Urut utk Lelaki - Ok Jika Iklas
Fuad 28 - Sun 18/Mar/2012 11:07am [Last Comment]
ok gak lepas g urut...
lebih2 lagi kalau orang yang urut tu iklas urut kita...
yalah ..tak kira sangat tentang duit upah...

Niche: Diskusi Bisnes | Urut Tradisional | Butik Kesihatan
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Linkman - Tue 20/Mar/2012 10:24am
    urut yg dilakukan secara berjadual. (seminggu sekali/2 minggu sekali...) boleh menghilangkan lenguh2 badan, sembab & stress dan amat baik utk kesihatan jangka panjang.

    banyak kes2 lumpuh boleh baik dan berjalan semula setelah diurut oleh pakar.

    ===

    Tetapi kemudian saya mendengar banyak cerita (terutama di kampung2) dimana ibu/bapak yg tua dan uzur hampir lumpuh selepas jatuh... kemudian diurut oleh anak yg tak mahir pun, tapi diurut setiap hari... dgn ikhlas... ahkirnya pulih jugak.

    kesimpulan yg saya buat, urutan dgn minyak urut tradisional yg dibuat dgn berterusan boleh melancarkan darah dan saraf dan secara tak langsung menyegarkan bhgn2 badan tu. tak semestinya tukang urut mahir je (tapi kalau tukang urut mahir lagilah baiknya)

    masalah tukang urut mahir ni... servis dia mencecah rm50 setengah jam dan ada yg lebih.

    Saya kenal di Ijok selangor, ada satu "wak" ni yg pandai urut (tak tau la dia ada lagi ke tak)... berbaris org datang. urut tak sampai 20 minit dan tak kurang rm50 caj dia.

    ===

    selain tu pasaran utk urut datang kerumah2 amat besar di KL ni... kebanyakan tukang urut tak mahu keluar... jadi kalau ada sesiapa yg nak komersialkan servis urut rumah ke rumah

    - tukang urut wanita utk wanita
    - tukang urut lelaki utk lelaki..

    dan tambahkan kemahiran2 spt refleksologi kaki sekali... saya rasa mesti sambutannya tinggi.

    ===

    kalau tak takkan la mesin urut osim yg harga rm3-rm5 ribu tu laku macam goreng pisang panas setiap kali hari ibu/hari bapa dorang buat sale....  
  2. Mak Engku Lina - Thu 22/Mar/2012 1:40pm
    Saya tukang urut untuk wanita sahaja,juga bidan,,mmg ok lalau x berkira tentang upah,tapi urut org ni kta tukang urut kena kluarkan tenaga,,dulu ingat nk tlg org,x mintak upah,urut ikhlas hati je,,urut dekat 2 jam,,orang tu hulur RM10 je,,ada yg hulur RM5,,sentap hati jugak tukang urut,,akhirnya skrg saya letak harga,,win-win situation kata orang...hati tukang urut pun lega,baru blh urut betul-betul  
  3. Fuad 28 - Thu 22/Mar/2012 2:49pm
    saya ada g urut dgan abang azim d taman melati.. ok gak....  
  4. Linkman - Mon 26/Mar/2012 9:05am
    lepas baca beberapa topik urut... saya dapati cara terbaik utk tukang2 urut buat house-call... urut di umah pelanggan adalah dgn membuat package...

    ini dapat mengatasi masalah komplen mahal oleh pelanggan sedangkan bagi tukang urut kos masa dan kos travel tu juga kena dimasukkan didalam caj.

    cadangan buat package: contohnya..

    1) Urut wanita/ibu bersalin
    - sekali datang rm100
    - jam 8pm (lepas magrib) sampai 11pm
    - Percuma 4 org pertama (jadi setiap sorang jatuh rm25 shj
    - Setiap org setengah jam.
    - lepas 4 org pertama tu, kalau ada lagi org lain, caj rm25 each.
    jadi kalau total 6 org boleh dapat maksima rm150 satu malam.
    - jadi target waktu kerja dalam 10-24 hari sebulan. bakinya adalah rehat.
    - jadi tukang urut professional ni boleh mencecah income rm 3,000 ke 3,500 sebulan..
    - dah kira ok dah tu...
    - (kalau siang pun buat servis urut di rumah dia sendiri... lagi byk masyuk)

    tuan rumah tu lah kena carikan kumpulan org utk diurut tu.... maybe sedara mara dia atau rakan2 satu ofis dia..

    Kalau tuan rumah tak nak kongsi2.. nak urut dia sorang je... caj maybe dikurangkan dari RM100 ke 50 ke... dan masa dikurangkan ke satu jam shj ke...  
  5. Jamil Rahim - Mon 26/Mar/2012 2:12pm
    nak cari tukang urut wanita ja  
  6. Haslam - Mon 2/Apr/2012 8:58pm
    klu wanita nak perkhimatan lelaki urut kami uruskan.....dijamin puashati  
  7. Ahmad 465 - Sun 7/Oct/2012 8:53pm
    Fuad 28. Boleh sy dapatkan no urut abg azim tu krn rumah sy dekat taman melati  
Page 1   (Total 7 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2730)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (215)
Bengkel Kereta (1488)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (213)
Bisnes Air Mineral (365)
Bisnes Ais Krim (499)
Bisnes Aksesori Kereta (650)
Bisnes Broadband (1102)
Bisnes Burger (548)
Bisnes Cermin Mata (159)
Bisnes Cuci Kereta (804)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1362)
Bisnes Ebook (1045)
Bisnes Handphone (1255)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (558)
Bisnes Ice Blended (694)
Bisnes Jam Tangan (287)
Bisnes Jeruk (165)
Bisnes Kitar Semula (498)
Bisnes Komputer (1487)
Bisnes Kurier Dan Logistik (678)
Bisnes Minuman (1462)
Bisnes Pasar Malam (1969)
Bisnes Pelancongan (548)
Bisnes Pengantin (684)
Bisnes Perabot (854)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1108)
Bisnes Restoran (3329)
Bisnes Roti Dan Bakeri (708)
Bisnes Salun Rambut (364)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (380)
Bisnes Sms (161)
Bisnes Spa Dan Facial (661)
Bisnes Steamboat (198)
Bisnes Tablet Pc (440)
Bisnes Tradisional (819)
Bisnes Untuk Dijual (3319)
Bisnes Waffle Dan Jagung (382)
Bisnes Western Food (323)
Dewasa 18sx (1772)
Diskusi Bisnes (1961)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (721)
Expo Karnival Tapak Niaga (6472)
Forex Malaysia (1882)
Haiwan Peliharaan (468)
Haji Dan Umrah (465)
Hiasan Dalaman (711)
Hiasan Taman (242)
Hotel Resort Homestay (1009)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (330)
Ingin Berniaga (2820)
Insurans Dan Takaful (1727)
Insurans Roadtax Kereta (338)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1983)
Kedai Emas (452)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2530)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3835)
Kedai Kamera Dan Camcorder (342)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (345)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1845)
Kedai Sewa (1635)
Kereta Baru (1616)
Kereta Terpakai (5002)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4811)
Kerja Kemahiran (1954)
Kerja Kosong (11759)
Kerja Praktikal (2063)
Kerja Sales (2277)
Kerja Sambilan (6320)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (452)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (455)
Kontraktor Balak Dan Kayu (480)
Kontraktor Jurutera (565)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (679)
Kontraktor Pasir (391)
Kontraktor Pembinaan (2056)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2818)
Kursus Kecantikan (687)
Kursus Makanan (662)
Kursus Motivasi (323)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1622)
Mencari Pelabur (3683)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (268)
Mesin Industri (512)
Mesin Jahit (374)
Mesin Proses Makanan (567)
Pakej Pelancongan (2611)
Pakej Perkahwinan (1202)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1460)
Pekerja Asing (1235)
Pelaburan Saham Unit Trust (944)
Pembantu Rumah Asing (1858)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (109)
Pembekal Buah-buahan (483)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (649)
Pembekal Kerepek (1100)
Pembekal Keropok (444)
Pembekal Kicap Dan Sos (223)
Pembekal Kurma Dan Kismis (289)
Pembekal Madu (238)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (596)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1184)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (606)
Pemborong Bundle (865)
Pemborong Cadar Dan Tilam (454)
Pemborong Karpet (162)
Pemborong Kasut Dan Sandal (695)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (109)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1657)
Pemborong Pakaian Lelaki (1129)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4209)
Pemborong Telekung Dan Songkok (566)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3524)
Pemborong Tuala (200)
Pemborong Tudung (2789)
Pembuat Papan Tanda Iklan (277)
Pembuat Plastik Kotak Botol (798)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (494)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (953)
Pengedar Bahan Pencuci (718)
Pengedar Buku Dan Majalah (586)
Pengedar Contact Lens (243)
Pengedar Perfume (1539)
Pengedar Permainan Kanak2 (599)
Pengedar Produk Kecantikan (2628)
Pengedar Produk Kesihatan (2999)
Pengurus Majlis (596)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (727)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (695)
Penternak Kambing (287)
Penternak Lembu (390)
Penternak Udang (194)
Peralatan Makmal Dan Hospital (265)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (722)
Peralatan Sukan (553)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (624)
Perkakas Elektrik (438)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1533)
Pinjaman AIM (168)
Pinjaman Hartanah (520)
Pinjaman Kad Kredit (389)
Pinjaman Kereta (608)
Pinjaman Peribadi (10592)
Pinjaman Perniagaan (1836)
Produk Dari China (542)
Produk Sejuk Beku (1319)
Program Consignment (2014)
Program Dropship (6741)
Pusat Bahasa (357)
Pusat Jagaan Bayi (1542)
Pusat Latihan (648)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (523)
Pusat Pendidikan Tinggi (523)
Pusat Rawatan (366)
Pusat Tadika Dan Taska (1316)
Pusat Tuisyen (1067)
Rancangan Perniagaan (594)
Rawatan Alternatif (292)
Rumah Sewa (4289)
Rumah Untuk Dijual (3737)
Servis Freelance (1111)
Servis Keselamatan (720)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (459)
Setiausaha Syarikat (609)
Sewa Bas Dan Van (575)
Sewa Kereta Teksi Limo (1822)
Sewa Lori (2562)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (248)
Studio Fotografi (900)
Studio Grafik Dan 3D (1100)
Studio Lukisan (129)
Studio Model Penyanyi Pelakon (727)
Studio Muzik (477)
Sukan Beladiri (116)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (640)
Tanah Untuk Dijual (4848)
Tempahan Biskut Dan Tart (2153)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (668)
Tempahan Katering (2150)
Tempahan Kek Dan Coklat (2145)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1748)
Tempahan Minuman Dan Dessert (463)
Tempahan Nasi Lemak (522)
Tempahan Roti (360)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (640)
Ubahsuai Rumah (1686)
Urut Tradisional (793)
Usahawan Baja Pertanian (372)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1095)
Vending Machine (371)
Voucher Dan Tiket (247)
Web Design Malaysia (2310)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1352)