U.S. Dollar, Euro, Pound Sterling, Dinar, Dirham, Riyal, Won, Dong, Bhat, Rupiah, Rupee, Yen, Yuan dan Mcm2 Lagi. (Pengurup Wang Berlesen)
Ssb Money Changer 2 @ Money Changer - Pengurup Wang - Wed 11/May/2011 1:37pm [Last Comment]
Salam

Kami pengurup wang berlesen di KL. Kami membeli dan memjual semua jenis matawang dengan harga pasaran (tentu sekali lebih baik dari harga bank)

Harga boleh dirunding untuk kuantiti yang banyak.

Business/Company are welcome.

FB: www.facebook.com/ssbmoneychanger
URL: www.moneychanger.webs.com
TEL: 03 2698 1786
SMS: 014 2266 433

S.S.B Interchange Sdn Bhd
Authorised by Bank Negara Malaysia

Niche: Servis Kewangan | Diskusi Bisnes
Kursus Praktikal GST untuk Usahawan
13 Nov 2014 (Khamis) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya

Seminar Memborong Produk di China
12 Nov 2014 (Rabu) di Dewan Seminar, DPMM Putrajaya
     
  1. Ezwanzainudin - Wed 11/May/2011 3:31pm
    boleh saya tau mcm mana nak mulakan peniagaan money changer ni ye?saya betul2 berminat dalam bisnes ni tq..singhatlong786@yahoo.com wan  
  2. Ssb Money Changer 2 - Wed 11/May/2011 4:24pm
    Salam. boleh terus apply dgn BNM bro. rujuk website bnm.gov.my

    kena ada syarikat dgn paid up capital 300k (sebelum ni 100k je). kalau nak run biz dgn baik, kena ada modal minimum 100k dan kabel yg baik dgn moneychanger2x yang lain.

    selamat berjaya.  
  3. Zara 14 - Thu 12/May/2011 12:15am
    dinar iraq sejuta brape ambik?  
  4. Ssb Money Changer 2 - Thu 12/May/2011 12:35am
    Kami Beli RM2200
    Kami Jual RM 3500
    (harga tuk minimum sejuta)  
  5. Juta1 - Thu 12/May/2011 10:16am
    tuan,klu nak beli,ada had minima gak ke?ke sekeping pun bole?  
  6. Ssb Money Changer 2 - Thu 12/May/2011 12:11pm
    salam,boleh beli berapa pun cuma harga bergatung pada kuantiti. lagi banyak lagi murah (semua matawang pun gtu)  
  7. Ssb Money Changer 2 - Thu 12/May/2011 1:11pm
    Kami tawarkan harga special untuk para pengendali pakej umrah, agensi pelancongan, tour guide. (bergantung pada kuantiti)

    Kami juga boleh uruskan penghantaran matawang ke tempat anda (tak perlu datang ke kaunter kami) (khas untuk agensi kerajaan, bank2, kedutaan2x, dan syarikat2x tertentu)  
  8. Amad 3 - Fri 13/May/2011 4:26pm
    pndapat encik, dinar iraq ni btul ke jd RV? IQD50 en jual bape?  
  9. Ssb Money Changer 2 - Fri 13/May/2011 5:46pm
    Salam Amad 3.

    Ramai sgt yang tanya soalan pasal RV ke tak ni. Sejujurnya, kami tak tahu apa2 ttg RV ni, kami jual beli matawang mcm biasa je, semua matawang naik turun, cthnya, duit australia beberapa tahun lepas hanya RM1.20, tapi hari ni harganya RM3.20. tapi yang sebaliknya pula berlaku pada pound, dulu RM6.80 gtu, skrg cuma RM4.95. Jadi, bg kami Rv ke tak RV ke sama jer.

    biasanya, harga money changer lebih kurang harga pasaran antarabangsa, tetapi dalam kes IQD, nilai pasaran sebenar hanya RM2.50 untuk 1k, tetapi harga kos disini pun dah cecah dkt RM4.00 disebabkan spekulasi yang IQD akan RV.

    Saya tak jamin pembeli IQD akan jadi jutawan, yang pasti, agen yang bawa masuk duit tu kesini rasanya telah pun jadi jutawan sbb sikap org kita yang nak jadi jutawan sekelip mata. Wallahualam.

    1 lagi, IQD palsu dah banyak skrg, ada yang dtg nak jual tapi note tu palsu even serupa dgn yang ori. hati2x.  
  10. Ssb Money Changer 2 - Tue 17/May/2011 12:43pm
    PENTING.
    sekadar berkongsi.
    sila baca

    http://en.wikipedia.org /wiki/Turkish_lira

    kemungkinan yang sama boleh berlaku pada dinar iraq, dimana iraq baru digantikan dgn iraq yang lagi baru tetapi mempunyai nilai yang berlainan.  
  11. Aleem - Thu 25/Aug/2011 3:54am
    haloo kalau u ade lesen money changer untuk jual u call i 0102655975  
  12. Akmal 313 - Thu 3/Jan/2013 4:04pm
    dinar iraq 10,000 X 2 keping berape ye ambik ? sy nak tebus la  
Page 1   (Total 12 comments)
Comment
1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility and we do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.
Email
Password
TipsFree Registration ¤ Lost Password?
Niche
Penubuhan Persatuan

Agen Hartanah (2743)
Bengkel Basikal (73)
Bengkel Besi (217)
Bengkel Kereta (1494)
Bengkel Motosikal (249)
Bengkel Tayar (215)
Bisnes Air Mineral (368)
Bisnes Ais Krim (502)
Bisnes Aksesori Kereta (655)
Bisnes Broadband (1105)
Bisnes Burger (549)
Bisnes Cermin Mata (160)
Bisnes Cuci Kereta (807)
Bisnes Cyber Cafe (451)
Bisnes Dobi (1365)
Bisnes Ebook (1050)
Bisnes Handphone (1262)
Bisnes Hari Raya (60)
Bisnes Hotel Dan Resort (561)
Bisnes Ice Blended (696)
Bisnes Jam Tangan (288)
Bisnes Jeruk (169)
Bisnes Kitar Semula (500)
Bisnes Komputer (1490)
Bisnes Kurier Dan Logistik (682)
Bisnes Minuman (1466)
Bisnes Pasar Malam (1971)
Bisnes Pelancongan (550)
Bisnes Pengantin (687)
Bisnes Perabot (861)
Bisnes Prepaid Dan Reload (1110)
Bisnes Restoran (3344)
Bisnes Roti Dan Bakeri (710)
Bisnes Salun Rambut (366)
Bisnes Sarang Burung (257)
Bisnes Satay (382)
Bisnes Sms (162)
Bisnes Spa Dan Facial (662)
Bisnes Steamboat (199)
Bisnes Tablet Pc (441)
Bisnes Tradisional (824)
Bisnes Untuk Dijual (3341)
Bisnes Waffle Dan Jagung (385)
Bisnes Western Food (326)
Dewasa 18sx (1779)
Diskusi Bisnes (1965)
Diskusi Tuntutan Dan Tribunal (723)
Expo Karnival Tapak Niaga (6513)
Forex Malaysia (1890)
Haiwan Peliharaan (471)
Haji Dan Umrah (467)
Hiasan Dalaman (714)
Hiasan Taman (243)
Hotel Resort Homestay (1013)
Iklan Tv Radio Media Massa (224)
Import Dan Eksport (332)
Ingin Berniaga (2825)
Insurans Dan Takaful (1732)
Insurans Roadtax Kereta (343)
Kedai Bunga (190)
Kedai Cenderahati Dan Kraf (1990)
Kedai Emas (454)
Kedai Fotostat Dan Cetakan (2538)
Kedai Hardware (437)
Kedai Ibu Dan Bayi (689)
Kedai Jahit (3861)
Kedai Kamera Dan Camcorder (343)
Kedai Runcit Dan Serbaneka (348)
Kedai Separuh Dan Ruang Niaga (1856)
Kedai Sewa (1641)
Kereta Baru (1620)
Kereta Terpakai (5013)
Kerja Diploma Dan Ijazah (4848)
Kerja Kemahiran (1966)
Kerja Kosong (11843)
Kerja Praktikal (2094)
Kerja Sales (2293)
Kerja Sambilan (6351)
Konsultan Peguam (151)
Konsultan Perniagaan (458)
Kontrak Swasta (293)
Kontrak Tender Kerajaan (459)
Kontraktor Balak Dan Kayu (482)
Kontraktor Jurutera (568)
Kontraktor Marin Dan Kapal Laut (225)
Kontraktor Minyak Dan Gas (682)
Kontraktor Pasir (399)
Kontraktor Pembinaan (2066)
Kontraktor Perlombongan (319)
Kursus Dan Seminar (2826)
Kursus Kecantikan (689)
Kursus Makanan (665)
Kursus Motivasi (324)
Ladang Getah Kelapa Sawit (1624)
Mencari Pelabur (3689)
Mesin Fotostat (353)
Mesin Freezer Dan Chiller (274)
Mesin Industri (517)
Mesin Jahit (375)
Mesin Proses Makanan (572)
Pakej Pelancongan (2615)
Pakej Perkahwinan (1206)
Pakej Perniagaan (894)
Pasar Basah (1464)
Pekerja Asing (1240)
Pelaburan Saham Unit Trust (948)
Pembantu Rumah Asing (1867)
Pembekal Barang Runcit (1580)
Pembekal Beras (110)
Pembekal Buah-buahan (484)
Pembekal Ikan Kering (385)
Pembekal Kelapa Dan Santan (651)
Pembekal Kerepek (1101)
Pembekal Keropok (446)
Pembekal Kicap Dan Sos (224)
Pembekal Kurma Dan Kismis (290)
Pembekal Madu (240)
Pembekal Mee Dan Bihun (126)
Pembekal Minyak Masak (415)
Pembekal Rempah Dan Perencah (604)
Pembekal Serunding (259)
Pembekal Telur (140)
Pemborong Aksesori Lelaki (162)
Pemborong Aksesori Wanita (1187)
Pemborong Batik Dan Sutera (353)
Pemborong Beg Galas (99)
Pemborong Beg Tangan (609)
Pemborong Bundle (871)
Pemborong Cadar Dan Tilam (455)
Pemborong Karpet (163)
Pemborong Kasut Dan Sandal (698)
Pemborong Lampin (295)
Pemborong Mutiara (111)
Pemborong Pakaian Bayi (774)
Pemborong Pakaian Kanak2 (1663)
Pemborong Pakaian Lelaki (1131)
Pemborong Pakaian Plus Size (144)
Pemborong Pakaian Wanita (4235)
Pemborong Telekung Dan Songkok (567)
Pemborong Tshirt Dan Uniform (3531)
Pemborong Tuala (201)
Pemborong Tudung (2798)
Pembuat Papan Tanda Iklan (279)
Pembuat Plastik Kotak Botol (800)
Pembuat Rak Kiosk Gerai (482)
Pendaftaran Syarikat (497)
Pendaftaran Trademark (35)
Pengedar Alat Tulis (954)
Pengedar Bahan Pencuci (719)
Pengedar Buku Dan Majalah (589)
Pengedar Contact Lens (244)
Pengedar Perfume (1544)
Pengedar Permainan Kanak2 (603)
Pengedar Produk Kecantikan (2633)
Pengedar Produk Kesihatan (3009)
Pengurus Majlis (598)
Penternak Arnab (53)
Penternak Ayam (730)
Penternak Burung Puyuh (95)
Penternak Ikan (696)
Penternak Kambing (289)
Penternak Lembu (392)
Penternak Udang (195)
Peralatan Makmal Dan Hospital (264)
Peralatan Pejabat Dan Sekolah (727)
Peralatan Sukan (554)
Perisian Komputer (571)
Perkakas Dapur (625)
Perkakas Elektrik (439)
Perkakas Rm2 Dan Gajet (1538)
Pinjaman AIM (169)
Pinjaman Hartanah (522)
Pinjaman Kad Kredit (390)
Pinjaman Kereta (612)
Pinjaman Peribadi (10637)
Pinjaman Perniagaan (1845)
Produk Dari China (544)
Produk Sejuk Beku (1328)
Program Consignment (2019)
Program Dropship (6765)
Pusat Bahasa (361)
Pusat Jagaan Bayi (1551)
Pusat Latihan (653)
Pusat Memandu (123)
Pusat Mengaji Agama (527)
Pusat Pendidikan Tinggi (524)
Pusat Rawatan (367)
Pusat Tadika Dan Taska (1327)
Pusat Tuisyen (1071)
Rancangan Perniagaan (598)
Rawatan Alternatif (293)
Rumah Sewa (4310)
Rumah Untuk Dijual (3754)
Servis Freelance (1119)
Servis Keselamatan (725)
Servis Pembersihan (828)
Servis Pengedaran Risalah (462)
Setiausaha Syarikat (611)
Sewa Bas Dan Van (579)
Sewa Kereta Teksi Limo (1832)
Sewa Lori (2571)
Sewa Pesawat Dan Helikopter (56)
Studio Filem Dan Videografi (249)
Studio Fotografi (906)
Studio Grafik Dan 3D (1107)
Studio Lukisan (130)
Studio Model Penyanyi Pelakon (737)
Studio Muzik (482)
Sukan Beladiri (117)
Sukan Berkumpulan (232)
Sukan Futsal (228)
Sukan Pancing (143)
Tanah Sewa (642)
Tanah Untuk Dijual (4871)
Tempahan Biskut Dan Tart (2157)
Tempahan Hamper (188)
Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi (669)
Tempahan Katering (2167)
Tempahan Kek Dan Coklat (2151)
Tempahan Korban Dan Aqiqah (177)
Tempahan Kuih Muih (1759)
Tempahan Minuman Dan Dessert (464)
Tempahan Nasi Lemak (526)
Tempahan Roti (364)
Terminal Bayaran (189)
Ubahsuai Pejabat (642)
Ubahsuai Rumah (1696)
Urut Tradisional (800)
Usahawan Baja Pertanian (374)
Usahawan Benih Dan Nursery (403)
Usahawan Tani (1099)
Vending Machine (373)
Voucher Dan Tiket (249)
Web Design Malaysia (2317)
Wiring Aircond Plumbing Repair (1360)