Mangsa Loan 2
Profile
NameMangsa Loan
Forum NickMangsa Loan 2
RegisteredWed 18/Apr/2012 1:53pm
Topics by Mangsa Loan
Comments by Mangsa Loan
1Penipu di Mudah.My - Mon 21/Jan/2013 6:33pm
@Saudari Hani adakah saudari buka akaun baru, lepas tu bagi atm kad Ezzani mungkin bank R** ataupun A*****
2Just Nak Share Supaya Anda Tertipu - Wed 17/Oct/2012 12:48pm
mmg di akui, PPWB ni byk membantu org terdesak.... sama macam kes yg diceritakan oleh Botak 4 tapi interest tu yg menyebabkan peminjam jadi mangsa berterusan... kalau Humaira seorg yg telus ngapa x nyatakan berapa interest yg dikenakan atau pinjam 1k dpt brp? Lepas tu kena byr brp selama brp bulan.....
3Boikot! Pinjaman Berlesen/Ah - Long/Ceti - Haram - Sat 13/Oct/2012 10:32am
Mr Azmh... ckp mmg senang ni saya citer budget org dah kawen la yer sewa rumah rumah flat rm500.00 beli la kete 2nd byran rm350.00 (utk isteri g keje) tol, minyak n parking rm350.00 (isteri g keje) upah org jaga anak rm300.00 (anak sorang) hutang ptptn rm300.00 makan masa keje rm500.00(suami isteri) bil2 rm200.00 (tnb, indahwater, air n telepon) belanja barang rumah rm500.00 insurance kemalanang rm100.00 maintenance + insurance rm200.00 (moto n kete) ni yg perlu bayar tiap2 bulan aje rm3300.00 kalau Mr Azmh kira kat situ brp perbelanjaan wajib sebulan... bayangkan suami isteri muda yg pendapatan sebulan rm1700-1800.00 combine macam mana mereka nak survive. Nak berhemah had mana lagi tu... mmg kita ni kadang2 akan terlebih belanja. Masa tu la kita perlukan pinjaman utk cover2
4Kenapa Penipu Banyak Dalam Majalah.com. - Thu 4/Oct/2012 12:26pm
apakah yg menyebabkan mereka2 ni sanggup menipu org yg sudah sememangnya susah.... saya pernah ditahan dalam lokap selama seminggu sebab menjadi mangsa ejen pinjaman. Masa tu hanya Allah yg tahu perasaan saya... saya terpikir ngapa ejen tu sanggup aniaya org seagama. Tak terpikir ke kalau apa akan jadi pada mangsa2 tak dpt membuktikan diri mereka x bersalah dan meringkuk dalam penjara...
5Credit Card utk Semua - CCRIS, CTOS, AKPK Layak Memohon - Wed 18/Apr/2012 5:44pm
dah ada yg dapat ker ni...
6Beza Syarikat Pinjaman Wang Berlesen & Along - Wed 18/Apr/2012 2:10pm
kalau x silap saya la pinjaman berlesen ni kena kiraan pinjam 1k x 1.5% sebulan =rm15.00 katakan pinjaman bayaran 6bulan rm15 x 6 = 90 x 6 = rm540 rm1k + rm540 = rm1540 kita pinjam 1k dpt rm850.00 rm1540 - rm850 = rm690.00 rm690 bahagi 6 = rm115 sebulan interst saya pernah buat pinjaman rm2k dpt rm1700.00. Bayaran rm550 x 7 = rm3850. rm3850 - rm17000 = 2150.00. RM2150.00 bahagi 7 = rm307.00 sebulan interest yg kena byr tu pinjaman berlesen. Kalau ikut interest asal rm2000.00 x 1.5 % = rm30.00. Jumlah rm2030 utk setahun. Brp lebihan yg mereka dpt kira la sendiri. Mmg la loan ni utk org2 yg terdesak, tapi bak kata pepatah menangguk di air keruh. Kebanyakan yg jadi mangsa adalah org2 kita
!