Papa Jahat

Profile
NameDetektif Komeng
Forum NickPapa Jahat
RegisteredFri 6/May/2011, 3:19am
Topics by Detektif Komeng
Comments by Detektif Komeng
1Mencari Kerja2 Kosong - N. Sembilan - Tue 22/Oct/2013 4:09pm
Kerja kosong jam 8 pg-4 ptg. 12 mlm-8pg. Gaji rm800. Leh msg kat nombor nie. 0143836535. Area nilai. Lelaki sahaja
2Kilang Powder Ice Blended Terbongkar - Thu 27/Sep/2012 1:51am
salam. powder capucino, mocha, latte, vanilla ngan coklat ade tak puan?
3Borong Jeans Levis 100% Thailand Gred A - Fri 15/Jun/2012 3:13pm
email sy jgk. mr_apachie@yahoo.com
4Inginkan Rahsia Membuka Deria ke 6, Cara Membuat Air Penawar, Cara Tawarkan Racun Serta Ilmu Menyediakan Minyak Pengasih? (Ebook) - Fri 27/Apr/2012 3:31am
email kat sy leh? mr_apachie@yahoo.com
5Pinjaman MBSB - Promosi Menarik Khas untuk Kakitangan Kerajaan Selangor! - Wed 18/Apr/2012 1:00am
nak gak. mr_apachie@yahoo.com
6Soft Ice Cream Mesin & Bisnes - Panduan lengkap A-Z - Tue 3/Apr/2012 12:41am
tokey, send kat sy leh? minat giler nih. hehehe
7Mencari Re-Seller untuk Zippo Lighter - Sat 10/Mar/2012 2:59am
nak jugak. mr_apachie@yahoo.com
8Mencari Pedang Samurai - Sun 8/Jan/2012 12:02pm
xde surat beranak. sbb bukan dibeli pun. dpt pas ambush kem jepun dulu2 ler...
9Nak Cari Agent Dropship untuk Slimming Bamboo (Tanpa Modal) - Sun 8/Jan/2012 11:59am
bminat. email mr_apachie@yahoo.com
10Mencari Pedang Samurai - Tue 20/Dec/2011 2:18am
no siri slalu duk kat maner ek?
11Peluang Menjadi Ahli Rakan Niaga Lampin Pakai Buang - Tue 20/Dec/2011 2:12am
send kat mr_apachie@yahoo.com. tq
12Belalang Dari Daun Nipah - Ada Sapa Sapa Berminat Tak? - Sun 18/Dec/2011 7:44pm
email mr_apachie@yahoo.com
13Agen Dropship Diperlukan Segera! - Mon 12/Dec/2011 2:23pm
mr_apachie@yahoo.com
14Pinjaman MBSB - Promosi Menarik Khas untuk Kakitangan Kerajaan Selangor! - Mon 12/Dec/2011 2:13pm
kirim chart dia kat mr_apachie@yahoo.com
15Mencari Pedang Samurai - Mon 12/Dec/2011 2:07pm
bapak aku ader pedang nie. warisan sebelum merdeka. tp tak pasti la plak ader no.siri ke tak...yg aku tau, ader byk sgt 'penghuni' kat pedang tu...
16Produk Keluaran Sendiri - Sesuai Dijual di Tapak Gerai Pesta Konvo - Sat 23/Jul/2011 3:22am
email sy gak. best tu! mr_apachie@yahoo.com
17Jom Gi Bandung 3H2M RM299 Shj - Ground - Sat 23/Jul/2011 3:13am
tiket flight tmasuk skali ke tu? 2 way?
18Dapatkan Black Pearl - Sun 10/Jul/2011 11:42pm
tempat kat maner bos?
19Pembekal Serbuk Perisa (Bahan Utama) utk Memproses Serbuk Ice Blended - Sun 10/Jul/2011 11:40pm
salam bos. bg no hp leh? senang nak discuss. bminat nih..
20Menjual Barang Cucian untuk Dobi, Kereta dan Kegunaan Rumah - Sat 18/Jun/2011 12:32pm
salam. zura, hp no ader? senang nak call. sy bminat. atau zura call saya. 0172420902. thanks ey..
21Pembekal Makanan Western - Fri 17/Jun/2011 12:36am
sesuai tak kalo niaga kat uptown? pe peralatan penting yg diperlukan utk wat steak nie ek?
22Promosi Hebat Serbuk Ice Blended Serendah RM11/Kg - Sun 12/Jun/2011 10:19am
yes feeko. sape yg lum p kursus, p cepat2. kembangkan lg empayar perniagaan anda. moga peniaga2 bumiputera kita akan terus sukses akan datang! yiiiihaaaaaa!!!
23Guna Mykad (Kad Pengenalan) Dapat Diskaun. Diskaun. Diskaun - Mon 6/Jun/2011 3:25pm
ok. otw!
24Promosi Hebat Serbuk Ice Blended Serendah RM11/Kg - Fri 3/Jun/2011 2:27pm
ohh lupe. maner2 yg jual bwh rm 15 tu, kawe pcaya tu mmg diorg punyer sendiri. so, syabas! slamat maju jaya geng! hehehe!
25Promosi Hebat Serbuk Ice Blended Serendah RM11/Kg - Fri 3/Jun/2011 1:50pm
kahkahkah! zairee, pe yg cube hang utarakan tu mmg tepat! mcm2 ragam org2 yg pandai nie. peniaga yg tak bduit nie gak yg kena perah keringat utk idup. ade gak satu kes nie, mngaku yg dia wat powder nie. kuar jenama dia sendiri. harga sekilo jgn ckp la. last2 da lame2 tu telor tu busuk gak kan, pe lg kantoi la. dia upenyer amik ngan satu company nie, cetak atas nama dia sendiri. upenyer, dia amik ngan satu comp tu sekian harga, tolak blk sekian harga. adoilaa...camtu punyer sangap org nak carik duit nie upenyer..sanggup mnipu semata-mata nak kaya. kalo amik straight amik ngan comp tu dia bg rm 14, dia jual kat peniaga dia nie ngan harge rm rm 23. baper dia untung? siap dia leh wat duit untung tu utk dia lak meniaga kat satu tempat kat uptown area kl nun..lum kire harga sebotol jus yg dia tolak siap ntung kat dia lg sebijik botol g tu...untung tul mangkuk tu niaga..tak tfikir ke rezeki yg dia dpt tu nak bg anak bini dia nak mkn tu??? pjg citer nie, juz skdr yg penting je la kite kongsi. yg penting, sebelum amik ape2 brg ngan supplier tu, pastikan dulu mane dia dpt. kalo tak, leh lingkup bisnes tuuuu..bek amik kat penang je la kalo camnie ye tak? hahahaha! biorkan la labu tu tenggelam ngan labi2nyaaaa.....hehehehehe....
26Pinjaman Perniagaan - Thu 2/Jun/2011 3:28am
nyirap tul la kak limah nie....
27Perniagaan Tanpa Modal - Thu 2/Jun/2011 3:23am
aku salah masuk umah nih.....adesssss! hehehe
28Promosi Hebat Serbuk Ice Blended Serendah RM11/Kg - Thu 2/Jun/2011 3:14am
yes brader feeko, ur rite man! dua2 pun da murah sbnrnyer nie. wat ape2 tu, kena kaji bape modal dan kos jgk tu. ader gak yg jual mbe lg murah pd nie, mbe, tp kalo tpt tu kat damansara, sedangkan kite duk kat nilai...bek amik yg rm 14 0r rm 11 yg duk kat bangi je. lg jimat kos. nie contoh je nie. kite same2 kaji, fkr mane yg tbaek. mane2 kite p pun, kite slalu sgt jumpa org jual ice blended nie ngan mcm2 brand. rase sbnrnye lbh kurang je. cume yg wat akan jd lainnyer, diorg nie watkan ice blended nie jd mcm2 versi. ader yg kurangkn powder taruk susu @ gula. mbe, jimat kos kot camtu. tak taula. ape2 brand pun, kite jdkan ape yg kite jual tu yg tbaek! sedap, org dtg lg. zaman skrg nie, org da kurang fikir sgt ttg harga kalo nak mkn nie. janji sedap, org ingat smp mati. hehehehe. brader feeko, brader daus, zairee, lina hangat, dan semua kat sini, hope kite semua mampu jd usahawan yg bjaya. yg penting, kite kena sabar ngan saat2 susah kite. Insyaallah, kalo nawaitu kite baik, DIA akan tolong...amin.. : )
29Anggaran Keuntungan dan Kos Ice Blended - Thu 2/Jun/2011 2:53am
its ok. kite same2 peniaga mmg patut bkongsi-kongsi info nie. ok, utk Didi, sy nak tau jgk, diorg jual rm1 tu ade tmasuk skali ngan cream topping n ape2 accessori len tak dlm tu? utk pengetahuan Didi, rata-rata yg mjual ice blended nie diorg jual satu gelas kecik tu rm2, gelas besar rm3 @ rm3.50. itu biasa. kl nak tau satu tpt kat area sepang tu, dia meniaga dpn skolah, dgn harga yg sama. tp not bad, byk accessori n bpadanan sgt ngan harga. yg penting org skrg nie nak rasa, bkn harga. bile nampak org meniaga ice blended, jgn lupe kite try beli dan rasa. kl sedap, wat mcm diorg. kl tak sedap, jgn kondem. kite cube wat lg sedap dr tu. mmg, cara wat ice blended nie ade mcm2 versi. ada yg kurangkan powder dan tambah gula, ade yg tambah susu. kesian gak tgk. mbe diorg nak jimatkn kos. sbb mcm Didi ckp, powder kbykkannya org jual mmg smp rm23 keatas. kite yg meniaga nie yg mati nak rolling duit rite? padahal wat powder nie murah je kosnye. tak smp rm10. sy penah pekena gak ice blended kat satu perumahan kat sentul, rm1 gak. but takde la cream topping n accessori len tu. ok la, padan ngan harga dia. leh jual camtu, tp yg paling penting, jgn takut kalo nak mcube dgn harga yg mahal skit. tambahkan pelbagai accessori dlm tu. tu pun menarik perhatian tu. jgn tak caya, bdk2 byk yg serbu yg mahal nie tau. diorg pun tau nak mkn sedap2. org tua? kite fkkir2kn lah...hehehe...
30Tapak Jualan utk di Let Go! Onestopbazaar Mardi Serdang - Tue 31/May/2011 1:14pm
brp ramai pngunjung setiap sabtu tu? sewa brape rat?
31Anda Berminat Buat Produk Kopi/Susu Kambing Jenama Sendiri - Mon 30/May/2011 12:31pm
send me detail kat mr_apachie@yahoo.com
32Anggaran Keuntungan dan Kos Ice Blended - Mon 30/May/2011 12:20pm
salam pn.idayu. soalan tu msh kurang jelas...brape jumlah powder yg ader? blender baper bijik? cup, banner, bubble tea, topping, ader diorg bg skali? utk pngetahuan puan, kalo stall, rm 5000 da ok, tp bgantung tpt yg kite niaga tu jgk la. kalo ramai sgt org smp sale leh dpt rm300 sehari, tak cukup tu. perlu modal powder yg besar.len2 tu tmasuk la kos payung, generator, 300 gelas besar, 300 gelas kecik, stok powder lebey kurang 50 kg, blender mesin 2, tabung lebey kurang 7 bijik, banner, box ice, stok minyak generator, n lain2 stok eksesori for ice blended tu.tp nie bgantung atas kesesuaian dan citarasa masing2. kalo utk mobile, mbe tak mahal kot. cume nak tau gak brape byk stok yg tsedia. blender amat penting. kalo bley mmg mesian tu kena ada dua, takut 1 jem or rosak masa ngah wat keje tu, ada spare 1 lg. tabung tu kena byk sbb kite perlu sediakan utk perasa vanilla, capucino n mbe jus utk blendernyer sendiri. kalo campur pakai semua perisa dlm satu tabung, t rase tak best dan kompom akan lari. kurang kick. utk chocolate, mocha, or butterscoth, xde problem sgt sbb rase hampir sama. but, pas buat satu2 perisa bkenaan, better cuci la, utk jamin kualiti rasa. brape kos powder jgk amat penting, kalo tak untung agak kecil. sbb satu kilo powder leh dapat 23-25 cawan kecil. bgantung atas sukatan. sbnrnyer, lg byk lg kaw. biar pembeli puas hati. sedap diorg ingat smp mati. hehehe. kalo ada modal besar, beli la stok powder dan barang2 tu utk stok guna 1 bulan. mmg powder kena beli smp jumlah ribu la. tp, dlm 1 bulan tu, puan tak pyh sibuk asyik nak beli powder je. baru nampak ngan jelas brape yg dpt bersih pas tolak duit modal nak beli stok len utk satu bulan yg dtg tu plak.mbe lg puas hati skit. kalo bniaga dpn skolah, slalunyer vanilla dan coklat kena pakai byk stok. sbb slalunye 2-3 kilo vanilla dan coklat akan habis. len2 diorg kurang minat.tp, apa2 pn buat sesuatu, tu biarla bpadanan ngan modal kita k. jgn pinjam along tau. ssh takpe. kalau nawaitu kite baik, insyaallah, Tuhan tolong. salam
33Pemberitahuan: Tapak Uptown Baru Akan Dibuka di Bandar Baru Nilai. (11 Jun 2011) - Wed 25/May/2011 1:29am
adessss! bila dah nama amal, kena la beramal ye tak? hukhukhuk! tp ape2 pun, leh la dipertimbangkn tu. drpd duk saje lepas time keje nie, leh gak kuarkn peluh skit. mngelakkan darah tinggi dr terus meninggikan diri beliau kan. ok2, t kawe roger2 lik. nak kire wit jap, mcm tak cukup je nak byr downpayment nih! time2 nie la TEKUN nak mdiamkn diri. patutnyer diorg masuk2 la ke laman kite nie ek, jengah2, bg semangat kat peniaga2 kecik kite nie ek...terbau la jugak pulus tu, wlpun mungkin bau je kite dpt. kire dpt la jgk tu kan. hehehehe! k la, semangat bjuang semua peniaga2 1MALAYSIA!!!
34Promosi Hebat Serbuk Ice Blended Serendah RM11/Kg - Tue 24/May/2011 6:26pm
bagus zairee. perhatian hang tu wat dia pun jadik segan sendirik nak jengah kat sini. hahaha! but ape2 pun, tu sbhgn dr promosi diorg. kalo tak wat camtu org tak tau lak kan. cume kdg2 masuk umah tak ketuk pintu. rase nak tembak kaki dia pun ada. hahahaha! ok mr. daus, kawan akan kontek aok dlm mase tdekat. harga yg menarik! thanks. salam
35Part Time Income 1 Malaysia - RM500 Seminggu (Gaji Setiap Hari Jumaat) - Tue 24/May/2011 6:01pm
send detail kat mr_apachie@yahoo.com
36Anggaran Keuntungan dan Kos Ice Blended - Tue 24/May/2011 3:01am
salam. saje je nak bkongsi. sy funder pd sebuah group ice blended. pd dasarnyer, bisnes nie menguntungkn. bgantung pd tempat dimana anda berniaga. jika dpt tpt didpn skolah menengah atau rendah, insyaallah..mmg leh wat duit. sbln untung melebihi 2-3 k (@ lebey lg dr tu). dgn syarat, anda pelbagaikan menu anda yg ada skrg. jgn setakat jual ice blended semata-mata. mixkan dgn penambahan biskit oreo, chipsmore, nuss music, choc fudge atau mcm2 lg utk menarikkn lg perhatian pembeli. setiap ketul biskut tersebut, biasanya dijual rm50 sen @ kurang dr itu mngikut kemahuan anda. so, kira la sendiri berapa ketul biskut yg ader dlm pek tu dan anda akan sedia maklum ttg keuntungan anda. brg2 nie mmg ader peminat2nya yg tsendiri. jgn takut nak mcube. penambahan tersebut utk topup kos anda utk membeli powder, minyak lori dan sbgnya. utk cream topping, beli yg tin mmg harga paling kurang rm 13 lebih kurang. gunakan yg lebey murah dr tu, contohnya beli topping jenama mauri dlm kotak yg ader jual2 kat kedai kek (kat bangi n kota damansara kompom ader) harga cuma rm 8.50. balik pukul cream tersebut pakai mesin putar wat kek smp cream tu ringan dan kembang (smp bile amik sudu, cream da tak nak jatuh @ menitik) pastu letakkan dlm plastik mcm plastik tekan cream wat kek icing tu. lg byk kuantiti cawan leh dapat, cantik pun cantik bergantung atas bentuk mata cream yg kite pilih. perlu ader kreativiti utk mngurangkn kos sendiri utk memaksimakn keuntungan. dan paling bagus, hadiri kursus wat powder sendiri. lg jimat. sbb kalo anda nak tau, org2 yg jual powder yg harganya rm20 keatas nie mmg akan buat untung kite jd kecik. sdgkn kos utk wat powder nie juz tak smp rm 7 pun sekilo. but, pilihlh kursus yg murah2, sbb yg dlm 7-8 ratus tu da kire mngarut. kite org melayu mmg takde modal besar nak meniaga. tp org melayu jgk nak potong kepala kita sbb hanya kerana ilmu yg Tuhan da turunkn utk diorg maka diorg btindak utk kaut untung dr org2 cam kite. takpelah, biarkn lh mereka. itu urusan mereka ngan Tuhan. u watla pilihan yg bijak. ape2, leh tanya la lg bab2 nie. sy tak pandai la sgt, cume pglmn yg ader leh la kongsi2. kl ader ape2 yg tak fhm, @ ttinggal..rujuk2 la semula k..selamat maju jaya wat u azra n semua geng2 ice blended 1Malaysia! salam
37Sebaran DPMM Putrajaya - Seminar Keusahawanan Anjuran Pejabat Ahli Parlimen UMNO Dan TEKUN Nasional - Tue 24/May/2011 1:52am
akan ada lg tak??
38Belajar Teknik Terapi Urutan Guasa - 22 Mei 2011 - Subang - Tue 24/May/2011 1:39am
urut pakai aper nih? bminat gak nih.
39Pemberitahuan: Tapak Uptown Baru Akan Dibuka di Bandar Baru Nilai. (11 Jun 2011) - Mon 23/May/2011 5:02pm
hahahaha! no hal tu bro. but tpt tu bile nak ratakan? byk lg harta2 peninggalan sejarah yg belum settle lg atas tapak tu bro. stakat nie, promotion nampak mbanggakan, byk flyers yg da terbang kesana kemari. kete kawe pun da 4 kali melekat flyers nie. ada keje part time tak utk edar flyers nie. leh kawe terbang2kan kat area airport klia n lcct ker...hehehe. kalo ader btau ler bro, leh gak sambil2.hehehehehe
40Kongsi Tapak di Stadium Bukit Jalil 26-31 Mei 2011 - Mon 23/May/2011 4:49pm
ice blended bleh? baper sewa? call me azmi 0172420902
41Menjual Pakaian Bundle Dari Malaysia - Fri 20/May/2011 2:27am
ader baju kemeja lelaki lgn panjang dan pendek branded terpakai tak? termasuk suar slack sekali. kalo ader nak tau harga sebundle berapa n brand aper yg ader. n ader tie tak? send kat mr_apachie@yahoo.com. tq tokey
42Laptop Kanak Kanak yang Terbaik dan Terhebat untuk Anak Tersayang Anda (5 Bahasa dan 41 Program Menarik). Harga Asal RM 150 (Harga Diskaun RM 130 Termasuk Pos) - Tue 17/May/2011 11:42pm
nak tgk model tu cmne bleh?menarik nie.send kat mr_apachie@yahoo.com
43Pendapatan Pasif Income Dengan Celcom O1O Tunetalk! - Tue 17/May/2011 11:35pm
camner?email kat mr_apachie@yahoo.com
44Sambungan: Nak Cari Team - Tue 17/May/2011 11:31pm
nak joint beb.email detail kat mr_apachie@yahoo.com
45Perniagaan Tanpa Modal - Tue 17/May/2011 10:39pm
send detail. jgk detail utk catalog bj n suar lelaki bro.mr_apachie@yahoo.com tqvm
46Jualan utk Scr Kecil-Kecilan. T-Shirt & Blous Ada di Sini - Tue 17/May/2011 10:22pm
tinggalkn jejak kat laman umah nie k. mr_apachie@yahoo.com tqvm
47Jualan utk Scr Kecil-Kecilan. T-Shirt & Blous Ada di Sini - Tue 17/May/2011 10:18pm
tinggalkn jejak kat mr_apachie@yahoo.com tqvm
48Pelapik Seterika Ajaib! - Tue 17/May/2011 4:41am
emailkan detail camner nak jd ejen dan kl leh, send me pic skali k.thanks.. mr_apachie@yahoo.com
49Holy Quran Digital Pen - Tue 17/May/2011 4:08am
salam. send me pic n detail ker mr_apachie@yahoo.com. time kasih
50Adakah Anda Malu Dengan Keadaan Tong Gas Anda? - Tue 17/May/2011 4:06am
mama, bape hinggit? send me detail leh? samer pic tau. send kat mr_apachie@yahoo.com tq