Dzzk Gemilang Enterprise
Profile
Forum NickDzzk Gemilang Enterprise
CompanyDzzk Gemilang Enterprise
WebsiteYour Trusted Name In Sewing Industry
URLwww.singer-wm.blogspot.com
RegisteredSun 13/Jan/2013 11:01am
Topics by DZZK Gemilang Enterprise
1Jawatan Kosong - Kerani Admin di Jalan Gombak (1) - Sat 13/Jul/2013 9:18am
2Mesin Jahit Singer Mudah Alih dan Industri Baru (3) - Mon 14/Jan/2013 11:01am
Comments by DZZK Gemilang Enterprise
1Jawatan Kosong - Kerani Admin di Jalan Gombak - Sat 13/Jul/2013 9:26am
KEMASUKAN SEGERA URGENT ANDA LAYAK DPT BONUS RAYA
2Singer. Boleh Bayar Secara Ansuran. - Thu 24/Jan/2013 4:00pm
Selamat Datang ke Majalah.com dari rakan SINGER di Wangsa Melawati KL
3Assalammualaikum. Saya Mencari Kereta Sambung Bayar. - Mon 21/Jan/2013 11:57am
Topic C1osed (Item Sold)
4Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Mon 21/Jan/2013 9:18am
Ella ariela : sudah ada org tgk kereta semalam. Tp dia nak booking dulu cukup bulan ambik. Saya tak terima booking. Apa2 boleh call saya 0173662215. Proses dgn owner akan ambik masa sedikit memandangkan owner skrg duduk di kelantan. Tapi kereta boleh ambil dulu selepas sign agreement bayaran bulan perlu bayar kepada saya dan resit akan difax/email. Tq
5Assalammualaikum. Saya Mencari Kereta Sambung Bayar. - Sat 19/Jan/2013 2:53pm
saga auto 1.3 tahun 2008 RM 3800 (refundable RM1000 lepas abis ansuran) Bulanan RM 391 x 60 bulan saya bukan owner skrg saya sambung bayar tapi sebab dah beli kete sendiri so keta ni nak bagi org lain sambung bayar. T.Kasih.
6Saga Blm 1.3 Auto untuk Dijual - Sat 19/Jan/2013 2:48pm
Saya ada 1 saga 1.3auto tahun 2008. Sambung bayar drp owner lama dia. sekarang dah tak pakai sebab amik kete lain atas nama sendiri. Saga tu warna merah. timing belt baru. tayar baru. aircond sejuk. kalau ada berminat nak sambung bayar atau sewa bulanan hubungi saya. Sambung bayar RM 3800 (RM1000 pulang balik setelah selesai ansuran akhir) Bulanan RM 391.00 ad lagi 60 bulan. Saya boleh uruskan agreement sambung bayar baru dengan owner sebab dia amanahkan saya utk bayar bulanan. Tapi kalau nak sewa bulanan RM 1000 sebulan. Security Deposit RM500 Refundable. Berminat hubungi saya. sms punboleh kalau malu. TQ
7Penipu di Mudah.My - Sat 19/Jan/2013 12:51pm
dia tipu ape?
8Anda Berminat Dalam Dunia Lakonan? dgn Fees Hanya Serendah RM 100 Sahaja utk Seumur Hidup - Thu 17/Jan/2013 1:04pm
ala zaman extra ku dah berlalu ha ha ha........
9Mesin Jahit Singer Mudah Alih dan Industri Baru - Thu 17/Jan/2013 11:00am
Disini saya selitkan serba sedikit kos repair jika mesin menghadapi masalah. 6180 : 1)PC Board RM 280- RM 320 2)Timing Loose RM 35.00 3)Drive Gear & Long Gear RM 80 - RM 180 4)Bobbin Case RM 18.00- RM 30.00 5)Foot Controller RM 120.00 6) Motor Mesin RM 185.00 8215: 1)Bobbin Case RM 7.00- RM10.00 2)Timing RM 25.00 3)Motor RM 180.00-RM220.00 4)Tiada Needle Threader 5)Tiada PC Board 6)Foot COntroller RM 120.00 7)Tuil Reverse selalu problem memandangkan kedudukannya sebelah jarak jahitan (apb anda tekan reverse secara tak sengaja jarak jahitan beranjak sekali) Keputusan di tangan anda. Terima kasih.
10Mesin Jahit Singer Mudah Alih dan Industri Baru - Thu 17/Jan/2013 10:51am
6180 brilliance menggunakan PC board utk pilihan corak. pendek kata tekan button utk pilih corak yg anda mahu, dilengkapi LCd display. dilengkapi sistem auto needle threader pemasukan benang auto ke jarum. memiliki 80 corak. friendly user tetapi tidak sesuai utk jahitan tebal /jeans. Kelebihannya adalah bilangan corak yg banyak dan jahitan lubang butang 1 langkah dgn 8 pilihan gaya lubang butang. model 8215HB adalah jenis manual dimana anda perlu memutar pully utk mendapatkan corak pilihan anda...model ini cuma memilik 15 corak dan utk makluman tuan model ini merupakan model paling tidak mendapat sambutan kerana mempunyai masalah dibahagian tuil reverse, jarak jahitan yg selalu loose dan juga pully pusingan motornya yg cepat patah jika pelanggan terpusing secara kasar.walaupun singer sudah membuat penambahbaikan tetapi ia masih kurang mendapat sambutan kerana rupa/design yg agak kurang menarik. utk rekemen pihak kami : Model Singer Heavy Duty 4423 23 corak Jahitan Motor Kuasa 1100 jahitan seminit Metal frame body berat utk elak gegaran semasa menjahit. Warna kelabu Army Tegap dan mempunyai auto needle threader. harga pasaran RM 1195 Kami offer RM 1075.00
11Bantuan Mesin Jahit - Mon 14/Jan/2013 11:26am
cuba Amanah Ikhtiar Malaysia
12Personal Loan utk Swasta - Macam Mana? - Mon 14/Jan/2013 11:17am
cuba try ocbc bank taman melawati jumpa dgn Puan Azie dia personal financial manager situ.. up to 10kali gaji...kalau ada potong epf no problem. tel : 0341015001
13Mencari Kerja Part Time Areea Gombak, Wangsa Maju, Danau Kota, Setapak, Sri Gombak - Mon 14/Jan/2013 11:13am
Jadi salesman jual mesin jahit boleh tak? door to door..