Faizati
Profile
Forum NickFaizati
RegisteredSun 3/Jan/2010 8:37pm
Topics by Faizati
1Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! (37) - Sat 13/Feb/2010 8:40pm
2Mencari Calon Usahawan Dari Felda di Seluruh Malaysia (6) - Mon 1/Feb/2010 12:29pm
Comments by Faizati
1Francais Farmasi - Wed 7/Mar/2012 11:51am
Assalam..Izzul Mmg benar Ecosway telah melebarkan perniagaan ke bidang pharmacy. namun konsep serbaneka yang adad sekarang masih ada dalam kedai pharmacy tersebut. Ada 3 section : 1) bahagian poison/ drugs dan OTC 2) Bahagian Organik (Jualan produk organik pada harga mampu beli. 3) Bahagian serbaneka Ecosway Pemilik kedai Ecosway memerlukan rakan biz pharmacist. Dimana utk jualan section pharmacy, Pharmacist menjana pendapatan 50% dari gross profit. Free risk- Tak perlu pening fikirkan operational cost. Konsep kedai siap seperti yang lama masih dikekalkan seperti Sewa kedai elektrik, kos reno, kos pembaikan, cctv, komputer, semua ditanggung oleh Ecosway. Saya memerlukan 15 pharmacist bagi kedai saya yang telah pun diluluskan untuk upgrading dari kedai Ecosway biasa ke Ecosway Pharmacy. Utk berbincang prosees membuka kedai farmasi bolehlah berkunjung di salah sebuah kedai saya di Putrajaya. call saya Faizati 0193131020 untuk temujanji atau Setiausaha 0176870324 (Cik Nurhafizah)
2Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sun 5/Feb/2012 12:22am
salam.. Sejak Jan 2012 Cosway telah membuka cawangan Farmasi pula sementara konsep stokis dan organik masih dikekalkan. Stokis farmasi yang pertama di Malaysia terletak di Berjaya Times Square telahpun dirasmikan pada Januari yang lepas. ECosway mensasarkan meluaskan pasaran di antara 40 hingga 50 negara dalam tempoh lima hingga 10 tahun akan datang dengan sasaran jualan melebihi RM20 bilion. Layari link berikut : http://www.youtube.com/watch?v=EtJY-o4djKk Untuk details selanjutnya hubungi 0193131020 dan boleh berjumpa di kedai saya di Alamanda Putrajaya.
3Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Sat 4/Feb/2012 11:58pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
4Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Sat 4/Feb/2012 11:10pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
5Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Wed 12/Oct/2011 12:46am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
6Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Wed 12/Oct/2011 12:39am
salam..:) Maaf sangat saya tak sempat nak baca majalah.com dah lama juga kan. Byk tugasan dengan office dan family. Office saya di Shah Alam, dan kedai saya sendiri di Putrajaya. Selepas ini sesiapa yang berminat nak tahu tentang peluang perniagaan ecosway seperti kedai serbaneka, organik dan farmasi, sila call/ sms ke 0193131020. Saya mmg tak sempat nak email melainkan staff saya yang biasanya hantar email. staff biasalah, mana boleh explain lengkap seperti kita so..better sms atau call directly okay. Boleh datang terus ke salah satu kedai saya. Thanks!
7Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Sat 2/Jul/2011 2:42am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
8Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Wed 27/Apr/2011 5:35pm
Bulan Februari stokis terbaru saya di KK sabah @ 0149520884 Bulan March, stokis di bawah team Faizati di Shah Alam, Cik Siti @ 0193318308 Bulan April, kunjungi stokis di Kota warisan, Sepang @ 0193935474 Untuk pertanyaan petua kejayaan, call mereka atau hubungi saya @ 0193131020. As an Independent eCosway Business Owner, the skys the limit.
9Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Wed 27/Apr/2011 5:27pm
Alhamdulillah, baru pulang dari guang zhou semalam. Bertemu dengan wakil team faizati di China. Jom sama-sama bergerak global. As an Independent eCosway Business Owner, the skys the limit.
10Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Wed 27/Apr/2011 4:31pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
11Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Tue 8/Feb/2011 8:26am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
12Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Mon 17/Jan/2011 11:26am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
13Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Mon 17/Jan/2011 10:48am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
14Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Sun 16/Jan/2011 8:40am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
15Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sun 16/Jan/2011 8:27am
Adeknash, thanks for asking. Soalan yang bagus kerana sebagai orang Islam kita seharusnya yakin dengan halal haram perniagaan kita kerana dengan wang bonusnya kita bayar rumah, bayar kereta, beli properties, dan menyumbang untuk perbelanjaan seisi keluarga...Untuk itu saya dah selidik sebelum saya bergiat dalam perniagaan ini lagi. Hasil research saya, saya yakin perniagaan eCosway adalah Halal, insyaAllah. Berikan email anda saya akan terangkan kerana nak jelaskan di sini terlalu panjang. Atau anda boleh terus email kepada saya faizati@gmail.com.
16Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sun 16/Jan/2011 8:22am
Azma, seminar saya baru lepas, 12 Jan baru-baru ni. kalau nak jumpa, tunggu Jadual Roadshow Februari pula. Walaubagaimanapun... saya ada wakil di Kuantan. Pada masa ini beliau bekerja sebagai Marketing Manager bagi Seluruh Pantai Timur bagi MAXIS. u boleh jumpa beliau di kuantan 0179000444 (Puan Roihan). Deal dengan Puan Roihan sama juga seperti puan berhubung dengan saya. No telefon saya 019 3131020. Jika Azma mahukan info yang cepat, bolehlah buat appointment untuk berjumpa puan roihan. Atau jika puan ada datang kl dalam masa terdekat, hubungi saya. Tq
17Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Thu 16/Dec/2010 10:19pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
18Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Thu 16/Dec/2010 4:42pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
19Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Thu 16/Dec/2010 4:32pm
Wanita...perkasakan jati diri anda dengan ilmu dan kemahiran.. ..Alhamdulillah...stokis terbaru kami di The Store, Banting. Hubungi Puan Zetty @ 0192926353. Tanya pada beliau bagaimana tips untuk berjaya dalam temuduga untuk mendapat "risk-free store" ini. Jika kita focus dan komited...InsyaAllah boleh! Kami memiliki training centre dengan tenaga pengajar terbaik mengajar para usahanita Tips/ Teknik untuk lulus temuduga dengan cemerlang.
20Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Wed 10/Nov/2010 12:20pm
Thanks lah Wan 6, dan ramai juga pembaca yang positif ya...saya kadang dapat email dan sms dari rakan pembaca yang positif... namun ada juga komen menyakitkan hati ini yang memberi saya semangat untuk terus bergerak maju di dalam bidang keusahawanan. Biarkan dia menari sendiri sedangkan kita berusaha dengan niat yang telus. Kepada semua usahawan...Ada yang melakukan bisnes makanan, catering dan melakukan bisnes Ecosway dalam dan luar Malaysia... Saya kagum dan mahu berjumpa dengan usahawan-usahawan muda ini untuk meningkatkan lagi aura dan motivasi keusahawanan. Orang kata, kalau mahu terus bersemangat, selalulah bersama dengan mereka yang berfikiran sama seperti kita. Post saya kali ini tiada kaitan dengan perniagaan saya, tapi lebih kepada keusahawanan. Hakikatnya saya adalah seorang usahawan ECosway bidang perniagaan ini hanyalah satu bidang selain bidang-bidang perniagaan lain. Semuanya ada risiko banyak dan kurang jer bezanya. Cuma saya memilih eCosway kerana 5P - Produk nya yang banyak, Price- sangat berpatutan, Place - Stokis ada di mana-mana senang pengguna nak shopping, Promotion - Setiap bulan beratus-ratus produk ada promosi harga, dan plan - Kita dapat membesarkan jaringan perniagaan kita tanpa modal tambahan dan yang paling utama tiada pangkat pangkat.. kerana terus terang saya ni takut pada risiko jadi saya memilih bisnes yang risikonya kurang lah..:) Apa yang mahu saya katakan, tidak kisah apa usaha anda, bidang pemakanan ke, catering ke, training ke, perisian, komputer, dan sebagainya, fokuslah sebaik mungkin dan apabila telah berjaya, share lah dengan orang lain kerana tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima. Jika kita ingin mendapat aura positif, bangun pagi, rancang buat perkara yang positif..bertanya dengan orang yang positif, ikut style orang positif bekerja...aura positif bukan sahaja memberi kejayaan, malah mencantikkan kita diluar dan dalaman. Amin..salam maju..Faizati 019 3131020
21Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Fri 24/Sep/2010 8:03pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
22Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Thu 23/Sep/2010 10:01am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
23Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Thu 23/Sep/2010 9:22am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
24Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Thu 23/Sep/2010 8:49am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
25Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Thu 23/Sep/2010 8:38am
Raden...kalau nak berjaya, tanya dengan orang yang dah berjaya...simple kan?
26Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Mon 23/Aug/2010 8:56am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
27Ecosway Franchise Seeking Bumiputra Franchisees. - Mon 23/Aug/2010 8:46am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
28Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Mon 23/Aug/2010 8:33am
Alhamdulillah, Stokis Cosway terbaru dari saya di Bukit Mertajam , Penang akan beroperasi 23 September 2010. Tahniah kepada Puan Lida 019 4704780. Tahniah usaha anda berbaloi. Tanyalah Puan Lida macamana beliau boleh berjaya. Beliau mengenali saya melalui MFA juga. Thanks MFA! Sedikit pesanan untuk diri sendiri : Usaha yang dilakukan manusia tidak pernah Allah abaikan.Cumanya antara kita ikhlas atau tidak berusaha, itulah yang membezakannya. Seorang penyair Arab ada menyebut. ‘ Tiada usaha yang sia-sia .. Cuma kejayaan yang lewat tiba’ … Faizati@019 3131020
29Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sun 11/Jul/2010 9:22am
Jemput datang ke Ecosway Damansara Perdana, stokist terbaru kami. Stokist mula operasi 30 Julai 2010. Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut : 019 3131020.
30Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Tue 11/May/2010 8:45am
Jemput datang ke Ecosway Putrajaya, stokist terbaru kami. Hubungi Puan Sherry 0198003638 untuk belajar macamana nak berjaya dapat kedai.
31Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Tue 11/May/2010 8:22am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
32Konsep Franchise yang Baru (Ecosway) - Sat 27/Mar/2010 10:45am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
33Konsep Franchise yang Baru (Ecosway) - Sat 27/Mar/2010 10:27am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
34Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sat 27/Mar/2010 9:35am
Salam! Get a copy of your The Star newspaper today, 27th March 2010 and enjoy your reading with MD and CEO Ecosway Speaking about the E-Cosway biz. You also can read the statement thru the star online!
35Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Sat 27/Mar/2010 9:22am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
36Minat Tapi Keliru Dengan Ecosway. - Sat 27/Mar/2010 9:17am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
37Buka Ecosway Fully Sponsored. Hanya 10k Refundable! - Mon 1/Mar/2010 4:18pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
38Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Sun 28/Feb/2010 11:33pm
Syukur, feedback yang bagus semasa biz tour di Penang dan Johor. Beberapa kali saya sedikit sebanyak rasa terkilan. Jika kita baca di MFA, ada beberapa versi tentang E-Cosway. Ada yang mengatakannya Franchise, ada yang mengatakan kena bayar RM10K dahulu sebelum interview, ada yang kata bisnes ni untuk orang bukan melayu (saya dah ada stokist, dan saya melayu tulen), dan banyak cerita yang tidak benar ditulis samaada dari penyokong atau pembangkang E-Cosway. Saya rasa dah terlalu banyak versi yang boleh mengelirukan. Tak dapat saya nak komen kerana mereka bebas memberi pendapat dan bercerita. Saya nasihatkan pembaca yang berminat, hubungi mana-mana E-Cosway member (tak semestinya saya), dan mendengar seminar tentang E-Cosway. Fikirkan dahulu, apa yang anda baca, bandingkan dengan realiti yang anda nampak di seminar, dan seimbangkan dengan info testimonial dari yang telah berjaya. Jika perlu, pergi ke stokist mereka. Saya harap anda Fikirkanlah sebelum buat keputusan.
39Buka Ecosway Fully Sponsored. Hanya 10k Refundable! - Sun 28/Feb/2010 10:57pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
40Mencari Peluang Perniagaan - Thu 25/Feb/2010 8:10pm
Hi Mumtaj Anda sudah menjadi ahli E-Cosway. So anda boleh rujuk kepada mentor anda apa persiapan yang anda perlu buat untuk interview. Sebarang persiapan dari segi training tentang produk dan marketing adalah hanya untuk lulus interview dengan pihak E-Cosway. Rujuk semula dengan mentor anda dan jika masih tidak dapat info yang di harapkan anda telefon ke Wisma Cosway bahagian Customer Services. Thanks Faizati
41Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Thu 25/Feb/2010 5:54pm
Kami akan berada di lokasi berikut jika anda ingin bertemu dengan kami dan ingin bertanya lebih detail tentang program pembiayaan stokist di atas: 27.02.2010 jam 11 pagi (Sabtu) E-Cosway Chai Leng Park No.60 Jln Kurau 13700, Prai, Seberang Prai, P. Pinang. 27.02.2010 jam 2.30 petang (Sabtu) 02-07, Jln Datin halimah, Larkin Indah Johor. Hadirlah beramai-ramai dan tanya lah apa yang anda mahu tahu tentang bisnes ini ":)
42Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Mon 22/Feb/2010 4:51pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
43Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Mon 22/Feb/2010 4:12pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
44Trend Perniagaan E-cosway Membimbangkan Saya! - Mon 22/Feb/2010 2:05pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
45How To Start Business? - Mon 22/Feb/2010 12:05pm
Salam Zalilawati; Below are a few tips that you should consider before you join any MLM company: Actually mlm is an awesome thing if you know how to use it. 1. Before you even signup with any company always look at the products they are selling. Are they affordable? Are they sellable? Will there be reorders?Are they high quality products. How many product they have? If below 20 products, difficult for you to go far in this business coz, The products are the business. BUT E-COSWAY HAS THESE ADVANTAGE. THEY HAVE MORE THAN 5000 PRODUCTS, WITH THE MONTHLY FAVOURABLE PROMOTIONAL PRICE AND OFFERS, THEY OFFER COUPON FOR OUR CUSTOMER TO REDEEM, AND MANU MORE! 2.Next is the business plan. Are there unearthly quota's to be met before you can see any money? Are there extra bonusses and incentives on top of your comission?Always take a good look at the business plan as that will determine if you can make money or not. E-COSWAY HAS THIS ADVANTAGE : THEY GIVE YOU A STOKIST SHOP WORTH RM400K AT ONLY RM2500 CAPITAL, THEY OFFER YOU RETAIL PROFIT, BRANCH OVERRIDES, BRANCH PERFORMANCE INCENTIVE, EXTRA INCENTIVE AND MANY MORE... 3.Now we look at the company. Is it a credible company. How long have they been around for? Are there other branches overseas for instance? Are they properly licenced, like direct selling licence and also multilevel marketing licence.Could there be any forseeable problems in the future? This is precaution that the company wont just bungkus and cabut. E-COSWAY IS A SUBSIDIARY COMPANY OF BERJAYA GROUP. 4. And lastly and will say the most importantly is the support. Is the business dedicated in helping you succeed? Is it your Upline ia capable enough to coach you succeed? Is there support and training to help in the tough times? For eg. E-Cosway Franchise Store Program, I received called that many people never been called for the interview, you know why? According to E-Cosway management there are about 3,800 applicants on the waiting list, so make sure again, you get a GOOD TEAM to help you out to hook you up fast for the interview date Just to let you guys know i am not trying to sell my mlm business (E-COSWAY FRANCHISE STORE) altough i am lucky enough to find a good company and a great Team that has ALL OF THE ABOVE. No doubt that multilevel marketing has got a bad wrap over years and this is because people just cannot accept that making money is EASY!!! All you need is the know how about making money and someone to guide you. So guys, please consider before you choose any business to run and must choose the right TEAM who gonna coach you until you get what you dream for. Kepada semua bakal Usahawan, If you want to own a Franchise Shop (E-Cosway) with low capital, please call the following well trained person : SELANGOR, KL , PERAK - Shah 0192605771, Ita 019382 1020 KEDAH, PENANG, PERLIS - Lida 019 4704780, Aida 019 9150431 SEREMBAN, MELAKA & JOHOR - Aida 019 6939208 or Sri- 019 2676833 PAHANG, TERENGGANU & KELANTAN - Yusliza 017 9866593, Saiful 0139344486 SABAH SARAWAK - Intan 019 2127877 and Sherry 019 8003638 Ton of thanks and Wassalam...Zati 019 3131020
46Konsep Franchise yang Baru (Ecosway) - Mon 22/Feb/2010 11:31am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
47Konsep Franchise yang Baru (Ecosway) - Mon 22/Feb/2010 10:41am
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway
48D_LIMA / 7-eleven - Wed 17/Feb/2010 5:40pm
Hi,Do you want to consider E-Cosway? With juz 2.5K, you will get things as per following list for FREE : - Renovation - Stock - Monthly Rental(Tenancy agreement signed by computer & owner) - Monthly Eletric bill - Sundry Expenses - Repair & Maintenance - Stationary reimbursement RM20/month - Activities/demo expenses reimbursement - Bunting/leaflet/Catalog/DVD - Business Registraion - Area Executive(Maintainance) - Trainer(Promote sales) - 6 months provided - Stock Coordinator (monitor stock) - Equipment: Computer, tv, alarm system, cctv, water dispenser and etc Wanna grab this limited opportunity? Call me at 019 3131020.
49Perniagaan Berisiko Teramat Rendah! - Wed 17/Feb/2010 3:30pm
Hi Nicomie, Seminar diadakan di Kelana Jaya. Kami akan hantar CD untuk usahawan di luar KL. Jika berminat sila hubungi En Harith 0122241478 dari Sabah. :D
50Konsep Franchise yang Baru (Ecosway) - Sat 13/Feb/2010 8:16pm
Sila Baca Notis Bahagian Korporat & Perundangan eCosway