Search Majalah.com
Wifi Booster - Salah atau Tidak?
Ejan 6 @ Alat Jimat Tenaga - Thu 22/Dec/2011 2:45am [Last Comment]
Mra66 - Tak baik hack orang punya internet tanpa kebenaran, nk wifi daftar la sendiri punya. Orang bayar nk wifi, ni kita nk percuma aje, halal ke? Apa kata warga majalah yg lain? cuba komen sikit...

=== & ===

asalammualaikum..terima kasih kepada Mra66 yg dok komen dan xtahu pasal wifi booster...anda perlu tahu apa itu WIFI BOOSTER..

kepada yg xpaham mmg cakap benda ni haram tp org yg marah mesti cakap haram @$'7* :), Wifi booster bermaksud peguat atau kata lain kuatkan line wifi utk meningkatkan bar connection anda, adapter yg tersedia ada pd laptop anda hanyalah 50~100mW dan blh tarik Transmisi wifi 3-30meter. Dengan menggunakan wifi booster ini anda blh tarik transmisi 1-6KM(open space).

so apa tujuan alat ini dicipta??? contoh rumah anda dah ada streamyx so apa keggunaan alat ini kepada anda?? conth, di depan rumah anda terdapat padang permainan or taman bunga ka jd anda nak bawak laptop anda ke padang permainan sambil menghirup udara segar(kalau pg2 la, kalau ptg sambil tegok anak bermain) jd mcm mn anda nak pakai internet kalau dok jauh dengan router or modem wifi streamyx anda.

ha ini la jwapannya pakai wifi booster utk tarik wifi rumah anda sendiri tp kalau nak ambik wifi org punya terpulanglah.. Contoh 1 lg.. anda p kedai mamak(nasi kandar yasmeen) yg ada wifi free.. so apa guna wifi booster ni????

mesti anda ckp mcm ni...... "dah ada wifi free buat apa nak pakai alat ni" so walaupun anda berada di kedai mamak yg ada wifi free alat ini blh digunakan.."tp guna utk apa??" gunanya utk kuatkan connection internet anda sebab laptop punya adapter powernya rendah so dia sedut internet xkuatlah berbanding wifi booster ini powernya 2000mW so berapa kali ganda powernya dari adapter laptop anda???

conth kalau anda minum guna straw kecik ayaq pun skt la masuk tp kalau anda guna straw cendol punya ayaq pn bayak la masuk silap2 blh tersedak hehehehahaah.. 1 lg kegunaan wifi booster ni..wifi booster ni blh di buat router "nak bt mcm mn tu??"

jika anda pakai brodband so mcm mn anda nak kongsi brodband anda dengan dengan laptop yg lain (pakai 1 brodband blh kongsi 3-4 laptop) ha dengan menggunakan wifi booster ini anda blh bt router dan ada setting AP (WEP WAP..dll).

1 lg kegunaan wifi booster ni utk studen yg berada di dalam kampus universiti tp apa gunanya utk studen dlm kampus? "dlm U bt apa pakai alat ni kat U mmg ada wifi free" ya mmg di universiti or poli or IPTA/S dah ada wifi free tp kalau anda dok dlm dom or asrama mmg susah bar conection nak full tp dgn mengunakan wifi booster ni bar connection adan full walau pun anda berada jauh dgn router or modem wifi..

kepada cik abang2, cik kak2, cik adik2, pakcik makcik yg kurang faham pasal alat ini ni la jwpnya semua... sebelum sy jual alat ni sy dh study pasal alat ni dah setahun so banyak lg yg blh kita bt dengan wifi booster ni..ini adalah teknologi masa kini..

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Broadband
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Linkman - Thu 22/Dec/2011 11:51am
    saya faham 'niat suci' Ejan 6 menjual alat ni...

    tapi semenjak 6-10 bulan terakhir ni... streamyx rumah saya selalu problem... bila tengok wifi punya lampu LED berkelip2 macam nak rak tapi tak ada sesiapa di rumah yg ada laptop dan tak ada mana2 komputer yg on..

    selalu saya kena reboot modem... sebab connection 'hang'

    jalan penyelesaian terakhir... saya tukar wifi punya modem kpd modem wired shj. tak ada wifi lagi. sesiapa dalam rumah ni nak sambung internet kena sambung pakai wayar cucuk pada komputer/laptop dia.

    walaupun still ada ganguan streamyx tapi jauh dah berkurangan...

    samada ada kaitan dgn alat2 'wifi booster' yg dijual macam cendawan tumbuh lepas banjir sejak 10 bulan terakhir ni... tak tahulah saya... maaflah kalau silap...  
  2. Noeaina - Thu 22/Dec/2011 12:24pm
    boleh saya tau harga wifi booster ni? thank you :)  
  3. Rohizat - Thu 22/Dec/2011 2:50pm
    skrg ni mungkin tak ada siapa yang report,pihak berkuasa pun tak ambil tindakan,lambat laun ada yg terkantoi.kawan2 saya yg tak ada internet pun sibuk order,sebabnya apa lagi kalau bukan utk curi line org.saya tak tau apa kelebihan lain tapi katanya boleh curi password gak.tunggu komen sapa2 yg jual benda ni.  
  4. Mohd Rizal Bin Mohd Mokhtar - Sat 24/Dec/2011 8:38pm
    Salam Semua Warga Majalah.com

    Tentang isu ini....ini pula pandangan saya.
    Jelas ada perbezaan besar dia antara perkataan BOOSTER dan HACKER.

    BOOSTER atau ENHANCER...tidak menghasilkan isyarat. Tujuaannya adalah untuk menguat kan connection isyarat. Contohnya frekuensi radio, TV atau Wireless Broadband. Jikalau insyarat yg di perkuatkan itu mempunyai security coding maka BOOSTER ni pun sia-sialah.

    HACKER or SCRAMBLE or ENCODER....juga tidak menghasilkan isyarat (kecuali satelite encoder) Ianya juga berfungsi sebagai BOOSTER tetapi alat ini ada satu kelebihan. Ia boleh de-code mana2 isyarat yg mempunyai Security Coding.

    Alat2 HACKER or SCRAMBLE or ENCODER ni bukannya baru di Malaysia. Ianya dah ujud since 2003 tetapi keujudannya tak ramai yg tahu sebabkan tiada lesen yg khusus dari MCMC atau SKMM untuk bawa alat ini ke Malaysia. So...pendek katanya.....UNDER GROUND.

    So sebelum warga2 majalah.com ingin meluahkan pendapat masing2..sila faham kan dulu makna perkataan dan fungsi peralatan yg di persoalkan.

    'nuff said.


    Wassalam  
  5. Juzimall - Sun 25/Dec/2011 10:20am
    penyampaian maklumat yg bagus, akn wat org FAHAM...dlm masa kini, mmg org nak berjimat @ cari yg FREE aje, tp kena ingat, CARA kena betul...  
  6. Herman 11 - Mon 26/Dec/2011 12:01pm
    saya duk kampung je, tapi wifi booster memang banyak membantu, sebab nak pi kat pusat wifi free yang disediakan oleh kerajaan jauh sgt, so dgn adanya benda ni memang banyak membantu wat kerja dari rumah, senang citer memang terbaik!!!, ( sorry lah linkman, hujah hang lebih pada perasaan saje, lain kali nak sembang pakai fakta dan bukti) "mari menjual orang yang marah"  
  7. Jamali - Mon 26/Dec/2011 5:38pm
    linkman..klu guna protokol wifi WPA2-PSK susah org nak hack.very secure.  
  8. Linkman - Mon 26/Dec/2011 5:55pm
    Ya memang secure..

    Sebelum WPA2-PSK, kita ada WPA, sebelum tu kita ada WEP.

    setiap kali salah satu protokol di crack.. mereka akan buat improvement baru ... maybe akan datang kita akan ada..

    WPA3-PSK
    WPA4-PSK
    dan seterusnya... bergantung sepantas mana protokol ini berjaya di crack.

    ====
    Saya memang guna WPA2-PSK utk wifi.. tapi sekarang saya guna wired modem/router shj (yg tak ada wifi) sebab nak play safe.

    Masalah saya adalah kawasan ni byk univ / kolej / institute.. hence saya tak pelik kalau setiap rumah studen disini ada satu sinmax booster.

    katakan dalam linkungan 6km radius booster ni boleh detect... maknanya maybe ada beratus2 percubaan connecting dgn semua available wifi network.

    Processor yg ada pd wifi/router kita semuanya tak kuat... biasanya ARM chip jenis low power (sekuat processor handphone nokia lama tahun 2005).

    Katakan ada 500 students di sekililing ni... semua pakai sinmax with crack/hacking software... (walaupun semua dah janji "demi allah" tak akan guna software crack tu)

    bermakna setiap beberapa saat ada 500 percubaan utk connecting kpd wifi kita.

    Walaupun cubaan tu berjaya dipatahkan disebabkan WEP2-PSK belum lagi berjaya di crack... tetapi percubaan tu mengakibatkan processor wifi kita bekerja keras utk memproses dan menolak "permohonan" yg gagal.

    Penggunaan processing power yg berterusan nilah yg menyebabkan wifi LED berkelip2 tak berhenti2 walaupun kita tak guna internet.

    Sedikit sebanyak akan menjejaskan kelancaran internet rumah kita. (kalau waktu tu kita guna internet)

    jadi sebab tulah saya dah bertukar ke wired (tanpa wifi) internet sejak beberapa bulan terakhir ni.  
  9. Mhn 4 - Sun 30/Sep/2012 4:05pm
    Better guna dan tarik wifi MAMAK dan MCD yg dah namanya FREE. safe dan no isu.  
  10. Khairol00001 - Sat 23/Feb/2013 8:44pm
    Betul statement di atas.Saya juga menjual wifi booster.Berminat sila call/sms 017-206 2425 Khairol  
  11. Akuhebat 3 - Wed 4/Dec/2013 6:56pm
    WiFi booster x salah ..kalau guna kena pada cara,...

    HACK CINA DAN INDIA PUNYA DAN TARIK RESTORAN ATAU FREE HOSPOT X SALAH..

    FIKIR LAA.  
Page 1   (Total 11 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2749)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (218)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (369)
Bisnes Ais Krim (503)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (810)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1366)
Bisnes Ebook (1049)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (172)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1491)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1467)
Bisnes Pasar Malam (1973)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (862)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1112)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (365)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (665)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3344)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1780)
Diskusi Bisnes (1966)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6524)
Forex Malaysia (1892)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1015)
Iklan Tv Radio Media Massa (225)
Import Dan Eksport (333)
Ingin Berniaga (2826)
Insurans Dan Takaful (1734)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1991)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3870)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1640)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5016)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4856)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11856)
Kerja Praktikal (2096)
Kerja Sales (2296)
Kerja Sambilan (6356)
Konsultan Peguam (152)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (294)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (483)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (683)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2069)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2829)
Kursus Kecantikan (692)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3694)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (273)
Mesin Industri (518)
Mesin Jahit (377)
Mesin Proses Makanan (573)
Pakej Pelancongan (2617)
Pakej Perkahwinan (1207)
Pakej Perniagaan (895)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1241)
Pelaburan Saham Unit Trust (950)
Pembantu Rumah Asing (1870)
Pembekal Barang Runcit (1586)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (386)
Pembekal Kelapa Dan Santan (652)
Pembekal Kerepek (1102)
Pembekal Keropok (448)
Pembekal Kicap Dan Sos (225)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (241)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (700)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1665)
Pemborong Pakaian Lelaki (1132)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4241)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2803)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (483)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (955)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (590)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1545)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2635)
Pengedar Produk Kesihatan (3011)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (731)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (697)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (728)
Peralatan Sukan (555)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1539)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (613)
Pinjaman Peribadi (10644)
Pinjaman Perniagaan (1846)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1330)
Program Consignment (2024)
Program Dropship (6776)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1555)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (368)
Pusat Tadika Dan Taska (1328)
Pusat Tuisyen (1072)
Rancangan Perniagaan (599)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4317)
Rumah Untuk Dijual (3757)
Servis Freelance (1120)
Servis Keselamatan (727)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (463)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1835)
Sewa Lori (2572)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (908)
Studio Grafik Dan 3D (1111)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (738)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (643)
Tanah Untuk Dijual (4880)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2168)
Tempahan Kek Dan Coklat (2152)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1760)
Tempahan Minuman Dan Dessert (465)
Tempahan Nasi Lemak (527)
Tempahan Roti (365)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (801)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (404)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2318)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)