Search Majalah.com
Uptown Setia Avenue (Setia Alam)
Alam Gapura Group @ Event & Management Organizer - Thu 3/Mar/2011 8:49am [Last Comment]
Uptown Setia Avenue (Setia Alam) @ Seksyen U13, Shah Alam, Selangor...

Sewa Bulanan Ringgit Malaysia Tiga Ratus Sahaja (RM300)

Keseluruhan Bayaran / Deposit Awalan 1 + 1 = Ringgit Malaysia Enam Ratus Sahaja (RM600)

Saiz Untuk Satu Lot 10’ x 10’

Bayaran Sewaan Adalah Termasuk :-
1)Kanopi (Pasang Buka Setiap Hari Oleh Pengurusan)
2)Pembekalan Elektrik Dan Pendawaian Utama Sahaja
3)Lesen Berkelompok Oleh Agensi Pengurusan.

Tarikh Jangkaan Mula Perniagaan Seawal 1hb April 2011 atau Selewat 16hb April 2011

Syarat / Tempoh Perniagaan
1)Masa Operasi Perniagaan ~ Buka 8.00 Malam Tutup 1.00 Pagi
2)Pembayaran Sewaan Bulanan Ialah Sebelum Lima (5) Haribulan Setiap Bulan
3)Tempoh Perniagaan Wajib : Tiga (3) Bulan Pertama Tidak Boleh Menarik Diri
4)Cuti Perniagaan Tidak Boleh Melebihi Tujuh (7) Hari Untuk Setiap Bulan Dan Mesti Mengisi Borang Cuti Yang Disediakan Oleh Pengurusan Sebelum Bercuti.
5)Cuti Melebihi Tujuh (7) Hari Dalam Sebulan Akan Di Denda Sebanyak Ringgit Malaysia Lima (RM5) Sehari Dan Akan Ditolak Daripada Deposit Awalan.
6)Notis Penamatan Perniagaan Perlu Dibuat Bertulis Sebulan Dari Tarikh Berkaitan Atau Akan Ditolak Deposit Awalan

Pemilihan Lot Berdasarkan Pembayaran Deposit Dahulu Dan Pilih Lot

Jumlah Lot : 50 Lot Sahaja (Tertakluk Kepada
Perubahan / Keluasan Lokasi)

Lain-lain Syarat Adalah Tertakluk Kepada Dan Dalam Perjanjian Kelak / Perbincangan.

Tel : Aja 017 – 246 6587

Register OnLine @
http://alamgapura-group.blogspot.com

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga
Peluang Perniagaan Produk UPM - Terhad 20 Orang Sahaja
3pm, 19 Dis 2014 (Jumaat) di Putra Science Park, UPM
(Percuma untuk Ahli DPMM Putrajaya)

Kursus Praktikal Gst + Free Gst Online Registration + Free Demo Gst-Compliant Software
29 Dis 2014 (Isnin) di DPMM Putrajaya

Seminar Usahawan Komprehensif Siri 1
27 Dis 2014 (Sabtu) di Universiti Malaya
     
  1. Is zack - Thu 3/Mar/2011 10:32am
    assalam bang, sayer berminat la..tapi tak tau nak jual aper...abg ader idea ker nak biz aper..sayer tgh usha2 ni nak jual brg aper..dpt cover duit sewa dgn gaji sayer sorg jadi la,,nnt sayer usha dulu nak jual aper....  
  2. Divadiva - Thu 3/Mar/2011 12:14pm
    tu bukan abang tapi adik manis.. hehehe..  
  3. Sue 67 - Thu 3/Mar/2011 12:56pm
    uptown ni buat area mana d setia alam tu...?  
  4. Alam Gapura Group - Thu 3/Mar/2011 2:58pm
    Lokasinya ialah bersebelahan dengan Pasaraya Tesco Setia Alam. Jika berminat sila hubungi saya segera. Aja 017 - 2466587  
  5. Is zack - Thu 3/Mar/2011 5:13pm
    ooo.yer ker...thankz for the info....
    aik manis, agak2 sambutan mcm maner?
    takut gak nnt jadi mcm uptown klang, dgn klang central...risau gak.....tapi sayer berminat....  
  6. Watie 6 - Thu 3/Mar/2011 6:02pm
    dekatnya uptown2 kat klang nih..pasti problem crowd nt..mcm klang dua2 pun ramai peniaga dr pengunjung..1area ada 3 tempat nt org berbelah bagi..lg pn konsep uptown ni bukan ada yg berbeza kebanyakkannya sama je yg dijual.;g pn syarat adik ni ketat sgt la,,  
  7. Rimbun08 - Thu 3/Mar/2011 11:40pm
    uptown ni siapa yang anjur. xsampai 5 minit dr uptown klang sentral. ni semua cari nahas ni... pikir baik2 la kepada sesiapa yg berminat.  
  8. Is zack - Fri 4/Mar/2011 8:47am
    betul jugak tu...baru tu nak post..thankz watie n rimbun bg info...aper kater pihak penganjur bg tempoh percubaan dgn bayaran sewa yg dikenakan ikut hari iaitu rm10.00 sehari..dikutip setiap mlm.. so tak payah la kena stay 3 bulan..cuti jer nak kena pohon..dah mcm nak keje dgn cik adik manis jer...kebanyakan yg nak meniaga ni dari golongan rendah, dan tak der modal besar dan juga baru nak berjinak2 niaga. lain la klu meniaga sepenuh masa dan ader pengalaman.hrp pihak pengurusan mengambil berat ke atas komen dan pandangan org ramai.  
  9. Kzsk Ent - Fri 4/Mar/2011 3:53pm
    uptown nie dibawah sape ye....permit MBSA ade tak.ramai tak pengujung di sana  
  10. Joe 41 - Sat 5/Mar/2011 6:48pm
    loh..!!kok banyak banget nk bukak uptown nih..?sebelah tesco tu tak sesuai la..mgkn bila office lot tu dah beroperasi baru ok skit..kalau buat dkt area bank tu stakat ni nmpk berpotensi..org banyak urusan kt sana..lg pun ramai penyewa kt sana..takut jd mcm klang sentral plak..renung2 kan..  
  11. Dayang 5 - Sun 6/Mar/2011 8:09am
    Uptown dah tak sesuai la. and then area klang and setia alam. siapa je yg melepak tengah2 mlm sampai pagi? bukannya family. budak2 muda je. budak2 merayau je la and tak membeli. tukar konsep la. tak kan takde idea lain selain uptown kot.  
  12. Alam Gapura Group - Mon 7/Mar/2011 8:47am
    Terima kasih dengan pandangan anda semua. Sebelum anda berfikiran negatif tanpa usul periksa, tolong lihat pengalaman kami dahulu dan cara kami melakukannya sebelum2 ini. Malahan kami pernah membantu pengurusan Uptown Klang dengan menghantar artis2 untuk mengadakan persembahan disana sehinggalah pengurusannya membuat keputusan untuk menutupnya. Sila lihat pengalaman2 kami dan anda akan ketahui cara kami sebagai 'Event Management' didalam blog kami:-

    http://alamgapura-group.blogspot.com

    atau facebook:-
    aggsb alamgapuragroup  
  13. Aminul Shukri B Ja afar - Mon 7/Mar/2011 3:28pm
    Salam, kami (ASJA Ent) menyediakan penyewaan kanopi. Andaikata kekurangan kanopi kami boleh menampung kekurangan yang ada. Berminat boleh hubungi saya (Amin 019 276 7697 Klang)  
  14. Rimbun08 - Tue 8/Mar/2011 8:58am
    bagaimana anda mebantu uptown klang ??? adakah uptown klang maju..
    kalau maju kenapa nak tutup lak.
    uptown dah tak releven sekarang.. danau kota pon dah nazak..
    sesiapa yg terfikir nk niaga kt uptown.. buat solat istikarah dulu ya... fikir banyak2..  
  15. Haire - Tue 8/Mar/2011 7:42pm
    sy niaga kat pasar malam setia alam setiap sabtu permit mbsa sy jual bj budak, rasa x sesuai uptown buat kat situ sebab bertindih ngan psr mlm, kebykan uptown ramai pengunjung pd mlm mggu, lg pun kaw situ masih byk bgnan kosong (sama kes ngan uptown klang) pihak penganjur survey dulu @ buat kajian dulu, sebab rata2 penduduk setia alam adalah bangsa cina yg kurang mengunjungi uptown, sy ada menyimpan rekod niaga sy kat situ (setiap kali nk dekat perayaan ok masyukk, tp berbeza ngan hr biasa kurang sikit)kita belajar dr pengalaman, tq  
  16. Yatz - Wed 9/Mar/2011 2:51pm
    saya setuju dengan cadangan en. haire coz saya pon niaga kat pasar malam tu every saturday( kids stuff ) rumah pon kat setia alam tu,...shop area kat setia avenue tu mmg sunyi x banyak kedai bukak pon.. last time masa tgh giler bola diorg ada wat big screen kat situ pon kurang dapat sambutan... sekadar share pendapat tq ;p  
  17. Cahaya Aryanna - Wed 9/Mar/2011 6:59pm
    Salam
    Maaf mencelah
    tp sy rasa uptown klang sentral lebih strategik.. mmg tpt tu dh nk mati pas raya ari tu.. tp sejak kebelakangan ni sy nampak sudah ada kemajuan sikit kt Uptown klang sentral... maybe sbb dah nak dekat bulan puasa.. yg x spi 4 bulan ni... sy pernah meniaga kt Uptown klang sentral pada bulan ramadhan... alhamdulillah mmg boleh dpt la.. tpt tu pun senang nk parking dan x ganggu kawasan perumahan sekeliling...  
  18. Alam Gapura Group - Wed 9/Mar/2011 10:22pm
    Terima kasih dengan pandangan anda walaupun seakan-akan sabotaj tetapi saya terima sebagai pandangan positif dan menjadikannya sebagai satu cabaran kepada kami.
    Untuk makluman, Uptown Klang dahulu bukan dibawah pengurusan kami, kami just membantu membawa program dan artis ke situ.
    Pihak tuan puan boleh rujuk kepada Majlis Perbandaran Klang dan Ttjaya Group kenapa Uptown Klang ditutup. Bukan untuk membuka pekung orang tetapi, pengurusannya, tidak menjelaskan sesuatu bayaran kepada pihak berwajib.
    Dan yang pasti, SILA SEMAK DAN RUJUK PADA MPK DLL SAMA ADA UPTOWN KLANG KAT KLANG SENTRAL atau HOTNITE BAZAR ITU HALAL ATAU TIDAK. Ada permit atau tidak. Jika tiada permit, maka haramlah ia. Kita yang berniaga disitu memberi makan minum kepada family hasil daripada jualan itu.... duit jualan itu HARAM atau HALAL? Risau jer jika tersalah cakap. Al-maklumlah saya ini bukan ahli ulama dll.
    Kami mencuba adunan kami, jika anda x suka atau x setuju tolong jangan memburukkan kami kepada orang lain yang mungkin berminat dengan acuan kami ini.

    Renung-renungkanlah.....  
  19. Dayang 5 - Thu 10/Mar/2011 9:40pm
    Sebelum menuduh yang kami ni sabotaj, pihak tuan perlu mengambil kira pendapat kami. Saya sendiri pernah berniaga di uptown paling hot di kl tetapi dengan lambakan pengunjung pun sale kadang2 tak cukup ini kan pula kwsn yang tak ramai pengunjung. Kalau perasan, dlm tesco setia alam sendiri pun banyak lot2 kedai yang dah tutup dan bungkus.
    Dah banyak sgt uptown dlm selangor ni yang dibuka. Membantu peniaga ke bantu poket sendiri? Yang untung kroni2 ahli majlis je la. Setiap syarikat yg menganjurkan uptown pasti ada ahli majlis perbandaran. So sendiri renungkan lah.  
  20. Alam Gapura Group - Sat 12/Mar/2011 9:55pm
    Kepada Dayang 5, kan saya sudah memesan, jika x berminat jangan cuba menabur pasir ke periuk nasi orang. Kami mempunyai acuan kami. Dan untuk pengetahuan Dayang, kalau u x tahu siapa diadalam syarikat ini x usah menabur racun menjaja yang bukan2. Kami dengan cara kami.

    KALAU ANDA X BERMINAT, JANGAN MENABUR PASIR DENGAN CERITA YANG BUKAN2. MALAH JANGAN MEMBERI KOMEN WALAU SEHURUF PUN KEPADA KAMI.

    HANYA KEPADA YANG BERMINAT DIALUKAN.

    terima kasih  
  21. Nakasonk - Thu 17/Mar/2011 8:59am
    Salam semua. Guys, alam gapura group ni menyediakan platform untuk membantu para peniaga berniaga dan untuk konsumer berbelanja. Jgnlah marahkan nyamuk, kelambu dibakar. Jika tidak berminat tak perlulah meleret-leret. Beri ruang dan peluang kepada mereka yang diluar sana tu yang berminat berniaga. Bagi kami penduduk di sini, amat berterima kasih jika program ini dpt dijalankan. The more the merrier. Chill bro.  
  22. Myasari - Thu 17/Mar/2011 2:15pm
    Setuju dgn sesetengah pihak yg memberi komen dgn kata2 positive, sekali pun tak suka atau nak komen negative susunlah ayat2 yg hendak diperkatakan bg menyenangkan hati mereka yg membaca, wpun perlu direnung2kan sb adakala peluang tapak perniagaan cuba diberi tapi dipersalahkan atas sebab -ve nya fikiran sesetengah individual. Dalam perniagaan perlulah sanggup berdepan dgn untung dan rugi. Jika tak sanggup atau tak berani mengalami kerugian jgnlah berniaga kerana dlm perniagaan atau apa pun kerja rezeki setiap insan datangnya dari Allah swt. Tidak semestinya perniagaan si A mengalami kerugian disitu maka perniagaan si B juga rugi. Apapun bergantung pada product yg diniagakan. Jika kita telah mencuba sebaik mungkin tapi rezeki tidak menyebelahi kita maka jgnlah salahkan org lain sepenuhnya. Adakah diri kita sendiri betul dari segala segi dan pelbagai usaha telah dicuba? Cuma ambil iktibar dari apa yg berlaku disatu2 kawasan tersebut dah tak salah rasanya jikalau cadangan2 yg bernas diutarakan dgn nada bahasa yg sopan tentu setiap persoalan dilayan dgn baik. Cuba lah jadi peniaga yg berhemah dan professional luaran dan dalaman wpun anda hanya berniaga di tepi jalan sahaja (maksud disini pacak pacak tu).  
  23. Alam Gapura Group - Sat 19/Mar/2011 6:06pm
    Terima kasih yang teramat sangat kepada Nakasonk dan Myasari yang memberikan pandangan positif.

    Semoga usaha kita kearah kejayaan dirahmati oleh Allah S.W.T.  
Page 1   (Total 23 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2884)
Bengkel Basikal (74)
Bengkel Besi (231)
Bengkel Kereta (1521)
Bengkel Motosikal (256)
Bengkel Tayar (224)
Bisnes Air Mineral (378)
Bisnes Ais Krim (529)
Bisnes Aksesori Kereta (667)
Bisnes Broadband (1127)
Bisnes Burger (551)
Bisnes Cermin Mata (163)
Bisnes Cuci Kereta (829)
Bisnes Cyber Cafe (455)
Bisnes Dobi (1403)
Bisnes Ebook (1079)
Bisnes Handphone (1288)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (583)
Bisnes Ice Blended (718)
Bisnes Jam Tangan (297)
Bisnes Jeruk (184)
Bisnes Kitar Semula (515)
Bisnes Komputer (1517)
Bisnes Kurier Dan Logistik (705)
Bisnes Minuman (1506)
Bisnes Pasar Malam (2030)
Bisnes Pelancongan (566)
Bisnes Pengantin (716)
Bisnes Perabot (896)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1137)
Bisnes Restoran (3458)
Bisnes Roti Dan Bakeri (730)
Bisnes Salun Rambut (377)
Bisnes Sarang Burung (258)
Bisnes Satay (392)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (695)
Bisnes Steamboat (202)
Bisnes Stesen Minyak (136)
Bisnes Tablet Pc (444)
Bisnes Tradisional (850)
Bisnes Untuk Dijual (3478)
Bisnes Waffle Dan Jagung (392)
Bisnes Western Food (337)
Dewasa 18sx (1819)
Diskusi Bisnes (2012)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (759)
Expo Karnival Tapak Niaga (6737)
Forex Malaysia (1981)
Haiwan Peliharaan (481)
Haji Dan Umrah (475)
Hiasan Dalaman (730)
Hiasan Taman (249)
Hotel Resort Homestay (1055)
Iklan Tv Radio Media Massa (233)
Import Dan Eksport (337)
Ingin Berniaga (2866)
Insurans Dan Takaful (1793)
Insurans Roadtax Kereta (352)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (2017)
Kedai Emas (469)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2575)
Kedai Hardware (447)
Kedai Ibu Dan Bayi (702)
Kedai Jahit (4039)
Kedai Kamera Dan Camcorder (353)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (344)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1941)
Kedai Sewa (1677)
Kereta Baru (1678)
Kereta Terpakai (5106)
Kerja Diploma Dan Ijazah (5156)
Kerja Kemahiran (2061)
Kerja Kosong (12524)
Kerja Praktikal (2269)
Kerja Sales (2387)
Kerja Sambilan (6561)
Konsultan Peguam (168)
Konsultan Perniagaan (469)
Kontrak Swasta (308)
Kontrak Tender Kerajaan (470)
Kontraktor Balak Dan Kayu (490)
Kontraktor Jurutera (580)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (234)
Kontraktor Minyak Dan Gas (704)
Kontraktor Pasir (422)
Kontraktor Pembinaan (2120)
Kontraktor Perlombongan (332)
Kursus Dan Seminar (2918)
Kursus Kecantikan (707)
Kursus Makanan (681)
Kursus Motivasi (329)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1650)
Mencari Pelabur (3781)
Mesin Fotostat (360)
Mesin Freezer Dan Chiller (280)
Mesin Industri (530)
Mesin Jahit (394)
Mesin Proses Makanan (584)
Pakej Pelancongan (2677)
Pakej Perkahwinan (1228)
Pakej Perniagaan (919)
Pasar Basah (1505)
Pekerja Asing (1295)
Pelaburan Saham Unit Trust (984)
Pembantu Rumah Asing (1925)
Pembekal Barang Runcit (1605)
Pembekal Beras (121)
Pembekal Buah-buahan (503)
Pembekal Ikan Kering (393)
Pembekal Kelapa Dan Santan (666)
Pembekal Kerepek (1134)
Pembekal Keropok (467)
Pembekal Kicap Dan Sos (230)
Pembekal Kurma Dan Kismis (292)
Pembekal Madu (248)
Pembekal Mee Dan Bihun (130)
Pembekal Minyak Masak (417)
Pembekal Rempah Dan Perencah (628)
Pembekal Serunding (261)
Pembekal Telur (143)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1207)
Pemborong Batik Dan Sutera (358)
Pemborong Beg Galas (105)
Pemborong Beg Tangan (613)
Pemborong Bundle (895)
Pemborong Cadar Dan Tilam (469)
Pemborong Karpet (167)
Pemborong Kasut Dan Sandal (724)
Pemborong Lampin (310)
Pemborong Mutiara (114)
Pemborong Pakaian Bayi (787)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1707)
Pemborong Pakaian Lelaki (1146)
Pemborong Pakaian Plus Size (148)
Pemborong Pakaian Wanita (4346)
Pemborong Telekung Dan Songkok (576)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3608)
Pemborong Tuala (208)
Pemborong Tudung (2863)
Pembuat Papan Tanda Iklan (292)
Pembuat Plastik Kotak Botol (815)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (492)
Pendaftaran Syarikat (518)
Pendaftaran Trademark (36)
Pengedar Alat Tulis (971)
Pengedar Bahan Pencuci (737)
Pengedar Buku Dan Majalah (615)
Pengedar Contact Lens (250)
Pengedar Perfume (1585)
Pengedar Permainan Kanak2 (622)
Pengedar Produk Kecantikan (2676)
Pengedar Produk Kesihatan (3083)
Pengurus Majlis (613)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (753)
Penternak Burung Puyuh (98)
Penternak Ikan (701)
Penternak Kambing (300)
Penternak Lembu (400)
Penternak Udang (203)
Peralatan Makmal Dan Hospital (270)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (753)
Peralatan Sukan (560)
Perisian Komputer (592)
Perkakas Dapur (640)
Perkakas Elektrik (457)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1557)
Pinjaman AIM (170)
Pinjaman Hartanah (532)
Pinjaman Kad Kredit (405)
Pinjaman Kereta (642)
Pinjaman Peribadi (11092)
Pinjaman Perniagaan (1889)
Produk Dari China (555)
Produk Sejuk Beku (1379)
Program Consignment (2065)
Program Dropship (7043)
Pusat Bahasa (373)
Pusat Jagaan Bayi (1658)
Pusat Latihan (674)
Pusat Memandu (129)
Pusat Mengaji Agama (553)
Pusat Pendidikan Tinggi (546)
Pusat Rawatan (380)
Pusat Tadika Dan Taska (1434)
Pusat Tuisyen (1137)
Rancangan Perniagaan (573)
Rumah Sewa (4445)
Rumah Untuk Dijual (3888)
Servis Freelance (1154)
Servis Keselamatan (743)
Servis Pembersihan (875)
Servis Pengedaran Risalah (484)
Setiausaha Syarikat (613)
Sewa Bas Dan Van (597)
Sewa Jentera (58)
Sewa Kereta Teksi Limo (1898)
Sewa Lori (2657)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (60)
Studio Filem Dan Videografi (267)
Studio Fotografi (929)
Studio Grafik Dan 3D (1165)
Studio Lukisan (140)
Studio Model Penyanyi Pelakon (783)
Studio Muzik (496)
Sukan Beladiri (119)
Sukan Berkumpulan (239)
Sukan Futsal (232)
Sukan Pancing (144)
Tanah Sewa (669)
Tanah Untuk Dijual (5028)
Tempahan Biskut Dan Tart (2180)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (680)
Tempahan Katering (2229)
Tempahan Kek Dan Coklat (2197)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (183)
Tempahan Kuih Muih (1778)
Tempahan Minuman Dan Dessert (488)
Tempahan Nasi Lemak (539)
Tempahan Roti (392)
Terminal Bayaran (198)
Ubahsuai Pejabat (669)
Ubahsuai Rumah (1747)
Urut Tradisional (842)
Usahawan Baja Pertanian (379)
Usahawan Benih Dan Nursery (418)
Usahawan Tani (1120)
Vending Machine (403)
Voucher Dan Tiket (255)
Web Design Malaysia (2355)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1437)