yg tak berjaya...
16DPMM (Dewan Perniagaan Muslim Malaysia) Sg. Kantan Kajang. - Tue 23/Oct/2012 5:27pm
DPMM ni byk kali buat iklan pengambilan agent dengan tawaran gaji yg menarik kat Mudah.my... dari apa yang aku tahu, mmg ramai yg pergi kat tempat dia tu...hari2 ramai orang...kira logic lah dia blh byr gaji mahal pada agent dia kalau seorang dia tipu rm2000... baik ko suruh member ko tu tanye dengan Imegresen dulu mcm mane..atau pergi report polis dulu...
17Mohon Pandangan - Sarang Burung Walit - Thu 18/Oct/2012 12:47pm
masalah bukan dr burung tu sahaje...masalah yg paling besar yg perlu difikirkan adalah pemasaran...kalau xde planning yang betul mmg membazir duit tu...kalau ada connection utk export peluang cerah nak untung tu ada...
18Nak Beli Kereta Baru. - Wed 17/Oct/2012 11:17am
kenapa tak selesaikan saman tu dulu...ikut kan gaji tu dah mampu...ko blh pergi balai polis dah print semua saman yg ada...pastu blh tanya kat polis tu yg mne satu saman patut selesaikan dulu supaya blh renew lesen... kalau dah beli kereta baru nak bawak mcm mane kalau takde lesen??
19Just for Share. Sapa Kate Semua Charged Upfront Tu Menipu. Here My Experience to Share. - Mon 8/Oct/2012 3:45pm
aduii...kalau tulis dlm english biar la semua dlm english..kalu nak tulis dlm bm tulis laa semua bm...ini campur aduk...nak baca pun susah...dan mcm 69...tunggang langgang... bg aku..kalau ada sesiap yg percaya dengan Nurul 639 ni pergi laa siasat dulu cerita ni dan ajak laa berjumpa untuk melihat betul ke dia dapat duit tu...kalau betul alhamdulillah...ada gak yg sudi membantu... dah banyak dengar cerita2 mcm ni...last2 nanti buka topic baru "saya kena tipu lagi"....
20Mencari LCD Monitor 19^ Sebanyak 31 Unit - Fri 5/Oct/2012 2:26pm
mmg la semua nak murah...tapi bg la brand apa yg nak..kalau yg xde brand pun boleh gak kalau berminat...
21Kenapa Penipu Banyak Dalam Majalah.com. - Thu 4/Oct/2012 12:32pm
Kumanhensem... bagus anda buat sebegini supaya org yg masuk dlm mc ni boleh peka...tetapi nampaknya mcm ramai yg nak baca ruangan ini terlebih dahulu... penipu tetap menipu dan ambil kesempatan sekiranya kita semua tak peka & tak selidik dulu sesuatu perkara yg mencurigakan...cepat sangat percaya... kat msia ni mmg banyak undang-undang tetapi tak semuanya dikuatkuasakan...undang2 negara kita masih lagi lemah dan perlu dipertingkatkan supaya pesalah tidak boleh terlepas begitu sahaja...
22Pinjaman Perniagaan di Bawah Dana Belanjawan (Bumiputra Sahaja) - Mon 1/Oct/2012 1:21pm
sudah2 lah tu..ini semua tipu... kalau dia betul agent genuin..mesti laa sertakan name penuh, no phone, loan dr bank mane dan dari company mane...ini terus nak mintak salinan ic kita...kenal pun tak takkan kita nak bagi kan... jgn cepat terpedana dengan ayat2 manis ni...
23Saya Akan Mempromosikan Website Anda Tanpa Batasan - Thu 27/Sep/2012 3:19pm
biar betul murah sangat ni? bagus...
24Bisnes Sushi - Thu 20/Sep/2012 4:09pm
pernah kerja dengan sushi king atau sakea sushi ker?
25Ada Sesiapa Yang Kenal Dengan Fahmi Amree? - Thu 20/Sep/2012 10:02am
cuba korang tgk balik iklan yg mintak upfront dlm forum ni...mcm2 amount dan janji yg ditawarkan...TETAPI seorang pun tak pernah mengaku dapat duit loan tersebut... yang ada semua mengaku kena tipu dengan agent...so tak payah lagi nak percaya benda2 karut mcm ni...
26Mencari Modal - Tue 18/Sep/2012 3:02pm
1. buat loan dengan FAMA.... 2. kumpul duit sendiri dr hasil sekarang dan mungkin sampai abis spm dahcukup duit utk buat sendiri.
27Kursus Percuma untuk Usahawan & Peniaga - Wed 15/Aug/2012 7:22am
Zairi 9: kalau tgk website dia tu..kursus dia buat ni ada yg percuma dan ada yg berbayar... so kita pilih yg percuma lah...kalau kena byr kita cabut..heheh
28Minta Pendapat. Berhenti Kerja Engineering, Ingin Mulakan Bisnes. - Tue 14/Aug/2012 10:26am
dah daftar syarikat ke belum ni?? pergi daftar syarikat dahulu tak kira nak buat business secara part-time atau full time. boleh bermula dengan daftar enterprise, senang dan murah. kalau sdn bhd pun boleh tetapi kena kuar modal lebih sikit dan byk perkara nak kena buat. bila dah daftar syarikat, pergi pula kat bank buka acc syarikat. kalau nak murah boleh pergi tanya Public Bank. rasanya rm500 dah boleh buat. ini untuk memudahkan semua transaction business masuk acc syarikat dan tak perlu nak campur dengan acc peribadi. baru client akan percaya berurusniaga dengan kita.
29Sdn Bhd Atau Enterprise - Fri 3/Aug/2012 7:21am
Untuk permulaan eloklah bermula dengan Enterprise dahulu, modal pun tak banyak seperti SDN BHD. Contohnya daftar syarikat ABC Enterprise...dan andai kata selepas beberapa thn, perniagaan anda sudah maju dan ingin kembangkan lagi perniagaan anda, anda boleh upgrade kepada ABC Enterprise Sdn Bhd. Sebenarnya daftar syarikat ni bergantung kepada jenis perniagaan yang anda ingin lakukan.
30Saya Ada Modal RM10k. Apa Biz Paling O.K? - Sun 29/Jul/2012 8:04am
Edham 3, kalau cik tanye pada forumer ni, kebanyakannyaa semua nak promote product mereka atau join programme mereka. dengan modal rm10k, agak susah utuk cik nak mulakan biz..kecuali dengan pelaburan tetapi cik kena ingat..setiap pelaburan ada risikonya. walaupun melabur dlm emas, perak dan sebagainya...ianya tidak menjaminkan keuntungan...cuba cik tgk harga perak skang telah turun mendadak..harga emas ada naik ada turun tetapi tidak ketara. adalah lebih selamat sekiranya cik simpan dahulu rm10k tu dalam ASB/ASN, fix deposit dan sebagainya kerana sudah pasti pelaburan cik selamat dan menguntungkan walaupun deviden tidak lebih 10% setahun. jumlah rm10k tu mungkin besar bagi cik tetapi amat sikit di dunia perniagaan..jadi gunakan lah dengan sebaik-baiknya.
31Bisnes Street Food - Tue 24/Jul/2012 11:39am
boleh emailkan pada sya tak permata_delima64@yahoo.com saya berminat dengan perniagaan no 2, 8 ~ 15
32Adesss. Pinjaman Oh Pinjaman. - Thu 28/Jun/2012 12:15pm
tuan, sila baca link dibawah.... http://www.majalah.com/?classified:betul-ke-loan-ni:87YMNTBQJY
33Mudahnya Pinjam Dengan Bank. Siapa Kata Susah Memang Silap - Thu 28/Jun/2012 11:46am
pendapat saya, kalau anda tidak mahu membayar upfront pada agent takpe..rasanya adalah baik anda semua terus pergi ke cimb bank atau maner2 bank dan apply terus disana. agent yg minta upfront ni bukan semua 100% tipu..mungkin yg benar2 mahu menolong dlm 5% sahaja..yg genius inilah yg kita susah nak jumpa. ada agent yg tak ambik upfront tetapi mengambil komisen dr jumlah loan yg dipohon. selalunya mereka akan ambil 10 - 20%.. jumlah ini lg banyak dr jumlah yg diminta pada awalnya..dr situ anda byrlah bg pihak mereka 10-20% tu pada bank.. siapa yg rugi nanti? mungkin disebabkan terlalu ramai yg pernah terkena termasuk saya sendiri, ianya seperti suatu fobia apabila ada org minta upfront. seperti kata Pjoe Fiqah, dia telah pun dapat loan hasil pertolongan cik saidatul nadia ni..mungkin dgn nekad mencuba dan membayar rm800 upfornt dia tlh berjumpa dgn agent yg betul. jadi, semua ini terpulang pd diri sendiri sama ada ingin percaya atau tidak..sekiranya was2 adalah lebih baik kita sendiri sembahyang istikharah meminta petunjuk dariNya..selain itu ia juga mendekatkan lagi jiwa kita pada yg Maha Ehsa.
34Siapa yang Boleh Jawab Memang Baik dan Hebat! (Insitusi Kewangan Bagi Menampung Pinjaman Pembeli) - Thu 31/May/2012 3:39pm
1. Koperasi insyaallah boleh membantu. 2. Tuan blh tanya pada sahabat tuan sekiranya ada antara mereka yg pernh buat loan utk membeli produk Hai-O. Saya tak pasti loan dr saluran mane. 3. Tekun mmg menyediakan loan tetapi bg usahawan yg sudah pun berniaga/ memulakan perniagaan min 6 bulan dan memerlukan paperwork. Amount 10k belum pasti blh dapat.
35Luahan Hati dan Suka Dengar Pendapat Semua - Fri 18/May/2012 3:25pm
Salam... Mmg skang ni tgh trend bukak business Child Education. Ini kerana ibu bapa skang lebih menitik beratkan minda dan pembelajaran anak2 mereka. Saya amat sokong usaha puan. Bg saya, dari segi modal ianya memerlukan modal yg agak besar. Saya cadangkan puan cuba pergi dulu kursus anjuran PUNB. dr sane, puan akan diberi taklimat dan berbincang dengan mentor2 yg tlh berjaya. Sekiranya layak, puan akan diberi pinjaman dr mereka. Lokasi yg paling sesuai ialah shopping compleks. Nak dapatkan tempat saya rasa puan memerlukan usaha yg kuat untuk bersaing dengan pemohon lain. Terbaru, hujung thn ni Legoland akan mula beroperasi di johor. Puan blh lihat betapa pesat konsep2 sebegini berkembang. Pengalaman saya dulu di dlm bidang food services, apa yg blh saya bgtau mmg susah nak dapat tempat di shopping compleks yg sedia ada. waiting list terlalu banyak dan memerlukan "cable" yg kuat. Semua bergantung pd owner compleks tersebut. Selamat maju jaya.
36Nak Pinjam Loan Kat Ahlong Siapa Boleh Bantu? - Fri 18/May/2012 3:06pm
mane budak ni senyap plak?? nah, cuba contact person kat link bawah ni...berniaga burger tanpa modal..sebagai permulaan blh laa cuba..xperlu berhutang lagi... kalau ko tak bayar...ko blh lari dr along...family ko mcm mane? nak biarkan dorang kena kacau hari2? http://www.majalah.com/?classified:berniaga-burger-tanpa-modal:83TT0CC0PT
37Nak Pinjam Loan Kat Ahlong Siapa Boleh Bantu? - Fri 18/May/2012 10:32am
biarkan laa dia pinjam... pastu nanti dia bukak topic baru plak..."Saya Memerlukan Pinjaman Utk Selesaikan hutang Along"......saya sanggup byr bulanan 5-6 ratus... Dik, degr laa nasihat dr komen2 diatas tu... kalau nak berniaga kena laa buat dgn serius...bermula dgn rancangan perniagaan...pergi survey mane2 lg tempat yg blh membantu bg modal...rajin2 laa bertanya.. rasanya setakat bwh rm10k..kerajaan selangor ada skim khas utk membantu usahawan...cuba2 laa tanya...jgn terus p cari along...
38Nak Pinjam Loan Kat Ahlong Siapa Boleh Bantu? - Thu 17/May/2012 2:50pm
Bermula berniaga dgn membuat pinjaman adalah amat besar risiko nye...tambahan pula pinjam dgn A.L.O.N.G "Andai" kata perniagaan saudara agak kurang sambutan..bagai mana saudara hendak bayar pada along tersebut?? Pernigaan "buger" atau huger? bakar bukan laa dlm sekelip mata untuk anda menarik pelanggan yg ramai untuk dtg membeli... Begitu juga dgn CARWASH...perniagaan hujung minggu yg betul2 byk kereta hantar cuci...sekiranya musim hujan?? jumlah kereta akan berkurangan.. Apa2 pun...kalau anda amat yakin dgn apa yg anda lakukan..buat laa yg terbaik...perniagaan buger ni kalau sehari tak blh abis dlm 100 roti baik laa anda tutup sebelum anda kerugiaan yg banyak. *daripada along baik laa cari pinjaman berlesan...dlm forum ni ada sorang agen pompuan yg selalu iklankan..sorry name dia dah lupa
39Perkhidmatan Clear CTOS - Tue 15/May/2012 1:16pm
sokong Mr Shah 7.. Edry 2..kita tggu laa tuan tanah ni bg komen plak...dia pun xde plak mengata kan CONFIRM blh clear... kalau takut kena tipu rm10 tu xpayh laa buat ngan dia... yg nak buat ngan dia plak blh laa mintak copy ic dia same...
40Modal 10k. Mau Niaga Apa Ya, Minta Pandangan - Fri 4/May/2012 1:00pm
Salam.. Ini sekadar pendapat saya.. 1. "Sekiranya takut dipukul ombak, jgn berumah ditepi pantai.." di dlm perniagaan mesti ada untung dan rugi...kalau kena caranya ianya menguntungkan begitu la pulak sebaliknya. 2. Bg saya, baiklah saudara bermula berniaga dengan apa minat saudara atau dengan apa kepakaran saudara dahulu..jgn berniaga dengan mengikut orang lain. 3. Sekiranya saudara takut rugi, baiklah simpan duit tu ke ASB/ASN..tggu hujung tahun dapat dividen. Duit saudara gerenti selamat. 4. Sekiranya saudara melabur dalam emas/silver pula..ianya mmg menguntungkan tetapi dlm jangka masa yg panjang. Ini kerana saudara mesti menunggu masa yg sesuai utk jual balik emas tersebut. Sekiranya saudara ada emergency dan memerlukan duit tersebut dan menjualnya dlm masa harga pasaran tgh jatuh dr harga yg dibeli..ianya tlh merugikan saudara. Ingat, pelaburan emas mmg menguntungkan tetapi harga pasaran ada naik-turun nya. Semalam harga emas telah jatuh rendah, mmg masa yg sesuai hendak beli..tetapi kita tak tahu bila ia akan naik kembali. 5. Saudara blh laa juga berkonsi pendapat dengan mereka2 yg lain di link bawah ni... http://www.majalah.com/?classified:urgent-modal-rm10k-di-langkawi-apa-bisnes-boleh-buat:82DKWFGQRJ 6. Apa2 perkara yg kita hendak lakukan, mesti laa dikaji baik-buruknya dahulu. Semoga berjaya.
41Berita Baik Peminat Gadget! - Wed 2/May/2012 6:08pm
Mohamad Sofirun Ibrahim, saya rasa anda mmg dah salah faham ni...Pakcik kayo 2 tu cuma copy & paste komen2 yg dibuat oleh tuan tanah di tempat2 lain... apa2 pun...mintak la penjelasan dr tuan tanah mengenai komen dr KASTAM tu..
42Berita Baik Peminat Gadget! - Wed 2/May/2012 1:11pm
Mohd Fauzi 33, terima kasih dgn komen anda. Adalah lebih baik sekiranya saudara atau pihak KASTAM melaporkan kepada pihak berkuasa dan memanggil tuan tanah untuk siasatan lanjut. Sekiranya ada org dalam KASTAM yg terlibat, blh laa jalankan siasatan sama. Ini blh menjejaskan lg imej KASTAM yg tlh byk kali tercemar. *tuan tanah, pihak KASTAM dah bg komen, sila jelaskan lg sumber dr tuan tanah plak. *berani kerana benar, takut kerana salah...
43Samsung Tab & Handphone Harga Kilang - Fri 27/Apr/2012 5:11pm
Rini, saya rasa ramai yg berminat dengan harga yg ditawarkan oleh rini..cuma disebabkan terlalu banyak sangat penipuan, ianya menyebabkan ramai yg sudah pandai dan lebih berhati-hati...harap rini tidak tersinggung... mungkin ada cara win-win situation utk selesaikannya... jadi, pada sesiapa yg betul2 serius dan percaya pada rini..blh laa terus hubungi beliau sendiri dan deal terus...sekiranya ada penipuan..blh laa heboh2 kan disini juga...
44(Vietnam) Order Kain Pasang, Telekung, Baju Manik dan Beg Terus Dari Vietnam! - Tue 10/Apr/2012 12:33pm
permata_delima64@yahoo.com
45Kawan-Kawan. Sila Rekodkan Penipuan2 untuk Dikumpulkan Sebagai Rujukan - Wed 4/Apr/2012 4:35pm
betul tu...asyik comment jer...takde pun info..so saya mulakan dulu.. ============================ Name: Norlidah Bt Sani Company: Wafeer Holdings Sdn Bhd (Formerly known as Delightful Computer Network Sdn Bhd) Contact: 017-6816 215 Agenda: memintak bayaran upah utk membuat paperwork bg tujuan Dana Usahawan rm500k under MOF sebanyak rm5000 - rm6500 Status: Sehingga kini paperwork pun xde, duit dah lesap..dah lebih 5 bulan berjanji nak pulangkan wang mangsa semula tetapi dusta semata2... Sesiapa yg pernah tertipu dengan beliau blh terus laporkan kpd polis di balai yg berdekatan. *hanya tlg membe aku yg pernh suruh aku apply same dana ni...
46Sikap-Sikap yang Perlu Dikikis Orang Melayu - Fri 30/Mar/2012 3:07pm
satu topic yg sangat bagus.. dari pengalaman saya, ada 2 kes berbeza: 1. jika pembeli adalah berbangsa melayu mmg susah nak tolong org melayu sendiri. Ini kerana mereka pun tidak yakin pada product bangsa mereka sendiri. 2. ada juga pembeli yg suka mengambil kesempatan dgn tekan harga rendah giler2 padahal harga yg diberi sudah rendah. (one side win situation) 3. jika peniaga berbangsa melayu mmg akan letak harga yg tinggi pada bangsa sendiri dengan harapan "pembeli akan tlg bangsa sendiri" (one side win situation) 4. peniaga melayu ni juga agak malas melayan kerenah pelanggan..kalau tgk bos yg jaga di cashier hanya main tunjuk sahaja dimana tempat sesuatu barang apabila pelanggan bertanya..ini berlaku sebaliknye bg kaum cina. jadi, saya sokong sepenuhnya point kedaulatan no 2 & 6
47Pendapatan Lebih 15k to 50k Dalam 3 Bulan. Bukan MLM - Tue 28/Feb/2012 12:04pm
boleh email pd saya... permata_delima64@yahoo.com
48Mencari Vendor Kerja2 Stainless Stell/Consultant Bank Loan - Wed 11/Jan/2012 2:19pm
maaf, saya kurang faham maksud cik zaidi ni? blh email pada saya tak?
49Macam Mane nak Bukak Company Collector Kpd Bank? Ada Sape2 Tau? - Wed 9/Nov/2011 2:01pm
betul cakap Norin 3 tu...business ni mmg blh buat duit dan blh jadi kaya..nak dapat project mesti ada org dalam dan duit kopi tu adalah wajib dlm bidang ni... member saya pun ada gak buat business ni...siap panggil sampai final stage presentation..paperwork semua cantik tp tak sanggup nak bg duit kopi...terus fedup...tutup business..
50Printing Service Murah - Sun 11/Sep/2011 8:55pm
berminat..blh emailkan ke permata_delima64@yahoo.com saya nak tgk cth2 design yg ada..
!