Faizatul Hamriz
Profile
NameHamriz
Forum NickFaizatul Hamriz
RegisteredMon 19/Nov/2012 11:04pm
Comments by Hamriz
1PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Tue 29/Jan/2013 11:40am
Azam 17 - " beliau lebih mengajak pembaca berfikir sebelum membuat keputusan " jawapan : saya lebih mengajak pembaca membuat kajian dan berfikir sebelum membuat keptusan, kajiannya adalah saya jemput sesiapa yg berminat sahaja dalam urusniaga ini ke FB sy..disana kajian boleh dibuat secara terbuka dan perbincangan dapat disertai oleh rakan2 di dalam fb sy..itu adalah lebih baik dari berfikir.
2PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Tue 29/Jan/2013 11:29am
Azam 17 - " tapi nasihat beliau ada yg telah menjadi kebenaran...." * kaji ayat kamu ini. Untuk berbahas secara terbuka, saya jemput kamu berbahas secara ilmiah dan berpandukan fakta..sila ke FB sy. berbahas secara terbuka dan umum itu adalah cara yg paling baik....sila kan
3PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Sun 27/Jan/2013 10:44am
Maklumah kepada warga majalah.com yang memasuki ruangan iklan saya. Disini hanya runangan iklan. Untuk mendapatkan gambaran sebenar tentang program saya ini, saya mempelawa join FB saya, disana segala pertanyaan dan komen komen anda akan sy bahaskan secara public. mohon agar warga majalah tidak membuat sebarang komen bersifat provokasi dan berburuk sangka terhadap program sy ini. sekian terima kasih
4PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Sun 27/Jan/2013 10:33am
18. Mohd Saifuddin ismail. jawapan : sila join fb saya. disini hanya sekadar iklan, untuk maklumat lanjut sila ke fb sy. 19. Ravin 2 jawapan : Hai orang-orang yang beriman, apabila kamu bermu'amalah tidak secara tunai untuk waktu yang ditentukan, hendaklah kamu menuliskannya (QS. Al-Baqarah : 282 Semua urusan mempunyai dokumen yang sah disini undang2 syarie dan sivil. 20. Adibrightside jawapan : maaf perniagaan saya bukan multi nasional company. saya tiada portfolio.
5PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Thu 24/Jan/2013 4:40pm
Kumanhensem: amin ya rabball alamin,
6PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Thu 24/Jan/2013 12:19pm
kumanhensem : komen anda sudah sy letakan di wall FB saya...jemput semua warga majalah memberi pandangan dan komen di fb sy.
7PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Thu 24/Jan/2013 12:09pm
kumanhensem: terima kasih atas peringatan..pengalaman jadikan pengajaran. jika takut di lambung ombak jangan buat rumah atas laut....bukan tepi laut....komen untuk kebaikan amat dialu2kan, jika komen untuk merosakan pemikiran umat, sila elakkan di ruang iklan saya...untuk membahaskan komen saudara, saya jemput semua warga majalah, join ke FB sy...disana kita boleh membahaskan perkara ini...dengan lebih jelas..memberi komen satu pihak je,,tu ibarat baling batu sorok tangan...minda daif dan jahil...
8PENDAPATAN RM500 >RM600 SEBULAN, DENGAN MENYERTAI PROGRAM "BELI & JUAL " LEMBU.PENYERTAAN ADALAH TERHAD. - Tue 22/Jan/2013 11:22am
PERBANDINGAN MODAL DAN KEUNTUNGGAN. 1) SIMPANAN ASB, FIXED DEPOSIT DAN LAIN-LAIN. jika anda mempunyai simpanan samada di dalam ASB atau di dalam bentuk simpanan yang lain yang melebihi RM10,000 keatas. Saya mengesyorkan atau mencadangkan, sebahagian dari simpanan anda digunakan untuk membeli seekor lembu dari kami dan menyertai program kami untuk tempoh selama 24 bulan. Anggaran purata keuntungan sebulan RM500 x 23 bulan = RM 11,500 Maka keuntunggan anda untuk 23 bulan atau menyamai 2 tahun adalah sebanyak RM11,500. (tidak termasuk pengembalian modal beli lembu.) Jika anda hanya meletakan duit anda secara diam di ASB atau tabungan yang lain..Dividen ASB 10% setahun. Simpanan RM 5000 x 10% setahun = RM 500 Jika simpanan anda selama 2 tahun = RM1000. Bandingkan pendapatan yang anda perolehi dari hasil jualan lembu selama 2 tahun iaitu RM 11,500 dan Simpanan ASB anda selama 2 tahun iaitu RM 1000...Yang mana satukah lebih bernilai dan lebih menguntunggkan??. Dengan hasil pendapatan setiap bulan itu, bolehlah anda menambah simpanan ASB anda yang akan lebih memberi pulanggan yang berganda...BIJAK MENGAGIHKAN SIMPANAN UNTUK MENAMBAH SIMPANAN...
9Mencari Bekalan Anak-Anak Lembu 100 Ekor - Sun 23/Dec/2012 12:28pm
lawak la bro wm venture...kene curi je..kene upah arm guard la
10Daging Lembu Segar Tempatan - Rantau Panjang (Klang) - Sun 23/Dec/2012 9:59am
Yus9499 - 08 Dec 2012, 11:31pm salam betul ke ni sekor lembu ble untung sampai 600 lembu thailand lak tu 30-45 hari feedlot 250kg-400kg biar betul nie ? merujuk kepada pertanyaan saudara di ruangan iklan sy, disini sy ingin menjelaskan, keuntungan bersih yg sy katakan adalah d antara RM450 ke RM 600, bergantung pd berat lembu dan penghasilan daging tersebut.
11Mencari Consignment Kek Chocolate Moist / Produk Makanan Yang Lain Untuk Dijual di Pasar Malam Jalan TAR, Kuala Lumpur - Mon 26/Nov/2012 12:14pm
saya pembuat lontong asli yg di perbuat dari daun pisang.lontong ni mmg tiada di jual di sepanjang jalan TAR tu..Sy boleh membekalkan lontong pada tuan, bayaran dibuat mengikut qty yg terjual sahaja..selebihnya boleh dikembalikan. harga jualan setiap batang RM 5. dan komisen utk tuan boleh dibincangkan. setakat ini, lontong boleh dijual dalam sehari 500 btg, jika di hari perayaan boleh mencecah hingga ke 3ribu batang sehari melalui pengalaman selama 3 tahun kami,yg pernah kami jual di pasar chow kit. jika tuan berminat boleh hubungi sy di 01111918414.
12Mencari Product Consignment - utk Diniagakan di PWTC Dec 2012 - Mon 26/Nov/2012 11:56am
saya pembekal lontong asli, yg diperbuat dari daun pisang. lontong kami adalah satu2nya yag ada di jual dipasaran. tiada saingan yg sama. setiap batang lontong dijual pada harga RM4 ke RM5.komisen setiap btg RM1..komisen boleh di runding.potensi jualan 80% akan habis djual..dalam sehari 1000 btg tiada masalah..insyaallah.. barang akan dihantar dan bayran mengikut kuantiti yang habis dijual sahaja. jika berminat hubungi saya di 01111918414.
13Mencari Kueh2 Tradisonal utk Diletakan Direstoran Kami Putrajaya - Mon 26/Nov/2012 11:27am
saya pembekal lontong asli yg diperbuat dari daun pisang.lontong kami dikenali di sekitar klang dan shah alam. jika berminat boleh email di oneasiabiz@yahoo.com sample boleh dihantar.
14Mencari Pembekal Kuih Muih Secara Consignment di Shah Alam - Mon 26/Nov/2012 11:25am
sy pembuat Lontong asli yg di perbuat dari daun pisang. produk sy dikenali disekitar klang dan shah alam.jika anda berminat utk menjualkan lontong sy sila email sy di oneasiabiz@yahoo.com. sample boleh dihantar...
15Mencari Handphone Bayar Secara Bulanan - Mon 26/Nov/2012 11:13am
nor azlinah..boleh bagi info ttg bayaran ansuran membeli hp ke oneasiabiz@yahoo.com
16Mohon Bantuan untuk Edaran Flyers di Sekitar Masjid Negara, Masjid Kg Baru Masjid Sentul Pasar Malam dan LRT. Edaran Juga Diperlukan Untk Kawasan Bukit Beruntung, Sentosa dan Sg Buaya Rawang. - Mon 26/Nov/2012 11:08am
boleh berikan upah/bayaran yang akan diterima setelah edaran dibuat. sila email ke oneasiabiz@yahoo.com
17Mencari Pekerjaan Full Time. - Mon 26/Nov/2012 11:05am
kalau masuk pagi dan x keluar2 mcmne?...hehehe sori buat lawak jap...
18Mencari Sesiapa yang nak Consigment. Maha 2012 - Fri 23/Nov/2012 1:00pm
sya pengeluar & pembuat makanan tradisi LONTONG dan serunding daging. Tidak perlu bayar dulu, saya hantar barang dan bayaran tertakluk kepada berapa yg habis dijual sahaja..baki stok boleh di kembalikan tanpa sebarang kos. setiap sebatang lontong harga jualan RM4. serunding mengikut berat 100g / RM 6 jika berminat sila hubungi sy di 01111918414
19Ada Tak Pelaburan Yang Menjamin Pulangan Pantas? - Fri 23/Nov/2012 12:49pm
Saya plan nak berniaga di tapak karnival MAHA pd 23 /11/ hingga 2/12.nak cari rakan kongsi. produk sy ada LONTONG asli. target jualan sepanjang MAHA dlm 2000 btg. setiap sebatang lontong sy jual dgn harga RM4.00..keuntungan 50-50. jika berminat hubungi sy di 01111918414
20Perniagaan Penternakan Lembu dan Daging Berkonsep ^Beli & Jual^. - Thu 22/Nov/2012 12:13pm
salam bahagia. Terima kasih atas minat anda terhadap perniagaan kami. Pada asasnya syarikat kami adalah peng import lembu dari Thailand dan membekalkan daging kepada pelanggan kami dan penguna di sekitar lembah Klang.Pada masa ini pernigaan kami masih di peringkat awal dan masih dalam operasi pembangunan seperti membina kandang lembu di 2 lokasi yang berbeza. lokasi 1 ianya terletak di Sg Besar Sabak Bernam, sebagai pusat pengumpulan lembu utama dan lokasi ke 2 terletak di sungai udang kelang sebagai pusat transit lembu sebelum di hantar ke pusat penyembelihan di shah alam. Perniagaan utama kami adalah memasar dan membekal daging lembu, oleh kerana permintaan daging lembu segar semakin meningkat berbanding dari daging kotak atau frozen, maka pihak syarikat membuat keputusan untuk mengimport lembu hidup terus dari thailand sebagai bekalan stok kami. Konsep BELI & JUAL. - Kami pembekal utama lembu hidup, - " BELI " bermaksud, anda atau sesiapa sahaja yang berkemampuan untuk membeli lembu hidup dari kami bertujuan utk menghasilkan daging lembu segar. Pihak kami akan menyelengara sepenuhnya lembu yg telah anda beli termasuk urusan penyembelihan.Seekor lembu adalah hakmilik anda yang mempunyai dokumen sah dan rekod pemantauan jabatan veterinar. - "JUAL" bermaksud, setelah proses penyembelihan dilakukan, kami akan MENJUAL daging lembu tersebut kepada pelanggan kami dan penguna, Seekor lembu boleh menghasilkan sehingga 55% dari berat lembu sebelum di sembelih. hasil jualan daging dari seekor lembu milik anda inilah sumbernya hasil pendapatan anda setiap bulan. Dari hasil jualan keseluruhan daging lembu tersebut, sebahagian jumlah akan di tolak untuk membeli seekor lembu lagi untuk bekalan seterusnya di bulan yg kedua..setelah di tolak modal membeli lembu semula dan kos..bakinya adalah pendapatan yang terhasil dari jualan daging tersebut. anggaran pendapatan bersih dari seekor lembu setiap bulan adalah di antara RM450 ke RM600 bergantung kepada penghasilan berat daging. oleh kerana untuk menghasilkan isi daging yg lebih banyak dari seekor lembu, selepas lembu keluar dari pusat kuarantin selama 10 hari, kami akan meletakkan lembu2 tersebut di kandang 1 dan di pelihara dari kesemua aspek pemakanan dan kesihatan hinggalah mencapai tahap berat yg optimum antara 250kg ke 400kg. tempoh penyelenggaran selama 30 ke 45 hari. Untuk maklumat seterusnya, anda bolehlah ke FB kami di : fareast farm & meat. sekian terima kasih
21Mencari Kerja Kosong - Thu 22/Nov/2012 11:11am
kerja sambilan atau fulltime.berminat dalam kerja pemasaran. High komisen, mudah dan flexible.bukan MLM/Direct selling. info lanjut sila ke FB kami : fareast farm & meat. atau hubungi sy di 01111918414
22Mencari Kerja Part Time di Shah Alam Untuk Student - Thu 22/Nov/2012 11:03am
Komisen mantap,memasarkan pakej konsep perniagaan kami. Kerja secara sambilan terbuka kepada pesara,pelajar dan pengangur. Waktu kerja tiada had,komisen terus ke akaun anda. senarai komisen dan maklumat lanjut sila ke facebook kami :fareast farm & meat, add friend request/click like atau hubungi saya di 01111918414.
23Perniagaan Penternakan Lembu dan Daging Berkonsep ^Beli & Jual^. - Thu 22/Nov/2012 9:36am
salam..merujuk pertanyaan key 4- modal minima RM5,000.ianya bermaksud anda akan membeli seekor lembu dari kami dgn anggran harga RM2,500 ( 200kg-250kg) dan kos penyelenggaraan spt transport,pemakanan,penjagaan dll yg berkaitan dgn kos RM2,500 untuk setahun. maka keseluruhan modal minima adalah berjumlah RM5,000.
24Mohon Pandangan untuk Memulakan Perniagaan Dengan Modal RM8k - Wed 21/Nov/2012 1:12pm
Saya mencari rakan niaga dalam sektor penternakan lembu dan pembekalan daging lembu.maklumat lanjut sila ke FB:far east farm & meat.
25Ingin Cari Bisnes - Wed 21/Nov/2012 11:36am
sy ada email kpd anda ttg lori tersebut