Suearmanshah

Profile
NameD7
Forum NickSuearmanshah
RegisteredWed 28/Sep/2011 11:55pm
Topics by D7
Comments by D7
1No Plate Kereta utk Dijual - Thu 10/Aug/2017 1:20pm
maknanya haramjadah nak cari duit
2Mencari Usahawan @ Bakal Usahawan di Negeri Kedah - Tue 22/Nov/2016 8:22pm
Saya seorang usahawan juga..kenapa ada masalah ke bagi alamat dan fon kalau tawaran awak genuine?? sahabat2 usahawan, sila abaikan iklan ini kerana ada unsur2 meragukan..lebih baik mintak dana @ pinjaman yg sah yang disediakan bank atau kerajaan. Dalam keadaan ekonomi dan climate bisnes sekarang, siapa yang nak bagi dana tanpa caj2 tertentu? Jangan terkena sudah.
3Mencari Usahawan @ Bakal Usahawan di Negeri Kedah - Tue 22/Nov/2016 5:31pm
kenapa tak bagi alamat dan nombor ofis?
4Penipu Amirool Syafiq Bin Abdul Rahim - Sat 22/Oct/2016 3:08am
agak2 kes macam ini, polis akan ambil tindakan ke? dia pinjam, bukan paksa atau ugut atau skim cepat kaya atau kutip deposit dari orang awam.. kalau kamu rela bagi, itu dikira hal peribadi.. dalam dunia ni, berapa ramai orang tak bayar hutang? hutang bank yang ada surat perjanjian pun tak dibayar.
5Belajar Memandu Kapal Terbang - Sat 17/Sep/2016 1:05am
zamzam ni orang ulu..mana tau ada kursus macam ni..dia main wau je kat kampung..takpun buat kapal terbang suratkhabar..lepas tu nak cover line pulak
6Siapa Tahu yg Semua Rakyat Malaysia Ada Nama Tersembunyi (Nama Lain) Kat IC/Kad Pengenalan Masing-Masing? - Fri 9/Sep/2016 1:51am
betol lah tu, ada nama ketua pengarah jpn
7Mencari Dana RM7k. Pulangan RM10k Keatas. - Mon 29/Aug/2016 6:33am
nak saman syarikat terkemuka bukanlah proses yg mudah. mereka juga ada barisan peguam2 yg hebat. proses akan ambil masa bertahun tahun, ditangguh, dan si-penyaman perlukan wang dan masa yg banyak. kalau peguam anda yakin boleh menang kes juta2 ini, sudah tentu dia dah ambil kes ini tanpa deposit.
8Mencari Pekerja Zazafasya International (M) Sdn Bhd - Wed 20/Jul/2016 1:11am
syarikat international ni ada 2 kakitangan pengurusan sahajakah? satu berhenti, kucar kacir order pelanggan. tak ada back up staff ke? kalau aku jadi pelanggan syarikat ni, aku saman je sebab duit dah bayar, barang tak sampai. pirrrraaaaah! International konon
9Mohon Bantuan Segera - Fri 8/Jul/2016 3:52am
0.3 30 300 3000 30000 300000 3000000 30000000 300000000 3000000000. Yang ini orang panggil 3 billion
10Mohon Bantuan Segera - Fri 8/Jul/2016 3:43am
Sekarang dah pandai matematik, lancarkan kempen 1,000 x 3,000...hah dah boleh jadi jutawan
11Mohon Bantuan Segera - Fri 8/Jul/2016 3:34am
Berang pulak cik alyssa ni...matematik pun fail... 1000 x 0.3 = 300. 1000 x 3 = 3000. 1000 x 30 = 30,000 Kalau 3000 tu kecil nilainya, kenapa nak mintak bantuan orang lain? Cari sendirilah. Orang cacat buta pun boleh cari makan. Inikan pulak awak yang pandai berinternet. Patutlah hidup tersepit...mulut celupar sangat
12Mencari Calon Isteri ke 2 - Fri 8/Jul/2016 3:21am
Wah, siap ada borang lagi...macam brim pulak hehehe...ustaz, yang paling afdhal, mintak isteri pertama cari calon dan pinangkan... Saya ada anak saudara, seorang doktor pakar dan masih single...orangnya comel, manis dan masih muda Sila tinggalkan emel ustaz
13Mohon Bantuan Segera - Tue 5/Jul/2016 2:51am
Kalau 1000 orang bagi dia 30rgt, joli sakan laaa
14Penipu Mohd Fairos Bin Abd Aziz. - Fri 17/Jun/2016 9:30am
M Syafiq Bakri Fairos ni pemilik syarikat ke atau dia menyalahgunakan syarikat majikannya untuk menipu? Siapa pemilik Emenar Sdn Bhd ?
15Penipu Nur Shahadah Binti Thamrin - Tue 14/Jun/2016 1:43am
Boleh bagi nombor telefon yg dia gunakan?
16Mohd Azzham Fariz @ Cahaya Timur Penipu! - Tue 14/Jun/2016 1:31am
Memang penipu besar AZZHAM ni. Dah ramai yang terkena dengan haramjadah ni. Pakat ramai2 buat laporan polis. Ini salah satu laporan mangsa kat Majalah.Com Ummi 92 Profile Name Ummi Forum Nick Ummi 92 Registered Sat 19/Dec/2015 9:52pm Topics by Ummi Comments by Ummi 1 Pembantu Rumah Indonesia - Tue 22/Dec/2015 12:42pm Jangan percaya dengan apa2 Sahaja iklan dari Cahaya Pantai Timur@Pok.Am@Azzham Faris. Kalau nak rasa duit Rm1000+++ terbang silakan la 2 Pembantu Rumah Dari Selatan Thailand - Sat 19/Dec/2015 10:14pm Jangan berurusan langsung dengan Azzham Faris. Penipu besar,perdayakan orang. Cakap kelantan mcm nada Ulama pastu larikan duit orang. Punya la jahit 3 Pembantu Dari Cahaya Pantai Timur - Sat 19/Dec/2015 10:10pm Maid siam sbnrnya x wujud pun.Geng2 yg mngaku jadi agen pembantu rumah tempatan ke, siam ke, jgn percaya. Lagi2 geng Cahaya Pantai Timur@Pok Am@Pok Cham atau nama sebenarnya Azzham Faris. Guna acc cimb. Budget alim pastu kebas duit 4 Housemaid Fresh Dari Jawa dan Medan - Sat 19/Dec/2015 10:06pm Cahaya pantai timur@Pok Am@ Azzham Faris..tolonglah hentikan penipuan kamu. Moga saya jadi orang terakhir yang ditipu. Menipu insan yang dalam kesusahan. Berenti la budget alim guna profile pic Tuan Guru Nik Aziz. Ramainya orang jahat zaman skrg. Bohong orang lain hidup2 5 Memerlukan Pembantu? Dan Urusan Permit? - Sat 19/Dec/2015 10:01pm Alahai Pantai Timur@Pok Am atau nama Azzham Faris. Jgnlah berurusan dgn dia. Penipu yg sgt dasyat. Saya 6 Jawa Muslim Maid Available - Sat 19/Dec/2015 9:58pm Cahaya Pantai Timur..nama dia Pok Am atau nama penuh Azzham Faris. Penipu besar sampai saya hilang RM1800. Tergamak sungguh tipu orang yang dalam kesusahan. Dahla profile pic guna gambar Tuan Guru Nik Aziz. Memalukan orang Kelantan
17Mohd Azzham Fariz @ Cahaya Timur Penipu! - Tue 14/Jun/2016 1:13am
Maaf 70D Jalan Nilam Taman Perwira Gombak Setia 53100 Kuala Lumpur
18Mohd Azzham Fariz @ Cahaya Timur Penipu! - Tue 14/Jun/2016 1:09am
Ini alamat satu lagi 70D TamJalan Nilam Taman Perwira Gombak Setia 53100 Kuala Lumpur
19Tertipu Oleh Spincity Laundry Services En. Faiz 0194095057 - Wed 25/May/2016 12:48am
Cik vaseha berurusan di pejabat mereka ke?
20Berkongsi Pengalaman Bersama - Wed 25/May/2016 12:36am
Ye la rozita... Dah berpuluh kali cerita benda yg sama Awak ni agen kwsp ke?
21Modal 500k Dalam Tangan Tak Tahu Bisnes Apa - Mon 23/May/2016 3:38am
Setuju dgn tuan rizal mokhtar. Orang yang hebat yakni orang yg capai satu taraf dalam hidup sehingga boleh capai simpanan 500 ribu tak sebegitu bodoh untuk fikir apa nak buat dengan duitnya. Kecualilah duit tu dicuri dari mesin atm atau seumpamanya. Mungkin???
22Pelaburan Penipu Zaizul Fitri Bin Abdullah Rijal. - Thu 12/May/2016 3:25am
Ada juga yang membela penipu kononnya atas dasar kasih sayang sesama insan. Woi tak payahlah kamu nak berceramah dengan mengaitkan Allah pula kononnya Allah menghantar penipu2 ini sebagai dugaan untuk mangsa2nya??? U are just full of bullshit!!! Allah tidak pernah menyuruh hambanya menipu dan mangsa2 pula yang diminta bertaubat. Berani sungguh kamu memutar belitkan istilah istiqomah? Faktor terdesak, sakit dan apa saja niat dan perlakuan untuk menipu BUKANLAH lesen untuk manusia dengan sengaja mendatangkan kesusahan pada orang lain. Selepas ini bolehlah kamu MENDERMA kepada sesiapa sahaja yang terdesak kononnya atas dasar kemanusiaan?
23Cantik Sgtt. Pakcik yg Jiran Sblh Siap Dtg Minta Izin Nk Buat yg Sama. Menyesal Buat Awal2. - Fri 29/Apr/2016 1:04am
Entah kenapa aku terbayang Jaafar Onn bila terbaca iklan ini. Sama spesis ke? Hahaha.
24Peluang Perniagaan Bisnes Car Rental, Tanpa Deposit, Full Loan! - Sun 24/Apr/2016 1:02am
Tiap2 bulan boleh jamin ke sewa 20 hari? ...berdasarkan kiraan anda iaitu 6 unit alza pada kadar rm180 sehari. Bagaimana pula dengan kos servis atau repair? Jika bisnes kurang sambutan pada masa2 tertentu,adakah kos kerugian ditanggung bersama?
25Rumah Teres Setingkat untuk Disewa Jitra Kedah - Thu 14/Apr/2016 12:26am
Tandas satu je ke? Macamana kongsi ramai2? Ish....tak dapat bayangkan
26Untuk Wanita Shj Walau Apa Pun Status Anda - Thu 14/Apr/2016 12:21am
ini bukan ibu ayam..ini bapak ayam haram jadah..engkau ni mampus bersepai otak lagi baik.
27Minta Tolong Pinjamkan Pada Saya 40k - Mon 4/Apr/2016 1:06am
bank pun tak bagi pinjam kalau takde pendapatan tetap. cuba mintak kat orang paling kaya kat malaysia ni.
28Saya Mempunyai Modal Niaga RM 950k, Berminat untuk Mencari Rakan Niaga. - Wed 30/Mar/2016 1:25am
kalau dia ada 950k, takkan dia minta nasihat dari peniaga2 amatur kat sini..hehe
29Cari & Tangkap Ejen/Pelanggan EPF Haram - Sat 5/Mar/2016 2:37am
Sokong wan din 10. Apa pasal kera jaan 'perihatin' sangat bab2 duit epf ni?? Konon nak jaga kepentingan pencarum. Orang keje macam nak mampus, senang2 pulak epf gunakan duit kami untuk kepentingan entah siapa. Untung tak banyak mana pulak tu. Bisnes konon billion2. Dalam keadaan ekonomi & ringgit yang lemah, bagilah peluang pencarum MERASA NIKMAT DIVIDEN setiap tahun. Dahla tunggu sampai tua, baru nak merasa. Ramai melayu minat berniaga tapi kurang modal. Terpaksa pinjam sana sini. Bukan semua kaya raya mcm dato & tan sri. Ini dah ganyut dekat 60 baru nak terhegeh2 berniaga. Mana slogan RAKYAT DIDAHULUKAN?
30Tip Membeli Rumah Sub-Sale - Thu 3/Mar/2016 6:19pm
rumah yg masih ada hutang dengan bank ada geran tapi di cop hakmilik dan tuntutan @ gadaian oleh bank yang keluarkan pinjaman. kan dah cakap rumah pun ada surat beranak. kalau dah gadai@hutang, bank itulah bapaknya
31Memerlukan Suntikan Modal utk Perniagaan Biskut Raya (Sedia Ada) - Mon 29/Feb/2016 4:42am
barangkali tuan tanah bagi credit 30 hari, jadi sempat pusing modal..jangan lupa bisnes kuih raya untung tebal. pendapat saya lah.
32Kena Tipu, Liat nak Bayar Hutang dan nak Santau Orang. Saya Bantu Selesaikan Dendam Anda. - Sun 28/Feb/2016 2:22am
Kerja macam ni, diredhai Allah ke? Jangan masa sakratulmaut nanti, tak boleh bersyahadah sudah lah. Siap iklan dengan bangga pulak tu. Azab mengazab orang ni bukan kerja engkau. Biar Allah yang balas perbuatan buruk hambaNya. Ini engkau pulak nak ambil tempat Tuhan. Dunia ni ada undang2. Ada hakim dan ada mahkamah. Semoga bertaubat segera.
33Kepada Warga Temerloh, Mentakab Hati2 dgn Penipuni - Thu 21/Jan/2016 5:47pm
besar sangat ke pengaruh guru ni sampai semua takut nak buat laporan? menteri pun masuk lokap bro. kalau ada bukti transaksi duit, laporkan saja. kalau balai polis daerah tak terima laporan, laporkan terus ke bukit aman. pakat ramai2 baru polis ambil tindakan.
34Siapa Mahu Buat Pelaburan RM1k - RM100k Sila Klik Sini (10%) - Wed 20/Jan/2016 9:38am
cuba layari facebook faridh baharom@sifu top up. ada blog www.sifutopup.blogspot.com www.buatduitpartime.blogspot.com
35Mencari Teman Lelaki - Mon 18/Jan/2016 9:49am
ni cari suami atau sugar daddy?
36Pelaburan Jangka Masa Panjang. Beberapa Iklan untuk Dibaca: Saya Max Yahaya Sedang Mencari Teman Berbisnes dan Sehidup Semati Jika Sudi Boleh Lihat Gambar dan.. - Mon 18/Jan/2016 8:53am
serabut betol kepala hang max yahya
37Lesen P Saya Tamat Tempoh Lebih Setahun - Wed 13/Jan/2016 2:59am
kalau anak menteri, tak de lesen pun okay je hehehe
38Mencari Kereta Sambung Bayar dgn Low Downpayment - Perak - Thu 7/Jan/2016 1:59am
FAZALI jual barang purba pulak dalam HaHaSale
39Bantuan Loan Urgent - Thu 31/Dec/2015 3:21am
ini maharaja lawak mega ke apa? aku bank in 7ribu kat engkau lepas tu aku email slip transaksi dan tunggu engkau bayar balik???
40Membekal Pampers Ada Company Ad No SSM - Fri 7/Aug/2015 6:40pm
apa kena mengena penipu2 tu dengan iklan tuan tanah ini??
41Mohon Simpati Bantu Sy Dengan Beli Barang2 Sy - Fri 10/Jul/2015 11:35pm
assalam..kalau dilihat pada senarai di atas, ternyata tuan tanah tinggal di rumah yang agak besar. maaf saya curiga kerana sebagai peniaga tuan langsung tiada rakan kah? tuan tinggal di kawasan mana? diharap warga majalah tidak marahkan saya kerana maklumlah, dlm mc ada macam² teknik penipuan.
42Perlukan Wang RM100k - Fri 12/Jun/2015 6:51pm
saduki ni agen african scammers ke? haha
43Perlukan Wang RM100k - Fri 12/Jun/2015 2:19pm
siapa lah yang bermurah hati nak leburkan 100K tu ye?
44Ape Business nak Buat dgn 100k - Thu 11/Jun/2015 10:39pm
pertama sekali, saya nak tanya, bagaimana kamu dapat 100K? jawapannya semua ada pada kamu?
45Da Buntu Sangat2 - Mon 8/Jun/2015 4:09pm
kalau dah offer jantan jadi sugar daddy, tu dipanggil apa ya? kamu dah takde ikhtiar lain ke?
46Da Buntu Sangat2 - Mon 8/Jun/2015 12:43pm
ish ish kesian sungguh! kamu ni dah salah tempat. ruangan ni untuk berniaga BUKAN untuk menjalang. kamu pergi kat kawasan bukit bintang. pasti ramai pelanggan.
47Selamatkan Duit KWSP Anda Sekarang Daripada Kene ^Cleansing^ 70% Sebab Haram. Sanggup? - Thu 4/Jun/2015 12:44am
55 tahun?? engkau keje dari umur 1 tahun ke? engkau ingat senang2 kwsp nak buat cleansing? itu menipu pencarum namanya!! lebih baik simpan terus dalam kwsp atau labur dalam ASB
48Serious Partner & Funder Are Needed for Hari Raya Project and Eksport Jubah to Middle East. Profit 50% and Target Sales RM500 000 for This Raya - Sun 31/May/2015 12:07am
tuan tanah, saya faham situasi tuan sekarang setelah saya baca komen2 dari thread lain, baru jelas siapa penyamar itu. nampaknya dia dah tak boleh cari makan.
49Mencari Pelabur Ikhlas (Urgent) - Sat 30/May/2015 4:05am
Along ikhlas ramai dalam ni.
50Kelantan! yang Benar Benar Serius Sahaja! Mencari Pelabur Jangka Pendek untuk Bisnes Hari Raya - Wed 27/May/2015 6:21pm
salam cik najma, nampaknya anda tiada perancangan tentang bisnes anda...sepatutnya anda mohon dana Amanah Ikhtiar Malaysia...proses agak cepat dan mudah, lagipun anda sudah ada pengalaman berniaga biskut raya?