Ijamala
Profile
Forum NickIjamala
RegisteredMon 14/Jun/2010 12:34pm
Topics by Ijamala
1Mencari Pembekal/Pemborong untuk Baju Kurung (5) - Mon 14/Jun/2010 12:51pm
Comments by Ijamala
1Mencari Mannequin (Patung Plastik) - Wed 8/Feb/2012 3:51pm
Tailor mannequin - RM 130.00 sekali postage semenanjung malaysia... berminat blh sms 018-9194178. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150542396317677&set=a.10150542396142677.372808.148291502676&type=3&theater
2Cari Tapak Niaga/Kiosk/Booth dan Sebagainya - Mon 14/Jun/2010 12:45pm
huhuhuhuhu...tak pernah meniaga di Mydin Mall, tapi ramai kawan-kawan dah masuk sana...dan majoriti mmg serik... Saya selalu pergi untuk shopping dalam Mydin tu saje... Memang betul majoriti yang meniaga di Mydin itu adalah peniaga BANGLADESH/PAKISTAN...tapi hakikatnya diaornga pun terseksa... Saya dah recce, tanya mereka sendiri...and so sad dengar story mereka... Meraka dah TERSILAP sign KONTRAK for 1 year...dan actually tunggu masa jer nak BLAH!!! Mereka claimt mmg tak untung meniaga di Mydin sementelah harga MYDIN sendiri menindas peniaga kecil-kecilan... Cuba bgtaw apa barang yang kita jual takde dalam Mydin tu...dan harga mereka totally cekik darah peniaga kecil2...so camne nak saing.... Saya tak kisah meniaga di Subang Parade yang sewanya RM 450/day...sebab mmg konpom boleh dapat balik modal... even di KLCC 15 ribu/sebulan...takde hal punya... tapi di MYDIN dengan harga RM6000/sebulan yg ada claimt murah tu..tidak sesekali.... Cuba lah yang mana pernah meniaga DI KLCC masuk niaga di Mydin...baru uols boleh bercakap... Untuk agen2 yang untung atas angin nih pun, next time kalau nak promo, beri penjelasan dengan lebih clear....jangan fikir poket sendiri... dah jumpa ramai agen dan organizer...janji seolah2 boleh capai langit...tapi hakikatnya bila kita yang rugi, diaorang senyap....masuk promo kat orang lain pulak! pada mereka yang 1st time nak masuk booth, pergi recce sendiri tempat nak meniaga, dptkan feedback, atau recce thru online pun boleh....